Arhiva » Decembrie 2012 » 17 Decembrie 2012
Toate stirile publicate in data de 17 Decembrie 2012 | 39 de inregistrari
-
30.785 certificate verzi tranzactionate in prima sesiune din decembrie, pe OPCOM
Numarul certificatelor verzi tranzactionate in prima sesiune din decembrie 2012 pe Piata Centralizata a Certificatelor Verzi s-a ridicat la 30.785 unitati, conform datelor publicate de operatorul pietei de energie OPCOM.
-
Festivalul de datini si obiceiuri de iarna 'Florile Dalbe', la Muzeul Satului
Festivalul de datini si obiceiuri de iarna "Florile Dalbe" se va desfasura, sambata si duminica, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", informeaza, intr-un comunicat transmis AGERPRES, Biroul Relatii Publice si Biroul Relatii Culturale al institutiei gazda.
-
Antonis Samaras: Recapitalizarea bancilor din Grecia prin MES va reduce datoria tarii cu 50 miliarde de euro
Recapitalizarea directa a bancilor din Grecia prin Mecanismul european de stabilizare (MES) in locul imprumuturilor ar putea ajuta tara sa-si reduca tara cu 50 miliarde de euro, a declarat vineri la Bruxelles premierul elen Antonis Samaras, transmite agentia Reuters.
-
Zona euro ar putea depasi criza in urmatorii trei ani (Klaus Regling)
Zona euro poate depasi criza datoriilor in urmatorii trei ani, apreciaza Klaus Regling, seful Mecanismului European de Stabilitate (MES), intr-un interviu pentru publicatia germana Focus.
-
Crin Antonescu: Voi discuta la PNL daca merge cineva la consultarile de la Cotroceni, eu nu merg
Copresedintele USL, liderul liberal Crin Antonescu, a afirmat sambata ca el nu va merge la consultarile dintre seful statului si partidele politice, care vor avea loc luni, la Cotroceni, in scopul desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru, aratandu-se deranjat ca Traian Basescu a invitat toate formatiunile la aceeasi ora.
-
Romania a avut a doua mare inflatie din UE in luna noiembrie
Rata anuala a inflatiei a scazut in luna noiembrie comparativ cu luna octombrie, atat in Uniunea Europeana cat si in zona euro, insa Romania a inregistrat a doua mare rata anuala a inflatiei din UE, fiind devansata doar de Ungaria, conform datelor publicate, vineri, de Oficiul European de Statistica (Eurostat).
-
Problema deficitului de cont curent s-ar putea intensifica in anii urmatori
Deficitul de cont curent de 5-6 miliarde de euro anual, generat in special de un deficit comercial cronic de 7-8 miliarde de euro anual, este o problema a Romaniei care s-ar putea intensifica in anii urmatori, in conditiile in care finantarea externa va fi din ce in ce mai greu de obtinut si probabil mai scumpa, se arata in studiul 'Rata de schimb de echilibru si factorii sai - cazul Romaniei', coordonator Lucian Anghel, lansat de Comisia Nationala de Prognoza (CNP).
-
Decizia care va afecta toti FUMATORII. Legea va fi pusa in aplicare de la 1 IANUARIE
Comisia Europeana cere inasprirea legilor impotriva fumatorilor. Astfel, de la 1 ianuarie va fi interzis fumatul in taxi, masini de serviciu, parcuri pentru copii si universitati din toate tarile din comunitate
-
Romania, pe harta investitiilor Vodafone. Operatorul si-ar putea muta centrul global de servicii IT din India in Romania
Grupul Vodafone intentioneaza sa-si mute centrul global de servicii IT din India in Romania sau ungaria, scrie Euroinvestor, care preia Dow Jones. Totusi, Romania ar avea mai multe sanse sa atraga aceasta investitie decat vecinii de la Vest.
-
Programul Erasmus va asigura 280.000 de burse in 2013, primind finantarea necesara in ciuda deficitului din acest an
Programul Erasmus va asigura aproximativ 280.000 de burse in anul universitar 2013 - 2014, urmand sa primeasca si finantarea necesara, care se ridica la circa 500 de milioane de euro, in ciuda deficitului de 90 de milioane de euro inregistrat anul acesta, informeaza Comisia Europeana.
-
Legitimitatea unei mega-autoritati pe piata financiara si mostenirea numirilor politice
Decizia Executivului de a infiinta o institutie care sa asigure activitatea de control si supraveghere a unei parti importante din piata financiara poate furniza o baza buna de dezvoltare pentru segmentele vizate, in functie de modul in care noua structura va fi implementata.
-
40 de ani de la admiterea Romaniei in Fondul Monetar International
Romania marcheaza, in 15 decembrie, 40 de ani de cand a aderat la Fondul Monetar International, primul acord cu institutia financiara internationala fiind aprobat in octombrie 1975.
