Arhiva » Ianuarie 2011 » 26 Ianuarie 2011
Toate stirile publicate in data de 26 Ianuarie 2011 | 30 de inregistrari
-
Indicii BVB au inchis sedinta de marti incert, pe un rulaj dominat de tranzactiile cu titluri FP
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis indecis sedinta de tranzactionare de marti, titlurile celor cinci SIF-uri fiind singurele cu o evolutie mai pronuntata, dupa ce au crescut cu 1,41%, pe un rulaj ridicat, dominat de tranzactiile cu titlurile Fondului Proprietatea.
-
Sprijinul financiar dat producatorilor agricoli in ultimul trimestru din 2010 a fost de 705 mil.euro
Sumele alocate in perioada 1 septembrie -31 decembrie 2010, reprezentand formele de sprijin financiar acordate producatorilor agricoli din sectorul vegetal si animalier, s-au ridicat la 3,022 miliarde lei (705,5 milioane euro), din bugetul national si din fonduri europene, potrivit MADR.
-
Banca Comerciala Carpatica opreste joi sistemul sau de carduri, intre orele 00:00 - 06:00
Banca Comerciala Carpatica (BCC) va intrerupe, joi, intre orele 00:00 - 06:00, functionarea sistemului informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri, pentru imbunatatirea sistemului informatic.
-
Pretul de inchidere al actiunilor FP a fost de 0,6495 lei, pe un rulaj de 50,6 milioane euro
Pretul de inchidere al actiunilor Fondul Proprietatea (FP) a fost marti, in prima zi de tranzactionare, de 0,6495 lei, pe o lichiditate de 50,6 milioane euro, dupa ce, la deschiderea sedintei de tranzactionare, pretul unei actiuni FP era de 0,602 lei. Pretul maxim a fost marti de 0,6750 lei pe actiune.
-
ANPC: Reclamatiile pentru creditele date pana in iunie 2010, analizate pe legile anterioare OUG 50
Reclamatiile primite dupa data intrarii in vigoare a OUG 50/2010, in iunie 2010, si care fac referire la contracte aflate in derulare vor fi analizate si solutionate de ANPC in baza legilor anterioare acestei ordonante, a anuntat marti Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).
-
Sondaj BNR: Productia industriala isi va relua in ianuarie traiectoria ascendenta
Productia industriala isi va relua in ianuarie traiectoria ascendenta, iar o contributie revine unui factor sezonier a carui influenta a fost mai pronuntata in luna decembrie 2010, respectiv zilele de concediu pentru sarbatori, se arata in buletinul de conjunctura din ianuarie al BNR.
-
Isarescu: suma viitorului acord cu FMI nu e importanta
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, le-a spus, luni, economistilor sefi din banci ca suma viitorului acord cu Fondul Monetar International nu este importanta, miza fiind de fapt continuarea reformelor structurale, care ar presupune o intindere a noii intelegeri pe doi ani.
-
BCR si-a facut portal cu activele scoase la vanzare in urma executarilor silite
BCR, cea mai mare banca, a infiintat un portal pe care sunt afisate bunurile pe care le scoate la vanzare in cadrul procedurilor de recuperare a creantelor din credite neperformante prin executare silita, dar si prin vanzari "amiabile".
-
Dupa 15 ani brokerii romani simt ca sunt brokeri. "A fost prima sedinta adevarata. Nu prea am avut timp nici sa respir."
Lansarea actiunilor Fondului Proprietatea la Bursa a reinviat sperantele jucatorilor, care au vazut in sfarsit "o sedinta bursiera adevarata" in ultimii trei ani, la finalul careia brokerii vorbesc cu bucurie despre o zi in care n-au avut timp sa respire, pentru ca telefoanele sunau incontinuu.
-
The Pirate Bay pregateste o surpriza care va revolutiona piata muzicala
The Pirate Bay, cel mai mare torrent tracker din lume care aduce prejudicii de miliarde de dolari anual caselor de productie, va lansa in luna aprilie un site care va revolutiona lumea muzicala, potrivit elmundo.es.
