Arhiva » Decembrie 2011 » 20 Decembrie 2011
Toate stirile publicate in data de 20 Decembrie 2011 | 48 de inregistrari
-
Scaderea pretului petrolului: O ieftinire limitata a carburantilor ?!
Summit-ul european care a adus reguli noi pentru disciplina fiscala in Europa nu a reusit sa indeparteze tensiunile din piete. Economia europeana inca risca recesiunea in 2012, estimarile reputatului institut german IFO indicand pentru Germania o crestere de 0,5% in scenariul « optimist » in care Italia si alte state vulnerabile evita o noua runda de agresiune din partea pietelor.
-
Emisiunea de marci postale Palatul Cotroceni - istorie si heraldica, pusa in circulatie de Romfilatelia
Emisiunea de marci postale "Palatul Cotroceni - istorie si heraldica" va putea fi achizitionata, incepand de miercuri, de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara, a anuntat, luni, Romfilatelia, printr-un comunicat de presa transmis AGERPRES.
-
Motivul real pentru care Fornetti isi cere insolventa
Solicitarea SC Fornetti Romania SRL prin care cere insolventa a fost depusa la Tribunalul Timis in urma cu o saptamana, deoarece societatea are o importanta datorie catre bugetul de stat. La data de 9 decembrie, Tribunalul Timis a inregistrat cererea prin care SC Fornetti Romania solicita intrarea in insolventa, au dezvaluit surse pentru Avocatura.com.
-
Cine nu si-a platit pana acum impozitele risca sa aiba conturile blocate de sarbatori
Oricat ati fi de stramtorati, nu va lasati impozitele neplatite. Daca inainte inspectorii erau mai indulgenti si asteptau sa treaca un an de la scadenta pana sa va someze, dintr-o data si-au schimbat atitudinea.
-
Saab s-a declarat in stare de faliment
Constructorul auto suedez Saab s-a plasat luni sub protectia legii falimentului, dupa ce eforturile de a strange fonduri din China au fost obstructionate de fostul proprietar General Motors, transmite AFP.
-
Cine nu isi recupereaza carnetele de munca ramane fara vechime
Inspectia Muncii avertizeaza ca exista un numar mare de romani care nu si-a recuperat carnetele de munca, acestia riscand sa piarda vechimea. Institutia a anuntat ca aproximativ 30% din romani nu si-au ridicat aceste documente, potrivit Realitatea TV.
-
Finantele au atras 1,713 miliarde lei prin certificate la 12 luni
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente la 12 luni in valoare de 1,713 miliarde lei (397,4 milioane euro), la un randament mediu de 6,55% pe an.
-
Vile de inchiriat la pret de apartament
Societatea Feroviara de Turism, condusa de Alexandru Dumitrescu, a demarat "falimentarea” Complexului Astoria Snagov, considerat "perla turismului feroviar”. Dupa ce iarna trecuta Complexul Astoria Snagov a fost lasat in paragina din cauza neplatii facturilor la energia electrica, unul dintre cele mai importante complexuri turistice si de afaceri din zona Capitalei a inceput sa fie inchiriat pe bucati contra unor sume infime.
-
Stroe: Exporturile din industria auto ar putea creste la 11 miliarde euro. Vom lansa un nou automobil
Exporturile de automobile si componente auto vor creste anul viitor la 11 miliarde de euro, de la 10,3 miliarde euro in acest an, o contributie importanta urmand revina grupului Renault in Romania, a declarat luni, Constantin Stroe, presedintele ACAROM
-
Ministerul Transporturilor a semnat contractul de intermediere pentru listarea a 20% din Tarom
Ministerul Transporturilor a semnat, joi, cu asocierea formata din firmele de brokeraj Carpatica Invest si Swiss Capital, contractul de intermediere pentru listarea a 20% din actiunile Tarom, pentru un comision de 1,99% din valoarea totala a tranzactiei.
-
Generali ieftineste asigurarile auto pentru proprietarii de Citroen
Posesorii de autoturisme marca Citroen, dar si cei care vor sa cumpere o astfel de marca, pot incheia asigurari auto cu discount de 15% pentru polita CASCO si de pana la 25% pentru RCA la Generali Romania, in cadrul unui parteneriat intre cele doua companii.
