Arhiva » Iulie 2012 » 03 Iulie 2012
Toate stirile publicate in data de 03 Iulie 2012 | 34 de inregistrari
-
Rock si jazz in iulie cu bilete prin G-Ticket
Pasionatii de muzica rock si jazz se vor bucura de o serie de concerte si festivaluri in luna iulie, cu bilete disponibile prin serviciul G-Ticket de la Germanos Telecom Romania.
-
Finlanda si Olanda blocheaza capacitatea ESM de a cumpara obligatiuni de pe pietele secundare
Finlanda si Olanda vor bloca capacitatea Mecanismului European de Stabilitate (ESM) de a cumpara obligatiuni de pe pietele secundare, a anuntat luni guvernul finlandez, transmite Reuters.
-
Noul presedinte al Bancii Mondiale si-a preluat mandatul
Noul presedinte al Bancii Mondiale, americano-coreeanul Jim Yong Kim, si-a preluat luni mandatul, angajandu-se sa serveasca "populatiile care traiesc in saracie" intr-un moment "crucial" pentru economia mondiala, relateaza AFP.
-
Somajul a continuat sa creasca in luna mai in Europa, la noi cote record
Somajul a continuat sa creasca in luna mai in Europa la noi cote record, atingand 11,1% in zona euro si 10,3% in UE, numarul somerilor din cele 27 de state membre fiind cu aproape doua milioane mai ridicat decat acum 12 luni, potrivit datelor prezenatate luni de Eurostat.
-
Perioada de penitenta s-a incheiat. Mihoc revine pe ecranele de tranzactionare prin preluarea trezoreriei Volksbank
Bogdan Mihoc, unul din cei mai cunoscuti dealeri din piata, s-a reintors in sistemul bancar dupa patru ani de "penitenta", preluand pozitia de director al trezoreriei Volksbank, conform unor surse din piata. Bogdan Mihoc, 39 de ani, a fost pana in toamna anului 2008 seful trezoreriei UniCredit Tiriac Bank, dar a cazut victima a luptei dintre BNR si piata in atacul speculativ asupra leului din septembrie - octombrie 2008.
-
FMI, in Raportul de tara al Romaniei: Cresterea economica ramane fragila, iar presiunile politice pentru relaxarea fiscala s-ar putea intensifica
Cresterea economica in Romania ramane fragila, creditarea in sistemul bancar a inregistrat o crestere moderata in termeni reali, in timp ce imprumuturile neperformante au crescut in primul trimestru, iar presiunile politice vor ramane puternice in urmatoarele luni, se arata in Raportul de tara al Romaniei dat publicitatii luni de FMI.
-
Bancile europene isi rascumpara titlurile ipotecare la preturi de oferta
Bancile spaniole si portugheze isi rascumpara obligatiunile garantate cu ipoteci la preturi de nimic. Titlurile, rascumparate cu discounturi de pana la 40% din valoarea lor nominala, sunt folosite drept colateral pentru a obtine imprumuturi ieftine din partea BCE.
-
Ministrul Transporturilor: Din 20 iulie, mergem la mare pe autostrada
Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat luni ca pe 20 iulie va fi deschis circulatiei tronsonul Cernavoda-Medgidia de pe Autostrada Soarelui in regim de drum national, in timp ce, de la aceeasi data, pe portiunea Medgidia-Constanta se va putea circula in regim de autostrada, scrie Realitatea.net.
-
BNR a imprumutat 9 banci cu 2,7 mld. euro
Banca Nationala a Romaniei a imprumutat luni 9 banci comerciale cu 11,97 miliarde lei (2,7 miliarde euro), pentru o saptamana, dupa ce saptamana trecuta 11 banci au luat de la banca centrala 13,85 miliarde lei (3,1 miliarde euro), o suma record pentru operatiunile de tip repo.
-
Credit rambursat peste 51 de ani
Scadenta unui imprumut datorat de Rompetrol Rafinare Constanta (rafinaria Petromidia) fimei-mama a fost prelungita pana in anul 2063, iar dobanda platita de rafinaria patronului va fi platibila in functie de profitabilitatea rafinariei, potrivit unui informari trimise Bursei de Valori Bucuresti.
