Arhiva » Februarie 2012 » 16 Februarie 2012
Toate stirile publicate in data de 16 Februarie 2012 | 41 de inregistrari
-
Piata auto a scazut cu 23% in ianuarie
Vanzarile de autovehicule (autoturisme plus vehicule comerciale) au scazut in ianuarie 2012 cu 23% fata de ianuarie 2011 si s-au cifrat la 4.221 unitati, livrarile de autoturisme inregistrand o scadere de circa 21%, pana la 3.475 unitati, conform datelor publicate miercuri de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
-
Nicolas Sarkozy si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat prezidential
Presedintele francez Nicolas Sarkozy si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat in fruntea statului, in cadrul alegerilor din aprilie-mai, transmit agentiile internationale de presa.
-
CEC Bank a ajuns la ATM-ul 1000
Dupa numai sase ani de activitate pe piata cardurilor, CEC Bank anunta punerea in functiune a echipamentului ATM cu numarul 1.000. ATM-ul a devenit operational in orasul Giurgiu, in cadrul unui complex hotel restaurant din vama Giurgiu.
-
Lucian Nicolae Bode: Spre sfarsitul anului vom avea un management privat la Transelectrica
Adunarea Generala a Actionarilor Transelectrica a fost convocata pentru 29 februarie, ocazie cu care se va demara procedura de selectie a unui manager profesionist la companie, a anuntat, miercuri, ministrul Economiei si Comertului, Lucian Nicolae Bode, intr-o conferinta de presa.
-
Trimisi in judecata de DNA pentru deturnare de fonduri europene
Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a directorului unei societati comerciale din Urziceni, responsabil tehnic pentru un proiect cu finantare europeana, pentru un prejudiciu de peste 700.000 de euro.
-
Din cauza vremii, Raiffeisen Leasing extinde perioada de gratie pentru plata facturilor de leasing
Din cauza vremii, Raiffeisen Leasing extinde perioada de gratie pentru plata facturilor de leasing Raiffeisen Leasing extinde cu 10 zile perioada de gratie pentru plata facturilor de leasing aferente lunii februarie, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, respectiv pana pe 20 februarie.
-
Afacerea eoliana produce milioane de euro
Subventiile date productiei de energie electrica din surse regenerabile au dus la productii semnificative in 2011. Pe de alta parte, si incasarile acestor producatori sunt demne de luat in seama, avand in vedere ca platile au ajuns la mai mult de 95 milioane de euro.
-
Paradoxul crizei: Cum au ajuns Franta, Danemarca, Marea Britanie si Ungaria mai vulnerabile decat Romania
Raportul Comisiei Europene privind mecanismul de alerta UE a identificat 12 state membre cu vulnerabilitati puternice si care ar putea genera stagnare economica daca nu sunt luate masuri.
-
Cresterea economica anticipata de analisti pentru anul trecut este in intervalul 2,4-3%
Majoritatea analistilor anticipeaza pentru ultimul trimestru de anul trecut o incetinire a economiei, ca urmare a deteriorarii semnificative a ritmului de crestere a industriei pe fondul franarii economiilor vestice, insa ei considera ca pe intregul an 2011 cresterea PIB ar urma sa se plaseze intre 2,4-3%.
-
Dacian Ciolos, cel mai bine platit roman de la CE - Vezi ce salariu are
Dacian Ciolos este cel mai bine platit comisar european roman, acesta avand un salariu de 20.000 de euro. "Cel mai inalt oficial european cu cetatenie romana este domnul comisar Dacian Ciolos", au declarat oficialii Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, pentru Romania TV.
-
Traian Basescu saluta semnarea de catre formatiunile Puterii a protocolului referitor la ratificarea Tratatului fiscal
Presedintele Traian Basescu saluta semnarea de catre partidele si formatiunile politice din arcul guvernamental a protocolului referitor la ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara, se arata intr-un comunicat al Departamentului de Comunicare Publica din cadrul Administratiei Prezidentiale.
-
BERD sustine extinderea Cora in Romania
BERD promoveaza retailul alimentar modern in Romania printr-un imprumut sindicalizat de pana la 210 milioane euro catre Loius Delhaize, un important jucator din retailul european, pentru finantarea programului de investitii al companiei in Romania.
-
Adrian Radulescu: TVA la produsele agroalimentare ar trebui redusa la 3-4%, la inceputul mandatului urmatorului guvern
Taxa pe valoarea adaugata (TVA) la produsele agroalimentare ar trebui redusa la 3-4 % fata de 24 % in prezent, la inceputul mandatului urmatorului guvern, a declarat miercuri pentru AGERPRES deputatul Adrian Radulescu, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, care a participat la o sesiune privind fiscalitatea in agricultura, in cadrul Conferintei Directorilor Financiari, organizata de Forum Invest.
-
Bosch, fortata sa ramana la Cluj cel putin sapte ani
Autoritatile romane au invatat lectia Nokia. In contractul cu Bosch, care va investi peste 70 de milioane de euro la Jucu, au fost prevazute despagubiri in cazul in care producatorul pleaca mai devreme de 2019.
