Arhiva » Decembrie 2010 » 09 Decembrie 2010
Toate stirile publicate in data de 09 Decembrie 2010 | 32 de inregistrari
-
Leul se apreciaza usor miercuri, pana la un curs de referinta de 4,2998 lei/euro
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,2998 lei/euro, in scadere cu 0,02% fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,2466 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,3006 lei/euro.
-
Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de miercuri incert, pe un rulaj in crestere
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis indecis sedinta de tranzactionare de miercuri, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele cu o evolutie mai pronuntata, dupa ce au crescut, in medie, cu 0,85%.
-
Locuintele ANL destinate angajatilor din invatamant si sanatate vor putea fi cumparate de chiriasi
Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Ordonanta de Urgenta privind modificarea Legii nr. 152/1998, iar locuintele ANL destinate exclusiv angajatilor din invatamant si sanatate vor putea fi cumparate de chiriasi.
-
Guvernul a decis instituirea declaratiei unice privind plata asigurarilor sociale
Persoanele juridice nu vor mai depune cinci declaratii dinstincte pentru fiecare tip de contributie sociala, ci una singura, la ANAF, existand si posibilitatea completarii si trimiterii online a formularului.
-
UNPIR: 95% din firmele care intra in insolventa ajung in faliment
Firmele care intra in insolventa au sanse mici de redresare,astfel ca 95% dintre acestea ajung in faliment, mai ales pentru ca nu au sursa de finantare pentru a iesi din dificultate,a spus miercuri presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa si Restructurare (UNPIR), Arin Stanescu.
-
CEC Bank: Legea insolventei nu protejeaza creditorul garantat, garantiile sunt fructificate dupa ani
Vicepresedintele CEC Bank, Mirela Iovu, a declarat miercuri ca legislatia din domeniul insolventei nu protejeaza creditorul garantat, astfel ca "garantiile pot fi fructificate dupa ani de zile, timp in care se deterioreaza sau se fura".
-
Groningen: Pe termen lung nu va fi loc de mai mult de 3-4 banci universale mari pe piata din Romania
Presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen, a declarat marti ca sunt prea multe banci in Romania care au ambitia de a deveni o banca universala si ca, pe termen lung, nu va fi loc de mai mult de 3-4 banci universale mari.
-
Pambuccian: FMI si bancile fac presiuni pentru modificarea OUG 50 in defavoarea consumatorilor
Liderul de grup al deputatilor minoritatilor, Varujan Pambuccian, a afirmat ca se fac presiuni foarte puternice din partea bancilor si a Fondului Monetar International pentru modificarea consistenta a OUG 50 astfel incat aceasta sa fie agreata de catre banci.
-
Cele doua "pachete optionale" ale lui Emil Boc pentru mame
De la 1 ianuarie, mamele vor putea alege intre a sta un an sau doi in concediu dupa nastere. Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta de urgenta privind indemnizatia pentru mame, premierul Emil Boc prezentand doua pachete optionale pentru parinti.
-
Clientii nemultumiti ai Volksbank au decis sa continue procesele, dupa noi discutii cu banca
Clientii care au dat in judecata Volksbank s-au intalnit din nou cu reprezentantii bancii pentru a incerca o conciliere, dar au decis sa continue procesele, cel mai apropiat termen fiind vineri, 10 decembrie, cand se va discuta cererea pentru suspendarea totala a platii ratelor, scrie
-
Deal-urile cu actiuni BVB si BRD au dus rulajul bursei la maximul ultimelor doua luni si jumatate
Bursa a scazut foarte usor miercuri, cu 0,18%, pe o piata dominata de tranzactiile speciale cu actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si cu titlurile BRD (BRD), care au dus lichiditatea la cel mai ridicat nivel din ultimele doua luni si jumatate, respectiv la 31,1 milioane lei.
-
Seful Reprezentantei CE in Romania: 16 la suta din populatia UE traieste sub limita saraciei
Saisprezece la suta din populatia UE traieste sub limita saraciei, iar 19 la suta dintre copiii din statele membre sunt amenintati de saracie, a spus, miercuri, seful Reprezentantei CE in Romania, Nicolae Idu, la inchiderea Anului European pentru Combaterea Saraciei si Excluziunii Sociale.
