Arhiva » Decembrie 2011 » 14 Decembrie 2011
Toate stirile publicate in data de 14 Decembrie 2011 | 47 de inregistrari
-
BERD lanseaza un program de finantare cu capital de risc pentru companiile din domeniul tehnologiilor avansate
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) lanseaza un nou program de investitii de capital de risc pentru companiile nou-infiintate sau in faza de crestere ce opereaza in sectorul tehnologiilor avansate.
-
FMI exclude un nou imprumut pentru Grecia, pentru moment
Fondul Monetar International a exclus marti pentru moment posibilitatea de a creste sprijinul sau financiar acordat Greciei prin intermediul unui nou imprumut, o eventualitate vazuta in Europa.
-
Reprezentantii USL vor participa miercuri la consultarile de la Palatul Cotroceni (surse)
Reprezentantii Uniunii Social Liberale (USL) vor participa la intalnirea de miercuri de la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu, incepand cu ora 14.00, au declarat marti pentru AGERPRES surse din Uniune.
-
Gheorghe Ialomitianu: Fermierii nu vor primi mai putini bani in 2012, chiar daca scade bugetul MADR
Plenul reunit al Parlamentului a adoptat bugetul pentru 2012 al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale /MADR/, care va fi de 14,977 miliarde lei, in scadere cu 5,81% fata de bugetul anului 2011.
-
Dolarul si yenul, castigatorii crizei - unde stau ascunse riscurile valutare in 2012
Incertitudinea economica care planeaza deasupra Europei si care ameninta ca se va raspandi in intreaga lume schimba raporturile de valoare intre monedele nationale. In urmatorul an, moneda euro isi va pierde brusc valoarea pe fondul recesiunii europene, iar investitorii vor pune in balanta yenul japonez si dolarul american.
-
Inflatia, 2% la finele lunii martie 2012
Inflatia mica va determina BNR sa reduca dobanda de politica monetara pana la 5,75 % in ianuarie 2012, potrivit estimarii analistilor BT Asset Managament. Cresterea economica sub potential, o piata slaba a muncii si consumul intern redus i-au incurajat pe analistii clujeni sa stabileasca tinta probabila de inflatie la 31 martie la 2%.
-
Salvarea euro incepe sa se duca pe copca. Mai multi lideri europeni contesta acordul de la summit
Nici nu s-a uscat bine cerneala pe documentele semnate de liderii Uniunii Europene ca mai multe state si institutii europene au inceput sa se intoarca impotriva ideii de a contribui cu 200 de miliarde de euro la Fondul Monetar International (FMI) si a "pactului fiscal”.
-
Ce nu poate sa spuna guvernatorul BNR: Bancherii au dat credite gandindu-se la bonusuri si la vacanta din Bahamas, nu la organizarea eficienta a business-ului
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, dar si alti oficiali din banca centrala, au iesit in ultimele zile cu declaratii despre organizarea ineficienta a bancilor si evaluarea gresita a riscului, aceste afirmatii fiind "cosmetizate” in conditiile in care ceea nu poate sa spuna guvernatorul este ca unii bancheri numai la "organizarea eficienta a business-ului” nu se gandeau cand dadeau credite pe banda rulanta inainte sa apara problemele din Grecia.
-
Bugetul mediu alocat pentru Craciun si Revelion de o familie de la oras: 1046,75 ron (studiu)
Bugetul alocat pentru sarbatorile de iarna este pentru 64,6% dintre respondenti mai mic comparativ cu cel de anul trecut, conform datelor celui mai recent studiu de piata realizat de catre MEDNET Marketing Research Center.
-
Revelion 2012 in hotelurile de cinci stele din Bucuresti
In Bucuresti sunt inregistrate circa 10 hoteluri de 5 stele si mare parte dintre acestea asteapta cu nerabdare noaptea de Revelion pentru a organiza petrecerea anului.
-
Vasilescu (BNR): Euro n-are cum sa cada
Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, spune ca moneda euro nu se va prabusi, in ciuda unor previziuni care anunta asta. "Euro n-are cum sa cada. Milton Friedman, parintele monetarismului, spunea ca euro va disparea in timpul vietii mele. El e mort de 5-6 ani, euro inca traieste. Euro este si va fi moneda noastra", a spus Vasilescu la Antena 3.
