Arhiva » Ianuarie 2012 » 13 Ianuarie 2012
Toate stirile publicate in data de 13 Ianuarie 2012 | 37 de inregistrari
-
Mircea Vasilescu, noul presedinte al Fundatiei Soros Romania
Noul presedinte al Fundatiei Soros Romania pentru un mandat de 2 ani este Mircea Vasilescu, el fiind cel de-al saselea presedinte al Fundatiei in cei 22 de ani de activitate in Romania.
-
Piata reducerilor a depasit 18 milioane de euro in 2011; 60.000 de persoane au fost la munte cu vouchere de reduceri
Piata reducerilor de grup din Romania a inregistrat o crestere spectaculoasa in 2011, in conditiile in care peste 350.000 de utilizatori au cumparat in valoare de peste 18 milioane de euro, potrivit analizei realizate de Redutti.ro pe toate cupoanele vandute de site-urile de acest tip existente in Romania.
-
RATB plateste companiei Astra peste 1 mil. lei pentru asigurarea obligatorie a vehiculelor
Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va plati peste 1 milion lei societatii Astra Asigurari, pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila (RCA) a parcului sau auto pentru o perioada de sase luni, potrivit unui anunt publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.
-
Sulfina Barbu: Aplicarea Codului Muncii a scos un numar important de locuri de munca din zona nefiscalizata
Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat joi ca numarul maxim al contractelor active de munca s-a inregistrat in luna august 2011, peste 6,4 milioane, cifra care indica o crestere semnificativa a numarului de noi locuri de munca fata de luna decembrie a anului 2010, cand s-au inregistrat aproape 6 milioane de contracte.
-
Fitch retrogradeaza patru banci din Ungaria: CIB, K&H, Erste si Raiffeisen
Fitch Ratings a retrogradat ratingurile a patru banci din Ungaria, in urma revizuirii in scadere a calificativului tarii, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.
-
Groupama aduce un francez sef la subsidiara din Romania
Groupama l-a numit pe François Coste, un executiv recrutat in toamna trecuta de la rivalii de la AXA, la conducerea subsidiarei locale a asiguratorului francez, el urmand sa o inlocuiasca pe Sanda Nicoara dupa ce va primi avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
-
TOPUL CELOR MAI VIZITATE ORASE. Bucurestiul a atras in 2011 mai multi turisti straini decat Atena, Rio de Janeiro sau Milano
Bucurestiul ocupa locul 55 in topul celor mai vizitate 100 de orase din lume de catre turisti straini, cu 2,1 milioane de vizitatori in 2010, in urcare cu 5,4% fata de 2009, depasind destinatii precum Atena, Rio de Janeiro sau Milano, potrivit unui top realizat de Euromonitor International, informeaza Mediafax.
-
O noua televiziune in Bucuresti: TV Guide
TV Guide este o noua televiziune, care va functiona ca un ghid de programe TV si va difuza, totodata, informatii despre programele institutiilor de cultura si informatii utilitare. Noul post a primit, joi, licenta de la CNA, urmand sa fie lansata in aproximativ trei luni, cu o investitie de circa 250.000 de euro.
-
Finantele se imprumuta tot mai scump
Ministerul Finantelor a atras, ieri, de la bancile comerciale 917,17 milioane de lei, printr-o emisiune de titluri de stat de tip benchmark, scadenta la 25 octombrie 2014, potrivit datelor Bancii Nationale. Nivelul randamentului a fost de 6,95% pe an, iar bancile au cumparat doar in nume si cont propriu, oferta fiind adjudecata 100 la suta
-
Topul libertatii economice: Romania se afla in urma unor tari precum Botswana si Rwanda
Romania se afla in urma unor tari precum Botswana, Rwanda, Ungaria sau Bulgaria, dar inaintea unor state ca Franta sau Polonia, in ceea ce priveste libertatea economica intr-un top realizat de Heritage Foundation in parteneriat cu Wall Street Journal pentru 179 de tari la nivel mondial.
-
Mario Draghi, presedinte BCE: Economia zonei euro da semne de stabilizare desi se confrunta cu incertitudini puternice
Fondurile ieftine puse la dispozitia bancilor, in decembrie, de catre reprezentantii Bancii Centrale Europene(BCE), pe o perioada de trei ani, ajuta substantial sistemul bancar din zona euro si sustine increderea in economia zonei euro care da semne de stabilizare, dupa cum a declarat, joi, Mario Draghi, presedintele BCE, informeaza Reuters.
-
EximBank finanteaza un proiect bazat pe utilizarea energiei geotermale
EximBank a acordat companiei Solarex din Satu Mare un pachet de finantare ce depaseste 6 milioane de euro pentru derularea unui proiect de investitii care beneficiaza de finantare nerambursabila in cadrul POR 2007 - 2013 (REGIO), Axa prioritara 5 - Dezvoltare durabila si promovarea turismului.
