Arhiva » Iulie 2014 » 01 Iulie 2014
Toate stirile publicate in data de 01 Iulie 2014 | 24 de inregistrari
-
Asigurătorii au pierdut bani pentru al optulea an la rând: minus 100 milioane de euro în 2013
Companiile de asigurări au încheiat anul trecut cu o pierdere agregată de circa 450 milioane de lei (100 mil. euro), cu 40% peste nivelul din 2012, acesta fiind al optulea an consecutiv în care piaţa asigurărilor înregistrează un minus, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
-
Criza bancară din Bulgaria ascunde neîncrederea populaţiei în bănci, autorităţi şi politicieni
Bulgaria este o ţară cu o disciplină bugetară de invidiat chiar şi pentru un stat din zona euro, iar băncile bulgăreşti sunt bine capitalizate, după cum asigură Comisia Europeană şi autorităţile, dar cu toate acestea sistemul bancar s-a zdruncinat puternic zilele trecute, lovit dur nu de vreo problemă structurală, ci de panica populaţiei care s-a grăbit să-şi retragă depozitele, semn că aceasta nu are încredere în bănci şi autorităţi şi că se aşteaptă la ce-i mai rău.
-
România este cu 7 ani în urma Poloniei la capitolul intermediere financiară
Gradul de intermediere financiară plasează România cu 7 ani în urma Poloniei, iar ponderea depozitelor negu¬vernamentale în PIB arată că România are un decalaj de 10 ani faţă de Polonia la acest capitol, chiar dacă orientarea spre produsele de economisire a crescut după criza financiară, reiese dintr-o analiză a BCR.
-
Cash-ul din economie a rămas în luna mai la maximul istoric de 36 de miliarde de lei
Numerarul aflat în circulaţie a accelerat cu 13% în luna mai comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 35,6 miliarde de lei, potrivit datelor BNR. Cash-ul din economie s-a menţinut astfel la nivelurile record consemnate în lunile anteriorare.
-
Finanţele vor să vândă titluri de stat de 4,1 mld. lei luna aceasta
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea să atragă în luna iulie 4,105 miliarde lei de pe piaţa internă prin vânzarea de titluri de stat, lună în care ajung la scadenţă două emisiuni, de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, cu o valoare cumulată de 6,8 miliarde lei.
-
Pieţele de capital „euforice” au pierdut contactul cu realitatea, avertizează banca băncilor centrale
Banca Reglementelor Internaţionale (BRI), banca centrală a băncilor centrale, avertizează că pieţele financiare “euforice” sunt deconectate de la realitatea postcriză, care este încă una nesănătoasă, şi le cere guvernelor să renunţe la politicile care riscă să alimenteze un boom nesustenabil al activelor, scrie Financial Times.
-
Florin Vasilică, EY: În semestrul doi ar trebui să apară câteva tranzacţii bancare începute anul trecut
Interesul pentru activitatea de fuziuni şi achizitii (M&A - mergers & acquisition), inclusiv în sectorul bancar, s-a intensificat comparativ cu anul trecut şi cu primele luni din 2014, iar în al doilea semestru din acest an urmează să vedem mai multe tranzacţii finalizate, afirmă Florin Vasilică, Head of Transaction Advisory Services la EY (Ernst&Young) România.
-
Cum s-au corectat rezultatele băncilor pe 2013 de s-a ajuns la scăderea profitului de 10 ori
Un grup de 17 bănci a închis anul trecut cu pierderi, însă rezultatul iniţial cumulat de 1,55 mld. lei a fost până la urmă mai mare, respectiv de 1,94 mld. lei, în urma revizuirii unor cifre.
-
Salariile angajaţilor BNR au crescut în 2013, în ciuda pierderilor de un miliard de lei ale Băncii Centrale
Anul trecut, Banca Naţională a României a înregistrat cheltuieli cu personalul de 258,6 milioane de lei, cu 17 milioane de lei mai mult decât în 2012. Cum numărul angajaţilor a rămas constant, rezultă că salariile personalului au crescut faţă de anul precedent, în ciuda faptului că BNR a înregistrat cel mai prost rezultat din ultimii ani.
-
Directorul de tranzacţionare al BCR a cumpărat acţiuni ale BVB în valoare de 7.500 lei
Valerian Ionescu, directorul departamentului de tranzacţionare pe piaţa de capital al BCR şi membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a cumpărat vineri, 27 iunie, acţiuni BVB în valoare de aproape 7.500 de lei (1.700 euro), imediat după închiderea cu succes a celei mai mari oferte publice de vânzare din istoria Bursei, cea a Electrica, în valoare de 444 mil. euro.
-
Amendă record pentru BNP Paribas: Banca franceză va plăti 9 mld.$
Directorul general al BNP Paribas, Jean-Laurent Bonnafe, a informat angajaţii, într-un mesaj, că banca franceză va suporta penalizări mari în Statele Unite, în urma investigaţiei referitoare la relaţiile avute cu state aflate sub embargou, care se va încheia foarte curând, transmite Reuters.
