Arhiva » Iulie 2011 » 22 Iulie 2011

Toate stirile publicate in data de 22 Iulie 2011 | 43 de inregistrari

  • Edilii Capitalei vor sa dea 8,3 mil. de euro pentru numararea gropilor si supravegherea reparatiilor

    Administratia Strazilor Bucuresti, institutie subordonata municipalitatii, intentioneaza sa plateasca 8,3 milioane de euro pentru ca doua firme sa inventarieze gropile din asfalt si sa supravegheze lucrarile de reparare a strazilor, relateaza Realitatea TV. Suma se adauga unui contract de intretinere si administrare a 204 strazi din Capitala, pentru care edilii sunt dispusi sa plateasca 287 milioane de euro.

  • LAPAR:Vanzarile de cereale la negru s-au diminuat cu 70-80% dupa introducerea taxarii inverse

    Vanzarile de cereale la negru s-au diminuat cu 70-80% dupa introducerea taxarii inverse la cereale si plante tehnice, a declarat, joi, vicepresedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Nicusor Serban, la o conferinta pe teme de agricultura.

  • Calitatea managementului brokerilor de asigurare, in atentia CSA

    Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat sanctionarea Societatii Comerciale "ASSET INCON PLUS BROKER DE ASIGURARE" - S.R.L. cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii si a hotarat sanctionarea Societatii Comerciale "FEM - BROKER DE ASIGURARE" - S.R.L. cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii.

  • Garda Financiara a dat amenzi de 55.000 de lei in complexul comercial China Town

    Garda Financiara a derulat joi "ample actiuni de control" in complexul comercial China Town, la care au participat 30 de echipe de comisari, fiind incheiate 35 de acte de control si aplicandu-se amenzi de 55.000 de lei, informeaza ANAF printr-un comunicat.

  • S&P avertizeaza SUA ca si-ar putea pierde ratingul de AAA

    Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a avertizat Statele Unite ca isi va pierde ratingul maxim "AAA", in cazul in care problema deficitului bugetar nu va fi rezolvata, pe plan politic.

  • Ministerul de Finante a atras 387,9 mil. lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 7,46%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut titluri de stat cu scadenta la zece ani, la un randament de 7,46%, reusind sa atraga 387,9 milioane lei, se arata intr-un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 350 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 624,1 milioane lei.

  • Ponderea agriculturii in PIB, in scadere de la 19% in 1990, la 6,2% in prezent

    Ponderea agriculturii in Produsul Intern Brut (PIB) a scazut de la 19% in 1990, la numai la 6,2% in prezent, iar acesta nu este un lucru rau deoarece o pondere mare a agriculturii in PIB nu exprima si o putere a economiei tarii respective, a declarat, joi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Valeriu Tabara, intr-o conferinta pe teme de agricultura.

  • Vanzarile de autoturisme au scazut cu 18,3% in primele sase luni, la 43.233 unitati

    Vanzarile de autoturisme au scazut in primele sase luni cu 18,3% fata de aceeasi perioada din 2010, la 43.233 unitati, fata de 52.911 in anul trecut, arata datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Daca se adauga vehiculele comerciale si autobuzele, vanzarile totale de autovehicule au scazut in primele sase luni fata de acelasi interval din 2010 cu circa 15%, la 50.272 unitati. In luna iunie au fost vandute 11.732 unitati.

  • Franks: Cresterea economica trebuie sa fie resimtita de populatie, dar cu riscuri cat mai mici

    Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat joi in debutul unei intalniri cu presedintele Senatului, Mircea Geoana, ca rostul unei cresteri economice este de a fi resimitita de catre populatie,dar acest lucru trebuie sa se intample in Romania doar cu mentinerea unor riscuri scazute.

  • Noua harta a Bucurestiului: Cum se schimba granitele sectoarelor

    Prefectul de Bucuresti, Mihai Atanasoaei, Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, primarii sectoarelor 4, 5 si 6 si reprezentanti din primariile celorlalte trei sectoare s-au intrunit in data de 14 iulie pentru a rezolva o serie de probleme referitoare la departajarea teritoriilor pe care le gestioneaza, informeaza b365.ro .

  • Piata nu are nici forta necesara pentru un rebound

    Bursa a inchis ieri cu un avans de 0,2%, dupa o sesiune apatica, in care actiunile Fondului Proprietatea (FP) au asigurat 65% din valoarea tranzactiilor, de 31,7 mil. lei. Majoritatea actiunilor au fost tranzactionate la preturi in crestere usoara inca din primele minute, insa in cele mai multe cazuri volumele au fost foarte reduse.