-
O banca a dat faliment in Republica Moldova
Banca Nationala a Moldovei (BNM) a retras miercuri licenta bancii comerciale Universalbank, implicata in vara anului trecut intr-un scandal legat de actionari, transmite corespondentul Agerpres.
-
Presedintele Bancii Mondiale se va retrage din functie la sfarsitul lui iunie
Presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, intentioneaza sa se retraga din functie la la incheierea mandatului sau, la sfarsitul lunii iunie, iar anuntul provoaca deja intrebarea daca Statele Unite vor insista sa pastreze postul care in mod traditional revine unui american.
-
Necula, Alpha Finance: Cresterile Bursei sunt determinate de evolutii punctuale, nu de PIB
Datele privind cresterea economica nu prea conteaza pentru Bursa, cel putin asa s-a vazut in ultimii aniu, cand indiferent de anumite rezultate, scaderile sau cresterile au fost determinate de alti factori, considera Gabriel Necula, head of retail la Alpha Finance.
-
Cehia, primul stat din Europa Centrala si de Est care intra din nou in recesiune
Cehia a devenit prima economie din Europa Centrala si de Est care a intrat din nou in recesiune, cu o contractie trimestriala de 0,3% in ultimele trei luni ale anului trecut, dupa o scadere de 0,1% in trimestrul al treilea, scrie Financial Times.
-
ING: Contractia economiei mai devreme decat era asteptat este ingrijoratoare
Datele privind activitatea economica in ultimul trimestru din 2011 au fost mai rele decat asteptarile, iar contractia economiei mai devreme decat ne-am asteptat este ingrijoratoare, crede Vlad Muscalu, economist ING Bank. ING Bank anticipa o pentru T4 2011 o stagnare a PIB (0% in termeni ajustati sezonier), comparativ cu T3 2011, insa economia s-a contractat cu 0,2%.
-
Absorbtia fondurilor UE de catre administratia publica a crescut cu aproape 50% in 2011
Statisticile BNR indica o imbunatatire a absorbtiei fondurilor europene de catre administratia publica pe parcursul anului trecut, intrarile de bani insumand 2,5 miliarde de euro, in crestere cu 48,9% comparativ cu anul precedent.
-
Peste 5,5 milioane de persoane participau la fondurile de pensii administrate privat - Pilonul II, in ianuarie 2012
Un numar de 5.544.440 de persoane participau, luna trecuta, la fondurile de pensii administrate privat - Pilonul II, cu 0,51% mai mult fata de luna decembrie 2011 si cu 6,39% mai mult fata de ianuarie 2011.
-
Creditarea reinvie doar pentru firme, dar in a doua parte a anului
Indicatorii buni raportati nu au ajutat bancile sa scape de perceptia riscului ridicat. Evolutiile economice externe continua sa impiedice relansarea creditarii.
-
OTP Bank lanseaza o noua campanie pentru creditele de nevoi personale
OTP Bank Romania vine in intampinarea nevoilor clientilor sai cu o dobanda fixa, speciala, de 15,79%* (DAE 16,98%) si un termen de aprobare rapid, de numai 48 de ore, la creditul de nevoi personale fara ipoteca, in lei.
-
ATAC DUR al lui Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, la adresa INTREGII clase politice
Criza din Romania este rezultatul esecului guvernelor din ultimii 20 de ani de a instaura capitalismul, modelul original de Dambovita permitand acapararea timpurie a economiei de catre clicile antreprenori de carton - politicieni, spune intr-un comentariu Lucian Croitoru, consilier guvernator BNR, scrie Mediafax.
-
De ce sunt creditele ipotecare in lei de doua ori mai scumpe decat cele in coroane sau zloti
Bancile locale isi impovareaza clientii cu marje de dobanda la creditele in lei cu pana la 5 puncte procentuale mai mari decat cele platite de polonezi sau cehi la imprumuturile in monedele locale. Finantarile in lei sunt mult mai scumpe chiar daca dobanzile interbancare sunt identice la Bucuresti si la Varsovia.
-
Viteza exponentiala a digitalizarii obliga companiile la schimbari rapide
Digitalizarea a devenit o realitate la scara mondiala, iar companiile trebuie sa raspunda imperativului de a utiliza canalele digitale pentru a interactiona cu clientii si partenerii de afaceri, astfel incat sa isi pastreze relevanta intr-o piata marcata de conversatia digitala.
-
IFOAM: Vanzarile de produse organice au urcat la 59 de miliarde de dolari in 2010, un plus de 5 miliarde fata de 2009
Vanzarile de produse organice au urcat la 59 de miliarde de dolari in 2010, in crestere cu cinci miliarde dolari fata de 2009, iar suprafata cultivata in sistem ecologic in 160 de tari a ramas la 37 de milioane de hectare, valoare inregistrata si in 2009, conform studiilor de piata realizate de Federatia Internationala a Miscarii pentru Agricultura Ecologica (IFOAM).
-
Topul celor mai scumpe orase din lume
Aprecierea puternica a francului elvetian a facut din Zurich cel mai scump oras din lume, detronand Tokyo, arata studiul anul realizat de institutul The Economist Intelligence Unit privind costul vietii in cele mai mari orase din lume, transmite AFP, citat de Agerpres. Printre cele mai scumpe orase se numara si Oslo, Paris sau Sydney.
-
Saxo Bank lanseaza contractele cu Optiuni
Optiunile sunt instrumente de tranzactionare cu activ suport actiuni, indecsi de actiuni, marfuri, rate de dobanda, curs de schimb si obligatiuni. Produsele sunt disponibile pe platformele de tranzactionare ale Saxo Bank: SaxoTrader, SaxoWebTrader si MobileTrader.
-
Romania, alaturi de alte state NATO, cumpara avioane fara pilot, de la americani, cu 3 mld. euro
Romania si alte 12 state NATO vor cheltui trei miliarde de euro pentru a achizitiona si a opera in comun cinci avioane fara pilot concepute de americani, in cadrul unui ambitios program de supraveghere aeriana in Europa, a anuntat miercuri un oficial al Aliantei Nord-Atlantice, citat de AFP.
-
Depunerea declaratiei 392A de cei inregistrati in scopuri de TVA
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la finele anului calendaristic, este inferioara sumei de 119.000 lei, au obligatia sa depuna formularul 392A "Declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2011".
-
Ljubicic, OTP Bank: Economia Romaniei sta bine in regiune. Investitorii se uita la stabilitate
Avansul Produsului Intern Brut (PIB) inregistrat de Romania anul trecut este bun avand in vedere ce se intampla in regiune, dar cel mai important lucru este faptul ca economia este stabila, afirma Gabor Ljubicic, directorul general adjunct al OTP Bank.
-
Ion Sandu (ANM): Precipitatiile si temperaturile prognozate pana la 1 martie nu vor conduce la producerea de inundatii
Posibilitatea producerii inundatiilor in urma topirii zapezilor depinde de doua conditii, respectiv temperaturi maxime de 10 grade Celsius si precipitatii de 10 litri/mp, ceea ce nu este cazul pana la inceputul lunii martie, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Ion Sandu, director general al Administratiei Nationale de Meteorologie /ANM/.
-
Vanzarile de telefoane mobile au ajuns, anul trecut, in Europa la 258 de milioane de unitati. O treime au fost smartphone-uri
Vanzarile de telefoane mobile in Europa s-au majorat anul trecut cu 3,2%, la 258 milioane unitati, evolutie influentata de cresterea cererii de smartphone-uri, cu 67%, astfel incat aceasta categorie de aparate a ajuns sa acopere peste o treime din total, potrivit unui studiu elaborat de GfK.
-
Romania a fost anul trecut una dintre cele mai putin performante piete pentru Societe Generale
Societe Generale a avut anul trecut in Romania un profit net de numai 5 milioane euro, pe IFRS, pe fondul scaderii veniturilor si cresterii costurilor asociate riscului, piata romaneasca fiind una dintre cele mai putin performante pentru grupul francez, din cauza incetinirii activitatii economice.
-
RCS&RDS a luat un bancher de la Citi sa-i administreze afacerile de sute de milioane de dolari
Gigantul din internet, TV si telecom RCS&RDS l-a recrutat pe fostul vicepresedinte pe corporate banking al Citibank, Razvan Badalicescu, pentru a prelua postul de director pe zona financiar-contabilitate. El a parasit subsidiara locala a Citi la sfarsitul anului trecut, dupa 15 ani in care a lucrat pentru americani.
-
Consiliul Concurentei a efectuat inspectii la 11 companii suspectate de trucarea unor licitatii pentru intretinerea strazilor din Bucuresti
Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la 11 companii participante la procedura de achizitie publica organizata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) - Administratia Strazilor pentru atribuirea acordurilor cadru de lucrari ”Intretinerea si administrarea unor strazi din Bucuresti”.
-
AVERTIZAREA MOODY'S: ar putea cobori ratingurile a 17 banci globale si a 114 institutii financiare europene, din cauza efectelor crizei din zona euro
Moody's a avertizat joi ca ar putea cobori ratingurile de credit a 17 banci de anvergura globala si a 114 institutii financiare europene, tragand un semnal de alarma privind impactul crizei datoriilor de stat asupra sistemului financiar global, transmite Reuters.
-
Isarescu: Bancherii sa faca banking adevarat. Noi nu ne transformam in societate de administrare a imobiliarelor
Banca centrala nu este dispusa sa extinda scadentele la operatiunile repo sau sa diminueze prea curand rezervele minime obligatorii (RMO) si nici nu intentioneaza sa ofere lichiditate bancilor comerciale pe baza portofoliilor de credite imobiliare, fiind necesar ca bancherii "sa faca banking adevarat" si sa administreze riscurile pe care si le-au asumat, spune guvernatorul BNR Mugur Isarescu.
-
Top dobanzi la depozite bancare in euro si dolari
Reducerile de dobanda operate de BNR sau resimtit timid la dobanzile platite de banci la economiile in lei, in schimb restrangerea finantarii din partea bancilor mama, au intensificat concurenta pe dobanzile platite de bancheri la economiile in euro si dolari.
-
Curs valutar: dolarul american creste cu 1,24 procente
Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs valutar in crestere pentru principalele valute.