-
BCR isi tenteaza clientii cu credite de consum fara comisioane si asigurare de viata gratuita
BCR, cea mai mare banca locala, vinde pana la sfarsitul lui frebruarie credite de consum in lei fara sa perceapa comisioane de analiza sau administrare si cu asigurare de viata atasata platita de banca.
-
Cele mai valoroase companii din Romania! Petrom, FP si Hidroelectrica deschid topul realizat de ZF!
Petrom, Fondul Proprietatea si Hidroelectrica sunt cele mai valoroase companii in 2010, cu valoare de piata de 4,5 mld. euro, 3,8 mld. euro si, respectiv, 3,35 mld. euro, in conditiile in care in 2009 pe primele trei locuri au fost Petrom, Orange si Fondul Proprietatea. A cincea editie a "Top 100 al celor mai valoroase companii din Romania 2010" a fost publicat de Ziarul Financiar.
-
Proprietarii au continuat sa reduca preturile terenurilor si in 2010, scaderea ajunge pana la 60%
Proprietarii au continuat si in 2010 sa reduca preturile solicitate la vanzarea terenurilor, astfel ca la inceputul anului se constata o scadere de pana la 60% fata de ianuarie 2010, cu un maxim in zonele limitrofe Bucurestiului, potrivit site-ului imobiliare. ro.
-
Google va angaja 1.000 de persoane in Europa anul acesta
Eric Schmidt, CEO-ul Google, a declarat in cadrul conferintei internationale DLD (Digital - Life - Design) ca gigantul web va face 1.000 de angajari in Europa in 2011. Eric Schmidt a vorbit in ultima zi a conferintei internationale DLD2011 din Germania despre planurile si obiectivele companiei din acest an
-
AXA, declarat lider mondial in topul asiguratorilor
AXA a fost declarata prima companie de asigurari pe plan mondial intr-un clasament bazat pe valoarea primelor nete incasate. Clasamentul a fost realizat de AM Best - agentie de rating recunoscuta pe plan mondial, specializata in domeniul asigurarilor.
-
Cate masini sunt in Romania?
Numarul vehiculelor existente in parcul auto din Romania a fost, la finele anului 2010, cu 100.000 de unitati mai mare decat in anul anterior, ajungand la aproape 5,42 milioane unitati, din care 20% sunt inmatriculate in Bucuresti, releva datele Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.
-
Romania, pe primul loc in Europa in randul tarilor cele mai expuse la foamete!
Romania se situeaza pe locul al 12-lea in lume si pe primul in Europa in topul tarilor cele mai expuse la foamete. In replica, Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, spune ca nu se pune problema si ca Romania poate hrani 80 de milioane de persoane.
-
Cosmar pentru datornici: penalitati minime de 40 de euro si dobanzi de 14%
Consiliul Uniunii Europene a aprobat un proiect de lege care indreptateste creditorii companii private sau publice sa ceara despagubiri de cel putin 40 euro de la partenerul de afaceri care nu efectueaza plata in termenul inscris in contract. In plus, datornicii trebuie sa plateasca si o dobanda de 14,25% pe an (calculata la data de acum) pentru fiecare zi de intarziere.
-
Creditul neguvernamental a crescut in decembrie cu 0,7% fata de luna precedenta, la 209,29 mld. lei
Valoarea creditelor acordate de banci populatiei si firmelor a crescut in decembrie cu 0,7% fata de nivelul din noiembrie, la 209,298 miliarde lei, iar in ritm anual a avansat cu 4,7%, potrivit datelor prezentate miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
-
TitluMDRT va demara o licitatie de 430.00 lei pentru strategia de promovare turistica a Capitalei
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va demara o licitatie privind achizitionarea serviciilor de elaborare a strategiei de promovare a Municipiului Bucuresti ca destinatie turistica, proiect in valoare de 430.00 lei, fara TVA, a anuntat miercuri MDRT.