  • Ministerul Comunicatiilor vrea sa construiasca un centru de date in judetul Cluj

    Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a efectuat o vizita de lucru in judetul Cluj, in vederea unei eventuale localizari in zona a unui centru de date, potrivit unui comunicat emis joi de minister. Totodata, ministrul a verificat stadiul implementarii proiectelor finantate din fonduri europene, la nivelul institutiilor publice si a mediului privat.

  • BCE, amenintata de criza datoriilor?

    Banca Central Europeana (BCE) are un rol crucial in modul in care Europa reuseste sa solutioneze criza datoriilor. Sub conducerea presedintelul Jean-Claude Trichet, insa, BCE a cumparat foarte multe datorii, fiind vorba aici mai ales despre obligatiuni ale Greciei si altor tari cu economii vulnerabile, precum Portugalia, Irlanda, Spania si Italia.

  • CITR: Au demarat negocierile directe pentru valorificarea City Mall, evaluat la 21 milioane euro

    Mai multi investitori si-au aratat interesul pentru achizitia City Mall, evaluat la circa 21 milioane euro, fiind demarate negocieri directe pentru valorificarea centrului comercial, a anuntat, joi, lichidatorul judiciar Casa de Insolventa Transilvania (CITR). "Cu certitudine aceasta va fi ultima faza de valorificare a City Mall, care se va finaliza cu succes, in acest moment negocierile intrand pe linie dreapta cu mai multi investitori interesati", a declarat senior partner CITR, Andreea Anghelof.

  • Romania are un potential de stocare a dioxidului de carbon de 22 gigatone

    "Din cantitatea totala, circa 18 gigatone ar putea fi depozitate pe formatiuni de tip acvifer salin, iar restul de 4 gigatone in rezervele depletate de petrol si gaze", a declarat joi, la Poiana Brasov, managerul de proiecte din cadrul Institutului pentru Studii si Proiectari Energetice (ISPE), Gabriel Ignat, citand un studiu GeoCapacity elaborat de GeoEcoMar pentru Romania.

  • Bancile din zona euro nu vor fi taxate pentru salvarea Greciei

    Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a fost de acord sa renunte la planul sau de a taxa bancile europene cu 50 de miliarde de euro, in vederea salvarii Greciei, o victorie semnificativa pentru cancelarul german, Angela Merkel.

  • Spaniolii angajeaza in continuare romani. VEZI AICI in ce domenii si care sunt salariile

    Angajatorii spanioli solicita in continuare forta de munca din Romania, in ciuda masurilor de restrictionare a angajarilor, impuse miercuri de guvernul de la Madrid. In prezent companiile din Spania ofera 500 de locuri de munca pentru persoanele calificate si necalificate, conform datelor companiei de recrutare Thera Group.

  • Geoana le-a propus oficialilor FMI instituirea unui management privat pentru fondurile europene

    Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat joi, dupa o intrevedere cu delegatia FMI, a BM si a Comisiei Europene, ca le-a propus acestora instituirea unui management privat pentru fondurile europene, dupa modelul celui pentru firmele de stat.

  • Pe fondul crizelor globale, increderea europenilor in banci s-a redus la jumatate

    Criza financiara internationala, care s-a manifestat si printr-o ,,inghetare” a creditarii, a dus la o erodare fara precedent a increderii consumatorilor in institutiile financiare. Pe plan mondial, nivelul increderii in banci a scazut cu 44%, cea mai dramatica reducere inregis­trandu-se in Statele Unite, cu 55%, arata un studiu realizat de compania de consul­­tanta Ernst&Young.

  • Isarescu: Canalul psihologic este cel mai periculos la contagiunea crizei din Grecia; BNR e pregatita

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) s-a pregatit prin mai multe masuri pentru o contagiune a crizei din Grecia, care ar putea avea loc mai ales pe canalul psihologic, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, intr-un interviu, acordat la Bucuresti, agentiei de presa chineze Xinhua, citata de Mediafax.

  • Ocupatiile care au produs cei mai multi someri in iunie

    Muncitorii necalificati, vanzatorii si muncitorii calificati cu anumite specializari, agentii de paza si contabilii au fost primii pe lista disponibilizarilor in luna iunie, potrivit datelor Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM).

