Arhiva » Ianuarie 2011 » 04 Ianuarie 2011

Toate stirile publicate in data de 04 Ianuarie 2011 | 33 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis prima sedinta de tranzactionare din acest an pe verde

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe verde sedinta de tranzactionare de luni, cu cresteri cuprinse intre 1,06% si 1,86% cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB.

  • Comisia Europeana interpeleaza Ungaria in legatura cu noile taxe de criza

    Comisia Europeana a cerut detalii Ungariei in legatura cu noua lege care impune "taxe de criza" in domeniul telecomunicatiilor, energiei si firmelor de retail, relateaza DPA. Investitorii straini s-au plans ca noile taxe ii vizeaza direct, in mod injust.

  • APIA a demarat a treia etapa de depunere a cererilor de plata pentru doua scheme finantate prin FEGA

    Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat luni ca a fost demarata cea de-a treia etapa de depunere a cererilor de plata, cu termen limita 21 ianuarie 2011, pentru doua scheme de plata finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

  • Inmatricularile Dacia in Franta au crescut anul trecut cu 65,6%, la 110.076 unitati

    Inmatricularile de autoturisme si vehicule comerciale usoare noi Dacia au crescut anul trecut cu 65,6% fata de 2009, pana la 110.076 unitati, dupa ce in decembrie au avansat cu 5%, a anuntat luni Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

  • Rezervele valutare au scazut in decembrie cu 1,12% fata de noiembrie, la 32,43 miliarde euro

    Rezervele valutare ale Romaniei au scazut in decembrie cu 368 milioane euro (1,12%) fata de luna precedenta, la 32,43 miliarde euro, de la 32,80 miliarde euro la 30 noiembrie 2010, potrivit unui comunicat transmis luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

  • BRD-SocGen a fost cel mai activ intermediar la BVB in 2010, cu tranzactii de 2,58 miliarde lei

    BRD-SocGen a intermediat cele mai consistente tranzactii in 2010 la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in valoare totala 2,58 miliarde lei, cu mult peste nivelul din 2009, in timp ce locul al doilea in topul anual a fost ocupat de Raiffeisen Capital & Investment, cu un rulaj de 1,78 miliarde lei.

  • Angajatorii vor depune din 2011 o singura declaratie pentru contributii sociale si impozit pe venit

    Angajatorii vor depune din acest an o singura declaratie pentru contributii sociale si impozit pe venit, a anuntat luni Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). "Contribuabilii care au calitatea de angajatori sau asimilati vor utiliza un singur formular (112) privind obligatiile de plata a contributiilor sociale,

  • CSA incepe anul cu sanctiuni pentru brokeri

    Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat sanctionarea brokerilor de asigurari Lasting Insurance and Reinsurance Broker si Star Office - Broker de Asigurare cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii.

  • Contractele de credit, reglementate de Legea 288

    Dupa aproape sase luni de dezbateri aprinse, in care au fost antrenati guvernul si ANPC, bancile si societatile nebancare, BNR, FMI si Comisia Europeana, consumatorii si politicienii, Directiva creditului de consum 48/2008 a fost transpusa definitiv in legislatia romaneasca, prin intermediul Legii 288/2010, publicata in Monitorul Oficial din 30 decembrie 2010.

  • Zece fenomene de urmarit in industria IT si Telecom locala

    Tablet PC-urile, telefoanele inteligente si internetul mobil vor capta interesul romanilor in urmatoarele 12 luni Care vor fi produsele si tehnologiile vedeta in 2011? Am ales 10 lucruri reprezentative pentru evolutia industriei locale de IT care vor capta atentia consumatorilor.

  • Anul acesta, valoarea tranzactiilor imobiliare ar putea ajunge la 500 mil. €

    Se va consolida tendinta inceputa in 2010 privind dublarea de la an la an a investitiilor in proprietati comerciale Valoarea tranzactiilor imobiliare ar putea ajunge in 2011 la 500 de milioane de euro, in crestere fata de nivelul inregistrat in anul precedent, potrivit estimarilor DTZ Echinox, care considera ca diferentele dintre asteptarile proprietarilor si cele ale investitorilor s-au diminuat.

  • Comisioane mai mici pentru platile de mare valoare

    Banca Nationala a redus comisionul aplicat pentru decontarea platilor urgente sau de valoare mare (peste 50.000 de lei) prin sistemul ReGIS cu 26 de bani, sau 4%, pana la 6,26 lei pe operatiune.

