Arhiva » Februarie 2011 » 10 Februarie 2011
Toate stirile publicate in data de 10 Februarie 2011 | 37 de inregistrari
-
Afacerile Rautaruukki la nivel global au crescut anul trecut cu 26%, pana la 2,4 miliarde euro
Cifra de afaceri a producatorului finlandez de solutii metalice pentru constructii Rautaruukki a crescut anul trecut la nivel global cu 26%, pana la 2,4 miliarde euro, fata de 1,9 miliarde euro in anul anterior, potrivit datelor anuntate miercuri de companie.
-
Valeriu Tabara: Romania detine la ora actuala suficiente stocuri de produse agroalimentare
Romania detine la ora actuala suficiente stocuri de produse agroalimentare, care pot satisface fara probleme cerintele populatiei, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Valeriu Tabara.
-
Fuziunea NYSE Euronext si Deutsche Boerse creeaza cea mai scumpa bursa din lume, cu valoarea de 24,8 miliarde USD
Cea mai mare companie din lume care se va ocupa de tranzactii bursiere va lua nastere, in curand, din fuziunea NYSE Euronext (SUA) si Deutsche Boerse AG (Germania). Noua institutie financiara va valora mai mult decat actuala cea mai scumpa bursa din lume (Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd), transmite agentia de stiri economice Bloomberg.
-
Romania ar putea ramane in recesiune si in primul trimestru din 2011, considera Tanasescu
"Romania nu se afla intr-o recuperare completa in primul trimestru. Gasim tot minusul acela in fata. Recesiunea probabil ca va continua si in primul trimestru. Este clar ca, din trimestrul al doilea, din trimestrul al treilea, acest trend se va schimba, iar pe ansamblu anului 2011, economia romaneasca va avea o tendinta crescatoare.Cresterea porneste de la o baza joasa, dar fara ca motoarele respective sa produca, sa se miste, sa creeze valoare adaugata nu ar exista nici acest plus", a spus Tanasescu.
-
Preturile, pentru toate tipurile de proprietati, au scazut, la nivel national in 2010, cu pana la 10%
Numarul tranzactiilor imobiliare va creste, in 2011, datorita proprietatilor scoase la vanzare ca urmare a executarilor silite, caderea preturilor urmand sa se mentina pana in a doua jumatate a anului, a precizat miercuri Adrian Crivii, presedintele companiei Darian DRS, la lansarea studiului "Evolutia pietei imobiliare".
-
Hunt Oil isi muta biroul din Londra la Bucuresti, considera Romania un centru strategic
Hunt Oil Company of Romania (HOCR), filiala a Hunt Oil Company din Dallas (Statele Unite) informeaza printr-un comunicat ca isi muta biroul din Londra in Bucuresti si ca in septembrie anul trecut HOCR a semnat un parteneriat cu OMV Petrom pentru doua licente de explorare in Romania.
-
MDRT: Promovarea Romaniei ca destinatie turistica, finantata din fonduri europene nerambursabile
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului precizeaza ca promovarea Romaniei ca destinatie turistica prin intermediul evenimentelor de promovare si dezvoltare a destinatiilor si produselor turistice este finantata din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Regional, axa 5, operatiunea "Crearea unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica prin definirea si promovarea brandului turistic national".
-
Ghetea (ARB): Pregatim actiuni prin care sa contribuim la educatia financiara a populatiei
Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea ,a declarat miercuri ca la nivelul asociatiei sunt pregatite actiuni care sa contribuie la educarea financiara a populatiei si la explicarea rolului bancilor. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, declarase, tot miercuri, ca bancile nu sunt societati de binefacere, ci sunt societati de afaceri, iar Asociatia Romana a Bancilor ar trebui sa explice publicului cum functioneaza bancile comerciale.
-
Exportatorii asteapta un nou record in 2011: 40 miliarde de euro
Cresterea de 82% inregistrata in luna ianuarie 2011, fata de ianuarie 2010, la exporturi extracomunitare arata continuarea tendintei de avans a exporturilor in ansamblu. Exporturile extracomunitare sunt pentru importatori si exportatori un indicator pentru volumul exporturilor, acestea reprezentand aproximativ o patrime din total.