  • Proiect de regulament al Bancii Nationale pentru clasificarea creditelor

    Banca Nationala a supus dezbaterii publice un proiect de Regulament privind clasificarea creditelor si constituirea, regularizarea si utili-zarea provizioanelor specifice de risc, aplicabil entitatilor supravegheate de BNR, altele decat bancile. In plus, fata de modificarea sferei de aplicabilitate, proiectul mai vizeaza impunerea unui tratament unitar creditelor restructurate.

  • Adrian Vasilescu: Nu este vorba de salvarea Greciei, ci de salvarea Europei

    Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat la Realitatea TV ca decizia de salvare a Greciei afecteaza intreaga Europa, deci este vorba de "salvarea Europei". Acesta considera ca presiunea pe Grecia pentru masuri de austeritate va fi foarte puternica, iar "grecii vor trebui sa se obisnuiasca sa stranga cureaua".

  • Vezi cum au reactionat pietele financiare dupa concluziile liderilor europeni cu privire la salvarea Greciei

    Guvernele din zona euro au propus un nou pachet de ajutor financiar si o reformare a fondului de ajutor al zonei euro, prin care se vizeaza reducerea poverii datoriilor asupra Greciei, Portugaliei si Irlandei. Reactiile nu au intarziat sa apara. Euro s-a apreciat, bursele sunt pe verde iar pretul titeiului a crescut.

  • 10% din credite sunt in default

    17 banci europene care activeaza si in Romania au raportat catre Autoritatea Bancara Europeana o expunere in default de 4,758 miliarde euro pe Romania. Datele sunt extrase din rezultatele testelor de stres din sistemul bancar european, publicate recent de Autoritatea Bancara Europeana. Raportarile cuprind cifrele de la sfarsitul anului trecut.

  • Creditele neperformante din sistemul bancar romanesc vor atinge maximul la sfarsitul anului

    Agentia de evaluare financiara Fitch se asteapta ca imprumuturile neperformante din sistemul bancar romanesc sa atinga nivelul maxim la sfarsitul anului, la 14-16% din soldul creditelor, nivel ridicat pentru regiunea Europei Centrale si de Est.Creditele neperformante au ajuns la 13% in aprilie, de la 11,9% in decembrie.

  • ANAF a stabilit in primele sase luni obligatii suplimentare de 3,8 miliarde lei

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a stabilit obligatii suplimentare de 3,8 miliarde lei in urma inspectiilor fiscale derulate in primul semestru, din care aproape 3,6 miliarde lei la contribuabili persoane juridice. In primele sase luni, ANAF a efectuat peste 30.000 de inspectii fiscale generale si partiale din care 19.000 la contribuabili persoane juridice, iar 11.000 la persoane fizice, se arata intr-un comunicat transmis vineri de institutie.

  • Vodafone Romania: mai putin cu 2,9% clienti fata de trimestrul precedent

    Veniturile din servicii au crescut cu 4,1% fata de trimestrul precedent si au scazut cu 6,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce ARPU mobil (Venitul Mediu pe Utilizator) a fost de 6,8 euro pentru trimestrul incheiat la 30 iunie, ceea ce corespunde unei cresteri de 11,6% fata de trimestrul precedent si unei scaderi de 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform rezultatelor publicate vineri de Vodafone Group Plc.

  • Inca 109 miliarde pentru Grecia, au decis liderii europeni

    Liderii din zona euro au cazut de acord, joi, asupra unui nou pachet de salvare a Greciei in valoare de 109 miliarde de euro, care include, pentru prima data, si sprijin de la creditori privati, inclusiv banci, care vor acorda Atenei conditii mai usoare de rambursare, relateaza BBC News.

  • Europarlamentarul Adrian Severin, la DNA; a inceput urmarirea penala

    Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, la 18 iulie, inceperea urmaririi penale fata de europarlamentarul Adrian Severin, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita si trafic de influenta, iar vineri acestuia i s-au adus la cunostinta acuzatiile, a informat vineri DNA printr-un comunicat de presa.

  • Deutsche Welle: Romania este pe cale sa devina paradisul energiei eoliene

    In 2008, autoritatile romane au aprobat o lege privind promovarea energiilor regenerabile, care a fost publicata in Monitorul Oficial. Dar aceste planuri trebuie aprobate de Comisia Europeana, de vreme ce se bazeaza pe ajutoare de stat, iar documentul a fost trimis spre aprobare la Bruxelles abia in aceasta vara.

  • BNR va pune in circulatie, in scop numismatic, o moneda de aur dedicata lui Nicolae Iorga

    Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu 25 iulie, o moneda din aur, cu valoare nominala de 100 lei, dedicata aniversarii a 140 de ani de la nasterea lui Nicolae Iorga, a anuntat, vineri, BNR. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucati, iar pretul de vanzare pentru moneda din aur este de 1.450 lei, exclusiv TVA.

