Arhiva » Ianuarie 2011 » 21 Ianuarie 2011
Toate stirile publicate in data de 21 Ianuarie 2011 | 32 de inregistrari
-
Edilii Capitalei decid in privinta reclamelor amplasate in oras, insa numai cu aprobarea CGMB
Amplasarea mijloacelor publicitare pe domeniul public sau privat al Capitalei se va face doar dupa organizarea de licitatii de catre Primaria Municipiului Bucuresti, licitatii care trebuie insa aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), au decis, joi, consilierii generali.
-
Propunerea de a include Rosia Montana in patrimoniul UNESCO, criticata din nou de comunitatea locala
Propunerea de a include Rosia Montana in lista patrimoniului mondial UNESCO este contestata, o data in plus, de comunitatea locala, reprezentantii acesteia considerand ca demersurile privind inscrierea "incalca in mod flagrant legea Si principiile autonomiei locale".
-
Ministrul Traian Igas: Romania este pregatita sa adere la spatiul Schengen in luna martie 2011
Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Constantin Igas a declarat ca Romania este pregatita sa adere in martie la spatiul Schengen. Igas a luat parte joi, la intalnirea informala a ministrilor de Interne din statele membre ale Uniunii Europene, intalnire ce s-a desfasurat in localitatea Godollo, situata la cca 25 km departare de Budapesta.
-
Coface: Economia globala va creste cu 3,4%, recesiunea in W va fi evitata
Economia globala va creste in anul 2011 cu 3,4% fata de 4% in anul precedent, iar recesiunea 'in W' va fi evitata, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Cristian Ionescu, country manager Coface pentru Romania, Bulgaria si Slovacia.
-
Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de ieri pe rosu
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de joi, cu pierderi cuprinse intre 0,40% si 0,94%, cel mai afectat fiind indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 18,40 milioane lei (4,31 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile BRD SocGen (BRD), de 4,13 milioane lei, cotatia lor coborand cu 1,49%, la 14,53 lei/actiune.
-
Directorul CNADNR promite ca Autostrada Soarelui va fi data in folosinta in vara acestui an
Autostrada Soarelui va fi finalizata in vara acestui an, a declarat joi, la Constanta, Liviu Costache, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, in cadrul unei intalniri organizate de prefectul Constantei cu toti factorii implicati in proiect.
-
Ministerul de Finante a atras 500 milioane lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 7,16%
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in 51 luni, in valoare de 500 milioane lei (117 milioane euro), la un randament mediu de 7,16% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 500 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de peste 1,55 miliarde lei.
-
Numarul angajatilor din industria de aparare din Romania ar putea creste cu 200 in 2011, la 1.774
Numarul mediu maxim de personal pe anul 2011 pentru operatorii economici din industria de aparare din Romania ar putea creste cu circa 200 in acest an, la 1.774 salariati, fata de numarul mediu maxim din anul trecut, de 1.581 salariati.
-
Coface estimeaza ca deficitul bugetar in 2011 va fi de 4,9% din PIB
Compania de evaluare financiara Coface estimeaza ca Romania va inregistra in 2011 un deficit bugetar de 4,9% din PIB, pe fondul mentinerii unui nivel ridicat al arieratelor, in timp ce autoritatile au convenit cu Fondul Monetar International /FMI/ o tinta de deficit bugetar de 4,4% din PIB.
-
FP: Cristian Busu nu mai este in conflict de interese, tatal sau a fost revocat din CA al Delfincom
"Incepand cu data de 10 ianuarie 2011, data la care Enache Busu nu mai detine functia de membru in Consiliul de Administratie al Delfincom SA Bucuresti, nu mai exista un conflict de interese in ceea ce il priveste pe Cristian Busu, membru in Comitetul Reprezentantilor al Fondul Proprietatea SA", potrivit unui comunicat transmis joi Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
-
Economia Chinei a crescut cu 10,3% in 2010
Economia Chinei a crescut anul trecut cu 10,3%, iar in trimestrul al patrulea produsul intern brut a avansat cu 9,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, accelerand intr-o perioada in care analistii anticipau o usoara incetinire, transmite Reuters.
-
Dijmarescu: Bancile din Romania nu au probleme iminente, fondul de garantare are resurse suficiente
Directorul Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB), Eugen Dijmarescu, a declarat joi ca bancile din Romania nu au probleme iminente, motiv pentru care resursele Fondului sunt suficiente. "Nu avem motive sa consideram ca resursele Fondului nu ar putea sa faca fata, pentru ca nu credem ca bancile din Romania au probleme iminente", a declarat Dijmarescu.
