Arhiva » Ianuarie 2011 » 03 Ianuarie 2011
Toate stirile publicate in data de 03 Ianuarie 2011 | 33 de inregistrari
-
Basescu: In doi-trei ani, statul trebuie sa ajunga sa aiba 900.000 de salariati
Presedintele Traian Basescu a avertizat, sambata, ca, desi numarul de bugetari a scazut si se situeaza in jurul a 1.270.000 de oameni, in urmatorii doi-trei ani cifra salariatilor in sistemul de stat ar trebui sa scada la 900.000.
-
Basescu: Am reusit sa trecem cel mai greu an al crizei, in 2011 incepem sa ne revenim economic
Presedintele Traian Basescu a sustinut, sambata, ca romanii au reusit sa depaseasca cel mai greu an al crizei, iar 2011 reprezinta inceputul revenirii economice, adaugand ca este nevoie de continuarea proceselor de modernizare a statului.
-
Saramet: Prima Casa poate continua si in 2011, a ramas un plafon de garantii de peste 300 mil. euro
Programul Prima Casa poate continua si in 2011, in conditiile in care a ramas un plafon neutilizat de garantii de peste 300 milioane de euro, a declarat pentru NewsIn presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Saramet.
-
Impozite mai mari, din 2011, pentru bucurestenii cu mai multe case
Impozitele si taxele in Capitala vor fi in 2011 la fel ca anul trecut, exceptiile fiind majorarea celor percepute persoanelor care au masini cu capacitatea cilindrica de peste 2.000 cmc si celor cu mai multe case, in timp ce pentru masinile hibrid si cele electrice se va plati mai putin cu 50%.
-
Estonia a trecut la euro
Estonii au inceput sa foloseasca sambata noua lor moneda, euro, adoptata la miezul noptii, cand au spus adio coroanei, simbol al succesului tarii lor dupa separarea de URSS, in urma cu aproape 20 de ani.
-
Zona euro are 20% sanse de a supravietui in forma actuala
Probabilitatea modificarii structurale a zonei euro in urmatorii zece ani este de 80%, in conditiile in care guvernele nu reusesc sa ia masuri suficiente pentru eliminarea dezechilibrelor economice, potrivit Centrului pentru Cercetari Economice si de Afaceri (CEBR), citat de Bloomberg.
-
Polonia reduce contributiile la sistemele private de pensii in favoarea celui de stat
Contributiile lunare ale angajatilor din Polonia la sistemele de pensii private vor fi reduse de la 7,3% la 2,3%, iar diferenta va fi preluata de sistemul public, in cadrul eforturilor guvernului de a diminua deficitul bugetar, a declarat, joi, premierul Donald Tusk, citat de Reuters.
-
Ungaria preia presedintia UE, dupa masuri economice si politice controversate
Carta europeana prevede respectarea legii, a drepturilor omului, a progresului economic si a libertatii presei, iar unii oficiali de la Bruxelles se intreaba daca premierul Ungariei Viktor Orban a citit-o, in conditiile in care tara sa a preluat la 1 ianuarie presedintia Uniunii Europene.
-
Cum obtii cel mai bun pret pentru o polita RCA
La sfarsit de an majoritatea paginilor de internet ale brokerilor de asigurari sunt impanzite cu oferte care garanteaza cel mai ieftin RCA. In fapt, aceste garantii sunt simple strategii de marketing pentru atragerea clientilor, deoarece societatile de asigurare practica acelasi pret de vanzarea atat pentru clientii finali, dar si pentru intermediari (agenti sau brokeri).
-
Sapte conceptii gresite legate de economiile de carburant
Printre soferi exista unele opinii gresite despre modul in care se poate obtine o eficienta mai ridicata a consumului de carburanti. Iata cateva dintre ele, dar si argumentele care nu sustin aceste teorii.
-
Criza deschide larg chinezilor portile Europei
Miliardele promise de Beijing statelor europene aflate in pragul colapsului transforma "bancherul americanilor" in "finantatorul europenilor". Ce castiga China din acest joc? Multe dintre statele europene ingenuncheate de criza au facut apel la ajutorul Chinei, tara cu cele mai mari rezerve valutare din lume.
-
Basescu: "Fiecare roman e responsabil de viata lui zilnica, nu mai poti astepta la nesfarsit de la stat".
Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Predeal ca Romania a incheiat anul cu 1.270.000 de functionari, apreciind ca numarul acstora este mare, iar in doi-trei ani trebuie sa se ajunga la 900.000 de angajati in sectorul de stat. Presedintele a spus ca trebuie continuata reforma in domeniul fiscal, iar companiile "trebuie sa aiba tot mai putin contact cu functionarii de la ghisee".
-
Peste 33.000 de romani si-au luat locuinta cu "Prima Casa"
Peste 33.000 de romani si-au cumparat o locuinta prin "Prima Casa", programul guvernamental urmand sa continue si in acest an, dupa cum au anuntat in decembrie premierul Emil Boc, dar si presedintele Fondului National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri, Aurel Saramet.
-
Profesia: Vrajitoare. De la 1 ianuarie prezicatorii si vrajitoarele vor trebui sa contribuie la sistemul asigurarilor sociale
Guvernul a aprobat la finele lunii decembrie o hotarare aplicabila de la 1 ianuarie 2011, prin care s-a reglementat functia de "prezicator" in Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR). COR este un nomenclator aparut pentru prima data in anul 1995. Functia de "prezicator" face parte din categoria lucratorilor in domeniul serviciilor personale, alaturi de astrolog, valet, agent de pompe funebre si imbalsamator sau instructor conducere auto.
-
Cum au dezghetat bancherii creditarea in 2010: au acordat cu 45 de credite ipotecare mai mult pe zi
Trei din patru tranzactii imobiliare incheiate anul trecut au fost platite cu bani cash In fiecare zi din 2010, bancile au acordat in medie cate 367 de credite ipotecare, fata de 322, in 2009, potrivit datelor Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara
-
Din 2011, carti de munca doar in format electronic
Anul 2011 aduce noi reguli in privinta formalitatilor legate de cartile de munca sli statele de plata. Incepand din luna ianuarie, angajatorii vor fi obligati sa depuna in format electronic statele de plata la Inspectia Muncii.
-
Bancherii isi vor primi bonusurile cu intarziere de cinci ani
Bancile vor fi obligate sa amane plata a minimum 40% din remuneratiile variabile ale unor bancheri pentru cel putin 3-5 ani si sa acorde minimum 50% din remuneratiile variabile in actiuni sau titluri ale institutiei sau alte instrumente in afara numerarului, potrivit unui regulament BNR
-
Cum au simtit politicenii la buzunar anul 2010: BLAGA SI-A PLATIT DATORIILE LA CASA, IALOMITIANU NU A MAI FACUT CREDIT, LUI NASTASE I-AU SCAZUT VANZARILE LA FERMA
Anul 2011 nu le-a adus politicienilor satisfactii financiare "spectaculoase", majoritatea dintre acestia punand restrictiile pe seama crizei. "A fost mai rau decat anul trecut", spune, pentru Gandul, Vasile Blaga,
-
FMI va discuta vineri, 7 ianuarie, daca va acorda Romaniei cea de-a saptea transa de imprumut
Conform programului publicat pe site-ul FMI, Consiliul Director al institutiei financiare internationale va lua in discutie vineri, 7 ianuarie, cel de-al saselea Raport privind indeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor stabilite in cadrul Raportului Stand-By.
-
Piata de capital spera la vremuri mai bune in 2011
Piata de capital se apropie de finalul unui an in care nu a reusit sa faca mare lucru. Avand o marime pe care unii oameni de afaceri o compara cu aceea a pietei scobitorilor, bursa de valori din Romania inca se straduieste sa atraga emitenti si investitori.
-
Bancile vaneaza clienti de elita cu produse sofisticate Si exclusive
Numarul clientilor din categoria private banking a crescut considerabil in 2010, comparativ cu 2009, la fel ca si valoarea activelor gestionate de banci in beneficiul acestora. Profilul clientului de private banking corespunde - dupa cum reiese dintr-o analiza a Bancii Transilvania - unei persoane a carei varsta este cuprinsa intre 40 Si 60 de ani, este activ in domeniul afacerilor, calatoreste mult
-
Lista companiilor care fac angajari in ianuarie
Lidl, Vodafone si P&G sunt cativa dintre greii care fac angajari in prima luna din 2011. Vezi ce pozitii sunt disponibile in luna ianuarie si ce vor angajatorii de la candidati.
-
Indicii BVB inregistrau cresteri dupa primele tranzactii din acest an
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis sedinta de luni incert, indicii revenind pe verde dupa primele tranzactii, cu cresteri cuprinse intre 0,32% si 1,57%.