-
Sondaj CFA: Somaj in crestere si conditii de business mai proaste in urmatorul an
Conditiile de afaceri in Romania se vor inrautati in urmatoarele 12 luni, la fel si situatia din piata muncii, considera peste jumatate din analistii chestionati de CFA Romania.
-
Radu Moraru isi face Nasul TV
Radu Moraru lanseaza alaturi de cativa dintre membrii emisiunii "Nasul" o noua televiziune, Nasul TV. Solicitarea va fi analizata astazi in sedinta Consiliului National al Audiovizualului (CNA). Postul va fi operat de societatea Fire Breaking News SRL din Bucuresti, potrivit Mediafax.
-
Bucurestiul are de joi primul mall cultural. Biblioteca Nationala se deschide dupa investitii de 70 mil. euro
Noul sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei va fi inaugurat, joi, de la ora 13.00, de ministrul Culturii Kelemen Hunor, la eveniment fiind asteptat si premierul Emil Boc, au declarat reprezentantii Ministerului Culturii.
-
Bancile din Romania au de suferit din cauza acordarii prea usoare a creditelor
Credite ar putea fi din ce in ce mai greu de platit de catre romani, din cauza unei previzibile cresteri a dobanzilor. Agentia de rating Moody's avertizeaza ca sistemul bancar din Romania ar putea fi afectat de criza datoriilor de stat din zona euro, dar si de criza de finantare.
-
Hidroelectrica nu va mai prelungi contractele cu baietii destepti dupa 2018
Hidroelectrica si-a notificat clientii cu care a semnat contracte bilaterale in afara bursei de energie OPCOM intentia de reziliere a acordurilor la primul termen posibil, in conformitate cu prevederile legale si contractuale, potrivit unui comunicat al producatorului de energie.
-
Investitiile straine directe s-au redus la jumatate fata de anul trecut
Investitiile straine directe au scazut in primele zece luni cu 43,8% fata de soldul din octombrie 2010, la 1,3 miliarde euro, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.
-
Blue Air reduce preturile biletelor cu 15% pe toate rutele
Compania aeriana low-cost Blue Air a redus cu 15% pretul biletelor pentru toate destinatiile operate, pentru perioada de calatorie 13 decembrie-27 octombrie 2012.
-
Bancile medii si mici au inceput sa externalizeze credite neperformante
Piata de colectare a creantelor comerciale din Romania a suferit in 2011 impactul crizei financiare. Astfel, chiar si bancile medii si mici au decis sa externalizeze cazuri de credite neperformante, nu doar sa le vanda, au arata ieri reprezentantii Kruk, companie specializata in managementul integrat al creantelor.
-
V-ati luat toate zilele de concediu anul acesta? Vedeti aici cand se poate recupera concediul de odihna pe care nu l-ati luat in 2011
Angajatii care nu si-au luat cele 20 de zile legale minime de concediu de odihna in 2011 pot solicita angajatorului sa le acorde pana la finalul anului urmator, iar daca acestea nu au fost recuperate, vor fi platite, potrivit prevederilor din noul Cod al muncii.
-
A inceput: Olanda a intrat deja in recesiune. Contractie si in 2012
Biroul olandez pentru analiza politicilor economice (CPB) spune ca Olanda a intrat in recesiune si ca economia se va contracta cu 0,5% in 2012.
-
ANAF a decis utilizarea platformei tehnice de gestionare a formularului 112
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat un proiect de act normativ in vederea imbunatatirii serviciului de depunere a declaratiilor fiscale si pentru a preveni blocajele tehnice generate de fluxul de informatii inregistrat in perioadele de varf. Astfel, s-a decis utilizarea platformei tehnice de gestionare a formularului 112 "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" si pentru celelalte declaratii fiscale.
-
Dobanzile la depozite in lei aduc din nou castiguri superioare inflatiei
Dobanda medie platita de bancile din Romania depaseste valoarea de 6%, care dupa aplicarea impozitului de 16%, rezulta o dobanda neta mai mare de 5%. Astfel, castigul net obtinut de clienti pentru economiile in lei dupa aplicarea impozitului si scaderea ratei inflatiei depaseste 1.6%.
-
Erori in privatizarea bancilor
Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, considera ca aderarea la euro inseamna aderarea la niste "tinte miscatoare", fiind un pas riscant, mai ales dupa ce "am gresit cu excesul de capital strain in privatizarea bancilor".