-
Cyprus Popular Bank a primit de la guvernul cipriot 1,79 miliarde euro pentru recapitalizare
Cyprus Popular Bank a primit de la guvernul cipriot 1,79 miliarde de euro pentru recapitalizare, in ajunul sosirii in Cipru a unei delegatii a Fondului Monetar International pentru evaluarea finantelor tarii, relateaza AFP.
-
Germania a blocat crearea mecanismelor pentru salvarea zonei euro
Sase reclamatii impotriva crearii mecanismului european de stabilitate ESM (European Stability Mechanism) si a acordului de intarire a disciplinei fiscale in zona euro au fost depuse la Curtea Constitutionala a Germaniei, scrie in editia sa de luni Die Welt, citata de portalul lenta.ru.
-
Pierderile sectorului IFN au scazut, dar provizioanele au avansat cu 120%
Comparativ cu anul 2010, indicatorii financiari ai sectorului IFN s-au caracterizat prin evolutii contradictorii anul trecut, in timp ce numarul de clienti a cunoscut o reducere puternica, de la 1.894.308 la 31 decembrie 2010 la 1.261.880 la 31 decembrie 2011, ceea ce reprezinta o diminuare cu o treime.
-
Bancile cu capital majoritar strain au peste 80% din piata locala
Bancile cu capital majoritar strain aveau la sfarsitul anului trecut o cota de piata de 83% din totalul activelor bancare din Romania si de 82,5% la finele primului trimestru din 2012, in principal pe seama vanzarilor de active imobilizate si neperformante, se precizeaza in raportul anual al BNR.
-
Bilantul unui prim semestru pierdut pentru Bursa de Valori Bucuresti
Finalul primului semestru nu mai seamana deloc cu inceputul de an. Estimarile pozitive, optimismul si verdele de pe Bursa au fost inlocuite, treptat dar sigur, cu un peisaj dezolant. Cel putin prima jumatate a anului nu a adus nimic din ceea ce trebuia sa fie un 2012 istoric. Cum arata bilantul bursei, dupa primele 6 luni?
-
Rezervele valutare ale BNR au scazut cu 1,66% in luna iunie
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au scazut cu 1,66% in luna iunie, ajungand la nivelul de 32,96 miliarde euro, fata de 33,519 miliarde euro la 31 mai 2012, potrivit unui comunicat de presa, remis, luni, AGERPRES.
-
EFG Eurobank solicita compensatii din partea Alpha Bank pentru nerealizarea fuziunii
Alpha Bank respinge afirmatiile EFG Eurobank, grupul bancar elen prezent in Romania prin Bancpost, privind neindeplinirea obligatiilor de a consuma fuziunea dintre cele doua institutii financiare.
-
Care este salariul mediu in Banca Nationala a Romaniei. Cu cat a crescut fondul de salarii in 2011
Fondul de salarii al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a crescut anul trecut cu 8,7%, de la 48,3 milioane de euro in 2010, la 52,5 milioane de euro in 2011, reiese din raportul anual facut public luni de banca centrala. Numarul efectiv de salariati al BNR era la sfarsitul anului trecut de 1.861 de persoane, in crestere fata de 2010.
-
INS: Sosirile si innoptarile in structurile de primire turistica au crescut in primele 5 luni
Sosirile si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au crescut, in primele cinci luni ale acestui an, cu 12,9%, respectiv, cu 8,5%, fata de perioada similara din 2011, conform unui comunicat al Institutului National de Statistica.
-
FMI: Alegerile din toamna ar putea dezechilibra bugetul Romaniei
Principalele motoare ale cresterii economice de 1,5% din acest an ar trebui sa fie consumul intern si absorbtia fondurilor UE, potrivit oficialilor FMI.
-
Investitorii imobiliari, obligati sa construiasca locuinte ieftine
Sectorul rezidential este judecat gresit ca fiind cel mai afectat segment al pietei imobiliare. Imaginea creata de ansamblurile falimentare, executarile silite si licitatiile organizate de lichidatori nu are nici o legatura cu situatia reala de pe piata. Da, exista criza in zona constructiei de locuinte, dar aceasta i-a atins in principal pe amatorii de tunuri imobiliare.
