Arhiva » Februarie 2011 » 14 Februarie 2011
Toate stirile publicate in data de 14 Februarie 2011 | 34 de inregistrari
-
Romania, Georgia, Azerbaidjan si Ungaria vor semna luni un protocol pe tema proiectului AGRI
Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, impreuna cu ministrii Energiei din Georgia si Azerbaidjan si cu ministrul Dezvoltarii din Ungaria, vor semna luni un protocol legat de Reuniunea Interministeriala pe tema proiectului AGRI (Azerbaijan-Georgia-Romania Interconnector).
-
Primaria Capitalei mareste subventiile pentru caldura in acest an
Proiectul bugetului Capitalei pe 2011, aflat in dezbatere publica, prevede subventii pentru energie termica si transport de circa 1,03 miliarde lei lei, in crestere fata de 2010, cand au fost de 862 milioane lei.
-
Multi bugetari se plang ca au primit salarii marite cu doar 13%, desi guvernul anuntase 15%
Numerosi angajati la stat reclama faptul ca, in februarie, au primit salarii marite cu doar 13%, desi guvernul anuntase o crestere de 15%, relateaza Realitatea TV. Ei se plang ca, potrivit fluturasilor de salariu, cresterile sunt cuprinse intre 11 si 14 la suta, in cele mai multe cazuri fiind vorba de 13%.
-
200 de infractiuni de natura economica, depistate de politisti in ultima saptamana
Politistii specializati in investigarea fraudelor au depistat in ultima saptamana 200 de infractiuni de natura economica, pentru care patru persoane au fost retinute sau arestate, anunta Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR). Printre "capturile" politistilor din intervalul 5-11 februarie se numara tigari de contrabanda, bauturi spirtoase detinute ori produse in afara antrepozitului fiscal
-
Actiuni de urmarit pe bursa in saptamana care urmeaza
Rezultatele celor 15 companii care urmeaza sa-si prezinte marti rezultatele financiare preliminare aferente anului trecut printre cele mai importante fiind BRD Societe-Generale (BRD), Azomures Targu-Mures (AZO, Compa Sibiu (CMP), Transelectrica Bucuresti (TEL), Teraplast Bistrita (TRP) si Artrom Slatina (ART).
-
O retea de restaurante care se lanseaza in Romania angajeaza 600 de oameni
Lantul de restaurante Wienerwald, adus in Romania de oamenii de afaceri TUNC si Ali Capa, fostul presedinte, respectiv director de investitii ai companiei Anchor Grup, proprietarul primelor malluri din Capitala (Bucuresti Mall si Plaza Romania), va angaja 600 de persoane in urmatorii trei ani.
-
Semne bune pentru piata dupa prima luna a anului
Bursa de Valori a avut parte de un start foarte bun in 2011, in prima luna fiind inregistrata o lichiditate medie zilnica dubla fata de anul trecut. Multumita listarii Fondului Proprietatea.
-
Totul despre calitatile antreprenorului de succes
Pasiune, sete de cunoastere, asumarea de riscuri, inovare, inteligenta si multe alte calitati de care are nevoie un antreprenor de succes nu pot fi dobandite. Trebuie sa te nasti cu aceste calitati, pentru a avea o sansa in lumea afacerilor. Insa acestea nu sunt toate elementele de baza care ai nevoie.
-
Cat te costa sa ajungi un finantist cu acreditare internationala
Costurile pentru cele mai scumpe programe de calificare in domeniul financiar pornesc de la 12.000 si ajung pana la 15.000 de euro, acestea fiind printre cele mai scumpe programe de educatie manageriala aparute in ultimii ani in Romania.
-
Sistemul bancar a inchis 2010 cu o pierdere de 304 milioane lei, premiera pentru ultimii 11 ani
Sistemul bancar a incheiat anul trecut, pentru prima data din 1999, cu o pierdere neta de 304 milioane lei, comparativ cu un castig net cumulat de 815 milioane lei in 2009, in conditiile in care 20 de banci au inregistrat profit, iar 22 de institutii de credit au avut rezultate negative.
-
Somerii au sansa reprofilarii cu ajutorul banilor europeni
Peste 600 de milioane de euro din fonduri UE mai sunt disponibile pana in anul 2013 pentru finantarea proiectelor care asigura, printre altele, reconversia profesionala a Somerilor. Bucuresteanul Aurel Radu se ocupa cu acordarea de consultanta pentru proiectele din cadrul POSDRU (Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane).
