Arhiva » Iulie 2014 » 09 Iulie 2014
Toate stirile publicate in data de 09 Iulie 2014 | 26 de inregistrari
-
BNR ajută băncile cu jumătate de miliard de euro
BNR a decis să ajute băncile comerciale prin reducerea rezervelor minime obligatorii în valută cu două puncte procentuale, ceea ce înseamnă că băncile pot trimite acasă suma de 500 milioane euro
-
Fitch: Băncile din Ungaria vor avea nevoie de injecţii de capital
Noua legislaţie din Ungaria care cere băncilor să-i despăgubească pe clienţi pentru modificările unilaterale la contractele de credit va necesita injecţii semnificative de capital din partea băncilor - mamă în subsidiarele lor din Ungaria, a apreciat, marţi, agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings, potrivit Reuters.
-
Proprietarul Romtelecom a strâns 700 mill. euro din vânzarea de obligaţiuni
Grupul Hellenic Telecommunications Organisation (OTE), proprietarul Romtelecom, a anunţat, marţi, că a strâns 700 de milioane de euro de pe pieţele financiare internaţionale în urma emiterii unor obligaţiuni pe şase ani cu dobândă fixă, potrivit datelor companiei.
-
Şeful Airbus solicită autorităţilor europene să ia măsuri pentru deprecierea euro
Şeful constructorului aeronautic european Airbus, Fabrice Bregier, şi-a exprimat sprijinul pentru planurile de modernizare a popularului model A330, pentru a spori concurenţa cu Boeing, şi a cerut autorităţilor europene să ia măsuri pentru deprecierea euro, pentru ca exportatorii să fie mai competitivi, transmite Reuters.
-
Băncile austriece ar trebui să rămână în Europa de Est - OeNB
Băncile austriece ar trebui să rămână în Europa de Est dar trebuie să ţină seama de riscuri şi să-şi întărească bilanţurile pentru a concura cu rivalele lor mai bine capitalizate, se arată în raportul de stabilitate financiară publicat de Banca Centrală a Austriei (OeNB), transmite Reuters.
-
RIB îşi schimbă denumirea în Idea Bank şi se mută în Hermes Business Campus
Romanian International Bank, bancă recent achiziţionată de către grupul financiar polonez Getin Holding, îşi schimbă denumirea în Idea Bank şi îşi mută sediul într-un spaţiu de 3.500 metri pătraţi închiriat în Hermes Business Campus, dezvoltat de compania belgiană Atenor, unde vor lucra 300 angajaţi.
-
Escaladarea crizei din Ucraina ar avea un impact limitat asupra sistemului financiar din Rusia
Escaladarea crizei din Ucraina ar avea un impact limitat asupra sistemului financiar din Rusia, potrivit unei analize a stabilităţii financiare efectuate de banca centrală rusă, relatează Ria Novosti.
-
Garanti Leasing: Piaţa de leasing a crescut în acest an cu 28%, prima evoluţie pozitivă după 2008
Piaţa de leasing a crescut în primele patru luni cu 28%, prima evoluţie pozitivă din 2008, iar performanţa de la începutul anului creează premisele unui avans pentru întreg anul, a declarat la conferinţa MEDIAFAX talks About Transport&Logistics, Oana Stoenescu, director vânzări al Garanti Leasing.
-
Profitul Băncii Vaticanului s-a prăbuşit anul trecut cu 97%. Papa va schimba conducerea
Papa Francisc intenţionează să schimbe board-ul şi directorii Băncii Vaticanului, după un an de reorganizare la instituţia de credit afectată de scandaluri, pe parcursul căruia au fost blocate peste 2.000 de conturi, iar profitul s-a prăbuşit cu 97%.
-
Investitorii vor avea întâlniri lunare cu Ministerul Finanţelor pentru politicile fiscale
Investitorii vor avea întâlniri lunare cu reprezentanţii ministerului Finanţelor Publice, inclusiv cu ministrul de resort, care vor precede întrevederile investitorilor cu primul-ministru, în vederea "armonizării viziunii asupra politicilor şi priorităţilor fiscale".
-
Topul sistemului bancar la sfârşitul lunii mai. Atunci cand chiar şi menţinerea cotei de piaţă devine o mare victorie
BCR, Banca Transilvania, Raif¬feisen, ING şi Alpha Bank aveau la sfârşitul lunii mai cote de piaţă după active mai mari faţă de nivelurile la care încheiaseră 2013, însă numai Raiffeisen a avansat în clasament, ocupând locul al patrulea în locul UniCredit Ţiriac Bank.
-
Activele fondurilor de pensii în creştere cu 18,6% faţă de decembrie 2013
Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) şi facultative (Pilonul III) aveau active nete de 17,5 miliarde de lei (4 miliarde de euro) la finele lunii iunie, în creştere cu 18,6% faţă de decembrie 2013, potrivit datelor APAPR.
-
Fondul Proprietatea accelerează spre lichidare. Ce va face cu banii din vânzarea acţiunilor Transelectrica
Fondul a scos la vânzare pachetul de 13,5% din acţiunile Transelectrica (TEL), evaluat la 231 milioane de lei (53 milioane de euro). Lichidităţile din conturile fondului ar urca astfel la aproape 2 miliarde de lei.