-
Steve Jobs, cel mai scump concediu medical
Colosul american Apple a devenit in timp dependent exclusiv de inteligenta si inventivitatea lui Jobs. Dar se putea oare altfel? Apple a gresit atunci cand a ales sa se bazeze exclusiv pe deciziile lui Steve Jobs, fara a promova si un alt nume ca potential lider al companiei, declara mai multi analisti americani in presa de peste ocean.
-
Raiffeisen: Dobanzile vor scadea accelerat in 2011
Banca Nationala a Romaniei ar putea reduce dobanda de politica monetara in al doilea trimestru al anului, pe fondul reducerii incertitudinilor la nivelul economiei, potrivit unui raport al Raiffeisen Bank. Totodata, leul se va aprecia fata de moneda unica, iar la finalul lui 2011 cursul va atinge un nivel de 4,2 lei/euro.
-
OECD: creditele acordate cu usurinta au inflamat preturile imobiliare cu peste 90%
Creditele acordate extrem de usor sunt principalul responsabil pentru inflamarea preturilor pe piata imobiliara, a declarat secretarul general al Organziatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, Angel Gurria, cu ocazia lansarii joi, la Londra, a studiului Housing and the Economy: Policies for Renovation, elaborat de organizatia internationala
-
Incidentele de plata au urcat aproape de 10 miliarde de lei
Bancile au refuzat in 2010 plati prin bilete la ordin, cecuri si cambii in su-ma totala de 9,57 miliarde de lei, in crestere cu 1,6% fata de valoarea inregistrata in 2009, desi numarul incidentelor a scazut cu 28%, de la 493.503 la 354.104 refuzuri. Conform datelor publicate ieri de Banca Nationala, incidentele majore au inregistrat o dinamica mai accentuata, sumele de plata refuzate in astfel de situatii majorandu-se cu 6,5%, de la 7,9 miliarde de lei la aproape 8,5 miliarde de lei.
-
Ionescu (Coface): Bancile nu au interes sa scoata active la vanzare pentru ca nu exista piata
Directorul general al Coface Romania, Cristian Ionescu, sustine ca bancile nu au interes sa scoata active la vanzare pentru ca nu exista o piata in acest moment si ar impinge pretul in jos si, de asemenea, ca nu sunt interesate sa mai vanda portofolii de credite neperformante.
-
OUG 50: Un alt amendament favorabil clientilor s-a evaporat din Ordonanta
Dupa ce au votat pentru ca cei cu credite in valuta sa-si poata plati ratele in lei la cursul BNR, deputatii coalitiei de guvernare au eliminat in taina acest amendament cand au facut raportul suplimentar. Parlamentarii fie nu isi aduc aminte ce s-a intamplat cu amendamentul, ori spun ca a fost eliminat la cererea CE si din cauza problemelor de ordin tehnic.
-
Care depozite bancare sunt garantate
Incepand de anul acesta, toti deponentii cu economii pana la 100.000 de euro vor primi compensatii daca banca da faliment. Aproape 15 milioane de depozite si conturi de economii constituite de persoane fizice in Romania sunt garantate prin lege. O data cu aplicarea noilor reglementari, doar 12.000 de romani sar din schema de garantare a FGDB.
-
Cum ti se pot fura banii de pe card, cu ajutorul tau
O noua metoda ingenioasa de a fura bani de pe carduri este aceea de a cere printr-un SMS toate datele de identificare ale clientului. Metoda a fost bine pusa la punct de catre romanul Mihai Radu, stabilit in Spania, care s-a gandit sa faca ceva bani, rapid, fara sa munceasca prea mult.
-
Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de vineri pe rosu
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis sedinta de vineri pe rosu, iar dupa prima ora de tranzactionare doar indicele BET-FI inregistra o usoara crestere, de 0,09%.
-
Proiectul rezidential aflat in insolventa Terra Residence este scos la vanzare din cauza datoriilor
Doua blocuri din cele trei ramase nefinalizate in cadrul proiectului Terra Residence din Voluntari au fost scoase la vanzare pentru recuperarea datoriilor pe care firma le are catre creditori, cel mai mare fiind BCR, care are de recuperat aproape 20 de milioane de euro.
-
Cisco: 2010 este primul an din istoria Internetului in care volumul de spam s-a micsorat
Anul 2010 este primul din istoria Internetului in care volumul de spam a scazut, infractorii cibernetici investesc masiv in gasirea altor cai pentru inselatorii, iar utilizatorii continua sa cada prada nenumaratelor forme de exploatare a increderii, se arata in raportul anual de securitate al Cisco.
