Arhiva » Iulie 2014 » 02 Iulie 2014
Toate stirile publicate in data de 02 Iulie 2014 | 20 de inregistrari
-
Creşterea economică din primul trimestru a fost revizuită la 3,9%
Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în urcare datele referitoare la creşterea economică înregistrată de România în primele trei luni din acest an, de la 3,8% la 3,9%, comparativ cu perioada similară din 2013, precum şi cele raportate la ultimul trimestru al anului trecut, de la 0,1% la 0,2%, potrivit datelor publicate miercuri de INS.
-
Banca Centrală a Rusiei şi-a vândut acţiunile deţinute la bursa de la Moscova
Investitorii străini au achiziţionat aproximativ 60% din cele 267,3 milioane de acţiuni în bursa de la Moscova vândute miercuri de Banca Centrală a Rusiei pentru 468 milioane de dolari, ceea ce arată un interes sporit al investitorilor pentru activele ruseşti, a anunţat Sergei Shvetsov, adjunctul guvernatorului Băncii Centrale, transmite Reuters.
-
Isărescu: Nu vedem un risc de deflaţie în România
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a apreciat, marţi, că nu vede riscul apariţiei deflaţiei, în condiţiile în care inflaţia medie anuală este în jur de 2%, însă nu are certitudinea asupra faptului că inflaţia scăzută va rămâne 'acolo unde pare să fie în prezent'.
-
Cum explică guvernatorul BNR pierderea de 1,26 miliarde lei înregistrată în 2013
Evoluţia nefavorabilă a două monede internaţionale faţă de cursul din contabilitate al Băncii Naţionale a României (BNR) şi păstrarea rezervei internaţionale în active perfect lichide se numără printre factorii care au influenţat pierderea înregistrată de Banca Naţională a României în 2013, apreciază guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de Agerpres.
-
România, singura ţară UE cu asigurări sub 100 euro/locuitor
România este codaşă în Uniunea Europeană la capitolul asigurări, pentru că atât firmele cât şi persoanele fizice investesc foarte puţin la acest capitol, rezultă din raportul pe 2013 al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
-
Situaţia de la Astra, din ce în ce mai gravă. Pierderi imense în 2013
Compania de asigurări aflată în administrare specială a obţinut un rezultat negativ de aproape 185 de milioane de euro aceasta fiind cea mai mare pierdere din istoria companiei. Potrivit administratorului special, KPMG, Astra are nevoie de o infuzie de capital de peste 90 de milioane de euro. Surse din piaţă spun că suma respectivă ar reieşi tocmai din pierderile din 2013
-
Asigurările din România, o piaţă dependentă de industria auto. Topul firmelor
Piaţa asigurărilor din România a totalizat anul trecut, pentru cele două categorii de asigurări – generale şi de viaţă, prime brute subscrise de 8.124.654.841 lei, în scădere cu 132.260.109 faţă de 2012, respectiv o scădere de 1,60% în termini nominali şi de 5,37% în termeni reali, se arată în raportul anual al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
-
Isărescu: "500 mil. euro vor fi eliberaţi băncilor din 24 iulie. Nu cred că în mod necesar vor duce la aprecierea suplimentară a leului"
Reducerea ratei rezervelor minime obligatorii (RMO) aplicabile pasivelor în valută ale băncilor cu 2 puncte procentuale, de la 18% la 16%, va elibera pentru bănci circa 500 milioane de euro, a declarat Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, precizând că nu anticipează o apreciere suplimentară a leului şi că nu ar fi un lucru rău daca banii ar merge spre creditarea în valută.
-
ING: Reducerea ratei rezervelor în valută nu are un impact material vizibil asupra pieţelor leului
Reducerea rezervelor în valută nu are un impact material vizibil asupra pieţelor leului, precum o reducere a rezervelor în lei, care ar putea face ca titlurile de stat pe termen scurt să pară mai atractive, potrivit economistului-şef al ING Bank România, Vlad Muscalu.
-
Românii cumpără tot mai mult cu cardul de credit
Valoarea tranzacțiilor de plată cu carduri de credit a crescut cu 7,6% în primele trei luni ale anului, la 1,126 miliarde lei, potrivit datelor BNR. La unele bănci, creșterea a ajuns până la 19%.