  • Asalt la ghisee! Vezi daca iti creste impozitul in acest an

    Prima zi lucratoare din 2011 a adus cozi uriase la ghiseele primariilor din toata tara. Oamenii s-au inghesuit sa scape de taxele si impozitele pentru case, terenuri si masini, chiar daca au trei luni la dispozitie sa plateasca fara sa fie sanctionati. In primele randuri au fost pensionarii, nu si cei vizati de majorarea taxelor, cum ar fi soferii cu motoare foarte puternice. In cazul lor, impozitul poate ajunge si la 8000 de lei.

  • Roubini: 2011, anul razboiului valutelor si al conflictelor comerciale

    Economistul american Nouriel Roubini apreciaza ca acest an va fi marcat de un razboi al monedelor, de conflicte comerciale si orientarea statelor spre protectionism, in conditiile in care economiile avansate cresc lent, iar cele emergente se dezvolta rapid, potrivit La Tribune.

  • Finantele s-au razgandit: vor calcula in continuare impozitul anual pentru PFA

    Impozitul anual pentru veniturile persoanelor fizice obligate sa depuna declaratia anuala va fi stabilit, in continuare, de angajatii Finantelor, potrivit celor mai recente modificari a Codului Fiscal prevazute in OUG 117 din 2010. Astfel, a fost anulata o modificare anterioara din OUG 109 din 2009 care prevedea ca din 2011 impozitul pe venitul net urma sa fie calculat de contribuabili.

  • Cati kilometri de autostrada vom avea la finalul acestui an?

    Ministerul Transporturilor si Infrastructurii vrea sa receptioneze in acest an circa 125,6 kilometri de autostrada, toate tronsoanele fiind situate pe Coridorul IV de transport Pan-European.

  • Leul va ramane stabil, desi nu este pregatit pentru o redresare durabila

    Perspectivele monedei nationale in acest an, spun analistii bancari, vor fi determinate in primul rand de modul concret al implementarii reformelor publice si mai ales de perceptia investitorilor cu privire la acestea. Astfel, pe fondul incertitudinilor in finantarea externa si a riscurilor fiscale, acestia apreciaza ca leul nu este inca pregatit pentru o redresare durabila

  • Ce asteapta finantele tarii: o reducere ambitioasa a cheltuielilor, nereusita de vreun guvern in ultimul deceniu

    Modificari ale legislatiei fiscale in acest an: cresterea taxei auto si a accizelor sau majorarea contributiilor la pensiile private Executivul si-a propus in acest an o tinta ambitioasa - diminuarea deficitului bugetar cu peste doua puncte procentuale din Produsul Intern Brut (PIB)

  • Topul celor mai scumpe masini din lume

    Forbes, una dintre cele mai cunoscute reviste din lume, ne-a obisnuit cu tot felul de topuri si clasamente, de la topul celor mai puternici oameni de pe planeta pana la topul celor mai bogate vedete. Pentru Anul Nou, Forbes, preluat de autoevolution.com, a publicat o lista cu masinile considerate a fi cele mai scumpe,

  • Motoarele relansarii economiei

    Un an incert, ca si cel care a trecut, bazat mai degraba pe promisiuni si asigurari de bine din partea guvernantilor si pe sperante dinspre mediul privat. Astfel se anunta a fi 2011 pentru economia romaneasca, pe care toata lumea o vrea iesita mai repede din declin. Bazele unei asemenea dorinte sunt insa putine, in contextul in care, printre multe altele, se anunta disponibilizarea, in prima parte a anului,

  • Romanii sunt afectati de scumpiri in 2011

    Scumpiri in lant, chiar la inceput de an. Soferii au fost loviti din toate partile de majorari de preturi si de taxe. Nici fumatorii nu scapa de cheltuieli. In plus, se anunta scumpiri si la produsele alimentare. Lista ieftinirilor este scurta. Politele RCA costa cu pana la 25% mai putin fata de 2010.

  • Moneda nationala se apreciaza marti pana la un curs de referinta de 4,2677 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,2677 lei/euro, cu 0,05% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1870 lei/dolar. Cursul BNR de luni a fost de 4,2698 lei/euro.