-
Practici dubioase ale bancherilor elvetieni
Elvetia este prinsa intr-un scandal politico-financiar in care sunt implicati guvernatorul Bancii Nationale Elvetiene (BNS) si sotia acestuia. Philipp Hildebrand a demisionat dupa ce a fost acuzat de un politician ca a violat secretul bancar.
-
Promotii noi la credite de la Banca Comerciala Carpatica
Banca Comerciala Carpatica incepe anul cu doua noi promotii care se adreseaza clientilor persoane fizice interesati de un credit fara ipoteca imobiliara in lei sau de un credit de refinantare.
-
SIF Moldova vrea liber la AGA. Barierele de cvorum ar putea fi ridicate
Administratorii SIF Moldova (SIF2) vor sa convoace o Adunare Generala a Actionarilor (AGA) in care sa elimine cerintele de cvorum de la aceste adunari, masura care ar putea facilita luarea deciziilor importante in cadrul societatii de investitii.
-
Clientii Bonus Card vor putea plati taxele, impozitele si cumparaturile online in rate fara dobanda
Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci din Romania, lanseaza o campanie de achitare a taxelor, impozitelor si cumparaturilor online in trei rate fara dobanda pentru toti posesorii de Bonus Card.
-
Termopanul apartine istoriei: Samsung lanseaza geamul cu touch-screen
Cel mai nou concept al companiei Samsung isi propune reinventarea ferestrei, Smart Window fiind un ecran touch transparent cu multiple functionalitati. Ecranul LCD transparent are acces la Internet si permite servicii precum starea vremii sau Facebook, noteaza cnet.
-
Proiectele imobiliare intrate in agonie vor muri anul acesta
Anul trecut a insemnat "condamnarea" a circa 6.000 de dezvoltatori imobiliari si constructori, in cazul carora a fost declansata procedura de insolventa sau falimentul. Pentru acest an se preconizeaza prabusirea unor proiecte imobiliare locale a caror valoare depaseste pragul de 500 de milioane de euro. Este acesta sfarsitul?
-
Dobanzile interbancare, la nivelul minim de la inceputul crizei
Dobanzile interbancare afisate, joi, de bancile locale pentru depozitele cu scadenta la o zi au coborat sub rata facilitatii de depozit de la BNR, de 1,75%, si au atins cel mai redus nivel de la inceputul crizei, toamna lui 2008, pe fondul excedentului de lichiditate din piata.
-
Noul pact bugetar: acord de principiu intre tarile din Uniunea Europeana
Tarile europene au ajuns joi seara la un acord asupra liniei generale a noului pact bugetar ce trebuie sa intareasca disciplina in cadrul zonei euro, introducand in special regula de aur pentru revenirea la echilibru bugetar, au anuntat surse din randul negociatorilor, relateaza AFP.
-
Curtea de Conturi: AVAS nu stie cate privatizari a facut
Un raport al Curtii de Conturi arata ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) nu a putut preciza cate contracte de privatizare s-au facut in perioada 1992-2010.
-
Ce chilipiruri poti gasi printre casele executate de banci
Multe dintre locuintele pe care creditorii le-au scos la vanzare au ajuns la preturi rezonabile, iar uneori clientii sunt dispusi sa "pluseze" substantial ca sa castige licitatia, spun specialistii. Bancile au scazut, in ultimul timp, preturile bunurilor executate silit de la clienti. Asa se face ca apartamente de doua sau chiar de trei camere din Capitala la un pret de 30.000 - 40.000 de euro au devenit ceva obisnuit.
-
BCE mentine dobanda cheie la 1%
Consiliul Guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE) a hotarat ieri sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 1%, potrivit unui comunicat al BCE.
-
Peste 6.000 de romani au ajuns someri in decembrie 2011
Numarul somerilor a crescut in decembrie fata de noiembrie cu peste 6.000, ajungand la 461.013 de persoane, fiind inregistrata o rata a somajului de 5,12 %, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).
-
Reactie in lant A BENZINARILOR: dupa Petrom, anuntul facut de Rompetrol, Lukoil si Mol in aceasta dimineata
La doar o zi dupa ce Petrom, cel mai mare producator si distribuitor de carburanti din Romania, a majorat preturile la carburanti cu pana la 9 bani pe litru, principalii concurenti, Rompetrol si Lukoil au scumpit si ei benzina si motorina vandute in statiile proprii.
-
Studiu MasterCard - Pietele emergente vor determina o schimbare semnificativa in consumul din economia globala
Consumatorii din pietele emergente vor avea o influenta mult mai mare asupra cresterilor din economia globala in urmatorii cinci ani, ceea ce reprezinta o schimbare majora in consum, de la Vest catre Est, conform unui nou raport MasterCard Insights, realizat de MasterCard Worldwide.
-
Intesa Sanpaolo Bank: Inscrierile pentru Bursa Intercultura in Italia continua pana pe 3 februarie 2012
Intesa Sanpaolo Bank prelungeste termenul limita pentru inscrierea si trimiterea aplicatiilor pentru programul de burse de studiu Intercultura in valoare de 12.000 euro, in Italia, pana pe 3 februarie 2012. Initiata si sustinuta de Intesa Sanpaolo Bank, Bursa Intercultura a ajuns la cea de-a V editie si se adreseaza tuturor elevilor de liceu din Romania, nascuti intre 01.01.1995 - 01.06.1997 (care in anul scolar curent studiaza in clasa a 9-a sau a 10-a).
-
Primele doua SIF-uri care isi anunta profitul pe 2012
SIF Oltenia (SIF5) si SIF Banat Crisana (SIF1) au avut cresteri modeste ale profiturilor in 2011, vanzarea actiunilor BCR mentinand castigurile societatilor pe linia de plutire.
-
Monti si Merkel: Taxa financiara trebuie sa acopere intreaga Uniune Europeana
Miercuri, premierul italian, Mario Monti, si cancelarul german, Angela Merkel, au declarat ca vor sprijini o taxa pe tranzactiile financiare la nivelul intregii Uniuni Europene, dar Berlinul nu a fost de acord ca aceasta taxa sa se limiteze numai la zona euro.
-
Leul continua sa se aprecieze
Cursul euro pentru azi, vineri, 13 ianuarie, a fost cu ghinion. Leul s-a intarit ducand moneda europeana la cotatia oficiala 4,3322 ron/ euro. Leul s-a intarit cu 0,29 procente fata de cursul ie ieri (4,3446 ron/ euro), cresterea fiind de 0,0124 lei.
-
Van Groningen: Sistemul bancar este unul solid si bine capitalizat
Presedintele Raiffeisen spune ca exista spatiu pentru cazul unui soc sau pentru pierderi. De aceea, in cazul aparitiei unor probleme acestea vor fi gestionabile, explica Steven van Groningen. Bancile mai mari probabil vor deveni si mai mari, iar cele mici vor face parte dintr-un proces de consolidare.
-
Cursele low-cost se muta pe Aeroportul Otopeni din martie; costul suplimentar de pasager - 4,5 euro
Cursele aeriene low-cost se vor muta pe Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni incepand din 25 martie, odata cu noul orar de vara al zborurilor, costul suplimentar pe pasager estimat fiind de 4,5 euro, a declarat vineri, pentru Agerpres, Valentin Iordache, purtator de cuvant Compania Aeroporturi Bucuresti.
-
Dobanzile pentru depozitele in lei coboara la nivelul minim din 2008
Dobanzile interbancare afisate, joi, de bancile locale pentru depozitele cu scadenta la o zi au coborat sub rata facilitatii de depozit de la BNR, de 1,75%. Acestea au atins cel mai redus nivel de la inceputul crizei, toamna lui 2008, pe fondul excedentului de lichiditate din piata.
-
A venit scadenta la imprumutul de la FMI. Avem bani sa-l dam inapoi?
In acest an, Finantele si banca centrala incep sa plateasca primele rate din banii de la Fondul Monetar International (FMI), urmand ca, din 2015, sa incepem sa rambursam sumele primite de la Comisia Europeana, iar in 2022 sa achitam si creditul de la Banca Mondiala.
-
Prudenta bancilor i-a impins pe romani catre IFN-uri
Bancile au abordat, anul trecut, o atitudine mult mai prudenta fata de solicitantii de imprumuturi. Totusi, apetitul romanilor pentru consum nu a disparut nici in cel mai acut an al crizei. Prin urmare, 2011 a fost un an bun pentru piata electronicelor si electrocasnicelor, majoritatea retailerilor anuntand vanzari in crestere dupa doi ani de scaderi considerabile.
-
BNR: Deficit de peste 4,2 miliarde euro al balantei de plati in 11 luni
Contul curent al balantei de plati a Romaniei avea un deficit de 4,230 miliarde euro, la 30 noiembrie 2011, in scadere cu 6,6 la suta, fata de aceeasi perioada din 2010, informeaza Banca Nationala. Reducerea deficitului s-a datorat, in principal, scaderii deficitului balantei comerciale cu 11,7 la suta.
-
Basescu: Cer public premierului retragerea proiectului Legii Sanatatii
Am observat ca in aceste zile s-a folosit masiv dezinformarea si as vrea sa afc cateva precizari: Cea mai mare minciuna promovata continuu este legata de SMURD, desi proiectul legii se afla si pe site-ul ministerului sanatatii si pe site-ul presedintiei, continua aceeasi minciuna: privatizarea sau desfiintarea SMURD. nu spun decat ca este o minciuna. Alcetva nu mai pot spune, daca se continua manipularea