Arhiva » August 2014 » 04 August 2014
Toate stirile publicate in data de 04 August 2014 | 31 de inregistrari
-
Ce urmăresc Finanţele cu penalităţile de nedeclarare a taxelor: diferențierea între contribuabilii corecţi şi cei de rea credinţă. Însă, cine şi cum stabileşte reaua-credinţă?
Penalităţile de nedeclarare sau subdeclarare a taxelor, de 10% sau 25% din suma stabilită ca nedeclarată într-o inspecţie fiscală, ar trebui să stimuleze contribuabilii corecţi şi să-i pedepsească pe cei de rea-credinţă, arată Ministerul de Finanţe. Numai că termenul de “rea-credinţă” nu este clar definit, interpretările putând deschide larg calea abuzurilor.
-
Iulian Dascălu a dat lovitura la Cluj
Omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu, care deţine cel mai consistent portofoliu de spaţii comerciale din România, a înregistrat o performanţă şi pe sectorul de birouri al pieţei imobiliare. El a reuşit să închirieze în totalitate a doua sa clădire de birouri din Cluj cu o lună înainte ca aceasta să fie terminată.
-
Hidroelectrica a închis linia de finanţare de 30 mil. euro contractată de la RBS Bank
Producătorul de electricitate Hidroelectrica, aflat în insolvenţă, a închis, la sfârşitul lunii iulie, o linie de credit de 30 de milioane de euro deschisă la RBS Bank în 2008 şi prelungită succesiv din cauza insuficienţei fondurilor proprii ale companiei, se arată într-un comunicat al companiei remis presei.
-
Datoriile celui mai influent investitor imobiliar din România
Valoarea nominală totală a împrumuturilor bancare acumulate de omul de afaceri Ioannis Papalekas prin intermediul companiei Globalworth, listată la Bursa de la Londra, se ridică la 243,8 mil. euro, potrivit rezultatelor financiare pentru primul trimestru din acest an.
-
O bancă tocmai a fost salvată de la faliment!
Banca Centrală a Portugaliei a anunţat un plan de salvare a grupului Banco Espirito Santo (BES), ale cărei active vor fi împărţite în două - creditele neperformante sunt transferate într-o bancă de rebuturi (bad bank) iar cele viabile sunt mutate într-o nouă entitate, Novo Banco, transmite BBC.
-
Profit în creştere cu peste 17% pentru Banca Transilvania, în primul semestru
Banca Transilvania a înregistrat un profit brut de 246,14 milioane lei (net 212,1 milioane lei), în primele şase luni din 2014, în creştere cu 17,5% faţă de semestrul I 2013, au anunţat, luni, reprezentanţi ai băncii.
-
Finanţele împrumută, luna aceasta, aproape un miliard de euro de la bănci
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat împrumuturi de 250 mil. euro şi 3,245 mld. lei de la băncile comerciale locale, în luna august, din care 2,9 miliarde de lei prin şase licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 345 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.
-
Băncile austriece trebuie să-şi regândească strategiile pentru ţările din fostul bloc comunist
În anii premergători crizei financiare, pieţele din Europa Centrală şi de Est (CEE) erau un magnet pentru marile bănci austriece, ajutându-le să obţină profituri semnificative, se arată într-un articol apărut duminică în publicaţia britanică “Financial Times”.
-
Ioana Petrescu spune că reducerea CAS nu va crea "mărețul gol" de 5 miliarde lei. Ministerul pe care îl conduce a estimat un minus de 6,48 miliarde lei
Ioana Petrescu, ministrul finanțelor, susține că reducerea CAS nu va crea "mărețul gol" de 5 miliarde lei, fără a preciza exact cât va fi impactul bugetar. În același timp, instituția pe care o conduce a evaluat, în momentul elaborării legii privind scăderea CAS cu 5%, că golul de venituri va fi de 1,12 miliarde lei în ultimele trei luni din acest an.
-
ASF le dă 12 salarii angajaților care pleacă de bună voie, de la 1 septembrie
Salariaţii Autorităţii de Supraveghere Financiară care vor opta pentru încetarea voluntară a contractului de muncă prin acordul părţilor, începând cu 1 septembrie 2014, vor primi contravaloarea totală a 12 salarii, plătită în două tranşe, a anunţat instituția.