-
Google lanseaza sistemul de operare Chrome OS
Sistemul de operare Chrome OS, anuntat de Google anul trecut, va putea fi testat de catre utilizatori din intreaga lume, conform blogului oficial al companiei. Google a lansat un program pilot prin care incearca sa primeasca feedback de la utilizatori in privinta sistemului de operare Chrome OS. Cei care se inscriu in programul pilot vor primi laptopuri negre
-
Cand sa intri in insolventa, ca sa nu risti falimentul
Doar 1,3% dintre firmele care "se grabesc" sa intre in procedura de insolventa reusesc sa isi reorganizeze activitatea si sa nu intre in faliment, avertizeaza practicienii in insolventa. Acestia spun ca, pentru a nu risca falimentul, companiile nu trebuie sa astepte cateva luni fara sa isi plateasca datoriile si in plus trebuie sa faca rost de surse de finantare.
-
Bugetul pentru Sarbatori, cu 30% mai mic fata de anul trecut. La ce renunta romanii
Romanii si-au pregatit bugetul pentru Craciun si Revelion: 250 de euro, fata de 360 de euro, in 2009. Peste 80% dintre romani spun ca isi vor petrece Sarbatorile acasa sau cu prietenii. Bugetul total alocat de o familie pentru Craciun si Revelion este in acest an de 250 euro, fata de 360 euro anul trecut
-
Cel mai important factor in decizia de a cumpara din magazinele online
Solutionarea eventualelor reclamatii surclaseaza disponibilitatea stocurilor sau varieteatea gamei de produse. 80.4% dintre respondenti au considerat ca aceasta caracteristica este foarte importanta. Brandul magazinului insa, este considerat cel mai putin important atribut de catre 11,2 % dintre respondenti, chiar daca reputatia
-
Codul Fiscal, modificat din nou. Accizele cresc si se va cere bilet pentru a juca in cazinou
Guvernul vrea sa majoreze accizele aplicate combustibililor si tigarilor, cele aplicate bauturilor alcoolice urmand sa ramana neschimbate, conform unui proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Fiscal publicat, pentru dezbatere publica, pe site-ul Ministerului de Finante.
-
Banca nu are voie sa-ti ia din banii din cont daca nu platesti ratele
Deputatii din Comisia pentru buget, finante au decis, miercuri, sa se interzica introducerea in contractele de credit a clauzelor prin care creditorul poate debita conturile de depozit (chiar neajunse la termen) ale consumatorului in caz de neplata, cu exceptia depozitelor colaterale.
-
Indicii Bursei de la Bucuresti au deschis sedinta de joi incert
Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis indecis sedinta de tranzactionare de joi, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, care a crescut cu 0,50%.
-
BNR pune in circulatie, incepand de vineri, o moneda din argint dedicata scriitorului Liviu Rebreanu
Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand de vineri, o moneda din argint dedicata implinirii a 125 de ani de la nasterea scriitorului Liviu Rebreanu, potrivit unui comunicat emis joi de banca. Moneda are o valoare nominala de 10 lei, are forma rotunda, cu margine zimtata, diametru de 37 milimetri, greutate de 31,103 grame si un tiraj de 1.000 de exemplare.
-
Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a scazut in octombrie cu 2,1%
Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in octombrie cu 2,1% fata de aceeasi luna din 2009, mai ales ca urmare a declinului comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente, cu 26,3%,a anuntat joi INS.
-
Isarescu: De multe ori, BNR este privita ca fabrica de bani, dar banii vin din performanta
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat joi ca, de multe ori, Banca Nationala a Romaniei "este privita ca fabrica de bani", mentionand insa ca banii vin din performanta, munca si productivitate.
-
Guvernul se opune majorarii pragului la SIF-uri de la 1% la 5%
Subiectul pragului de detinere de la SIF-uri, unul dintre cele mai controversate de pe piata de capital romaneasca, pare ca este inca departe de o rezolvare, in conditiile in care Guvernul s-a exprimat din nou impotriva majorarii acestuia.
-
Dupa doi ani de criza, 60 de hectare de birouri au ramas neocupate in Bucuresti
Aproape 60 de hectare, dintr-un stoc total de 1,94 milioane mp de spatii de birouri aflate in Bucuresti si suburbiile sale de business, inca isi asteapta ocupantii. Aceasta este urmarea a doi ani de criza imobiliara pe piata birourilor din Capitala, caracterizati de reducerea constanta a stocului nou livrat si cresterea gradului de neocupare.