-
Banca Mondiala: Al doilea imprumut vizeaza sustenabilitatea fiscala, sectorul social si financiar
Banca Mondiala a aprobat al doilea imprumut pentru politici de dezvoltare (DPL2) pentru Romania, in valoare de 300 milioane euro, acesta avand ca obiective sustenabilitatea fiscala si imbunatatiri in sectorul social Si financiar, se arata intr-un comunicat al bancii.
-
Instanta a decis plata cheltuielilor de judecata de 100.000 lei cerute de BCR clientilor nemultumiti
Tribunalul Muncipiului Bucuresti a decis joi plata cheltuielilor de judecata cerute de Banca Comerciala Romana (BCR) clientilor nemultumiti, de 100.000 lei, in procesul de suspendare a platii ratelor pentru grupul al doilea al clientilor nemultumiti BCR, alcatuit din 88 de persoane.
-
MasterCard arunca in lupta cu frauda pe card un soft de evaluare in timp real a riscului tranzactiei
MasterCard, una dintre principalele organizatii de plata active si pe piata locala, incearca sa lupte impotriva fraudelor pe card cu un nou soft care permite evaluarea in timp real a riscului fiecarei tranzactii. Noul soft este oferit acum si bancilor partenere locale. "MasterCard ajuta institutiile financiare sa isi protejeze posesorii de carduri impotriva riscului de frauda", spune Wendy Murdock, seful Diviziei integritatea sistemelor de plati in cadrul MasterCard.
-
Inca un an cu crestere economica record pentru China
Economia chineza a crescut anul trecut cu 10,3%, dupa un avans de 9,8% in ultimele trei luni, conform datelor biroului de statistica de la Beijing, scrie The Guardian. Anuntul cu privire la cresterea economica a Chinei vine pe fondul vizitei pe care presedintele Hu Jintao o desfasoara in Statele Unite si care se incheie azi. Companiile americane au profitat de prezenta liderului chinez la Washington pentru a-i cere un acces mai larg pe piata chineza, una dintre cele mai mari din lume.
-
Firmele nu au putut onora plati de 2,3 mld. euro anul trecut
Bancile au fost nevoite anul trecut sa refuze decontarea de cecuri, bilete la ordin si cambii insumand 9,6 mld. lei (2,3 mld. euro), cu 1,6% mai mult decat in 2009, deoarece nu au gasit suficiente lichiditati in conturile clientilor care au initiat platile, arata datele BNR.
-
Bancherii cauta solutii sa tina clientii in viata si vand mai putine credite neperformante
Creditarea va reveni pe o usoara crestere in acest an, iar portofoliile de imprumuturi neperformante vandute de banci vor continua sa scada, institutiile de credit urmand sa incerce restructurarea acestora, considera Cristian Ionescu, country manager pentru Romania, Bulgaria si Slovacia al Coface.
-
Bancile riscante ar trebui sa cotizeze mai mult la Fondul de Garantare
Datorita plafonului de garantare de 100.000 de euro, bancile isi permit sa tenteze clientii cu dobanzi mari la depozite fara sa fie penalizate de inrautatirea perceptiei de risc. Bancile cu o pozitie financiara mai riscanta comparativ cu alti jucatori ar trebui sa vina cu contributii mai mari la Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB), considera Eugen Dijmarescu, directorul general al institutiei.
-
Stai prea multe ore peste program la birou? Cum sa faci fata unui job prea solicitant!
O treime dintre angajati spun ca sunt incarcati cu sarcini si proiecte la locul de munca si in consecinta sunt nevoiti sa stea cateva ore peste program in fiecare zi, pentru a termina tot ce au de facut, arata datele unui studiu european. In contextul concedierilor masive care au avut loc in ultimii doi ani, numarul de angajati s-a miscorat, dar responsabilitatile au ramas aceleasi sau sunt chiar mai multe.
-
Ce castiguri reale iti aduc cele mai mari dobanzi la depozite
Goana dupa cele mai mari dobanzi nu aduce si cele mai mari profituri, deoarece in multe situatii o mare parte din acestea sunt inghitite de comisioanele percepute de banca. Castigurile aduse de depozitele la termen nu sunt direct proportionale cu dobanzile nominale pe care le platesc bancile. Cauza: marimea si numarul comisioanelor platite de deponenti de la inceperea relatiei contractuale cu banca la care vor doar sa economiseasca si