-
BNR reduce cu 4% nivelul comisioanelor percepute pentru platile prin sistemul ReGIS
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a redus, de la 1 ianuarie, cu 4% nivelul comisioanelor percepute institutiilor de credit si Trezoreriei Statului pentru platile de mare valoare sau urgente in sistemul cu decontare pe baza bruta in timp real (ReGIS), a anuntat luni institutia.
-
CSSPP: Piata pensiilor private obligatorii va depasi 1,5 miliarde euro la finalul lui 2011
Fondurile de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) ar putea administra active de peste 1,5 miliarde euro la sfarsitul lui 2011, in conditiile majorarii contributiei cu 0,5%, pana la 3% din salariul brut al participantilor, a declarat pentru NewsIn presedintele CSSPP, Mircea Oancea.
-
Actiunile Transelectrica au urcat pe Bursa cu 5% dupa ce ANRE a majorat tarifele
Titlurile Transelectrica Bucuresti (TEL) inregistrau astazi, in prima zi de tranzactionare din 2011, un avans de 5,7% pe unul dintre cele mai mari rulaje din piata, de 380.000 de lei.
-
Euro a deschis prima sedinta a anului in scadere, la 4,2600 - 4,2650 lei/euro
Leul s-a apreciat, la deschiderea primei sedinte interbancare din 2011, pe fondul sentimentului pozitiv de pe marile piete financiare externe, iar primele cotatii s-au situat la 4,2600 - 4,2650 lei/euro, scrie Mediafax Business.
-
Angajatii Fiscului au primit noi puteri pentru a stabili veniturile nedeclarate ale contribuabililor cu averi mari
Inspectorii fiscali au de anul acesta puterea sa se uite in conturile bancare, sa evalueze patrimoniul persoanelor fizice cu averi vizibile mari si sa aplice cota de 16% asupra unei baze care include orice venituri constate de Fisc, dar a caror sursa nu poate fi justificata de catre contribuabil, potrivit Ordonantei de urgenta pentru modificarea Codului fiscal adoptata de Guvern la sfarsitul lui 2010.
-
Finantele vor sa imprumute 13-15 mld. lei de la banci in primul trimestru
Ministerul de Finante vrea sa imprumute intre 13 si 15 miliarde de lei de pe piata interna in primul trimestru din 2011, cand va organiza unsprezece licitatii pentru vanzarea de certificate de trezorerie si sase licitatii pentru vanzarea de obligatiuni cu scadenta mai mare de trei ani.
-
Asigurarea locuintelor devine obligatorie din iulie
Proprietarii de locuinte care nu incheie o asigurare obligatorie inainte de 15 ianuarie nu vor fi sanctionati, deoarece termenul limita pana la care acestia pot cumpara o polita care sa acopere daunele provocate de calamitati naturale a fost prelungit pana la 15 iulie 2011, potrivit unui anunt al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).
-
Romanii au economisit cinci miliarde de euro in ultimii doi ani
Potrivit raportarilor facute de institutiile de credit catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), romanii au economisit in ultimii doi ani aproximativ cinci miliarde de euro, ca urmare a restrangerii cheltuielilor, noteaza Antena3. Economiile depuse de populatie la banci au crescut cu 23 miliarde de lei, de la de la aproape 78 miliarde de lei in octombrie 2008 la aproape 101 miliarde de lei in octombrie 2010.
-
SOCEP, Transgaz si UCM Resita au fost cele mai performante actiuni la bursa in 2010
Actiunile companiilor SOCEP Constanta, Transgaz si UCM Resita au fost cele mai performante titluri la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ in anul 2010, aducand investitorilor aprecieri de 155% in cazul SOCEP si respectiv 78% la celelalte doua companii, potrivit brokerilor de la Intercapital Invest.
-
Restantele la credite au urcat la 3,8 mld. euro in noiembrie
Ratele restante la creditele contractate de populatie si companii au urcat cu 2,8% in noiembrie, la 16,3 miliarde lei (circa 3,8 mld. euro), ajungand sa reprezinte 7,8% din soldul total al imprumuturilor, arata datele BNR. La sfarsitul lui octombrie, ratele restante reprezentau 7,6% din totalul creditelor. Restantele la credite s-au dublat in ultimul an in conditiile in care in noiembrie 2009 valoarea acestora depasea cu putin 8,3 miliarde lei, reprezentand 4,1% din imprumuturi.