-
Digi TV se lanseaza la inceputul lui 2012, cu un nou director
Televiziunea de stiri Digi TV va fi lansata la inceputul anului viitor, dupa mai multe amanari, de RCS & RDS cu George Orbean la conducere, din postura de manager de proiect si director de stiri, informeaza Mediafax. Grila contine jurnale de stiri din ora in ora, transmisii live, un talk-show de actualitate si emisiuni produse de echipa televiziunii.
-
Transparency International Romania a lansat un studiu despre integritatea in mediul de afaceri din Romania
In mediul de afaceri romanesc preocuparea pentru etica este mai degraba rezultatul prezentei companiilor straine decat al constientizarii nevoii de integritate, afirma Transparency International Romania, care a lansat, luni, studiul cu tema "Integritatea in mediul de afaceri din Romania".
-
Operatiune repo, in valoare de 3,254 miliarde lei
BNR a injectat luni in piata monetara 3,254 miliarde lei lei, printr-o operatiune de tip repo cu scadenta la 7 zile, la o dobanda de 6% pe an, egala cu dobanda cheie.
-
Ancheta pe piata tichetelor de masa
Consiliul Concurentei (CC) a declansat o investigatie pe piata tichetelor de masa, efectuand deja inspectii inopinate la sediile si sucursalele primelor trei companii emitente de tichete: Edenred, Sodexo Pass si Cheque Dejeuner, banuite de o posibila intelegere care ar incalca legea.
-
Ford Craiova nu a produs nicio masina in noiembrie
Productia de vehicule din Romania a inregistrat o scadere totala de 0,8% in primele 11 luni ale anului, ajungand la 318.348 de unitati, pe segmentul autoturismelor diminuarea fiind de 0,7% (294.137 de unitati), transmite Mediafax, citand datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
-
Vladescu si Tarsea detin primul tezaur privat, similar cu cel al BNR
Banii circula, si volumele cresc. Aceasta ar fi filosofia celor trei, Liviu Tarsea, Sebastian Vladescu si Geta Vochin, care au investit 1,5 mil. euro intr-un tezaur de cash, in plina criza de lichiditati
-
BCE avertizeaza: zona euro s-ar putea destrama
Mario Draghi, seful Bancii Centrale Europene, a avertizat cu privire la costurile presupuse de destramarea zonei euro, incalcand astfel un tabu presupus de pozitia sa.
-
Unde ajung banii din penalitatile la intretinere
Intr-un bloc de locuinte cu 100 de apartamente, la un procent de datornici la intretienre de 10-20%, penalitatile adunate pot ajunge la 7.000 lei intr-un an
-
Basescu: Reducerea deficitului de cont curent este un obiectiv chiar mai important decat deficitul bugetar
Reducerea deficitului de cont curent prin cresterea exporturilor este o mare realizare a economiei romanesti avand in vedere ca diminuarea deficitului de cont curent este un obiectiv chiar mai important decat reducerea deficitului bugetar, a declarat, luni, presedintele Romaniei, Traian Basescu, la Gala Jubiliara a Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR).
-
Marfin Bank a inregistrat in primele noua luni un profit net de 4,3 milioane euro
Marfin Bank a inregistrat in primele noua luni un profit net de 4,3 milioane euro in IFRS, in ciuda cresterii provizioanelor pentru creditele neperformante si a costurilor ridicate cu investitiile, a anuntat luni institutia b
-
Putem folosi aurul pentru a iesi din criza?
Criza economica afecteaza din ce in ce mai mult tarile din Uniunea Europeana, datoriile externe ale unor state depasind chiar 100% din produsul intern brut. In conditiile in care guvernele din UE detin o importanta cantitate de aur, aceasta rezerva, considerata una din cele mai sigure, poate fi folosita pentru a combate criza?
-
BCE: Riscul ca doua mari banci din zona euro sa intre simultan in default a crescut
Riscul ca doua mari banci din zona euro sa intre simultan in default (incapacitate de plata) a crescut semnificativ in ultimele sase luni, la un nivel nemaiatins de la debutul crizei financiare in 2007.
-
Emil Boc: Cei de la BNR sa se ocupe de rezervele Bancii Nationale, nu intentionam sa tragem transele de la FMI in 2012
Romania nu va avea nevoie sa traga transele din acordul cu FMI si Comisia Europeana in anul 2012, potrivit datelor economice actuale, a sustinut, luni, premierul Emil Boc, care i-a sfatuit pe consilierii guvernatorului Bancii Nationale sa se ocupe de rezervele BNR, Guvernul gestionand deficitul bugetar.
