Arhiva » Ianuarie 2011 » 17 Ianuarie 2011

Toate stirile publicate in data de 17 Ianuarie 2011 | 35 de inregistrari

  • Romgaz aloca 3,37 milioane lei pentru servicii de actualizare software pentru licentele Oracle

    Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz aloca din surse proprii 3,37 milioane lei, fara TVA, pentru servicii de actualizare software si suport tehnic pentru licentele Oracle detinute de companie in cadrul sistemului MAIS. potrivit unui anunt de participare publicat pe e-licitatie.ro.

  • Radulescu (MADR): Terenurile nelucrate ar putea fi impozitate cu 400 lei pe hectar

    Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) Adrian Radulescu a declarat la Realitatea TV ca terenurile nelucrate ar putea fi impozitate cu 400 de lei pe hectar, avand in vedere ca suprafata acestor terenuri ar fi intre 1.1-1,3 milioane hectare.

  • Clientii Tradeville vor putea tranzactiona in marja actiuni Fondul Proprietatea

    Tradeville ofera clientilor sai posibilitatea de a tranzactiona in marja actiuni Fondul Proprietatea (FP), din prima zi a listarii, prin intermediul serviciului SMART, a anuntat compania de brokeraj duminica.

  • Romania va colabora cu China pentru dezvoltarea sectorului IT&C

    Ministerul Comunicatiilor informeaza ca in cadrul intalnirii din 13 ianuarie de la Beijing dintre ministrul Valerian Vreme si omologul sau chinez Miao Wei a fost agreata necesitatea organizarii unui Forum de afaceri in Romania la care sa participe companii chineze si romanesti din sectorul IT&C.

  • Treichl, seful Erste: In Romania vom depasi varful pierderilor din credite abia la jumatatea anului

    Grupul austriac Erste va depasi varful pierderilor din credite neperformante din Romania de-abia la jumatatea acestui an, in timp ce in Cehia, Polonia si Slovacia acest moment a fost deja lasat in urma, afirma Andreas Treichl, 58 de ani, CEO al Erste Group, intr-un interviu acordat cotidianului austriac Der Standard.

  • Actionarii BCR aproba pe 16 februarie bugetul pe 2011

    BCR, cea mai mare banca de pe piata, va avea aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul in curs pe 16 februarie, in cadrul unei adunari generale ordinare a actionarilor. De asemenea, pe ordinea de zi figureaza stabilirea politicii de remunerare a membrilor Consiliului de Supraveghere.

  • Cele mai asteptate jocuri din 2011

    Impatimitii jocurilor video vor avea parte doar de vesti bune in acest an: 2011 se anunta mult mai interesant in ceea ce priveste noile titluri decat anul precedent. Printre cele mai asteptate jocuri din 2011 se numara Crysis 2, Max Payne 3, Diablo 3 si GTA 5, potrivit Hardwareinsight.com.

  • Cele mai mari tranzactii cu actiuni ale Fondului Proprietatea au fost anul trecut

    Cel mai mare numar de cesiuni care au implicat actiunile Fondului Proprietatea (FP) a avut loc trecut, cand Depozitarul Central a inregistrat 3.439 de contracte, aferente unui numar total de circa 4,18 miliarde de actiuni, ceea ce reprezinta 30% din numarul total de actiuni ale Fondului.

  • Guvernul a alocat 200 mil. € pentru Programul "Prima casa" din acest an

    Guvernul a alocat in acest an 200 milioane de euro pentru Programul Prima casa, care va reporni de saptamana viitoare, urmand ca, dupa epuizarea sumei si in functie de resursele existente, sa se aloce noi fonduri. ''Miercuri vom adopta hotararea de guvern prin care vom stabili un plafon de 200 milioane de euro pentru continuarea programului Prima casa

  • Romania, singura tara din UE in care salariul minim a scazut in 2010

    Dintre cele 27 de state ale Uniunii Europene, o singura tara a inregistrat o scadere a salariului minim in 2010 comparativ cu anul anterior. Romania este singurul stat comunitar in care salariul minim pe economie a scazut. Veniturile romanilor au fost, in medie, mai mici cu 5% in 2010 comparativ cu 2009.

  • Cifre care au schimbat piata imobiliara din Romania

    In perioada de "boom" imobiliar, dezvoltatorii se luptau in proiecte grandioase, care sa concureze cu marile realizari internationale. Au investit bugete uriase si unii au reusit sa castige pe masura de pe urma tranzactiilor realizate. Multi au cazut insa in capcana grandomaniei, supraevaluand potentialul pietei romanesti.

  • Ce impozite platim in 2011 pe casa si masina

    Taxele locale sunt, in mare, neschimbate. In Bucuresti, proprietarii mai multor case vor da mai multi bani, iar masinile electrice au impozit redus. Impozitele pe care romanii trebuie sa le achite in acest an pentru casa si masina au ramas neschimbate fata de anul trecut. Cu mici exceptii, a scapat de cresteri si cea mai mare parte a listei taxelor si impozitelor locale.