-
Bani de la UE pentru prima impadurire
Daca aveti un teren agricol de cel putin jumatate de hectar si infiintati o padure, 70% din cheltuiala va fi suportata din fonduri europene. Prima sesiune de depunere de proiecte pentru finantarea lucrarilor de impadurire se desfasoara pana la 28 februarie, avand alocate fonduri totale de 50 de milioane de euro.
-
Randamentele pe piata monetara, in crestere
Bancile au afisat ieri-dimineata dobanzi usor mai mari pentru toate scadentele. Astfel, randamentele pentru plasamentele cu termen la o zi au urcat de la 5,01%-5,51% la 5,03%- 5,53%, iar dobanzile pentru depozitele cu scadenta la o saptamana se plasau la 5,06%-5,56%, de la 5,01%-5,51% in ziua anterioara.
-
Nokia este pe punctul de a intra in criza, avertizeaza noul CEO Stephen Elop
Cota de piata a celui mai mare producator de telefoane mobile din lume a scazut in 2010 la 28%, de la 38% in 2009. In acelasi timp, competitori ca Apple, Google Android si HTC au raportat cresteri sau s-au mentinut la nivelul din 2009. "Competitorii nostri nu ne fura cota de piata prin terminale, ci printr-un intreg ecosistem", spune Elop.
-
C Zero, prima masina electrica din Romania
"C Zero vine peste cateva saptamani in showroomuri, vom fi primii care vom aduce o masina electrica in Romania. Lucram cu companii mari sa promovam masinile. Nu va fi un volum mare. Vrem sa le inchiriem, clientii vor plati o rata pentru utilizare, insa masinile sunt si de vanzare pentru cine doreste. Infrastructura pentru autoturisme electrice nu este dezvoltata in Romania, poate va fi in 2012. In prezent, astfel de masini se folosesc in tarile nordice", a spus Didier Gerard, directorul Citroen Romania.
-
Italienii de la Intesa se mai gandesc pe cine sa numeasca la conducerea operatiunilor locale
Grupul italian Intesa Sanpaolo urmeaza sa decida in scurt timp daca aduce un nou CEO pentru banca din Romania sau va merge pe o formula de interimat. Nicola Calabro , care a condus filiala locala in ultimii patru ani, si-a incheiat mandatul la sfarsitul lunii ianuarie si a fost desemnat sa preia conducerea unei banci din Italia membra a grupului.
-
Boc: MFP sa analizeze varianta completarii trimestriale a declaratiei unice de catre firmele mici
La inceputul sedintei de Guvern de miercuri, Emil Boc a spus ca declaratia unica privind CAS-urile si impozitul pe venit va putea fi completata pentru prima data de catre agentii economici in perioada 7-25 februarie pentru obligatiile aferente lunii ianuarie. Din acest motiv, Boc a cerut MFP si ANAF sa se asigure ca agentii economici vor afla din timp de aceasta simplificare a platii taxelor pentru a evita aglomeratia la ghiseele ANAF in ultimele zile ale acestei perioade.
-
Raiffeisen ieftineste creditele negarantate cu pana la 3,25%
Ne dorim sa incurajam creditarea si sa ajutam astfel economia sa isi revina. De aceea, am adus costul la cel mai mic nivel practicat vreodata de Raiffeisen Bank pentru un credit negarantat. In plus, am eliminat comisioanele astfel incat singu-rul cost al creditului sa fie dobanda", a de-cla-rat Radu Topliceanu, director executiv Aria Clienti Persoane Fizice a Raiffeisen Bank. Pentru creditele in lei, reducerea de dobanda este de 1,5 puncte procentuale, indiferent de suma imprumutata.
-
Isarescu:Gradul de indatorare a populatiei a ajuns la saturare, creditarea nu mai poate avansa rapid
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca bancile trebuie sa-si "actualizeze strategiile si planurile de afaceri", in conditiile in care gradul de indatorare a populatiei a ajuns la "saturare", si sa se orienteze mai mult catre IMM-uri. Guvernatorul BNR considera ca bancile cred trebuie sa isi actualizeze strategiile si planurile de afaceri si sa acorde mai multa importanta IMM-urilor.
-
Care asigurator ofera cel mai bun pret la RCA
Multe dintre acestea ofera discounturi pentru pensionari, ba pentru bugetari, iar in unele cazuri pentru mamici. Trecand de aceste promotii, Ziare.com a cautat tarifele de baza la RCA la principalii jucatori din piata, pentru autoturismele care au motoare cu capacitate de 1.201 - 1.400 centimetri cubi (cmc) si 1.401 - 1.600 cmc.