-
Ziua de 3 ianuarie 2012 a fost declarata zi nebancara
In vederea asigurarii conditiilor necesare trecerii institutiilor de credit din Romania la standardele internationale de raportare financiara (IFRS), ziua de 3 ianuarie 2012 a fost declarata zi nebancara.
-
Romania, cea mai scazuta putere de cumparare din UE
Romania s-a situat in 2010 pe penultimul loc din Uniunea Europeana dupa valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare standard (PPS), cu 46% din media UE, fiind urmata doar de Bulgaria, conform datelor Eurostat, citate de NewsIn.
-
Ce banci mai finanteaza economia
20 de companii locale au obtinut in acest an imprumuturi bancare de circa 2,5 miliarde de euro, in ciuda tuturor speculatiilor recente cu privire la sistarea creditarii in economia romaneasca, intr-o crestere evidenta fata de anul 2010, cand finantarile puteau fi numarate pe degetele de la o mana, arata o analiza a Ziarului Financiar.
-
2012, un nou an de austeritate bancara
Economistul-sef al BCR, Lucian Anghel, a declarat luni ca soldul creditelor va ramane anul viitor la un nivel constant sau va inregistra o crestere foarte modesta, prognoza BCR avand in vedere o crestere de 2-5%.
-
Mark Gitenstein: Investitorii americani isi vor majora investitiile in Romania, posibil cu 50% in cinci ani
Investitorii americani de pe piata romaneasca isi vor majora investitiile pe aceasta piata, cu 50% in urmatorii cinci ani, in contextul in care mediul de afaceri, structura pietei si reactia Guvernului sunt principalele ingrediente in atragerea investitiilor, a declarat, miercuri, ambasadorul SUA in Romania, Mark Gitenstein, la lansarea Raportul de Competitivitate a AmCham Romania.
-
Fornetti Romania, aproape de insolventa
Compania Fornetti Romania, master franciza Fornetti Kft. cu sediul in Ungaria, a depus la Tribunalul Timisoara o cerere de intrare in insolventa. Cererea Fornetti Romania SRL a fost depusa la Tribunalul Timisoara in data de 12 decembrie. Potrivit Money.ro, compania va comunica mai multe date in aceasta saptamana.
-
Roatis (ANSVSA): Romania nu va mai putea comercializa ouale marcate cu cifra trei, de la 1 ianuarie 2012
Romania si toate celelalte state membre ale Uniunii Europene nu vor mai putea comercializa, de la 1 ianuarie 2012, ouale marcate cu cifra trei, care semnifica modalitatea de crestere a gainilor ouatoare in custi neimbunatatite, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Chetan-Roatis.
-
Dominic Bruynseels: BCR poate profita de schimbarile prin care trec competitorii pe piata din Romania
Erste poate beneficia de o fereastra de oportunitate in Romania deschisa de schimbarile de conducere, structura sau strategie la principalii competitori din Romania, a declarat Dominic Bruynseels (foto), directorul general al BCR, banca detinuta de grupul austriac, citeaza Mediafax.
-
Cat aur ar trebui sa aiba europenii in portofoliile lor?
Marile incertitudini privind viitorul sistemului financiar european si nu numai ridica din nou tema locului aurului in plasamentele investitorilor europeni. Si nu numai. Pe de alta parte, nici exagerarea calitatilor aurului nu aduce castig si uneori nici protectie. Marii producatori de aur au comandat un studiu profesionist. Ce au aflat?
-
BRD a semnat o noua conventie cu APIA si FGCR pentru finantarea beneficiarilor platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic pentru anul 2011
BRD-Groupe Societe Generale a semnat marti, 13 decembrie, o noua conventie tripartita cu APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) si FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural), in baza careia va acorda credite pentru finantarea capitalului de lucru al beneficiarilor platilor nationale directe complementare (PNDC) pentru sectorul zootehnic, pentru anul 2011.
-
Datoria externa totala a Romaniei a crescut la aproape 97 miliarde euro
Romania inregistra la finalul lunii octombrie o datorie externa totala de 96,955 miliarde euro, in crestere cu 4,9% (4,495 miliarde euro) fata de finalul lui 2010. Datoria pe termen mediu si lung reprezenta 77,2% din totalul datoriei externe a Romaniei in ianuarie-octombrie 2011, arata datele provizorii ale BNR, iar ponderea datoriei pe termen scurt a scazut la 22,8%.