-
Aveti grija la bancnotele de 100 de lei! Multe sunt false
In anul 2011, falsurile de moneda nationala expertizate la BNR au totalizat 5707 bancnote. Bancnota cu cel mai mare numar de falsuri inregistrate a fost cea de 100 lei (3111 bucati, din care 509 capturate de politie), doar 151 dintre acestea fiind realizate pe un material plastic asemanator substratului de polimer.
-
Indicele de incredere TMC revine pe plus
Optimismul managerilor si analistilor a revenit la cote inalte luna trecuta, semn ca este anticipata revenirea economiei romanesti in urmatoarele luni, potrivit indicilor Money Channel. Cea mai importanta dinamica a fost inregistrata in cazul indicatorului care masoara perspectivele economice pe termen scurt.
-
Serviciile medicale din cadrul Retelei private de sanatate REGINA MARIA sunt accesibile in rate fara dobanda prin CardAvantaj
Incepand cu aceasta luna CardAvantaj, cel mai popular card de credit cu optiune de achizitie in rate fara dobanda de pe piata, oferit de Credit Europe Bank, permite posesorilor sa foloseasca serviciile oferite de Reteaua privata de sanatate REGINA MARIA.
-
Slovenia ar putea cere asistenta financiara din partea UE pentru bancile sale
Slovenia este aproape de a deveni a sasea tara din cadrul zonei euro care va cere asistenta financiara, problemele sectorului sau bancar afectand negativ situatia financiara a primei tari foste comuniste care a adoptat moneda unica.
-
Noua lege a sanatatii: casele de asigurari devin societati mutuale, iar numarul celor ce platesc asigurarile de sanatate ar trebui sa creasca
Casele judetene de asigurari de sanatate ar putea fi transformate in societati mutuale cu minimum 1 - 1,5 milioane de asigurati, dar si alte structuri, ca de exemplu sindicatele, ar putea infiinta astfel de societati
-
MasterCard si Deutsche Telekom - Parteneriat european pentru plati mobile
MasterCard (NYSE:MA) si Deutsche Telekom au anuntat un parteneriat european ce va permite utilizatorilor sa efectueze plati cu telefonul mobil. Platile mobile sunt unul dintre serviciile cu cea mai rapida crestere, in ultimii cinci ani.
-
Claudiu Saftoiu a fost validat ca presedinte-director general al TVR
Claudiu Saftoiu a fost validat ca presedinte - director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), marti, de catre Parlament, cu 265 de voturi "pentru" si 5 voturi "impotriva". Dupa votul Parlamentului, Claudiu Saftoiu a depus juramantul in fata plenului.
-
Comisiile juridice au votat pentru revocarea din functie a Avocatului Poporului
Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis marti, cu 14 voturi ''pentru'', doua ''impotriva'' si trei abtineri, revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului.
-
FMI: Marile banci si-au redus expunerea pe Romania cu 2,1 mld. euro la 4 luni
Cele mai mari noua grupuri bancare prezente in Romania, semnatare ale acordului de la Viena - Erste Bank, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, UniCredit, Societe Generale, Alpha Bank, Volksbank si Piraeus Bank -, si-au redus expunerea cu 2,1 miliarde euro (de la un nivel de 101,3% la 94,8%) in perioada ianuarie-aprilie a acestui an, se arata in analiza de tara a Fondului Monetar International (FMI).
-
Dobanzile, tot mai dependente de banii injectati de BNR in piata
Lichiditatile imprumutate de la BNR influenteaza acum mai mult piata bancara decat nivelul dobanzii de politica monetara. Explicatia: problemele de finantare ale bancherilor.
-
10 Sfaturi pentru folosirea eficienta si sigura a banilor in vacanta
Peste 2 milioane de romani si-au propus sa plece in aceasta vara in concediu, litoralul romanesc fiind una dintre primele destinatii alese. Pentru cei care au decis sa isi petreaca concediul in stainatate, Bulgaria, Turcia si Grecia se numara printre tarile alese ca destinatie de vacanta.
-
Curs valutar: BNR a afisat cotatii in crestere pentru valutele principale
Exceptand francul elvetian care a scazut cu 0,0001 lei, principalele valute au crescut astazi. Vedeti mai jos cursul valutar complet.
-
BNR: Romania este inca departe de zona Euro
Intrarea Romaniei in zona euro necesita eforturi de "redresare economica" si "consolidare fiscala", arata BNR in raportul de activitate pentru anul trecut.