-
Efectele neprevăzute ale acordului UE-Ucraina: plus de competiţie în pieţele europene
Acordul de liber schimb între Uniunea Europeană şi Ucraina va creşte competiţia în pieţe precum Italia, Spania sau Ger¬ma¬nia pe segmentul alimentelor sau al produselor manufacturate, aco¬lo unde companiile din România au reuşit să ajungă la afa¬ceri cumulate de 4 mld. euro/an.
-
Economia Germaniei dă semne de oboseală şi ar putea încetini economiile din ECE
Atât exporturile, cât şi importurile Germaniei, cea mai mare economie europeană, au scăzut în luna mai, producţia industrială s-a contractat accentuat în aceeaşi lună, ca şi comenzile pentru fabrici, iar rata şomajului a urcat uşor în iunie.
-
Bogdan Chiriţoiu, Consiliul Concurenţei: „Nu am o explicaţie pentru nivelul mare al dobânzilor bancare“
Serviciile financiare sunt următoarea ţintă a Consiliului Concurenţei, în condiţiile în care „dobânzile sunt relativ mari faţă de alte state din Uniunea Europeană“, susţine Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei.
-
Antreprenorii au luat doar 9% din ajutoarele de stat de 640 mil. € în ultimii 6 ani
Multinaţionalele au luat peste 90% din ajutoarele de stat acor¬date în perioada 2008 – iunie 2014, în timp ce investiţiile antrepre¬norilor români au fost sprijinite cu fi¬nan¬ţări de doar 57 de mi¬lioane de euro din¬¬tr-un buget total de aproa¬pe 640 de mi¬¬lioane de euro, ara¬¬tă o analiză a ZF pe ba¬¬za da¬telor de pe site-ul mbuget.gov.ro.
-
Creditorii internaţionali vor să împingă Grecia spre al treilea bailout
Creditorii internaţionali FMI, BCE şi Comisia Europeană consideră că economia Greciei are nevoie de un al treilea bailout după ce primele două, cele mai costisitoare din Europa şi însoţite de măsuri draconice de austeritate, au ţinut economia elenă în cea mai lungă recesine din istoria ţării şi au adus rata şomajului la cel mai ridicat nivel din UE, de peste 25%.
-
Poliţele RCA şi property le dau cele mai mari emoţii asigurătorilor
Despăgubirile pentru daune la proprietăţi şi cele în contul poliţelor de răspundere civilă auto (RCA) scot din buzunarele asigurătorilor cei mai mulţi bani per eveniment asigurat, fiind frecvente cazurile în care sumele achitate pe o poliţă care costă 400-500 de lei ajung la câteva milioane de lei, potrivit informaţiilor transmise ZF de companiile de asigurări.
-
Sistemul bancar peste 100 de ani: băncile mari vor deveni şi mai mari, iar banii - piese de muzeu
Într-un exerciţiu de imaginaţie despre viitorul sectorului bancar, şeful puternicei bănci americane de investiţii Morgan Stanley vede băncile mari devenind şi mai mari, banii cash doar ca exponate de muzeu şi că datorită dezvoltării dispozitivelor mobile fiecare persoană va avea banca „în buzunar“.
-
Randamentele la titlurile de stat au coborât în primul semestru la minime istorice
Randamentele la titlurile de stat au continuat trendul descendent şi au ajuns în primul semestru la noi minime istorice atât în cazul scadenţelor mai mici de un an, cât şi pentru maturităţi de 3-15 ani.
-
Fondul Simfonia 1 se apropie de pragul de 1 mld. lei
Fondul Simfonia 1, administrat de BRD Asset Management şi specializat în investiţii cu risc scăzut, a ajuns în prezent la active de 928 milioane de lei, cu 217 milioane de lei mai mari decât la începutul anului, în principal graţie atragerii de economii noi de la investitori.
-
Advent a aprobat credite de 12 milioane de euro şi răscumpărări de 10% din capital la Ceramica Iaşi
Acţionarii Ceramica Iaşi (CERE), al doilea jucător pe piaţa producătorilor de blocuri ceramice din România, au aprobat în AGA din 7 iulie ipotecarea activelor societăţii pentru a contracta un credit bancar de până la 12 mil. euro, a anunţat compania pe site-ul bursei de la Bucureşti.
-
Măcel pe Bursa de la Viena: Raiffeisen şi Erste, scăderi masive
Acţiunile tuturor celor 20 de companii incluse în indicele ATX al Bursei de la Viena au scăzut în şedinţa de tranzacţionare de astăzi, topul scăderilor fiind condus de bănci – Raiffeisen (-5,8%) şi Erste (-2,1%).
-
Pierderea Erste pe bursa din Viena a trecut de 2 mld. euro, acţiunile alunecă mai departe
Acţiunile Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, continuă să scadă şi astăzi pe bursa de la Viena, pentru a treia şedinţă de tranzacţionare la rând după ce banca austriacă a şocat piaţa cu estimarea unei pierderi record de până la 1,6 mld. euro pe 2014 în contextul revenirii în roşu a celei mai mari bănci din România.
-
Cât profit fac brokerii de asigurări: de la 3% la 75% din venituri. Cine conduce piaţa
Companiile de brokeraj în asigurări au înregistrat anul trecut un profit net de 114 mil. lei (26 mil. euro), marjele celor mai mari 15 jucători din piaţă mergând de la 3% până la 75% din încasările totale, arată calculele efectuate de ZF pe baza raportului anual al Autorităţii de Supraveghere Finan¬ciară (ASF) şi a datelor de la Ministerul Finanţelor.