-
Motive pentru care sa pornesti o afacere
Criza financiara a transformat viata micilor afaceristi intr-un cosmar, iar perioada in care ne aflam e una dintre cele mai nefericite pentru a avea o firma. Totusi, oricat de dura ar fi realitatea, asta nu inseamna ca antreprenorii ar trebui sa iasa la pensie.
-
Cat te costa sa ajungi vames, parlamentar sau medic? Vezi aici topul spagilor
La intrebarea ce vor sa se faca cand vor fi mari, copiii spun pilot, stewardesa, doctor, musafir. Parintii insa privesc problema din punct de vedere economic. Asa ca visul lor merge mai departe: avocat, poate preot, parlamentar sau dupa ultimele dezvaluiri, vames. Doar ca pentru astfel de posturi, parintii trebuie sa se pregateasca din timp. Deoarece fiecare slujba are pretul ei.
-
10 setari ale contului de Facebook pe care trebuie sa le stii
Securitatea conturilor de Facebook a fost dezbatuta foarte intens in ultima perioada, insa cu toate acestea multi nu sunt interesati de aceste setari fie pentru ca nu se tem de furtul datelor personale, fie pentru ca pur si simplu nu stiu cum si de unde pot face acest lucru.
-
Mic ghid despre cum sa-ti gasesti un job in strainatate
Internetul si ziarele de anunturi sunt pline cu oferte de locuri de munca in strainatate. Sunt promise salarii spectaculoase si plecari rapide, chiar fara a avea experienta in vreun domeniu de activitate si fara a fi obligat sa depui traditionalul dosar. Cele mai multe anunturi de acest gen sunt tepe
-
Cinci pasi pentru a-ti tine cheltuielile sub control
Lipsa de educatie financiara, dar si lacomia cu care romanii "s-au infipt" in credite inainte de criza economica mondiala ii fac pe multi sa plateasca acum cu varf si indesat. Mult mai usor le este celor care deja si-au dat seama de greseala facuta si incearca sa-si tina cheltuielile sub control.
-
Top zece cele mai avantajoase depozite la bancile comerciale
Dobanzile la depozite au coborat si cu un punct procentual de la inceputul anului in unele cazuri, in conditiile in care pe piata monetara interbancara depozitele cu scadente la trei si sase luni afiseaza dobanzi mai mici cu 1-1,5 puncte procentuale decat in toamna anului trecut.
-
Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de luni pe verde
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis pe verde sedinta de tranzactionare de luni, iar dupa primele 35 de minute, toti indicii inregistrau cresteri, cuprinse intre 0,03% (BET-NG) si 0,87% (BET-FI).
-
Romanii isi iau vacanta o data pe an si prefera Romania, Bulgaria sau Grecia, arata un sondaj
Majoritatea romanilor isi iau vacanta o singura data pe an, acestia avand ca destinatii preferate Romania, Bulgaria si Grecia, isi achizitioneaza vacanta direct de la sediul agentiei si prefera ca metoda de transport masina personala, potrivit unui sondaj realizat de infoturism.ro.
-
China devine cea mai puternica economie din lume dupa SUA, detroneaza Japonia
Economia Chinei s-a cifrat la sfarsitul lui 2010 la 5.8 trilioane de dolari americani, detronand Japonia, care a obtinut doar 5.474 trilioane. Astfel, China devine cea mai puternica economie din lume, dupa SUA, iar in zece ani ar putea trece pe locul intai, conform BBC News Online.
-
Romania a inregistrat in decembrie un avans anual al productiei industriale de 4,3%, sub media UE
Romania a inregistrat in decembrie 2010 o crestere de 4,3% a productiei industriale fata de aceeasi luna din 2009, in timp ce pe ansamblul blocului comunitar a fost inregistrat un avans de 7,7%, arata datele publicate luni de Eurostat. In zona euro, productia industriala a urcat cu 8% fata de decembrie 2009.
-
Profitul net al BRD a scazut anul trecut cu 36%, la 501 milioane lei
BRD - Groupe Societe Generale a inregistrat un profit net de 501 milioane lei (119 milioane euro) in 2010, in scadere cu 36% fata de 2009, a anuntat luni banca. Profitul net al grupului, care include si rezultatele obtinute de filialele BRD Sogelease si BRD Finance, este de 533 milioane lei (127 milioane euro), in scadere cu 31% fata de 2009.
-
Rata anuala a inflatiei s-a temperat in ianuarie la 6,99%
Rata anuala a inflatiei a ajuns in ianuarie la 6,99%, pe fondul scumpirii produselor nealimentare cu 7,24%, a cresterii tarifelor la servicii cu 5,93% si a scumpirii produselor alimentare cu 7,21%, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica (INS).
