Arhiva » Iulie 2014 » 24 Iulie 2014
Toate stirile publicate in data de 24 Iulie 2014 | 22 de inregistrari
-
Ţara care poate să cutremure economia Rusiei
Marile companii olandeze care au interese de afaceri in Rusia au ajuns, la randul lor, sub asediul presei. Jurnalistul Bas Heijine isi amintea ca “in aprilie, atunci cand criza din Crimeea era la apogeu, Ben van Beurden, directorul executiv al Sehell, ii facea o vizita lui Putin asigurandu-l ca, indiferent de situatia politica, Shell si Rusia au mari planuri pentru viitor.”
-
Scenariu de groază: Asigurarea RCA poate ajunge la 1000 de euro
Sumele pe care firmele de asigurare sunt obligate să le plătească, mai ales în ceea ce priveşte daunele morale pentru familiile victimelor din accidente rutiere, nu mai pot fi acoperite de încasări la actualul nivel de preţ.
-
Decizie fără precedent a Tribunalului Bucureşti. BCR trebuie să plătească dobândă la credit clientului
Tribunalul Bucureşti a hotărât că Banca Comercială Română a utilizat clauze abuzive într-un contract de credit încheiat în 2006. Instanţa a dispus eliminarea comisioanelor şi înlocuirea dobânzii netransparente de aproape 10% a băncii cu una legată de Euribor de doar 2,2%.
-
Creditarea în lei creşte greu, dar cea în valută scade cu două cifre
Stocul creditelor acordate de bănci populaţiei şi companiilor era de 215 miliarde de lei (49 mld. euro) la sfârşitul lunii iunie, cu 4% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, scăderea fiind generată exclusiv de prăbuşirea cu 14% a finanţărilor în valută.
-
Conducerea Băncii Carpatica: Am primit mandat să găsim un posibil candidat pentru o fuziune. Acţiunile băncii au înviat brusc pe bursă
Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au crescut cu până la 15% ieri pe bursă, limita maximă admisă, investitorii reacţionând puternic la informaţiile publicate de Mediafax că patru investitori ar fi interesaţi de intrarea în acţionariat.
-
Statele dezvoltate din Europa de Est vor reglementări mai severe pentru investitorii străini
În Polonia, autorităţile au obligat fondul de private equity Abris Capital Partners, specializat pe Europa de Est, să îşi vândă acţiunile deţinute la o mică bancă locală deoarece a încălcat legea numind fără consultarea sa un nou director executiv la conducerea instituţiei de credit.
-
Depozitarul Central a distribuit dividende de peste 64 mil. euro
Depozitarul Central începe din luna august distribuţia dividendelor aferente profitului raportat în 2013 de producătorul de material rulant Voestalpine Vae Apcarom (APC), operaţiune care va dura până pe 31 decembrie 2014.
-
CEC, Banca Transilvania, Carpatica şi BCR sunt cele mai active bănci în programul de finanţare a IMM-urilor cu garanţie 50% de la stat
După trei luni şi jumătate de la acordarea primelor garanţii prin Programul de garantare a creditelor pentru IMM cu plafon de 2 mld. lei, băncile cele mai active în acordarea de credite sunt în ordine CEC,Banca Transilvania, Banca Carpatica şi BCR, potrivit datelor Fondului de garantare a creditelor pentru IMM.
-
Tinerii chiriaşi ai ANL îşi pot cumpăra casa şi în rate sau cu credit garantat de stat
Tinerii chiriaşi ai imobilelor aparţinând Agenţiei Naţionale de Locuinţe (ANL) vor putea cumpăra casa respectivă fie cu un credit bancar contractat cu garanţia statului, fie cu plata în rate lunare, cu un avans de minimum 15% din valoarea de vânzare, procedură nepermisă până în prezent.
-
SUA forţează mâna Uniunii Europene punând presiuni pe bănci într-o criză care dezbină Europa
O analiză efectuată în decembrie de economiştii Rezervei Federale americane şi publicată de The Wall Street Journal săptămâna aceasta arată că operaţiunile subsidiarei americane a Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, sunt afectate de probleme financiare, de supravegherea inadecvată şi de audit de slabă calitate, probleme pe care banca germană le cunoştea de câţiva ani dar pe care nu le-a îndreptat.
-
Asigurătorii finanţează 4% din datoria internă a statului. Fondurile de pensii private ajung la 8%
Companiile locale de asigurări deţineau în luna decembrie a anului trecut 4,2% din datoria internă guvernamentală, adică 4,7 miliarde de lei (1,1 mld. euro), potrivit raportului anual al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Practic, asigurătorii au finanţat 2% din datoria guvernamentală totală (internă şi exter¬nă), care s-a situat la 255 miliarde de lei (57 mld. euro) anul trecut.