  • Indicii Bursei de la Bucuresti au deschis sedinta de marti pe verde

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis pe verde sedinta de tranzactionare de marti, cu cresteri cuprinse intre 0,02% si 0,75% cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de titlurile din sectorul energetic.

  • Preturile la producator din industrie au inregistrat un avans anual de 8,1% in noiembrie

    Preturile la producator din sectorul industrial au inregistrat o crestere de 8,1% in noiembrie fata de aceeasi luna din 2009, in timp ce, fata de luna precedenta, avansul a fost de 0,8%, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).

  • ANAF modifica formularele utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a elaborat un proiect de act normativ prin care sunt aduse modificari formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire sau retinere la sursa.

  • CSA sanctioneaza doi brokeri pentru ca nu au raportat rezultatele anuale

    Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a sanctionat cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii doi brokeri de asigurare - Lasting Insurance si Star Office - pentru ca nu au transmis situatiile financiare anuale conform legii. Decizia CSA a fost luata si in conditiile in care brokerii nu si-au indeplinit unele obligatii privind transmiterea anumitor informatii legate de activitatea interna prevazute de lege

  • Portofoliile clientilor de private banking ai UniCredit, analizate de o aplicatie informatica dedicata

    Clientii de private banking ai UniCredit Tiriac Bank pot obtine simulari ale randamentelor potentiale aduse de diferite structuri ale portofoliilor cu ajutorul unei aplicatii informatice speciale introduse de divizia de specialitate a bancii. De asemenea, aplicatia permite extinderea analizelor asupra situatiei fiecarui portofoliu in principal din punctul de vedere al raportului risc/randament.

  • Slabirea dolarului si a lirei sterline a scos 368 mil. euro din rezerva BNR in decembrie

    Banca Nationala avea in vistierie 32,4 mld. euro la sfarsitul anului trecut, rezerva valutara coborand cu 368 mil. euro pe parcursul lunii decembrie din cauza deprecierii lirei sterline si a dolarului american in fata monedei unice europene si a platilor efectuate in contul datoriei publice externe.

  • Actiunile Piraeus Bank scad cu 11%, dupa prezentarea detaliilor unei majorari de capital

    Actiunile Piraeus Bank sunt in scadere cu 11% pe bursa de la Atena, dupa ce banca a prezentat detaliile unei emisiuni de drepturi preferentiale de peste 800 milioane euro, care urmeaza sa fie efectuata la un pret mult mai mic decat cotatia bursiera, transmite Reuters.

  • 13.000 de joburi pentru romani in strainatate in 2011

    Aproape 13.000 de joburi in strainatate sunt disponibile in prezent pe platforma de recrutare Tjobs, care reuneste ofertele de locuri de munca in strainatate a peste 560 de agentii de recrutare, in timp ce angajatorii locali au anuntat la agentiile pentru ocuparea fortei de munca numai 4.800 de joburi in primele zile ale acestui an, adica o oferta de aproape trei ori mai mica.

  • Care sunt pariurile bancherilor pentru cursul leu/euro in 2011

    Euro va ramane peste nivelul de 4,2 lei cel putin pana in martie, chiar daca leul a inceput anul cu o apreciere surprinza toare de 2 bani pana la 4,27 lei/euro. Cursul inregistrase doar oscilat ii foarte marunte in jurul palierului de 4,3 lei pentru un euro in ultima parte a anului 2010.

  • Iti cauti job? Lidl, Mic.ro, Intel sau H&M fac angajari la inceput de an!

    Daca vrei un loc de munca nou ar fi bine sa incepi cautarea inca din primele zile ale anului. Oferta de joburi de pe site-urile de recrutare este destul de bogata, iar daca vrei sa lucrezi in retail, IT sau banci ai sanse mai mari de angajare. Companii ca Lidl, BCR, Vodafone, Intel sau reteaua de magazine Mic.ro isi cauta angajati inca de la inceput de an.

  • Este benefica adoptarea euro pentru o tara mica?

    Adoptarea euro de catre Estonia a venit intr-un moment nefast pentru moneda unica europeana, a carei sustenabilitate este pusa sub semnul intrebarii dupa evenimentele din 2010: salvarea Irlandei si Greciei cu bani de la contribuabilii europeni si dezbinare intre liderii politici de pe continent. In aceste conditii, cat de avantajos este pentru o tara mica sa adopte euro si in extensie pentru Romania?