-
BNR scoate o noua moneda. Din aur
Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 17 decembrie 2012, o moneda din aur cu tema Istoria aurului - Patera din Tezaurul de la Pietroasa.
-
OTP Bank: Volumul creditelor acordate de banci va creste anul viitor cu 5-10%
Volumul creditelor acordate de banci va creste anul viitor cu 5-10%, in conditiile in care Romania va inregistra crestere economica, a declarat Laszlo Diosi, directorul general al OTP Bank.
-
Peste 26.000 de medici si clinici medicale lucreaza cu Banca Transilvania
Divizia Pentru Medici (DPM, www.diviziapentrumedici.ro), una dintre principalele linii de afaceri ale Bancii Transilvania, are acum peste 26.000 de clienti. DPM a propulsat banca pe pozitia de lider al pietei privind finantarea domeniului medical, prin plasamente totale de peste 820 de milioane de lei. In plus, initiativa bancii se bucura de sustinerea Colegiului Medicilor din Romania.
-
Executivul cauta bancher pentru postul de vicepresedinte Eximbank
Guvernul cauta un bancher pentru unul dintre posturile de vicepresedinte la Eximbank, dupa ce Mihai Mandres nu a primit aprobarea BNR pentru aceasta pozitie. "Banca centrala a anuntat ca Mandres nu are experienta necesara pentru pozitia pe care urma sa o ocupe, astfel ca Guvernul se va orienta catre alta persoana.
-
Bank Leumi estimeaza un profit cu 43 la suta mai mare in 2013
Bank Leumi Romania estimeaza ca va inregistra, in 2013, un profit net de 20 milioane de lei, in crestere cu 43% fata de cel prognozat pentru acest an, de 14 milioane lei, si va acorda credite in valoare de 100 milioane de lei, a declarat presedintele executiv al bancii, Laurentiu Mitrache.
-
Supraevaluarea garantiilor imobiliare, o bomba amorsata in Dosarul Bancherilor II
Directori din BRD le-au dat credite de zeci de milioane de euro unor firme cu afaceri de maximum 4 milioane de euro si care din 2009 incoace nici nu mai au bilanturi depuse la Ministerul Finantelor.
-
Frauda bancara, trambulina politica. Mafia creditelor vrea sa-si faca partid
La iesirea din arestul Politiei Capitalei, Marius Locic a acuzat SRI ca furnizeaza informatii false DIICOT si DNA: "Sunt foarte multe abuzuri, din pacate DIICOT si DNA sunt dezinformate de grupuri din SRI care dau informatii false".
-
Cinteza: Anchetele asupra bancilor au pornit si de la sesizari ale BNR
Anchetele Parchetului sunt binevenite si vor descuraja pe cei tentati sa comita astfel de fapte, a caror verificare nu intra in competenta supravegherii BNR, dar ele sunt urmarea sesizarilor transmise de bancile in cauza si chiar de BNR, afirma seful Directiei de Supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteza.
-
DEZVALUIRI din dosarul fraudelor bancare: doi directori BRD au coordonat operatiunea
Procurorii DIICOT arata in referatul privind propunerea de arestare a 12 persoane implicate in fraudarea a 85 de milioane de euro, ca directorii BRD Unirea si Dorobanti, Adrian Martis si Andrei Nanu, au coordonat intreaga activitate infractionala din interiorul institutiei pe care o conduceau.
-
TOP 10 tari care stau pe mormane de aur
Intr-un mediu economic incert la nivel nivel global, nu este niciun secret ca bancile centrale au recurs la cumparari semnificative de aur. Pe de alta parte, astfel de masuri sprijina si pretul metalului galben..
-
Presedintele Traian Basescu se consulta luni cu partidele parlamentare, in vederea desemnarii premierului
Presedintele Traian Basescu se consulta luni, de la ora 10,00, la Palatul Cotroceni, cu reprezentantii partidelor parlamentare si cu cei ai minoritatilor nationale din Parlament, in vederea desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru. Este pentru prima data in ultimii ani cand presedintele Basescu alege sa faca consultari cu toate partidele in acelasi timp.
-
Guvernul pregateste Prima Casa 5 pentru 2013. Cate banci sunt inscrise acum in program si care este oferta lor
Statul va aloca si anul viitor un plafon de garantii pentru acordarea a aproximativ 5.000 de imprumuturi "Prima Casa", in conditiile in care doar programul guvernamental a reusit in ultimii ani sa stimuleze creditarea ipotecara.
-
Cum vor arata noile bancnote euro
Banca Centrala Europeana (BCE) va introduce in circulatie noi bancnote, cu elemente noi de siguranta. Elementul comun al noii serii de bancnote va fi portretul zeitei Europa (din mitologia greaca, care a dat numele continentului nostru), atat in filigran, cat si in holograma, informeaza BCE.
