Arhiva » Decembrie 2010 » 28 Decembrie 2010
Toate stirile publicate in data de 28 Decembrie 2010 | 13 de inregistrari
-
Indicii BVB au deschis sedinta de marti incert, SIF-urile au crescut cu 0,48%
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis indecis sedinta de tranzactionare de marti, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF), care au castigat 0,48%.
-
Moneda nationala se apreciaza marti pana la un curs de referinta de 4,2871 lei/euro
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,2871 lei/euro, cu 0,02% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,2364 lei/dolar. Cursul BNR de luni a fost de 4,2878 lei/euro.
-
Ialomitianu: Vor continua restructurarile la Ministerul de Finante pentru ca viata ne-o cere
Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat marti ca, in 2011, vor mai avea loc reduceri de personal din domeniul bugetar, inclusiv la Ministerul de Finante, aceasta restructurare fiind ceruta "de viata".
-
Botis: Din ianuarie 2011,angajatorii vor depune statele de plata si contractele in format electronic
Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat marti ca Guvernul a adoptat o ordonanta potrivit careia, incepand din ianuarie 2011, angajatorii vor depune in format electronic statele de plata si contractele de munca la Inspectia Muncii.
-
Petrom a scumpit benzina cu 9 bani/litru si motorina cu 6 bani/litru, de marti
Compania OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, a majorat de marti pretul de referinta la benzina cu 9 bani/litru si la motorina cu 6 bani/litru, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei.
-
Panda Security: Retelele sociale devin de Sarbatori pentru hackeri unelte de raspandire a virusilor
Retelele sociale devin de Sarbatori pentru hackeri unelte de raspandire a virusilor, numeroase conturi Twitter fiind create in aceasta perioada de infractorii cibernetici pentru a raspandi coduri malitioase prin intermediul mesajelor de urari, a anuntat marti Panda Security.
-
Legea de aprobare a OUG 50/2010 privind creditarea este constitutionala, a decis CCR
Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, marti, sesizarea depusa de PNL impotriva Legii de aprobare a OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, astfel ca actul normativ urmeaza sa fie transmis spre promulgare.
-
Restantele la credite au urcat in noiembrie cu 2,8%, la 16,35 miliarde lei
Restantele la credite ale populatiei si firmelor au crescut in noiembrie cu 2,8% fata de luna precedenta, pana la 16,35 miliarde lei, urcand ponderea acestora in totalul imprumuturilor la 7,8%, potrivit BNR.
-
Guvernul a decis majorarea plafonului de garantare pentru depozitele bancare la 100.000 euro
Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a anuntat marti ca Guvernul a decis majorarea nivelului garantiei pentru depozitele bancare de la 50.000 euro la 100.000 euro, atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice.
-
CC: Legea Bugetului de stat pe anul 2011 este constitutionala
Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, marti, ca legea Bugetului de stat pe anul 2011 este constitutionala. Liberalii au sustinut ca inca din faza de proiect a acestei legi au contestat valoarea acesteia, subliniindu-i "caracterul ilegal si neconstitutional".
-
Piraeus: Cei care au cumparat aur in 2009 l-au vandut cu castiguri de 15-20%
Unii clienti care au cumparat in 2009 aur de la Piraeus Bank, singura banca locala care ofera in prezent acest serviciu, l-au vandut in cursul acestui an, realizand castiguri de 15-20%.
-
Ar trebui desfiintate bancile centrale?
Un sondaj Bloomberg de la inceputul lunii decembrie arata ca 16% dintre americani sunt favorabili abolirii Rezervei federale. Li se reproseaza bancilor centrale ca manipuleaza moneda si dobanzile ca sa atenueze ciclurile economice si sa creeze astfel false stimulente care duc la crize generalizate.
-
Romanii nu vor putea lua credite mai ieftine nici anul viitor, spun analistii
Romanii se vor putea imprumuta anul viitor doar putin mai ieftin decat in prezent deoarece bancile nu vor fi dispuse sa taie prea mult din marjele de castig in conditiile in care incertitudinile din economie persista si riscul de credit ramane la un nivel ridicat, spun analistii.