-
Topul tranzactiilor imobiliare in 2010
Criza si blocajul din domeniul imobiliar par a fi sfidate daca ne uitam la valoarea celor mai mari tranzactii de anul trecut. Italienii de la IGD Group au achizitionat in 2010, de la Ivington Interprises Limited cele 15 magazine Winmarkt din Romania, care insumeaza o suprafata de 147.000 de metri patrati si un imobil de birouri.
-
Bancile indulcesc conditiile de creditare si de restructurare a imprumuturilor
In ultima vreme, din ce in ce mai multe banci au anuntat fie scaderi de dobanzi la credite, fie eliminarea unor comisioane. Raiffeisen Bank, de exemplu, a redus dobanzile la creditele de consum negarantate, in lei, cu 1,5 puncte procentuale, indiferent de suma imprumutata. Banca a ieftinit si imprumuturile in euro, reducerea fiind diferentiata in functie de marimea creditului. publicitate
-
Radu Ghetea: Criza generata de Ordonanta 50/2010 se incheie
Criza generata de ordonanta privind creditele consumatorilor este pe cale sa se incheie, iar oamenii vor veni la banci cu aceeasi incredere pe care o aveau inainte de aparitia actului normativ, considera presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea.
-
Cine va mai primi credite de la banci
Bancile ar trebui sa faca eforturi pentru a-si educa si fideliza clientii Intreprinderi Mici si Mijlocii, apreciaza guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu. "Consumul va creste, dar la cei care produc. Cei care vin cu cresteri de productivitate vor avea si cresteri de salarii si probabil, la sfarsit, va creste si consumul social".
-
Cat de putrede sunt portofoliile bancilor
O treime din creditele aflate in bilanturile bancilor (31,5%) inregistrau la sfarsitul lui 2010 intarzieri la plata ratelor mai mari de 30 de zile, ponderea fiind cu opt puncte procentuale mai mare decat in 2009, potrivit datelor publicate de BNR. In volum este vorba de credite in valoare de circa 15,3 miliarde de euro, din care mai mult de jumatate reprezinta imprumuturile clasificate deja drept pierdere.
-
Premiera: Bancile vor taia din ratele clientilor
Bancile vor negocia in acest an cu debitorii aflati in incapacitate de plata o noua structura a creditelor accesate pentru achizitia de locuinte in sensul corelarii ratei lunare cu nivelul veniturilor, pentru a evita executarea silita care ar provoca pierderi majore de ambele parti, potrivit lui Adrian Crivii, presedintele companiei de evaluare Darian.
-
Cand incepe programul Rabla in acest an
Programul Rabla 2011 va demara in jur de 20 martie, pana atunci fiind facuti pasi tehnici pentru a-l pune in functiune, a declarat, joi, ministrul Mediului, Borbely Laszlo. "Saptamana viitoare va fi tiparit in Monitorul Oficial bugetul Fondului de Mediu si va fi publicat si ghidul progamului. Urmeaza sesiunea de validare pentru colectori si vanzatorii de masini, proces ce va dura circa o luna de zile" a spus ministrul Mediului.
-
Intaia primavara fara malluri noi. In toamna ar putea fi gata sapte proiecte
Primavara acestui an este prima din ultimii cinci cand dezvoltatorii de centre comerciale nu mai au programate inaugurari de noi malluri, in conditiile in care in ultimii patru ani au fost deschise mai mult de zece proiecte inaintea sarbatorilor de Pasti, cand interesul pentru consum este in crestere.
-
Moneda nationala se depreciaza joi pana la un curs de referinta de 4,2600 lei/euro
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,2600 lei/euro, cu 0,07% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1223 lei/dolar. Cursul BNR de miercuri a fost de 4,2568 lei/euro.
-
Petrom a stabilit un record mondial in forajul orizontal la mici adancimi, la Suplacu de Barcau
Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze naturale din Europa de Sud-Est, a anuntat joi ca a stabilit un record mondial privind forajul orizontal la mica adancime, in localitatea Suplacu de Barcau din judetul Bihor, cu trei sonde orizontale forate la o adancime de mai putin de 200 de metri.