-
FMI a aprobat a treia evaluare a acordului si pune la dispozitia Romaniei inca 480 de milioane de euro
La precedenta evaluare a acordului, FMI a decis ca Romania sa poata trage o transa cu o valoare identica (480 milioane euro), pana in prezent fondurile puse la dispozitia autoritatilor romane, in caz de urgenta, insumand circa 1,5 miliarde euro.
-
CEC si EximBank nu se privatizeaza, anunta Basescu
CEC si EximBank vor ramane in proprietatea statului. Cele doua banci nu vor fi privatizate, a anuntat presedintele Traian Basescu. Seful statului spune ca, desi este de acord cu vanzarea unor pachete minoritare ale Transelectrica, privatizarea companiilor de stat nu e o solutie in actualele conditii de piata.
-
Un apartament achizitionat in luna decembrie poate fi mai ieftin cu cel putin 10%
Ofertele promotionale pe care companiile imobiliare le fac clientilor in luna decembrie sunt semnificative in acest an. Studiile de piata realizate de agentii imobiliari arata ca luna cadourilor este la fel de bogata in tranzactii ca perioada martie - iunie, cand se vand 50% din locuinte, si mult mai buna decat lunile de vara
-
WWF si MMP semneaza, marti, un protocol privind protejarea padurilor virgine din Romania
Organizatia World Wide Fund (WWF) Romania va semna, marti, intr-o conferinta de presa, un protocol de colaborare cu Ministerul Mediului si Padurilor, in vederea protectiei padurilor virgine din tara.
-
Romania a atras peste 3,5 miliarde de euro din fondurile europene destinate agriculturii si dezvoltarii rurale
Romania a absorbit peste 3,5 miliarde de euro din fondurile europene destinate agriculturii si dezvoltarii rurale, ceea ce reprezinta un grad de absorbtie de 30,1% din totalul fondurilor alocate pana in 2013, a anuntat marti Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).
-
Draghi, BCE: Nu am nici un dubiu ca moneda euro va supravietui crizei
Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat ca nu are nici un dubiu privind abilitatea monedei euro de a supravietui actualei crize regionale. Draghi a declarat in fata Parlamentului European ca este increzator in "permanenta" monedei euro, noteaza BBC.
-
Cine isi va asuma viitorul SIF-urilor?
Ridicarea pragurilor de detinere creeaza premisele intrarii unor investitori mari, dar pana acum doar fondurile de pensii locale si-au manifestat interesul. Intrebarea este cand vor veni strainii si daca se vor implica intr-un management activ sau vor precipita lichidarea participatiilor.
-
Parlamentul a aprobat capitalizarea profitului la CEC Bank
Posibilitatea capitalizarii profitului CEC Bank din anii anteriori a fost aprobata de Camera Deputatilor, care este for decizional, a declarat pentru ZF Eugenia Barna, presedintele Comisiei de Buget-Finante Banci.
-
Noul terminal business de pe Aeroportul Baneasa va fi pus in functiune
Terminalul de aviatie generala si business al Aeroportului International Aurel Vlaicu Baneasa, aflat in lucrari de modernizare, va fi pus marti in functiune, in prezenta ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.
-
UE cheama intreaga lume sa cotizeze la pusculita FMI
Uniunea Europeana cheama statele din restul lumii sa contribuie cu noi sume de bani la Fondul Monetar International, pentru a-i da posibilitatea sa ajute statele lovite de criza datoriilor.
-
Fiscul a prelungit termenul de depunere a declaratiilor pana pe 27 decembrie
Firmele si persoanele fizice pot depune declaratiile fiscale la administratiile financiare de care apartin pana pe data de 27 decembrie, anunta reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
-
Acordul preventiv, insuficient in cazul retragerii bancilor din Romania
Fondurile de aproximativ 5,4 mld. euro ale liniei preventive de imprumut pe care Romania o are de la FMI, UE si Banca Mondiala ar putea fi insuficiente in cazul unei retrageri masive a bancilor europene din tara, potrivit unei analize a Morgan Stanley, citata de Bloomberg, informeaza Mediafax.