-
De ce primeşte România mai puţini bani de la UE decât alte ţări
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că este nemulţumit de suma alocată României pe cadrul financiar 2014-2020 şi de regulamentele europene care impun ţării noastre investiţii mai mari în domeniul social.
-
Erste anticipeaza pentru acest an o pierdere între 1,4-1,6 miliarde euro
Preşedintele Erste Group Bank, Andreas Treichl, anticipează un rezultat negativ între 1,4 şi 1,6 miliarde euro la nivelul grupului bancar austriac, până la sfârşitul anului 2014, dar se aşteaptă ca baza de capital a băncii să se consolideze.
-
Ce trebuie să urmărim când alegem fondul de pensii
Va veni o vreme când nu vom mai avea putere să muncim şi atunci vom avea nevoie de resurse financiare care să ne asigure un standard de viaţă cât mai bun. Ce e de făcut?
-
Exclusiv Capital: Cele mai bune carduri de credit din piață
O modalitate rapidă de a împrumuta echivalentul a trei sau mai multe salarii cumulate este oferită de cardurile de credit. Acestea sunt avantajoase mai ales pentru clienții care vor să le folosească pentru a face cumpărături la comercianți, mai puțin pentru retrageri de numerar.
-
BNR a redus dobânda cheie de la 3,5% la 3,25% şi a menţinut ratele rezervelor minime
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis în şedinţa de politică monetară de luni să reducă dobânda cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la 3,5% la 3,25% pe an, şi să menţină ratele rezervelor minime obligatorii la 16% pentru pasivele în valută şi la 12% pentru lei.
-
Lazea, BNR: România îndeplineşte toate condiţiile pentru adoptarea euro, dar există riscuri
România îndeplineşte pentru prima dată toate cele cinci criterii nominale necesare pentru adoptarea euro, inclusiv inflaţia, şi stă foarte bine şi la criteriile de convergenţă reală către zona euro, însă pe termen lung există riscuri care pot deteriora această situaţie, a declarat economistul-şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, într-un interviu acordat AGERPRES.
-
Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut cu 8,6% în primul semestru
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia celui cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 8,6% în primul semestru, ca serie brută, susţinut de vânzările de produse nealimentare (+12,6%), produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,7%) şi de comerţul cu carburanţi (+2,7%).
-
Sancţiunile Occidentului împing marile companii ruseşti spre Asia
Marile companii ruseşti îşi transformă o parte din rezervele de lichiditate denominate în euro şi dolari în monedă asiatică şi le transferă în băncile asiatice în condiţiile în care se tem că accesul Rusiei la pieţele din SUA şi Europa ar putea fi blocat complet, scrie Financial Times.
-
Moody's a îmbunătăţit ratingul Greciei cu două trepte, datorită progreselor bugetare
Moody's a îmbunătăţit ratingul Greciei cu două trepte, la nivelul Caa1, cu perspectivă stabilă, considerând că situaţia finanţelor publice ale ţării s-a îmbunătăţit semnificativ, relatează Kathimerini.
-
Economia Londrei va avea de câştigat dacă Uniunea Europeană va fi profund reformată
Economia Londrei va avea de câştigat dacă Marea Britanie va rămâne în Uniunea Europeană, dar numai cu condiţia ca aceasta va fi profund reformată, potrivit unui raport comandat de primarul capitalei britanice, Boris Johnson, citat de AFP.
-
BNR plăteşte 2,3 milioane de euro pentru renovarea conacului unui fost guvernator din perioada interbelică
BNR vrea să renoveze un conac din comuna Păuşeşti-Măglaşi, judeţul Vâlcea, care a aparţinut lui Mihail Oromolu, guvernator al băncii centrale în perioada interbelică, şi estimează că va plăti pentru acest proiect până la 10,2 milioane lei (2,3 milioane euro), inclusiv TVA.