  • Istoria computerelor: de la modelele cu tuburi electronice, la calculatoarele cuantice

    Computerul este un instrument care a devenit indispensabil pentru majoritatea dintre noi, la birou sau acasa. Dar, cine a inventat PC-ul si oare cum vor arata acestea in viitor? Tehnologia evolueaza intr-un ritm alert, avand o influenta directa asupra vietii noastre

  • Restantele firmelor in faliment si reorganizare judiciara s-au dublat

    Companiile care nu au facut fata crizei aveau rate restante in valoare de peste un miliard de lei la sfarSitul lunii noiembrie. Dublarea acestora a fost alimentata de inmultirea firmelor aflate in dificultate. Valoarea restantelor la creditele luate de la banci de firmele care au dat faliment s-a dublat in ultimul an,

  • Ministerul Economiei vrea sa privatizeze sau sa inchida institute si societati de cercetare

    Ministerul Economiei se va consulta cu organisme interne si internationale in privinta privatizarii unor societati cu activitati de cercetare si dezvoltare si va vinde sau dizolva o serie de institute de profil.

  • Anvelopele de iarna vor deveni obligatorii, ceea ce va aduce statului 445 milioane euro

    Anvelopele de iarna vor deveni obligatorii, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta elaborat de Ministerul Transporturilor si lansat in dezbatere publica. Ca urmare, statul ar putea incasa 445 milioane euro reprezentand TVA din vanzarea anvelopelor pentru ca soferii nu mai scapa de obligatia de a circula cu anvelope de iarna pe portiunile de drum acoperite cu zapada, gheata sau polei.

  • Cat ar pierde companiile petroliere daca n-ar mai alimenta nimeni masina o zi

    Am facut un scenariu care sa prezinte, chiar si in mare, ce efecte banesti ar avea un boicot total impotriva benzinariilor Petrom, Rompetrol si LukOil. Desi este doar un scenariu, poate da o idee asupra pierderilor pe care le-ar avea companiile in doar o zi de protest al soferilor.

  • Realitate si fictiune in demararea unei afaceri

    Daca pana acum ai lucrat mereu pentru altcineva si crezi ca a venit momentul sa fii propriul tau sef, crezand ca vei avea parte de unele avantaje majore, sa stii ca acest lucru nu este neaparat valabil. Ca sa fii sigur ca atunci cand vei demara afacerea vei sti foarte bine in ce te bagi, ar fi cazul sa faci diferenta intre realitate si fictiune atunci cand vine vorba de acest lucru.

  • Cu stetoscopul lipit de economia nationala

    Bursa de Valori a terminat anul 2010 pe plus, in ciuda stagnarii cotatiilor din a doua parte a anului. Sperantele pentru 2011 depind foarte mult de evolutia economiei. Valoarea totala a tranzactiilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de anul trecut s-a ridicat la 5,6 miliarde lei, adica o lichiditate medie zilnica de aproape 22 milioane lei

  • Cum sa faci rost de 10.000 de euro. Ce afaceri poti incepe cu ei

    Oamenii de afaceri romani, cu o varsta mai mica de 35 de ani, primesc o mana de ajutor de la stat. Ordonanta pentru sprijinirea tinerilor intrepinzatori va fi aprobata de Guvern in luna februarie. Tinerii care doresc sa infiinteze prima lor societate comerciala vor beneficia de un ajutor nerambursabil de maximum 10.000 de euro, reprezentand cel mult 30% din valoarea totala a proiectului de investitii.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis prima sedinta a saptamanii

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de luni, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF), care au castigat 0,85%.

  • Participatia statului la Fondul Proprietatea ar putea sa scada sub 33% pana la finele anului

    Participatia statului la Fondul Proprietatea (FP) ar putea sa scada sub 33% pana la finele anului, de la aproximativ 38,8% in prezent, si astfel sa se ajunga la principiul o actiune, un vot, a declarat luni managerul de fond al Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny.

  • Persoanele despagubite cu actiuni la FP nu vor plati impozit pe castigul obtinut din tranzactii

    Fostii proprietari despagubiti cu actiuni la Fondul Proprietatea (FP) nu vor plati impozit pentru castigul obtinut din vanzarea actiunilor la Bursa, in timp ce investitorii vor plati un impozit de 16%.

  • GfK:Pentru 2/3 dintre romani,situatia financiara a familiei lor este mai proasta ca in urma cu un an

    Mai mult de doua treimi dintre romani spuneau in decembrie 2010 ca situatia financiara a familiei lor este mai dificila decat in urma cu 12 luni, in vreme ce doar 6% credeau ca aceasta este mai buna, potrivit unui Barometru de Incredere a Consumatorului realizat de GfK pentru Comisia Europeana.