-
Consultarile pentru desemnarea premierului s-au incheiat dupa aproximativ 30 de minute
Consultarile de la Palatul Cotroceni dintre presedintele Traian Basescu si reprezentantii partidelor parlamentare si ai minoritatilor nationale din Parlament s-au incheiat dupa aproximativ o jumatate de ora.
-
Polonia ar putea adopta euro in 2016. Doua treimi din polonezi cred ca aderarea la zona euro va afecta economia nationala
Polonia, singura tara din Uniunea Europeana care a ocolit recesiunea in ultimii ani de criza, ar putea intra in zona euro la 1 ianuarie 2016, potrivit declaratiilor unui consilier al presedintelui polonez Bronislaw Komorowski. Asta dupa ce adoptarea monedei unice a fost amanata de mai multe ori, fie din cauza ca econonomia poloneza nu era pregatita, fie ca zona euro a parut, cel putin la un moment dat, o structura mai putin stabila.
-
Tinta Romaniei pentru cheltuielile de cercetare si dezvoltare este de 2% din PIB
Tinta stabilita de Romania pentru cheltuielile brute de cercetare si dezvoltare conform Strategiei Europa 2020 este de 2% din PIB, repartizata egal intre sectorul guvernamental si cel privat, se arata in studiul 'Rata de schimb de echilibru si factorii sai - cazul Romaniei', coordonator Lucian Anghel, lansat de Comisia Nationala de Prognoza (CNP).
-
Timis: Zi de doliu in memoria primilor martiri ai Timisoarei din decembrie 1989
Luni este zi de doliu in Timisoara, in memoria primilor 66 de manifestanti din oras care au cazut pentru libertate in timpul Revolutiei din decembrie 1989.
-
Investitii restrictionate din 2013 pentru administratorii fondurilor de pensii private obligatorii
Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) nu vor mai putea sa investeasca, de la 1 ianuarie, in titluri emise de societati din domeniul imobiliar sau in instrumente financiare securitizate, dupa ce autoritatea de reglementare va adopta un proiect de norma in acest sens.
-
BNR a mentinut la 4 miliarde de lei suma cu care imprumuta bancile
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a mentinut pentru a patra sedinta consecutiv la 4 miliarde lei suma cu care imprumuta bancile prin operatiunea repo, aceasta fiind, totodata, a 11-a saptamana in care banca centrala limiteaza suma disponibila, informeaza Mediafax.
-
Cine ia prima de Craciun?
Cu toata austeritatea, exista companii care au gasit resurse pentru a le face angajatilor o bucurie de Craciun, oferindu-le prime. Ce-i drept, acestea sunt mai mici decat in anii de plina inflorire economica. Evenimentul Zilei scrie ca angajatii Dacia vor primi cate o prima de 780 de lei.
-
Deficitul balantei comerciale cu produse agroalimentare, in scadere cu aproape 18 procente in primele noua luni
Deficitul balantei comerciale a Romaniei cu produse agroalimentare a fost de 494 de milioane de euro, in primele noua luni ale anului 2012, in scadere cu 17,7% fata de nivelul inregistrat in aceeasi perioada din 2011, cand a atins valoarea de 600 de milioane de euro, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).
-
Circa 328 milioane lei platite pentru asigurarea venitului minim garantat, in primele 9 luni
Sumele platite pentru intreg programul de acordare a venitului minim garantat, in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2012, au fost de 327,944 milioane lei, mai mari cu 15,542 milioane lei (5%) decat in aceeasi perioada din anul anterior, conform statisticilor publicate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
-
NEGOCIERE PE MINISTERE. Care va fi componenta viitorului guvern
Viitorul Guvern va avea 22 de mandate, incluzand ministrii-delegati, structura urmand sa fie organizata astfel incat cei mai multi ministri sa aiba un corespondent direct in portofoliile din Comisia Europeana.
-
BASESCU L-A DESEMNAT PE VICTOR PONTA CANDIDAT LA FUNCTIA DE PRIM-MINISTRU
Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul prin care Victor Ponta este desemnat in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern.
-
Euro scade la 4,46. Vezi cursul de azi
Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs in scadere pentru valutele principale, in prima sedinta din saptamana 17-21 decembrie. Iata cu cat au scazut valutele:
-
BCR va disponibiliza 1.600 de salariati si va inchide peste 60 de sucursale
BCR va disponibiliza 1.600 de salariati in urmatoarele 12-18 luni si va inchide peste 60 de sucursale neprofitabile, pentru a reaseza modelul la noile realitati economice, dar va continua cresterea prin stimularea tranzactiilor bancare si concentrarea pe lei, anunta presedintele bancii Tomas Spurny.
-
Lista propunerilor de ministri
"Se desemneaza domnul Victor-Viorel Ponta in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit Art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata", potrivit unui comunicat de presa postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.