Arhiva » Iulie 2017 » 18 Iulie 2017
Toate stirile publicate in data de 18 Iulie 2017 | 20 de inregistrari
-
Laufer: Ministrul Transporturilor mi-a confirmat ca pana la finalul acestui an vom avea zbor direct in SUA si China
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, si ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, au discutat luni despre proiectele de investitii in infrastructura, unul dintre punctele importante abordate fiind relansarea curselor long courier spre Statele Unite ale Americii si China.
-
Legea RCA: Tarif de referinta, o institutie cu noi responsabilitati si conceptul clientului cu risc ridicat
Tariful de referinta, o institutie cu noi roluri si responsabilitati - BAAR, conceptul clientului cu risc ridicat si decontarea directa sunt printre cele mai importante repere ale legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, care a intrat in vigoare la 12 iulie, releva un comunicat al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
-
Aproape 66% dintre antreprenorii romani nu sunt de acord cu introducerea impozitului pe cifra de afaceri din 2018 (studiu)
Aproape 66% dintre antreprenorii romani nu sunt de acord cu inlocuirea impozitului pe profit cu impozitul pe cifra de afaceri pentru toate companiile din Romania, incepand cu 1 ianuarie 2018, in timp ce numai 28% sustin aceasta masura, conform unui sondaj realizat, in perioada 10 - 13 iulie 2017, la care au raspuns 385 de antreprenori.
-
Macron castiga sprijinul FMI pentru planurile "ambitioase" de reformare a Frantei
Presedintele francez Emmanuel Macron obtine sprijinul Fondului Monetar International (FMI) pentru strategia sa privind reformarea pietei fortei de munca si reducerea deficitului, transmite Bloomberg.
-
Soferii cu un comportament adecvat primesc un discount de 50 % la RCA; cei cu risc ridicat vor plati pana la 180%
Cei care au comportament adecvat in trafic vor primi un bonus la RCA de 50%, iar persoanele care au un comportament inadecvat vor plati pana la 180%, a declarat vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Cornel Coca Constantinescu.
-
Banca Mondiala: Intreprinzatorii romani pot sa demareze mai usor o afacere in Bucuresti, Oradea, Ploiesti si Timisoara(studiu)
Intreprinzatorii romani pot sa demareze mai usor o afacere in Bucuresti, Oradea, Ploiesti si Timisoara, unde inregistrarea TVA dureaza o saptamana, fata de doua saptamani in Constanta si aproape trei saptamani in Craiova, arata concluziile raportului Doing Business in Uniunea Europeana 2017, care evalueaza cadrul de reglementare aplicabil mediului de afaceri si impactul asupra intreprinzatorilor locali in noua orase din Romania.
-
BRM: Programul de guvernare prevede eliminarea monopolurilor; suntem optimisti ca nu vom pierde dreptul de a tranzactiona gaze
Noul program de guvernare prevede la capitolul Energie eliminarea monopolurilor, astfel ca reprezentantii Bursei Romane de Marfuri (BRM) sunt optimisti ca nu vor pierde dreptul de a tranzactiona gaze, a declarat, luni, directorul general al BRM, Gabriel Purice, intr-o conferinta de presa.
-
Comisia Europeana acuza Teva ca a intarziat vanzarea unei versiuni generice mai ieftine a medicamentului Modafinil
Teva Pharmaceutical Industries Ltd, cel mai mare producator de medicamente generice din lume, a fost acuzat de Comisia Europeana ca ar fi incheiat un acord ilegal cu Cephalon, pentru a intarzia vanzarea unei versiuni generice mai ieftine a celui mai nou medicament care trateaza tulburarile de somn, Modafinil, transmite Reuters.
-
ANRE: Penele de curent au durat anul trecut 290 de minute/consumator in medie; unele instalatii au peste 35 de ani vechime
Romanii s-au confruntat anul trecut cu pene de curent care au insumat, in medie, 290 de minute per consumator, in conditiile in care o mare parte a instalatiilor sunt mai vechi de 35 de ani, se arata intr-un raport al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).
-
Seful Piraeus Bank: Vindem subsidiarele din Romania, Bulgaria si Serbia
Obiectivul nostru principal il reprezinta reducerea expunerii la subsidiarele bancare internationale din Romania, Bulgaria si Serbia si la activele nebancare elene care nu sunt de baza si, daca vom implementa asta fara sa fie afectat capitalul, efectul asupra bilantului va fi pozitiv, a afirmat noul director general al Piraeus Bank, Christos Megalou, intr-un interviu acordat Bloomberg.