-
Traian Basescu catre mediul privat: Daca este coruptie, statul singur nu poate fi corupt
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca mediul privat si statul trebuie sa-si asume impreuna responsabilitatea legata de existenta coruptiei.
-
Cardul de credit, miza anului 2011
Reducerea numarului romanilor eligibili pentru accesarea unui imprumut standard, dar si interesul scazut al populatiei pentru creditele de consum au determinat bancile comerciale sa se concentreze asupra altor segmente de dezvoltare.
-
Cum se ineaca acordul UE pe malurile Dambovitei
Tensiunile din politica interna pun in pericol ratificarea de catre Romania a Acordului de guvernanta fiscala, convenit recent la Bruxelles. Puterea si Opozitia au viziuni diferite fata de modalitatea de adoptare, dar niciuna dintre parti nu are doua treimi din voturi pentru a-si impune varianta.
-
Pietele raman indecise
Cristian Tudorescu (Explore AM) spune ca acest lucru se datoreaza interpretarilor diferite ale investitorilor asupra concluziilor summit-ului european.
-
Nu poti lua credit de la banca? Vezi oferta IFN-urilor
In preajma Sarbatorilor, cand cheltuielile celor mai multi dintre noi se amplifica, se remarca o crestere a interesului pentru credite de consum sau carduri de credit. Daca imprumutul de la banca este mai greu de accesat, institutiile financiare nebancare (IFN) vin cu oferte accesibile unui numar mai mare de solicitanti.
-
S&P a retrogradat ratingul Uniqa
Standard & Poor's Ratings Services a revizuit in scadere, de la "A" la "A minus", ratingul pentru soliditate financiara si cel pe termen lung acordat Uniqa Personenversicherung AG, Uniqa Sachversicherung AG, Uniqa Re AG, trei entitati de baza ale grupului austriac de asigurari Uniqa, prezent si pe piata din Romania, informeaza un comunicat al agentiei de evaluare financiara.
-
Bancile au vandut in sase luni credite de 350 mil. euro recuperatorilor de datorii
Bancherii prefera sa externalizeze catre recuperatorii de creante portofolii de credite fara garantii si sa se ocupe de creditele ipotecare cu intarzieri la plata prin departamente interne sau subsidiare specializate.
-
EUROINS: Polita CASCO nu mai este ce-a fost! Acum poate fi act aditional la RCA
EUROINS aduce soferilor din Romania un pachet de asigurari auto care le ofera protectia dorita la cel mai avantajos pret. Astfel, pentru clientii companiei, polita CASCO poate deveni un act aditional al politei RCA.
-
Traian Basescu: 2012 - un an de risc maxim pentru Romania, daca bancile-mama isi retrag fluxurile de capital
Presedintele Traian Basescu apreciaza ca anul 2012 ar putea fi unul "de risc maxim" pentru Romania, daca bancile-mama isi vor diminua fluxurile de capital de pe piata romaneasca.
-
Perchezitii in Bucuresti, Bacau si Campulung, pentru prinderea a doua grupari specializate in operatiuni de skimming
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au efectuat, miercuri dimineata, 12 perchezitii domiciliare, in Bucuresti, Bacau si Campulung, in vederea destructurarii a doua grupari formate din 13 persoane, specializate in fabricarea si comercializarea de dispozitive de fraudare a cardurilor bancare (activitati de skimming).
-
Topul salariilor din banci
Cei care lucreaza in banci cu numar mic de salariati sunt mai bine platiti. Cei care lucreaza in banci continua sa fie cel mai bine platiti salariati din Romania, ei castigand de doua ori mai bine decat media pe economie. Conform datelor de la finalul lunii septembrie 2011, salariul mediu net pentru cele 40 de banci din sistem a fost de 3.300 de lei.
-
CEC Bank a blocat 17.000 de carduri din motive de securitate
Aproximativ 17.000 de carduri VISA administrate de CEC Bank au fost blocate de unitatea bancara, din motive de securitate, o parte din clienti fiind informati miercuri in acest sens de reprezentantii bancii.