-
Pretul chiriilor la apartamentele din Capitala a continuat sa scada si in 2011
Pretul chiriilor la apartamentele din Capitala a continuat sa scada si in 2011, cea mai mare depreciere fiind la apartamentele cu patru camere, de 20%, de la 772 euro in ianuarie 2010, la o medie de 620 de euro in 2011, conform monitorizarii realizate de site-ul AnunturiParticulari.ro.
-
Isarescu: Bancile nu vor putea sa acopere costurile cu retelele teritoriale, daca nu finanteaza companiile
Bancile trebuie sa acorde mai multa importanta sectorului corporatist si IMM-urilor, pentru ca daca vor continua sa se bazeze numai pe creditarea populatiei, nu vor putea sa creasca si nu vor avea de unde sa acopere costurile covarsitoare cu retelele teritoriale, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.
-
Banca Comerciala Feroviara si-a deschis o noua unitate
Banca Comerciala Feroviara a deschis, ieri, a treia unitate operationala din Bucuresti. Agentia este situata pe Calea Grivitei, la numarul 139, langa sediul Agentiei de Voiaj CFR si va fi deschisa zilnic intre orele 9.00 si 17.30, se arata intr-un comunicat al bancii.
-
Putine surprize din partea Fondului Proprietatea
Ieri am consemnat la Bursa de Valori Bucuresti o sedinta marcata de o evolutie divergenta, cresterea generala a pietei fiind contrabalansata de un declin de 0,75% pe indicele BET-FI, al societatilor de investitii financiare. Lichiditatea pietei regular s-a cifrat la 23,49 milioane lei, fiind asigurata in proportie de doua treimi de rulajul pe actiunile Fondului Proprietatea (FP).
-
Rata riscului de credit se mentine la cel mai ridicat nivel: 20,8%
Creditele neperformante continua sa afecteze bilanturile bancilor, institutiile de credit cheltuind din ce in ce mai mult pentru constituirea provizioanelor. La finalul anului trecut, nivelul acestora a atins un nou maxim, de 23,6 miliarde de lei, aproape 90% din aceasta suma fiind rezervata pentru acoperirea creditelor clasificate drept "pierdere". Pe parcursul lui 2010, rata neperformantei a crescut pana la 11,85%, dar bancherii considera ca maximul va fi depasit in acest an.
-
Implicatiile politice ale mitei de la Vama Halmeu
Potrivit unui document aflat la Tribunalul Satu-Mare, Nicoleta Dobrescu (numita prin delegare la conducerea Vamii Halmeu, aflata pe granita cu Ucraina, loc preferat de contrabandistii cu tigari) "a facut un denunt din care a rezultat ca, in cursul anului 2009, Liviu Florian i-a pretins suma de 130.000 de euro, promitandu-i, in baza aceleiasi influente pe care a spus ca o are asupra numitului Marginean Radu Traian, ca il va determina pe acesta sa o delege in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu"
-
Majoritatea cumparaturilor online cu cardul se fac pe site-uri straine, potrivit MasterCard
Cea mai mare parte a achizitiilor in mediul online cu carduri MasterCard si Maestro au fost realizate pe site-uri din afara tarii, iar numarul tranzactiilor a urcat anul trecut cu 49%. "Din analizele noastre, marea majoritate a tranzactiilor de e-commerce au loc pe site-uri din afara tarii", spune Denisa Mateescu, general manager pentru Romania si Regiunea Balcanilor in cadrul MasterCard Europe.
-
Cat mai retragi daca depui 5 ron in cont?
Majorarea incasarilor din comisioanele percepute clientilor pentru operatiunile de zi cu zi a fost obiectivul principal al bancherilor in ultimii doi ani, cand prabusirea vanzarilor de credite i-a fortat sa caute surse alternative de venit. Astfel s-a ajuns in situatia in care cine incearca sa depuna in contul curent o suma modesta, de trei sau cinci lei, va constata ca nu mai poate sa retraga nimic de la banca.
-
Primavara aduce iar efervescenta pe creditul de consum. Va rezista optimismul bancherilor?
Startul reducerilor de dobanda a fost dat recent de Banca Transilvania, care a taiat un sfert de punct procentual din costul imprumuturilor de nevoi personale si a eliminat comisionul de analiza pana la sfarsitul lui martie. Reducerile au devenit insa mai vizibile in ultimele zile.