-
Romulus Andrei, Volksbank: “În 2015 vom asista la o dinamizare a pieţei creditului”
Băncile pun la dispoziţia companiilor jumătate din numărul de credite disponibile pe piaţă înaintea perioadei de criză, însă în 2015, băncile vor aborda mai deschis creditarea şi vor începe să îşi reconstruiască portofoliile de credite, a declarat Romulus Andrei, Head of Structured Finance Volksbank, la ZF Live.
-
BNR a sancţionat anul trecut 5 bănci şi 18 şefi de bancă
Cinci bănci au fost sancţionate anul trecut de BNR cu amendă şi/sau avertisment scris pentru încălcarea unor prevederi legale referitoare la o gamă largă de probleme de la activitatea de creditare şi operaţiunile de înlocuire de expuneri, la activele problemă, riscul de credit, expunerile mari, expunerile faţă de persoane aflate în relaţii speciale cu instituţia de credit, administrarea riscurilor, riscul de lichiditate, riscul operaţional sau auditul intern.
-
Scutirea de impozit pe profitul reinvestit şi schema de restructurare a creditelor intră în vigoare începând de astăzi
Scutirea de impozitul pe profitul reinvestit şi schema fiscală de restructurare a creditelor intră în vigoare de la 1 iulie 2014, odată cu eliminarea sau comasarea a 92 de taxe şi tarife nefiscale.
-
CNBC: Criza din Bulgaria are efecte limitate asupra băncilor din România, Ungaria şi Croaţia
Problemele din sectorul bancar al Bulgariei au provocat reacţii limitate în statele emergente europene, precum România, Serbia, Ungaria şi Croaţia, analiştii estimând că este puţin probabilă o extindere a crizei, care a scos în relief dificultăţile cu care se confruntă sectorul financiar din Europa de Est, se arată într-o analiză a CNBC.
-
”Piaţa creditelor de consum pe care activează IFN-urile ar putea creşte cu 10% în acest an”
Piaţa creditelor de consum pe care activează IFN-urile, estimată la aproximativ un miliard de euro, ar putea creşte cu 10% în acest an, potrivit lui Olivier Floris, director general al Cetelem IFN România.
-
Primele 1.000 de bănci din lume au înregistrat profituri record de 920 mld.$ în 2013
Aproape o treime din profiturile record de 920 miliarde de dolari înregistrate de primele 1.000 de bănci din lume au revenit creditorilor din China, transmite Reuters.
-
Ponta: O să găsesc înlocuitor pentru Voinea luna aceasta
Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Orăştie, că, în următoarea lună de zile, va fi desemnată persoana care îi va succeda lui Liviu Voinea în funcţia de ministru delegat pentru Buget, acesta fiind numit viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR).
-
Câţi bani falşi circulă prin România şi care sunt bancnotele preferate de falsificatori
În 2013, au fost depistate în România aproape 1.200 de banconte false, cu mult sub nivelul din anul precedent, potrivit datelor Băncii Naţionale a României.
-
FMI aprobă eliberarea unei tranşe de 84 milioane de euro pentru Cipru
Consiliul de Administraţie al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a confirmat luni că Cipru îndeplineşte condiţiile din programul de asistenţă, ceea ce permite eliberarea imediată a unei noi tranşe de 84 de milioane de euro, transmite Reuters.
-
ASF aplică o nouă politică de recrutare, "exclusiv pe merit" şi cu evitarea conflictelor de interese
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va aplica de marţi, 1 iulie, o nouă politică de recrutare a angajaţilor, selecţia desfăşurându-se prin concurs, simultan extern şi intern, bazată "exclusiv pe merit" şi va viza evitarea conflictului de interese, cu respectarea normelor de etică.
-
Criza băncilor bulgăreşti arată că sistemul bancar din ECE este „călcâiul lui Ahile” pentru regiune
Analiştii nu văd ca probabilă contagiunea altor ţări din Europa de Est cu retragerile masive de depozite de la două bănci din Bulgaria, dar criza a adus zona din nou în lumina reflectoarelor sectorul financiar suferind din Europa de Est, unde România are cea mai mare rată a creditelor neperformante, de 21,6%, scrie CNBC.
-
MFP a publicat proiectele rescrise ale Codului Fiscal și Codului de procedură fiscală
Ministerul Finanțelor Publice /MFP/ a publicat luni, pe site-ul instituției, proiectele rescrise ale Codului Fiscal și Codului de procedură fiscală, pentru consultarea publică, în următoarele luni, cu reprezentanții mediului de afaceri, ai structurilor asociative, partenerilor sociali, ai tuturor factorilor interesați.
-
Zona euro: Inflația s-a menținut în iunie la 0,5%, cel mai redus nivel din ultimii patru ani
Rata anuală a inflației în zona euro s-a menținut la 0,5% în iunie, comparativ cu luna precedentă, potrivit unei estimări preliminare publicate luni de Oficiul european de statistică (Eurostat).