  • Guvernul are de platit dobanzi cat 10.000 km de sosele

    Suma este echivalenta cu fondurile necesare pentru modernizarea a 10.000 de km de drumuri judetene Guvernul va cheltui in 2011 pe dobanzi 8,2 miliarde de lei (1,92 miliarde de euro), suma aproape similara cu cea pe care ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, vrea sa o ofere in urmatorii cinci ani pentru construirea si modernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene si de interes local.

  • Romania este campioana la inflatie, cu o rata de trei ori peste media UE

    Suntem fruntasi si la TVA, fara taxa redusa la alimentele de baza In timp ce rata anuala a inflatiei a fost de 2,6% la nivelul blocului comunitar in decembrie, Romania a avut o inflatie de trei ori mai mare, de 7,9%, care ne plaseaza pe primul loc in UE. La noi, tutunul si combustibilii s-au scumpit cel mai mult, in timp ce in UE cele mai mari majorari au fost la transport.

  • Statul ia partea leului din pretul carburantilor

    Profitul Guvernului de pe urma cresterii pretului la benzina si motorina a fost de peste 3,5 ori mai mare decat cel al companiilor de profil. A realiza profituri in Romania a devenit o activitate extrem de periculoasa. Dupa sistemul bancar, acuzat in 2008 ca a complotat la instrumentarea unui atac asupra leului, a venit randul industriei petroliere, care doreste, potrivit guvernantilor, sa se imbogateasca spoliind firava putere de cumparare a romanilor.

  • Der Standard: Doi dintre sefii Volksbank Romania au fost obligati "sa-si faca bagajele" in martie 2010

    Vanzarea operatiunilor internationale ale grupului bancar austriac osterreichische Volksbanken depinde si de rezolvarea unor probleme de imagine la divizia din Romania, potrivit ziarului austriac Der Standard, care noteaza ca solutionarea situatiei "nu este nici simpla, nici ieftina".

  • Leul creste usor fata de euro luni dimineata

    Cursul a coborat aproape de 4,26 lei/euro dupa primele transferuri de luni, pe o piata linistita Moneda nationala a consemnat oscilatii nesemnificative in debutul sesiunii interbancare de luni, cursul coborand usor spre 4,26 lei/euro dupa primele transferuri, pe o piata cu volume reduse de transfer.

  • Mugur Isarescu: "Avem mai mult decat o luminita la capatul tunelului"

    A primit sau nu propunerea de a fi premier in 2009, cat aur era in tezaurul de la BNR in ziua in care a fost numit guvernator al bancii centrale, ce Sanse are Romania de a ieSi din criza, cat de afectata a fost economia de majorarea TVA Si ce patanii a avut in calitate de actionar al unei firme de vinificatie - sunt doar cateva dintre intrebarile la care Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, raspunde.

  • Moneda chineza, alaturi de dolar si euro

    Presedintele chinez Hu Jintao a calificat organizarea actuala a sistemului monetar international drept un 'produs al trecutului', in raspunsuri scrise la intrebari publicate duminica in presa americana, transmite AFP.

  • Gigantii IT&C angajeaza. IBM, Microsoft, Oracle, Dell, dar si operatorii telecom au dat startul

    Salariile cresc, insa pretul fortei de munca ramane in continuare competitiv comparativ cu tarile din Vest Daca in alte domenii cei care isi cauta de lucru se confrunta cu o oferta saraca in posturi dispnibile, in domeniul IT&C expertii au de unde alege: corporatiile incep anul crescandu-si baza de angajati.

  • Analiza dosarului de credit scoate din buzunarul clientului pana la 400 de euro

    Legea obliga institutiile de credit sa stabileasca un comision de analiza in suma fixa si un comision de administrare ca procent din soldul creditului si nu din valoarea initiala a acestuia. Doar cateva banci s-au aliniat pana acum la noile reglementari privind transparentizarea costurilor la creditele pentru populatie si au introdus comisioane de analiza a dosarului in suma fixa in locul celor calculate ca procent din suma imprumutata.

  • Ce este certificatul energetic, cat costa si cum se obtine?

    Certificatul energetic (Certificatul de Performanta Energetica) este un document tehnic cu caracter informativ, care atesta performanta energetica a cladirii prin compararea acesteia cu cladirea de referinta stabilita prin metodologie , precum si incadrarea cladirii intr-o clasa de performanta energetica. (definitia din Metodologia MC-001/2006). Incepand cu acest an, certificatul a devenit obligatoriu la vanzarea sau inchirierea unui imobil in Romania.

  • Echipa de Top Management Strauss Group inclusa in clasamentul Primii 50 de Oameni ai Anului

    Presedintele Consiliului de Administratie Strauss Group, si Gadi Lesin, Presedinte & CEO Strauss Group, au fost nominalizati in 2010 printre primii 50 de oameni ai anului din mediul economic si de afaceri din Israel, intr-un clasament publicat de revista Globes.