-
Condamnatii pentru coruptie raman fara bani, case si masini. Legea privind confiscarea averilor a trecut de Senat
Senatorii au adoptat o lege privind confiscarea extinsa a bunurilor persoanelor gasite vinovate de infractiuni de coruptie, proxenetism sau spalare de bani, daca valoarea bunurilor dobandite in ultimii cinci ani depaseste "in mod vadit" veniturile obtinute de acestea in mod licit.
-
Boc: Taxele nu cresc in 2012
Guvernul nu are in vedere in anul 2012 cresterea taxelor, in conditiile in care are o tinta de deficit de 1,9% din PIB, iar pentru 2013 opteaza pentru deficit bugetar zero, a declarat, luni, premierul Emil Boc, la TVR1. "Nu avem in vedere, sub nicio forma, cresterea taxelor pentru a atinge acest nivel al deficitului. TVA ramane acelasi, contributiile raman aceleasi, cota unica ramane aceeasi", a spus Boc.
-
Daca aveti bani de investit, cumparati tablouri! In anul cand totul parea ca se va prabusi, piata de arta a crescut cu peste 60%
Piata romaneasca de arta a crescut in acest an cu peste 60%, pana la 13,6 milioane de euro, 2011 fiind un an istoric pentru tranzactiile cu arta din Romania, potrivit casei de licitatii Artmark, cel mai mare jucator de pe piata locala.
-
CEC Bank lanseaza Creditul APIA - Zootehnie (bovine/ovine/caprine)
Incepand cu data de 19.12.2011, CEC Bank lanseaza Creditul punte pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale complementare in sectorul zootehnic - specia bovine, ovine, caprine, in parteneriat cu Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN S.A. (FGCR).
-
Poupet, seful BRD: 2012 va semana cu 2011, lentoarea economiei se mentine
Anul 2012 va fi inca unul dificil, probabil va semana cu 2011 si nu va aduce vreun demaraj spectaculos, anticipeaza Guy Poupet, presedintele BRD, a doua mare banca de pe piata.
-
BCR sprijina accesul la credite al beneficiarilor subventiilor acordate de APIA in agricultura
Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat, recent, doua noi conventii de colaborare cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) care faciliteaza accesul la credite pentru finantarea capitalului de lucru al beneficiarilor platilor nationale directe complementare (PNDC) pentru sectorul zootehnic, aferente anului 2011.
-
Leul se intareste usor si azi
BNR a publicat astazi un curs de 4,3125 ron pentru un EURO. Scaderea este de -0,05%, adica -0,0021 bani, fata de cursul de ieri, care a fost 4,3146.
-
Barroso ii cere lui Viktor Orban sa renunte la proiectele de lege privind reforma bancii centrale
Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a facut apel la premierul ungar Viktor Orban sa retraga doua proiecte de lege privind reforma bancii centrale si stabilitatea financiara, relateaza site-ul de stiri Origo.
-
Reactia bancherilor la restrictionarea creditarii in valuta: cresc dobanzile imprumuturilor de consum in lei
Pe principiul daca tot e putin macar sa fie scump, mai multe banci importante din Romania au majorat, in ultima luna, dobanzile. Pe medie, fata de iunie, dobanzile la creditele in lei sunt cu doua puncte mai mari.
-
FMI a deblocat 507 milioane de euro pentru Romania
Fondul Monetar International a anuntat luni ca a deblocat 507 milioane de euro pentru Romania, care a refuzat suma pentru moment, preferand sa o pastreze in rezerva, relateaza AFP.
-
Topul judetelor in care s-a castigat cel mai bine in 2011
Angajatii din Bucuresti au castigat cel mai mult in 2011, salariul mediu in Capitala a depasit 470 de euro. In topul salariilor din Romania, Capitala este urmata de judetul Brasov (453 euro), Timis (440 euro), Cluj (438) si Arges (435), conform site-ului de recrutare Myjob.
-
Ce arata datele pe sistem bancar: bancile nu s-au restructurat si au ajuns sa transfere costurile ridicate clientilor
Costurile administrative ale bancilor, de la salariile angajatilor pana la chiriile pentru sediile unitatilor teritoriale, continua sa aiba una dintre cele mai mari ponderi in dobanda creditelor, de circa 4%. Bancile nu s-au restructurat pe masura crizei si au transferat acest cost si clientilor bun-platnici.