-
Card suplimentar gratuit
Detinatorii de CardAvantaj Standard si Gold, emise de Credit Europe Bank, au posibilitatea sa ofere in dar cu ocazia Sarbatorilor un CardAvantaj. "In luna cadourilor, posesorii de CardAvantaj pot solicita un card suplimentar cu emitere gratuita si comision zero de administrare a contului curent de card pentru primul an. Solicitantul stabileste limita cardului suplimentar, iar sumele aferente tranzactiilor efectuate cu acesta vor fi debitate din contul de card principal",
-
NBG vrea sa rascumpere actiunile preferentiale
National Bank of Greece (NBG), actionarul majoritar al Bancii Romanesti, intentioneaza sa rascumpere actiunile preferentiale in valoare de 350 de milioane de euro detinute la grupul financiar de statul elen. Decizia, care vizeaza 70 de milioane de titluri preferentiale, cu valoare individuala nominala de cinci euro, este conditionata de obtinerea altor aprobari necesare, se arata intr-un comunicat al bancii.
-
La zece luni, afacerile din comertul auto au scazut cu 9,8%, iar cele din servicii au urcat cu 12,5%
Datele publicate astazi de Institutul National de Statistica arata ca volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete s-a redus in primele zece luni ale anului cu 9,8% ca serie bruta si cu 11% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate comparativ cu perioada similara din 2009. In ceea ce priveste serviciile, afacerile din acest domeniu au crescut la zece luni cu 12,5% ca serie bruta si cu 12% ca serie ajustata.
-
Supraveghetorii europeni: sanctiunile mici sunt o invitatie la frauda pe piata de capital
Marea Britanie si Irlanda au printre cele mai aspre pedepse, in timp ce la polul opus se afla tari ca Finlanda si Austria Comisia Nationala a Valorilor Mobi-l-iare (CNVM) are in vedere inas-pri-rea amenzilor pentru fapte de abuz de piata, in prezent prea mici, dar pentru acest lucru este nevoie de o modificare a legii pietei de capital. O solutie ar fi ca amenzile pentru firme sa fie legate de cifra de afaceri si nu de capitalul social, dupa modelul aplicat de Consiliul Concurentei.
-
Discutiile pe OUG 50, amanate. Coalitia nu a ajuns la un acord privind neaplicarea la creditele vechi
Coalitia nu a ajuns inca la un acord privind propunerea PDL de a neaplicare a OUG 50 la creditele aflate in derulare la data intrarii in vigoare a actului normativ, a spus deputatul PSD Viorel Stefan, pentru a motiva o noua amanare a sedintei Comisiei de Buget, Finante si Banci din lipsa de cvorum.
-
Seful FMI ii pune la zid pe politicienii europeni: Sunteti prea lenti cu solutiile anticriza
Directorul Fondului Monetar International Dominique Strauss-Kahn a indemnat liderii europeni sa gaseasca cat mai repede solutii pentru criza ce macina economiile continentului, scrie cotidianul The Wall Street Journal. FMI catalogheaza atitudinea liderilor europeni ca fiind mult prea lenta si de circumstanta dupa ce ministrii de finante din zona euro nu au ajuns la un acord in privinta suplimentarii fondurilor europene de urgenta, cifrate in prezent la 750 de miliarde de euro.
-
Volksbank, a sasea banca locala, este pusa la vanzare. Se vor gasi cumparatori?
Volksbank Romania, a sasea banca locala dupa activele detinute de 4,8 miliarde de euro, ar putea sa isi schimbe proprietarul dupa ce conducerea grupului austriac a decis sa renunte la operatiunile de retail de pe pietele din regiune.
-
Recesiunea se apropie de final si pentru intarziatii recuperarii din Europa de Est: noi si tarile baltice
Potrivit Deutsche Bank, varful neperformantei va fi atins peste trei-sase luni In ultimul raport privind dinamica creditarii in Europa de Est - "Relan-sa-rea impru-mu-turilor?", analistii Deuts-che Bank arata ca, in regiune, varful neperformantei va fi atins in urmatoarele trei-sase luni. Cu toate acestea, ei considera ca in Romania scaderea creditarii si-a depasit minimul la inceputul acestui an, iar recesiunea se apropie de final.