-
Rezervele valutare ale României au crescut cu peste 555 milioane euro,până la 31,23 miliarde euro, în iunie
Rezervele valutare ale României au crescut cu peste 555 milioane euro, în iunie, până la 31,236 miliarde euro, de la 30,681 miliarde euro, nivelul din luna mai, a anunţat, marţi, Banca Naţională a României (BNR).
-
Şeful ASF vrea întâlniri săptămânale consultative cu firmele care activează pe pieţele financiare non-bancare
Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, organizează săptămânal, în fiecare joi, întâlniri consultative cu reprezentanţii companiilor care activează pe pieţele financiare non-bancare, pe sectoare sau subsectoare, iar periodicitatea întâlnirilor cu fiecare sector în parte este de 4-6 săptămâni, se arată într-un comunicat al ASF
-
ING a obţinut 1,54 miliarde de euro din vânzarea unei participaţii la NN Group
ING Groep a obţinut 1,54 miliarde de euro (2,1 miliarde de dolari) din vânzarea unei participaţii de 28,6% în divizia sa europeană de asigurări, NN Group, a doua mare ofertă publică iniţială (IPO) din Europa din acest an, transmite Bloomberg.
-
Situaţia din Bulgaria nu este un semnal pentru o problemă mai amplă - oficial FMI
Sistemul bancar din Bulgaria este în esenţă unul sănătos în pofida problemelor înregistrate la două bănci, au declarat marţi un oficial de la Fondul Monetar Internaţional şi guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei, transmite Reuters.
-
Cel mai puternic bancher american are cancer la gât
Jamie Dimon, directorul executiv al celei mai mari bănci americane, JPMorgan Chase, şi unul dintre cei mai influenţi lideri de pe Wall Street, a anunţat că a fost diagnosticat cu cancer la gât şi că va începe imediat un tratament de opt luni de chimioterapie, scrie Bloomberg.
-
Bulgaria, o ţintă uşoară pentru cei ce vor să creeze panică în rândul deponenţilor
Jurnalistul rus Leonid Bershidsky atrage atenţia într-o opinie publicată de Bloomberg că doar într-o ţară în care oamenii sunt atât de neîncrezători în viitor cum e Bulgaria este suficientă trimiterea pe email sau pe Facebook a unei informări alarmiste care mai e şi scrisă prost pentru a convinge oamenii să retragă masiv depozite.
-
Ingredientele crizei care a cutremurat sistemul bancar din Bulgaria: corupţia, lupta politicienilor pentru putere, panica şi neîncrederea
Ieri bulgarii s-au strâns iar la cozi pentru a-şi retrage economiile de la una dintre cele mai mari bănci ale celei mai sărace ţări din UE, dar în număr mai mic decât în zilele precedente, semn al temperării unei crize care a mobilizat Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană, guvernul, preşedintele, banca centrală şi Agenţia Naţională de Securitate. Criza a afectat doar băncile cu capital bulgăresc, semn că bulgarii nu mai au încredere în instituţiile ţării.
-
Piaţa locuinţelor din Bucureşti se dezgheaţă: preţuri mari şi credite mai multe în lei
După şase ani de declin, tendinţa în piaţa rezidenţială pare să se fi schimbat.
-
În sfârşit: Rata neperformantelor din sistem s-a stabilizat în aprilie la 22,2%
Îndelung aşteptata plafonare a ratei creditelor neperformante din sistemul bancar a prins contur în primele patru luni ale acestui an, în aprilie menţinându-se la 22,24%, după ce în martie se situase la 22,26%, potrivit datelor BNR.
-
Ce s-a scumpit şi ce s-a ieftinit în România începând cu 1 iulie
De la începutul anului, Guvernul a adoptat o serie de măsuri legislative care au intrat în vigoare la 1 iulie 2014. Printre acestea se numără şi creşterea salariului minim brut la 900 de lei, scutirea de impozit pentru profitul reinvestit, scăderea tarifelor în roaming, creşterea amenzilor de circulaţie şi scăderea facturii la energia electrică.