Arhiva » Iulie 2016 » 14 Iulie 2016
Toate stirile publicate in data de 14 Iulie 2016 | 16 de inregistrari
-
Statele din Europa de Est, cele mai vulnerabile la turbulentele provocate de Brexit
Europa de Est s-a remarcat ca fiind regiunea ce se confrunta cu cele mai mari pericole in urma consecintelor Brexitului. Unele parti sunt mai expuse turbulentelor decat altele, se arata intr-o analiza a Bloomberg.
-
Actiunile Nintendo au crescut cu peste 50% de la lansarea jocului Pokemon Go
Actiunile companiei nipone Nintendo au inregistrat o crestere spectaculoasa, de peste 50%, dupa ce saptamana trecuta a fost lansat jocul Pokemon Go, transmite BBC.
-
Bucurestiul va acorda prima transa a imprumutului pentru Republica Moldova dupa ce aceasta va incheia un acord cu FMI
Romania este pregatita sa ofere Republicii Moldova prima transa de 60 de milioane de euro din creditul de 150 de milioane de euro, dar numai dupa ce Chisinaul va avea incheiat un acord la nivel tehnic cu FMI, a declarat miercuri noului ambasador al Romaniei in Republica Moldova, Daniel Ionita, intr-un interviu pentru Radio Chisinau.
-
Bursa de la Bucuresti a trecut cu bine peste Brexit, comparativ cu tari din regiune
Bursa de la Bucuresti a trecut cu bine peste Brexit, comparativ cu tari din regiune, dar volumele de capitalizare bursiera si volumele de tranzactionare raman anemice, afirma Laurentiu Nedelcu, manager pentru Europa Centrala si de Est la Saxo Bank.
-
Preda: CPBR nu a urmarit, prin scrisoarea transmisa CSM, niciun fel de imixtiune in actul de justitie
Scrisoarea transmisa de Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la practica neunitara in cazul proceselor dintre clienti si banci nu reprezinta o imixtiune in actul de justitie ci reprezinta un demers firesc pentru stabilirea unui cadru predictibil si stabil atat pentru clienti, cat si pentru banci si alti investitori, sustine directorul executiv al CPBR, Bogdan Preda.
-
Curtea de Conturi obliga Romgaz sa recupereze un prejudiciu de 160 de milioane de lei din vanzarea ilegala a gazelor
Curtea de Conturi a constatat, in urma unui control derulat in acest an la Romgaz, faptul ca producatorul ar fi vandut gaze in valoare de peste 160 de milioane de lei fara a respecta legislatia si a cerut companiei sa recupereze acest prejudiciu, se arata intr-un referat explicativ privind convocatorul Adunarii Generale a Actionarilor Romgaz din 11 august.
-
Dezbaterea Romania Competitiva arata ca Agricultura necestita investitii de 1,1 miliarde de euro pana in 2020
Dezbaterea Romania Competitiva pe domeniul Agricultura arata ca trei masuri necesare pentru dezvoltarea sectorului, respectiv stimularea asocierii producatorilor, refacerea structurii primare de irigatii si dezvoltarea invatamantului la sate, necesita investitii de 1,1 miliarde de euro pana in 2020, a declarat joi, la finalul dezbaterii, Valentin Lazea, economist sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
-
Gabriel Biris: Statul face o declaratie de neputinta prin posibila aplicare a impozitului specific
Aplicarea impozitului specific ar putea fi considerata o declaratie de neputinta din partea statului, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Gabriel Biris, la evenimentul de lansare a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania".
-
Grecia combate evaziunea fiscala cu ajutorul cainilor dresati sa depisteze bancnote
Directia vamilor din Grecia a decis sa se echipeze cu caini special antrenati sa depisteze bancnote pentru a lupa impotriva fraudei fiscale si a celor care vor sa scoata bani afara din tara, a anuntat joi Ministerul grec de Finante, transmit AFP si Reuters.
-
Ministrul Agriculturii: Legea refacerii sistemului de irigatii din Romania nu va produce efecte
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat joi, la Iasi, ca legea adoptata anul trecut de Parlament care prevede alocarea unor sume de bani pentru refacerea sistemului de irigatii din Romania nu va produce efecte.
-
Biris: Fara birocrati ar fi haos; trebuie sa vorbim despre eficientizarea administratiei publice
Termenul de eficientizare a administratiei publice ar trebui folosit si nu cel de debirocratizare, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Gabriel Biris, la evenimentul de lansare a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania".
-
Deficitul de cont curent s-a adancit in primele cinci luni, la 2,6 miliarde de euro
Contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 2,6 miliarde de euro, in primele cinci luni ale anului in curs, in crestere in luna mai cu 757 de milioane de euro fata de perioada ianuarie - aprilie 2016, potrivit datelor publicate joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
-
Curtea de Conturi: Imobilele din strainatate ale Romaniei nu sunt gestionate cu economie si eficacitate
Spatiile aferente imobilelor detinute de statul roman in strainatate pentru personalul diplomatic nu sunt gestionate cu "economicitate, eficienta si eficacitate", intrucat nu exista "o corelare a suprafetelor libere aflate in imobilele proprietatea statului cu necesarul real de spatii de inchiriat", se arata intr-un raport al Curtii de Conturi referitor la Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
-
Investitiile straine directe au crescut la 1,117 miliarde euro la 5 luni, cu 13,2% sub valoarea de anul trecut
Investitiile straine directe au crescut cu 230 de milioane de euro in luna mai, ajungand la 1,117 miliarde de euro, insa nivelul lor consemnat dupa primele cinci luni din anul in curs este cu 13,2% mai mic decat cel inregistrat in perioada similara din 2015, respectiv 1,287 miliarde de euro, reiese din datele publicate joi de Banca Nationala a Romaniei.
-
Banca Angliei mentine dobanda de referinta la 0,5%, suprinzand pietele financiare
Banca Angliei (BoE) a decis joi sa nu modifice dobanda de referinta si i-a prins pe picior gresit pe multi investitori, care se asteptau la reducerea costului creditului pentru stimularea cresterii economiei, afectata de incertitudinile privind iesirea Marii Britanii din UE (Brexit), transmite Reuters.
-
Constantin: Ceea ce face astazi Guvernul tehnocrat este o ignorare a nevoilor fermierilor romani si o amenintare la adresa agriculturii
Fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, sustine ca legea care prevede o alocare de peste un miliard de euro pentru refacerea sistemului national de irigatii, votata la finele lui 2015, reprezinta un prim pas necesar pentru a repara ceea ce s-a pierdut in ultimii 25 de ani, insa "ceea ce face astazi Guvernul tehnocrat este o ignorare a nevoilor fermierilor romani si o amenintare la adresa agriculturii romanesti".