Arhiva » Februarie 2014 » 21 Februarie 2014
Toate stirile publicate in data de 21 Februarie 2014 | 18 de inregistrari
-
SUA: Un californian a castigat la loterie 425 milioane de dolari
Un californian a castigat joi 425 milioane de dolari la loteria americana. Castigatorul, a carui identitate nu se cunoaste inca, va intra in posesia celei de-a sasea sume ca valoare din istoria loteriei americane, anunta agentia Belga.
-
Targ cu mesteri si produse traditionale, pana duminica, la Muzeul Taranului Roman
Targul de produse traditionale reunind obiecte lucrate cu multa migala de mesteri populari, care pot fi daruite persoanelor dragi cu ocazia Dragobetelui, sarbatoarea dragostei la romani, va fi organizat, de vineri pana duminica, in curtea Muzeului National al taranului Roman.
-
The Guardian: Taranii romani stau in calea imbogatirii investitorilor straini
Pe fondul isteriei create in jurul imigratiei romanesti de la inceputul acestui an, un aspect important a fost uitat: granitele sunt deschise in ambele sensuri, noteaza The Guardian.
-
Profitul BCE a crescut in 2013, dar ramane in urma rezultatelor altor mari banci centrale
Banca Central Europeana (BCE) a anuntat, joi, ca anul trecut profitul sau net a crescut pana la 1,4 miliarde de euro, de la 995 milioane de euro in 2012, dar cu toate acestea este mult sub profitul inregistrat de Rezerva Federala americana si alte mari banci centrale care au avut de castigat de pe urma portofoliilor de obligatiuni guvernamentale si alte active, transmite Dow Jones Newswires.
-
Banca britanica Royal Bank of Scotland vrea sa concedieze 30.000 de angajati in urmatorii cinci ani
Royal Bank of Scotland pregateste un program amplu de restructurare prin care vizeaza sa-si restranga semnificativ operatiunile si sa-si focuseze activitatea pe servicii bancare destinate populatiei si companiilor din Marea Britanie, luand in calcul cel putin 30.000 de concedieri in urmatorii 5 ani.
-
Grecia va avea nevoie de un nou pachet de 40 de miliarde de euro - studiu
Grecia ar trebui sa primeasca un nou program international de asistenta, al treilea de acest fel, in valoare de 40 de miliarde de euro pentru a putea sa-si reduca povara datoriei la un nivel sustenabil pana in 2030, au estimat joi economistii de la Institutul Bruegel, transmite AP.
-
Ponta: Solutia legala pentru veniturile de la ASF ar fi fost taxa de solidaritate, dar nu a existat consens politic
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca solutia legala pentru ca veniturile conducerii ASF sa nu aiba cuantumul de acum ar fi fost impunerea taxei de solidaritate, dar a precizat ca pentru aceasta propunere nu a existat consens politic.
-
Daniel Chitoiu: Sotia mea nu este o profitoare a regimului USL
Laura Chitoiu, director in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), s-a autosuspendat din functie in urma cu trei saptamani dupa ce a fost convocata la DNA, pentru a nu exista nicio suspiciune asupra ei, a declarat, joi, fostul ministru al Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, sotul Laurei Chitoiu.
-
Bogza (Bancpost): Daca bancile scot in afara bilantului un credit neperformant, renunta la drepturile asupra debitorului
Bancile nu scot in afara bilantului creditele neperformante pentru ca acest fapt ar insemna sa renunte la orice drept asupra debitorului, a declarat joi Mihai Bogza, presedintele Bancpost, in cadrul mesei rotunde cu titlul 'Lichiditati exista, ce facem cu ele?'.
-
SIF Banat-Crisana a cumparat 5% din SIF Muntenia, pentru 8,5 mil. euro
SIF Banat-Crisana (SIF1) a cumparat in sedinta bursiera de joi un pachet reprezentand 5% din actiunile SIF Muntenia (SIF4), pentru care a platit 38,7 milioane lei (8,5 milioane euro), la un pret cu 6,67% peste ultima cotatie de miercuri a titlurilor SIF Muntenia.
-
Guvernatorul BNR: Consensul politic este esential pentru trecerea la euro
Consensul politic este esential pentru trecerea la euro, care nu trebuie sa fie doar o 'ambitie', iar indeplinirea criteriilor de convergenta este o conditie necesara dar nu suficienta, a aratat joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, in discursul rostit cu ocazia conferirii titlului de Doctor Honoris Causa de catre Universitatea din Bucuresti.
-
O parte din service-uri nu mai vor sa repare masinile soferilor care au RCA la Astra. ASF: Cele mai multe plangeri primite au fost pentru Astra si Euroins
Soferii care au polite de asigurare la Astra ar urma sa scoata bani din buzunare dupa ce o parte dintre service-uri au decis sa nu mai repare masinile asigurate la aceasta companie. ASF, cea care a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a Astra, afirma, insa, ca service-urile nu pot fi contranse in niciun fel sa repare masinile si ca in piata exista o multitudine de service-uri care accepta polite Astra.
-
Ucraina: Ianukovici anunta alegeri prezidentiale anticipate, reforma Constitutiei si guvern de uniune nationala
Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anuntat vineri alegeri prezidentiale anticipate, o reforma constitutionala si formarea unui guvern de uniune nationala, concesii majore dupa baia de sange din ajun in centrul Kievului, relateaza France Presse.
-
Radu Ghetea va fi demis de Victor Ponta de la conducerea CEC
Premierul Victor Ponta a anuntat ca, in calitate de ministru interimar de Finante, va semna decizia de eliberare a lui Radu Ghetea din functia de sef al CEC, precizand ca proiectul de ordin a fost deja pregatit de fostul ministru Chitoiu, iar schimbarea va fi efectuata cel mai probabil luni, informeaza Mediafax.
-
Atentie la bancomatele defecte. Cum se poate proceda atunci cand ATM-ul nu elibereaza banii, dar ii scoate din sold
Consumatorii sunt sfatuiti sa isi numere scosi de pe card, dar si sa isi verifice soldul, iar in situatia in care numerarul eliberat de bancomat nu corespunde cu cel solicitat, sa anunte banca.
-
Bancherii sustin ca depun banii la BNR pentru ca nu au clienti bancabili
Sistemul bancar din Romania nu duce lipsa de bani, ci de clienti bancabili, sustin reprezentantii mediului financiar din Romania, care au participat joi la masa rotunda cu titlul 'Lichiditati exista. Ce facem cu ele?'.
-
Trecem la euro in 2021 daca PIB-ul creste anual cu 3% peste media UE
Romania ar putea sa ajunga peste sapte ani la un nivel al PIB/locuitor de circa 60% din media UE si ar putea adopta euro in 2021 daca ar inregistra anual o crestere economica mai mare cu trei puncte procentuale (pp) pe an fata de media UE, in timp ce daca diferentialul va fi de doar 2 pp, vor fi necesari 10 ani.
-
DNA: Seful ASF, urmarit penal pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) anunta ca procurorii au extins urmarirea penala in dosarul Carpatica - ASF si fata de presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Dan Radu Rusanu, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu.