Arhiva » Februarie 2011 » 23 Februarie 2011
Toate stirile publicate in data de 23 Februarie 2011 | 39 de inregistrari
-
Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de marti incert
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis indecis sedinta de marti, doar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa inregistrand o crestere de 0,01%. Rulajul actiunilor listate la BVB a fost de 13,95 milioane lei (3,29 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Fondului Proprietatea (FP), de 6,04 milioane lei, cotatia lor coborand cu 0,83%, la 0,5950 lei/actiune.
-
Boc anunta ca reducerea contributiilor sociale ar putea fi operata pina la jumatatea anului
Primul-ministru Emil Boc a declarat ca obligatiile sociale ale angajatorilor ar putea fi reduse pana la jumatatea anului, procentul cu care vor fi micsorate urmand sa fie stabilit in functie de evolutia economiei in primul trimestru al acestui an.
-
Guvernul vrea sa aloce in 2011 mai putini bani firmelor prin schema de ajutor de stat
Guvernul vrea sa aloce in 2011 mai putini bani firmelor prin schema de ajutor de stat, bugetul de anul acesta fiind de 214 milioane euro, fata de 227 milioane euro aprobate ca ajutor de stat in 2010, potrivit informatiilor transmise de Ministerul Finantelor Publice (MFP) pentru The Money Channel.
-
Ponta: Blejnar ramane legatura dintre crima organizata, coruptia din vami si puterea politica
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti ca presedintele ANAF, Sorin Blejnar, ramane in opinia sa un element esential intre puterea politica si crima organizata, coruptia din vami si zona evaziunii fiscale. Liderul PSD a fost intrebat cum comenteaza recentele declaratii ale lui Blejnar referitoare la faptul ca Ponta nu mai are mult pana la a-l acuza de uciderea "Elodiei".
-
Situatia sectorului financiar din Romania a ramas stabila, apreciaza membrii CNSF
Banca Nationala a Romaniei (BNR) informeaza ca, in cadrul sedintei ordinare de marti a Comitetului National pentru Stabilitate Financiarǎ (CNSF), au fost analizate evolutiile recente ale sectorului financiar din Romania, a carui situatie "a ramas stabila".
-
BNR:Cererea de credite a inregistrat o usoara revigorare in cazul companiilor nefinanciare inT4 2010
Cererea de credite ramane redusa in cazul populatiei, dar a inregistrat o usoara revigorare din partea companiilor nefinanciare in ultimul trimestru din 2010, se arata intr-un sondaj al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). "Standardele de creditare au fost mentinute relativ neschimbate in T4/2010, atat pentru creditele acordate populatiei, cat si pentru companiile nefinanciare.
-
Sfatul analistilor RBS: Pariati pe Romania impotriva Croatiei
Datoria externa moderata, rezervele valutare imense dar si perspectiva revenirii economiei anul acesta contureaza un portret favorabil Romaniei, care ar trebui sa se vada si in costul perceput pentru asigurarea impotriva riscului de neplata (cotatiile CDS - credit default swaps), considera analistii grupului britanic Royal Bank of Scotland.
-
ING: Dividenele si nu castigurile companiilor vor face diferenta pe piete de actiuni in 2011
Ad van Tiggelen, senior investment specialist in cadrul companiei olandeze de administrare a investitiilor ING Investment Management Europe, este de parere ca 2011 va fi unul dintre putinii ani in care dividendele platite de companii vor creste mai mult decat castigurile acestora, estimand ca 2012 si 2013 vor fi ani dificili pentru pietele financiare din cauza cresterii ratelor de dobanda si a inflatiei.
-
Raiffeisen: Nu ne asteptam ca leul sa se intareasca
Leul s-a apreciat cu circa 0,5% in raport cu euro in ultimele zile, in contextul unor volume de tranzactionare reduse si al unor miscari contrare ale altor monede din regiune, evolutie la care analistii Raiffeisen marturisesc ca nu se asteptau. BNR a calculat astazi un curs de 4,2350 lei pentru un euro, reprezentand cel mai scazut nivel inregistrat in ultimele sase luni.
-
Eureko promite clientilor dobanda minima de 8% pe an la asigurarile unit-linked
Eureko, companie de asigurari detinuta de grupul olandez cu acelasi nume, vinde polite unit-linked (asigurari de viata cu componenta de economisire) cu o dobanda garantata de 8% pe an si o prima anuala care porneste de la 1.200 de lei.
-
Volksbank trece la carduri cu cip
Volksbank, un jucator de top zece pe plan local, a inceput sa emita carduri de debit cu cip, care ofera o siguranta sporita a tranzactiilor deoarece sunt mai greu de clonat decat cele traditionale, cu banda magnetica.
-
BT cauta 6.000 de firme sa le dea credite fara garantii
Banca Transilvania (BT), singura banca de top cu capital majoritar privat romanesc, si-a planificat sa vanda anul acesta 6.000 de credite fara garantii pentru firme mici si mijlocii. Banca a lansat astazi oficial un nou credit "Rapid", prin care firmele mici si mijlocii pot obtine finantari de pana la 60.000 de lei (circa 14.000 de euro), pe cel mult cinci ani, fara garantii.
-
Alpha vinde credite de refinantare fara comision de analiza
Alpha Bank, un jucator de top zece cu actionariat elen, vinde pana la sfarsitul lui aprilie credite de refinantare fara commission de analiza a dosarului si in plus clientii care vin sa-si refinanteze imprumuturile pot solicita si un card de credit fara sa plateasca taxa de emitere.
-
Oferte noi de refinantare a creditelor
Doua dintre institutiile financiare de pe piata bancara romaneasca anunta astazi lansarea unor oferte de credite de refinantare, dupa cum reiese din comunicatele de presa emise de Alpha Bank si de Banca Romaneasca. Alpha Bank Romania ofera creditul Alpha All in 1 cu ajutorul caruia clientii isi pot consolida imprumuturile detinute la mai multe institutii financiare, intr-unul singur, reducand cu pana la 50% rata lunara
-
Banca Transilvania lanseaza un credit fara garantii pentru IMM-uri
Institutia bancara a lansat astazi un imprumut fara garantii, cu perioada de gratie de pana la 12 luni care se adreseaza firmelor cu cifre de afaceri de pana la patru milioane de lei - "Creditul Rapid". Creditul poate fi accesat si in varianta de garantare a sumei de catre Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) Si pote fi utilizat pentru refinantarea altor imprumuturi pe termen scurt sau mediu.
-
Unde pot invata alfabetul afacerilor intreprinzatorii de la sate
Programul Rural Antreprenor, finantat de UE, vrea sa ofere Sanse in plus de reusita firmelor de la tara. Studiile arata ca 90% din afacerile rurale se inchid in cel mult trei ani de la pornire. Satele Romaniei adapostesc 9,7 milioane de oameni, adica 45% din populatia tarii. Insa doar 20% din firmele autohtone (circa 120.000 de companii) isi au sediul in mediul rural,
-
Chiriile spatiilor de birouri ar putea creste in acest an pe fondul lipsei proiectelor noi
Volumul anual al livrarilor de birouri noi se prognozeaza ca va fi de doar 153.800 mp, cu 25% mai mic decat in anul anterior, ceea ce va determina o scadere a gradului de neocupare la 15,8% la nivelul Bucurestiului, potrivit celui mai recent raport de piata al DTZ Echinox.
-
Leul continua sa se aprecieze! A batut recordul ultimelor sase luni!
Leu castiga lupta in fata monedei europene! Desi a pierdut o parte din avansul castigat in a doua parte a zilei de ieri, BNR a afisat azi un curs de 4,2350 lei/euro, cea mai buna cotatie din august 2010, anunta Mediafax. Leul continua sa se aprecieze! A batut recordul ultimelor sase luni!
-
RCA, mai scump daca nu ai experienta sau sofezi in oras! Vezi cum poti sa ai cel mai bun pret la RCA!
Soferii care n-au facut accidente, cei care locuiesc la tara si cei care au multi ani in spate de condus au toate sansele sa plateasca mai putin pentru asigurarea obligatorie a masinii - RCA - de anul viitor! In schimb, cei care locuiesc si circula, bineinteles, in orase mai aglomerate, cei care au accidente la activ si cei care sunt incepatori vor scoate mai multi bani din buzunar!
-
Topul celor mai bune orase in care sa locuiesti
Intr-un clasament al oraselor in care e cel mai bine sa locuiesti, Canada si Australia sunt cel mai des intalnite destinatii, Vancouver fiind desemnat in topul acestei liste. Topul, intocmit de The Economist Intelligence Unit, a fost realizat pe baza unor criterii precum siguranta, serviciile medicale, cultura si protectia mediului inconjurator.
-
Vrei sa-ti iei un mobil la abonament? Vezi ce gasesti sub 150 de euro
Febra telefoanelor mobile, care sa aiba WiFi, serviciu de e-mail si Office, a cuprins si tara noastra, de ceva vreme. Incercand sa se adapteze cerintelor, companiile de telefonie mobila din Romania vin cu cele mai noi modele. Atunci cand vine vorba de smartphone-uri, asaltul este cu atat mai mare.
-
Ce roman poate avea acces la cardurile Gold sau Platinum. Ce avantaje iti ofera
Posesorii cardurilor de credit premium au la dispozitie o serie de facilitati, de la posibilitatea de a face cumparaturi cu usile inchise la diverse asigurari. In functie de tipul cardului, ei primesc asistenta telefonica pe linie speciala
-
Top 10 cele mai vandute produse romanesti in strainatate. Electronicele, capul de afis
Exportul romanesc este dominat de produse cu valoare adaugata mare. Pentru prima data electricele si electronicele au depasit produsele care au legatura cu industria auto Electronicele romanesti sunt cele mai vandute produse la export depasind componentele auto care detineau suprematia pana in 2009.
-
Evaziunea fiscala va exploda din 2013, cand TVA nu se va mai plati in vama
Eliminarea obligativitatii platii TVA in vama incepand cu 1 ianuarie 2013 va ridica evaziunea fiscala la peste 60% numai la comertul cu legume si fructe. Analizele realizate de echipele de audit ale Curtii de Conturi la institutii din cadrul Agen-tiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) in anul 2009 arata statistici ingri-joratoare privind evaziunea fiscala
-
Asigurarile de locuinte ies in strada
In ciuda calamitatilor, romanii nu sunt deloc familiarizati cu politele pentru locuinte. Incepand de astazi si pana la finalul acestei saptamani se deruleaza cea mai ampla campanie de informare si educare a populatiei cu privire la siguranta locuintelor.
-
Parlamentarii romanii, datori-vanduti la banci: VEZI topul datornicilor
Senatorii si deputatii din Parla-men-tul Romaniei au un apetit deosebit pentru creditele oferite de banci, dar au si destui "prieteni" sau "rude" de la care s-au imprumutat in ultimii 10 ani. Suma totala? Peste 126 milioane de euro. Din cei 469 de parlamentari, mai bine de jumatate au de rambursat sume importante de bani sau figureaza in documentele bancilor ca fidejusori pentru diverse persoane.
-
Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de miercuri
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de miercuri, iar dupa prima jumatate de ora toti indicii inregistrau cresteri, cuprinse intre 0,43% (BET-C) si 1,40% (BET-FI).
-
Petrom a avut anul trecut un profit net record, de 2,19 miliarde lei, in crestere cu 163%
Producatorul de titei si gaze Petrom, cea mai mare companie din Romania, a inregistrat anul trecut un profit net record, de 2,19 miliarde lei, in crestere cu 163% fata de rezultatul din 2009, de 833 milioane lei, potrivit datelor neauditate transmise miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
-
Popa (BNR): Sunt hotarat sa imi continui munca la Banca Nationala
Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Cristian Popa. a precizat miercuri ca este hotarat sa isi conntinue munca la Banca Nationala, intrebat fiind daca ar accepta functia de premier. "Singurul meu raspuns este acela ca sunt hotarat sa imi continui munca la Banca Nationala", a spus Popa.
-
Ialomitianu: Flexibilizarea pietei muncii nu se poate realiza fara reducerea contributiilor sociale
Ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu, a sustinut miercuri necesitatea modificarii Codului Muncii si a precizat ca flexibilizarea pietei muncii nu se poate realiza fara reducerea contributiilor sociale. "Acest Cod al Muncii trebuie modificat. Foarte multi oamaeni de afaceri se lovesc de aceste reglementari care ii impiedica sa angajeze personal"
-
Isarescu: Ideea privind stimularea consumului pentru a avea crestere economica este una proasta
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca ideea privind stimularea consumului pentru ca Romania sa inregistreze crestere economica este "o idee proasta", iar romanii trebuie stimulati sa munceasca pentru a creste productia. "Mi se pare nefezabila, dar si periculoasa chiar, repetarea aproape obsesiva a ideii ca n-avem crestere economica pentru ca nu stimulam consumul."
-
Creditul neguvernamental a scazut in ianuarie cu 0,7% fata de luna precedenta, la 207,82 mld. lei
Valoarea creditelor acordate de banci populatiei si firmelor a scazut in ianuarie cu 0,7% fata de nivelul din decembrie, la 207,826 miliarde lei, iar in ritm anual a avansat cu 4,3%, potrivit datelor prezentate miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
-
FP nu a reusit sa puna Bursa pe harta: La o luna de la listare, tranzactiile au revenit la 3 mil. euro
Efectul listarii Fondului Proprietatea (FP), asteptata de toata lumea ca o solutie miraculoasa pentru revenirea bursei de la Bucuresti, s-a risipit dupa o luna, iar piata a revenit la evolutiile anterioare, cu lichiditate extrem de redusa, dar si cu scaderi pe principalele actiuni.
-
Banca Transilvania: Firmele mici au fost primele lovite de criza, dar acum dau semne de revenire
Banca Transilvania (BT) si-a planificat sa dea anul acesta credite fara garantii de 300 de milioane de lei firmelor mici si mijlocii, segment pe care are traditional o pozitie puternica si unde vede in continuare posibilitatea unor afaceri profitabile.
-
Ar face orice doar sa fie angajati! Cum incearca candidatii sa-si minta angajatorii in CV!
Pe o piata a muncii in continua transformare, in care lupta pentru o slujba este acerba, cei care isi cauta un job ar inventa orice pentru a fi bagati in seama. Din pacate, unii sunt atat de inventivi incat depasesc cu mult granitele realitatii. Recrutorii profesionisti nu inceteaza sa se minuneze atunci cand citesc CV-urile candidatilor.
-
Leul se decupleaza de regiune si castiga teren in fata euro
Leul a reusit sa se intareasca pana la nivelul la care se afla in august anul trecut, cotatiile coborand ieri temporar pe piata valutara interbancara chiar sub pragul de 4,23 lei pentru un euro. Aprecierea leului este din nou decuplata de evolutia monedelor de pe pietele vecine, care au pierdut teren in fata euro, ceea ce alimenteaza speculatiile privind posibile interventii discrete ale BNR.
-
Ce afacere poti sa-ti faci cu 5.000 de euro?
Cu putin spirit antreprenorial si ceva resurse financiare, poti sa fii propriul tau sef. Porneste la drum cu o mica afacere online, un business artizanal, o firma de curatatorie sau chiar cu un afterschool. Nu, nu trebuie sa dispui de foarte multi bani pentru a face asta. Unele business-uri te costa pana in 5.000 de euro. Iata mai jos care sunt printre cele mai ieftine afaceri in care poti investi.
-
Romanii sunt mai saraci la inceput de an! Depozitele au scazut 1,8% in ianuarie
Depozitele firmelor si populatiei au scazut in ianuarie cu 1,8% fata de decembrie, la 174,3 miliarde lei, iar comparativ cu aceeasi luna a anului 2010 sunt mai mari cu 6,1%, potrivit datelor de Banca Nationala a Romaniei (BNR). In luna analizata, economiile in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) s-au redus cu 5,9% fata de decembrie 2010
-
Dezastru pentru Dacia Duster la crash test EURONCAP.
Cu doar 3 stele obtinute la crash-test, Dacia Duster nu a impresionat deloc, spun oficialii EURONCAP. Cu un punctaj de doar 28% pentru siguranta pietonilor si 29% pentru asistenta de siguranta, SUV-ul romanesc se situeaza sub limita de performanta a modelelor de pe piata europeana din acelasi segment.