  • Vanzarea pe bursa a 9,84% din actiunile OMV Petrom detinute de statul roman se incheie vineri

    Oferta publica de vanzare pe bursa a 9,84% din actiunile OMV Petrom detinute de statul roman se incheie vineri, perioada de derulare fiind intre 11 si 22 iulie, cu o valoare maxima anuntata de 2,5 miliarde lei (circa 610 milioane euro) si volum minim de subscriere de 3.000 de actiuni.

  • Sindicatele nu sunt de acord cu privatizarea companiilor de stat ceruta de FMI

    Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, s-a intalnit vineri cu reprezentantii sindicatelor pentru a le cere punctul de vedere in privinta privatizarii companiilor de stat. Raspunsul sindicatelor a fost ca nu este momentul potrivit pentru privatizare, prioritara fiind depolitizarea managementului acestor societati, au declarat surse sindicale, la finalul reuniunii.

  • Mugur Isarescu: BNR s-a pregatit pentru o posibila extindere a crizei din Grecia

    'Sistemul bancar romanesc nu are o expunere directa pe criza datoriilor suverane din Grecia, dar exista canale posibile de extindere si acestea trebuie sa fie strict monitorizate', a apreciat Mugur Isarescu. Bancile grecesti controleaza in prezent aproximativ 16% din activele bancare din Romania.

  • Spania spune ca prin decizia de a restrictiona piata muncii protejeaza de fapt comunitatea de romani

    "Nu vorbim doar de o protejare temporara a slujbelor spaniolilor, dar si de a preveni situatia ca noii imigranti ce ar veni din Romania sa aiba un impact negativ asupra romanilor care deja sunt aici", a declarat Terron intr-un interviu telefonic acordat joi International Herald Tribune.

  • Solutii software pentru racirea computerului

    Caldura excesiva afecteaza dispozitivele electronice, iar vara poate reprezenta o perioada grea pentru aparatura din casa. Iata cateva solutii utile pentru a proteja dispozitivele electronice de la supraincalzire: software-uri gratuite, compatibile cu Windows si Mac.

  • Vasilescu (BNR): Grecii s-au obisnuit sa traiasca pe datorii, vor trebui sa stranga cureaua

    Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat la Realitatea TV ca decizia de salvare a Greciei afecteaza intreaga Europa, deci este vorba de "salvarea Europei". Acesta considera ca presiunea pe Grecia pentru masuri de austeritate va fi foarte puternica, iar "grecii vor trebui sa se obisnuiasca sa stranga cureaua".

  • Grecia e in criza, turismul ei la fel - Vezi cat costa un sejur

    Grecia se afla acum la mana europenilor, din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte, este vorba de planul de salvare al economiei tarii, pe care liderii europeni il pun de foare mult timp la cale, iar pe de alta parte este vorba de turistii europeni, pe care elenii ii asteapta in speranta ca veniturile generate de turism vor resuscita catusi de putin tara.

  • Moneda nationala se apreciaza vineri pana la un curs de referinta de 4,2233 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,2233 lei/euro, cu 0,52% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9328 lei/dolar. Cursul BNR de joi a fost de 4,2454 lei/euro.

  • Reprezentantii ULS se intalnesc luni dupa-amiaza cu delegatia FMI, CE si BM

    O delegatie a Uniunii Social Liberale se va intalni luni dupa-amiaza cu reprezentantii misiunii comune de evaluare a Fondului Monetar International, Comisiei Europene Si Bancii Mondiale. Potrivit unui comunicat de presa, intalnirea va avea loc incepand cu orele 15,00, la sediul USL din Șoseaua Kiseleff nr. 57.

  • Ce averi au sefii CAS

    Sefii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si-au publicat saptamana aceasta pe site-ul institutiei declaratiile de avere actualizate din care rezulta ca au reusit sa puna deoparte cateva zeci de mii de euro din noiembrie 2010 pana in luna iunie.

  • Stolojan: Situatia sistemului bancar din Romania nu e atat de roz cum e prezentata, dar nici tragica

    "In ultimele rezultate financiare anuntate pentru sistemul bancar din Romania, volumul pierderilor inregistrate de banci romanesti, in Romania, a crescut foarte mult in trimestrul doi. Deci, situatia sistemului bancar din tara noastra nu este atat de roz cum este prezentata, nu este nici tragica", a declarat astazi europarlamentarul Theodor Stolojan.