-
Marile bănci din Rusia critică includerea lor pe lista sancţiunilor UE
Principalele bănci din Rusia critică includerea loc pe lista noilor sancţiuni impuse Rusiei pentru implicarea în conflictul din Ucraina, Sberbank, cea mai mare bancă din ţară, susţinând că blocarea accesului său la piaţa europeană de capital nu va avea vreo contribuţie la rezolvarea crizei.
-
Topul sistemului bancar la sfârşitul lunii mai, raportat la cotele de piaţă
Jumătate din băncile din top 10 au reuşit să-şi crească uşor cotele de piaţă în primele cinci luni ale anului. BCR, Banca Transilvania, Raif¬feisen, ING şi Alpha Bank aveau la sfârşitul lunii mai cote de piaţă după active mai mari faţă de nivelurile la care încheiaseră 2013, însă numai Raiffeisen a avansat în clasament, ocupând locul al patrulea în locul UniCredit Ţiriac Bank.
-
BNR, prinsă între menţinerea economisirii şi creditul bancar prea scump
Micşorarea unanim preconizată de analişti de reducere a dobânzii de referinţă de la 3,5% va fi pentru bănci pretextul de a coborî dobânzile la depozitele în lei la niveluri infime, de 1-2% pe an, cum nu au mai fost niciodată în România.
-
BRD a făcut profit de 28 mil. euro în S1 după costuri mai mici cu provizioanele. Creditele sunt în scădere
BRD a încheiat primul semestru cu un profit net de 123 milioane de lei (28 mil. euro), dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii cheltuielilor cu provizioanele de risc. Veniturile din dobânzi au fost însă mai mici din cauza subţierii bilanţului de credite.
-
Raiffeisen Bank rămâne numărul unu între brokerii Bursei de la Bucureşti în iulie
Raiffeisen Bank a intermediat tranzacţii cu acţiuni de peste 578 milioane de lei pe bursa de la Bucureşti în luna iulie şi a rămas cel mai activ broker bursier pentru a doua lună consecutiv.
-
CorpBank, instituţia de credit care a adus sistemul bancar bulgar în criză, se îndreaptă spre default, iar CE acuză guvernul că întârzie înapoierea depozitelor
Comisia Europeană pune presiuni pe Banca Naţională a Bulgariei să grăbească înapoierea depozitelor garantate constituite la Corporate Commercial Bank (CorpBank), instituţia de credit ale cărei devalizare şi hemoragie de capital au adus sistemul bancar bulgar în cea mai severă criză de după anii ‘90, iar creditorii care deţin obligaţiuni CorpBank denominate în dolari se pregătesc să atace guvernul în instanţă dacă titlurile lor intră în default şi banca în insolvenţă.
-
City Insurance vrea să ajungă în top 5 asigurători în următorii cinci ani
City Insurance, companie controlată de Dan Odobescu, fostul şef al companiei de asigurări Unita (actuala Uniqa), şi-a bugetat o creştere de 15-20% a primelor subscrise anul acesta, până la 365 milioane de lei (83 mil. euro), potrivit raportului anual al asigurătorului.
-
BNR a pierdut încă 300 mil. euro din rezervă în iulie
Rezervele valutare administrate de BNR s-au redus cu 328 milioane euro luna trecută, până la 30,9 miliarde de euro, determinantă pentru această dinamică fiind decizia băncii centrale de a scădea rata rezervelor minime obligatorii la pasivele în valută de la 18% la 16%. Această mişcare a avut un impact de circa o jumătate de miliard de euro asupra rezervelor valutare.
-
UniCredit vrea şi portofoliul corporate al RBS după ce anul trecut a cumpărat retailul. La sfârşitul lui 2013 UniCredit avea active totale de circa 26 miliarde de lei
Urmează aşadar episodul al doilea şi ultimul din procesul de retragere a RBS de pe piaţă, după ce în primăvară a fost luată decizia de închidere totală a operaţiunilor, adică şi a diviziei corporate căreia încă i se mai acordase o şansă de supravieţuire.
-
Euro râmâne la 4,43 lei. Curs BNR: 4,4336 lei/euro
Banca Naţională a României (BNR) a afişat astăzi un curs de referinţă de 4,4336 lei/euro şi 3,3030 lei/dolar.