-
Cursul de schimb a coborat sub 4,25 lei/euro la deschiderea sesiunii
Moneda nationala s-a apreciat la deschiderea sesiunii interbancare de luni, iar cotatiile au coborat sub 4,25 lei/euro, cu aproape un ban sub nivelul de vineri, ca urmare a unui sentiment pozitiv prezent in toata regiunea.
-
Adevarul cifrelor: Romania se injecteaza cu datorii noi de 1 mld. euro lunar ca sa functioneze. Pana cand?
Datoria publica a continuat sa creasca anul trecut intr-un ritm rapid de 32%, in conditiile in care statul s-a imprumutat masiv si a ajuns la un nou maxim istoric de 194 mld. de lei (46 mld. de euro), iar ponderea in PIB a fost de 38%. Practic, datoria publica a crescut de la 35 la 46 mld.euro in 2010, adica cu 1 mld. euro pe luna.
-
Numarul de contracte de munca se apropie iar de 6 milioane. Isi revine piata muncii?
Numarul de contracte de munca in vigoare a fost de aproape 6 milioane la sfarsitul lunii ianuarie, fiind in crestere fata finele lui 2009, cand era de 5,92 milioane, dar este inca la o distanta mare fata recordul inregistrat in 2008, cand la inspectoratele teritoriale de munca erau peste 6,26 milioane de contracte de munca active.
-
Ministerul Finantelor vrea sa imprumute azi de la banci 600 milioane de lei
Statul incearca sa ia astazi un nou imprumut de la banci. Ministerul Finantelor vrea sa vanda certificate de trezorerie cu discount, in valoare de 600 milioane lei si scadenta la sase luni.
-
Clientii Vodafone cu conturi deschise la Millennium Bank isi pot achita factura Vodafone si prin direct debit
Vodafone Romania si RBS Romania anunta un parteneriat prin care ofera serviciul de debit direct inter-bancar pentru plata facturilor de telefonie mobila. Ca urmare a acestui parteneriat, RBS Romania va intermedia comunicarea cu bancile cu care Vodafone nu are acorduri bilaterale, in scopul de a facilita tranzactiile de debitare directa pentru plata facturii Vodafone.
-
Cum sa cumperi o vacanta cu 25% mai ieftina platind cu cardul de debit sau de credit
Persoanele care planuiesc sa plece in vacanta nu trebuie decat sa intre pe site-urile bancilor si sa consulte lista de agentii de turism si de hoteluri partenere. Unele hoteluri ofera discounturi si persoanelor care achita nota de plata la restaurantul propriu, utilizand cardul respectiv.
-
Disputa intre asiguratori: cum s-ar descurca in cazul unui cutremur?
Astra, cea mai mare companie din piata asigurarilor, a cerut saptamana trecuta ca afirmatiile recente ale lui Cristian Constantinescu, presedintele UNSAR, privind incapacitatea asiguratorilor locali de a gestiona pagubele produse de o catastrofa similara cutremurului din 1977 sa fie analizate de membrii asociatiei.
-
Banii pentru programul Prima Casa se termina in trei luni
Ar fi bine sa va grabiti daca doriti o locuinta prin programul Prima Casa. Cele 200 de milioane de euro alocate de Guvern pentru acest an se vor epuiza in cel mult 3 luni si jumatate, estimeaza reprezentantii Fondului de Garantare, institutie care aproba dosarele de credit.
-
Jeffrey Franks, 'numit' premierul Romaniei
La cateva zile dupa ce delegatia Fondului Monetar si-a incheiat misiunea de evaluare, aflam ca Executivul de la Bucuresti are un nou plan pentru relansarea economica a tarii. Toate masurile au fost decise cu ajutorul FMI, care a fixat inclusiv termene de aplicare.
-
Comisionul de analiza a creditelor nu mai sare de 400 de euro la bancile mari
Bancile din top zece au intrat intr-o competitie a comisioanelor mici la inceput de an, astfel ca un dosar de credit nu este taxat cu mai mult de 400 de euro, de doua-trei ori mai putin decat anul trecut. Schimbarea a fost adusa de noua lege a creditelor pentru consumatori, intrata in vigoare la inceputul lunii ianuarie,
-
Cati bani iti cere banca sa te salveze financiar
Ultimii doi ani au fost cei mai fructuosi pentru business-ul restructurarilor de credite, chiar daca acest lucru a costat scump atat bancile cat si clientii. Pe de o parte bancile au trebuit sa-si faca provizioane in unele cazuri mai grave de restructurare, in timp ce clientii au trebuit sa-si prelungeasca unele perioade de imprumut sau chiar sa se recunoasca invinsi de "impovararea financiara excesiva".