-
ANAF: 77.000 persoane fizice si 67.000 juridice, inscrise in Spatiul Privat Virtual
Spatiul Privat Virtual al Fiscului are aproape 144.000 de utilizatori, dintre care 67.000 sunt persoane juridice, se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) remis, luni, AGERPRES.
-
Ministerul Energiei: Listarea Hidroelectrica la bursa trebuie sa aiba loc si sustinem acest demers
Ministerul Energiei sustine ca listarea companiei de stat Hidroelectrica la bursa trebuie sa aiba loc, acest demers beneficiind de intregul sprijin al institutiei, se arata intr-un comunicat, remis luni, AGERPRES.
-
Romania a avut a treia cea mai mica inflatie anuala din UE, in iunie
Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana (UE) a scazut in iunie 2017 pana la 1,4%, de la 1,6% in luna mai 2017, cele mai mici rate anuale fiind inregistrate in Irlanda (minus 0,6%), Danemarca (0,4%) si Romania (0,7%), arata datele publicate, luni, de Oficiul European de Statistica (Eurostat).
-
VIDEO UPDATE Laufer: Peste 19.000 de planuri de afaceri, depuse in programul Start-Up Nation; urmatoarea sesiune, in 2018
Peste 19.000 de planuri de afaceri au fost inregistrate in programul Start-Up Nation, din care 70% au fost depuse in ultimele cinci zile, o noua sesiune urmand sa fie programata in 2018, a declarat, luni, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, intr-o conferinta de presa.
-
INS: Cantitatea de apa potabila distribuita populatiei a scazut pana la 740,7 milioane metri cubi, in 2016
Cantitatea de apa potabila distribuita consumatorilor din Romania a fost de 740,7 milioane metri cubi la sfarsitul anului 2016, in scadere cu 3,2 milioane metri cubi fata de anul precedent (0,4%), in timp ce lungimea retelei de distributie a apei potabile a crescut cu 3,6%, pana la 79.677,6 kilometri, arata datele Institutului National de Statistica /INS/, publicate marti.
-
Vremea secetoasa ameninta oferta mondiala de grau de calitate
Seceta din mai multe parti ale lumii diminueaza recoltele de grau de calitate, ceea ce va duce preturile la cele mai ridicate valori din ultimii ani, informeaza Reuters.
-
O noua aeronava, apartinand Scandinavian Airlines, a solicitat marti aterizarea de urgenta pe aeroportul Henri Coanda, din motive medicale
O aeronava Airbus A321, apartinand companiei Scandinavian Airlines, care efectua cursa SAS 7429 Copenhaga - Rodos, a solicitat marti, la ora 10:00, aterizarea de urgenta pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, din motive medicale, la aproximativ doua ore si jumatate dupa ce o aeronava a companiei KLM, care efectua cursa Kuweit City - Amsterdam, a cerut aterizarea de urgenta din motive tehnice.
-
Pietele financiare si bancile centrale asteapta declaratiile lui Mario Draghi
Factorii de decizie de la Stockholm si pana la Bucuresti asteapta ca oficialii Bancii Centrale Europene sa reduca stimulentele introduse dupa criza financiara globala, iar joi vor urmari cu atentie orice noi semnale de la presedintele BCE, Mario Draghi, care luna trecuta a avertizat ca se apropie momentul unei inaspriri a politicii monetare europene, informeaza Bloomberg.
-
CNAB: O aeronava KLM cu 298 de pasageri a aterizat de urgenta pe Aeroportul Henri Coanda; pasagerii urmeaza sa fie debarcati
O aeronava Airbus A330, apartinand companiei KLM, care efectua cursa Kuweit City - Amsterdam cu 298 de pasageri la bord a solicitat marti dimineata aterizarea de urgenta, din motive tehnice, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, aeronava aterizand in siguranta, iar pasagerii urmeaza sa fie debarcati, a anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).
-
Bloomberg: Cresterea rapida a salariilor submineaza competitivitatea Romaniei
Politicile guvernului de la Bucuresti destinate majorarii salariilor in sectorul de stat precum si a salariului minim pe economie imping in sus si salariile din mediul privat, insa in conditiile in care productivitatea nu reuseste sa tina pasul cu cresterea salariilor, consecinta este diminuarea competitivitatii, ceea ce este o veste proasta pentru inflatie si cresterea economica, sustine Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, informeaza Bloomberg.