-
Dan Sandu preia conducerea retailului Volksbank, iar Bogdan Neacşu devine şef la corporate
Dan Sandu, 45 de ani, fost preşedinte al Nextebank, a fost numit vicepreşedinte responsabil cu retailul laVolksbank, în timp ce Bogdan Neacşu, 35 de ani, fost şef al controlului intern în bancă, a fost avansat pe postul de vicepreşedinte pe divizia persoane juridice, acoperind relaţiile de business cu clienţii corporate şi IMM.
-
Veniturile din plasamente ale ING Asigurări s-au apropiat anul trecut de volumul subscrierilor
ING Asigurări, cel mai mare asigurător de viaţă, a obţinut venituri din plasamente în valoare de 460 milioane de lei (105 mil. euro) anul trecut, cu numai 100 milioane de lei mai puţin decât veniturile din activitatea de bază, de subscriere, se arată în raportul anual al companiei.
-
Eximbank a făcut profit de 32 milioane de lei în şase luni
Eximbank, banca de stat dedicată finanţării exoportatorilor, a obţinut în primul semestru un profit net de 32 milioane de lei (7,2 mil. euro), cu aproape o treime peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii marjei de câştig din dobânzi.
-
Bulgarii amână luarea împrumutului de la Gazprom pentru construirea South Stream
Grupul energetic bulgar BEH a hotărât în mod surprinzător să amâne decizia privind luarea unui împrumut de 620 milioane de euro pentru construirea secţiunii bulgăreşti a gazoductului South Stream de la monopolul exporturilor de gaze ruseşti Gazprom, scrie Novinite.
-
Comisia Europeană a aprobat planul de restructurare pentru Piraeus şi NBG
Comisia Europeană (CE) a decis că măsurile de restructurare aplicate băncilor greceşti Piraeus Bank şi National Bank of Greece (NBG) de către guvernul elen în timpul crizei respectă normele Uniunii Europene referitoare la legislaţia comunitară privind ajutoarele de stat şi cele referitoare la competitivitatea din sectorul bancar.
-
De ce nu reuşesc asigurătorii să scape de pierderi: costuri prea mari raportat la dimensiunea pieţei. Anul trecut au plătit despă¬gubiri de 5,3 miliarde de lei
Companiile de asigurări plătesc clienţilor sub formă de despă¬gubiri 72% din primele sub¬scrise anual, iar la acestea se adaugă cheltuielile opera¬ţio¬na¬le care echivalează cu 42% din afaceri, ceea ce face ca încasările să fie depăşite cu 14% de costurile totale, potrivit datelor Auto¬rităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
-
Grecia: Economia va creşte cu 7% anul acesta. Băncile nu au nevoie de capital suplimentar după testele BCE
Economia Greciei ar trebui să înregistreze o creştere de 7% în 2014, după şase ani de recesiune, dar nivelul şomajului va scădea mai puţin decât s-a prognozat, a anunţat, miercuri, Fundaţia pentru Cercetare Economică şi Industrială (IOBE), transmite Reuters.
-
Depozitele populaţiei şi firmelor s-au diminuat, în iunie, cu 0,5%, din cauza reducerii economiilor în valută
Depozitele constituite de populaţie şi firme la bănci au scăzut, în luna iunie 2014, faţă de mai cu 0,5%, până la 214,14 miliarde de lei, deşi economiile în lei au crescut uşor, cu 0,1%, dar cele în valută au pierdut 1,6% din valoare într-o singură lună, potrivit datelor publicate, miercuri, de Banca Naţională a României /BNR/.
-
ANAF a colectat venituri bugetare de 88,275 mld. lei, în S1 2014, în creştere cu 3 mld. lei
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală /ANAF/ a încasat venituri bugetare de 88,275 miliarde lei în primul semestru din 2014, mai mult cu peste trei miliarde de lei comparativ cu perioada similară din 2013, când încasările s-au cifrat la 85,086 miliarde lei.
-
MFP a împrumutat 300 de milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 300 de milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitatea în noiembrie 2018, la un randament în scădere faţă de licitaţia anterioară cu astfel de titluri, din luna iunie.
-
Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 24 iulie 2014
Dolarul SUA a fost cotat de BNR la 3,2766 lei/dolar, în scădere cu 1,25 bani (0,38%) faţă de ziua anterioară.