-
Romania are cel mai mare potential din sud-estul Europei privind piata de energie eoliana
Presedintele producatorului danez de turbine eoliene Vestas pentru Europa Centrala, Hans Jorn Rieks, a declarat miercuri intr-o conferinta la Bucuresti ca Romania are cel mai mare potential privind dezvoltarea pietei de energie eoliana din centrul si sud-estul Europei.
-
ANAF ramburseaza in ianuarie TVA in valoare de 1,36 miliarde lei
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a realizat selectia nationala a deconturilor cu optiune de rambursare pentru care exista decizie aprobata, acestea totalizand la 1 ianuarie suma de 1,36 miliarde lei, potrivit unui comunicat transmis miercuri de institutie.
-
Depozitele bancare au sporit cu 3,1% in decembrie fata de luna anterioara, la 177,44 mld. lei
Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in decembrie un avans de 3,1% fata de luna precedenta, la 177,44 miliarde lei, dupa ce depozitele in lei ale rezidentilor au sporit cu 5,1%, iar cele in valuta au scazut cu 0,2%, potrivit datelor BNR.
-
Leul se apreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,2619 lei/euro
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,2619 lei/euro, foarte apropiat de cel din sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1116 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,2621 lei/euro.
-
Creditul privat a crescut cu 4,7% in 2010 datorita imprumuturilor in valuta
Soldul creditului neguvernamental a crescut cu 4,7% anul trecut, pana la 209,3 miliarde lei, datorita avansului cu 9,8% a imprumuturilor in valuta, arata datele BNR. Populatia si companiile aveau la sfarsitul anului credite in valuta in valoare de 131,9 miliarde lei (circa 31 mld.euro).
-
Depozitele in banci au avansat cu 5,8% in 2010, la 177,4 miliarde lei
Depozitele populatiei si ale companiilor au crescut anul trecut cu 5,8% fata de 2009, pana la 177,4 miliarde lei in conditiile in care economiile in lei au avansat cu 10,5%, la 113,5 miliarde lei, potrivit datelor BNR.
-
Sondaj: Grecia va da faliment, iar moneda unica va disparea!
Aceasta este convingerea a nu mai putin din 72% dintre investitorii care participa la editia din 2011 a Forumului Economic Anual de la Davos. Sondajul realizat de Bloomberg arata ca cei 72% dintre investitori sunt de parere ca cel putin un stat din zona euro va parasi uniunea monetara, iar 11% dintre ei considera ca acest lucru va avea loc in urmatoarele 11 luni.
-
Comisioanele de analiza fixe aduc economii la creditele mari
Bancherii au compensat partial reducerea comisioanelor prin cresterea dobanzilor, dar chiar si asa costul total al unui credit imobiliar poate sa scada cu 2-3 puncte procentuale. Bancherii au coborat nivelul comisioanelor de analiza a dosarelor de credit pentru clientii individuali la mai putin de 400 de euro odata
-
Topul tarilor care angajeaza romani
Fata de 2008 Si 2009, ordinea statelor care angajeaza romani s-a modificat, in special datorita faptului ca in 2009 s-au ridicat restrictiile de pe piata muncii in mai multe state europene, se arata intr-un studiu publicat de myjob.ro. Numarul celor care au aplicat la un job in strainatate a explodat in 2010 fata de anii precedenti, de la 89.100 in 2009 la peste 170.000 anul trecut.
-
Greseala bancii? Sa plateasca clientul
Situatiile de erori bancare suportate de clienti sunt in crestere. Avocatii recomanda o analizare mai atenta a contractului, negocierea clauzelor cu bancile sau, in ultima instanta, apelarea la autoritatile competente. Ramona Toncian a vrut sa transfere, in urma cu patru luni, suma de 8.000 de lei dintr-un cont de economii detinut la o banca intr-un alt cont, deschis la alta banca.