Arhiva » Aprilie 2016 » 12 Aprilie 2016
Toate stirile publicate in data de 12 Aprilie 2016 | 24 de inregistrari
-
Productia industriala a crescut cu 0,8% in februarie 2016 fata de februarie 2015; comparativ cu ianuarie, avansul este de 8,1% (serie bruta)
Productia industriala a crescut, in februarie, cu 8,1% ca serie bruta fata de luna precedenta in timp ce comparativ cu luna similara din anul trecut avansul a fost de 0,8%, potrivit datelor Institutului National de Statistica publicate marti.
-
Fonduri ale Bancii Mondiale pentru Africa tranziteaza prin paradisuri fiscale (Oxfam)
Trei sferturi din companiile ce au primit imprumuturi de la Banca Mondiala pentru finantarea proiectelor de dezvoltare in Africa subsahariana au tranzitat aceste fonduri prin paradisuri fiscale, a dezvaluit luni ONG-ul britanic Oxfam, relateaza AFP.
-
Aurul a incheiat recent cel mai bun trimestru din ultimii 30 de ani; aprecierea poate continua(analiza)
Aurul a incheiat recent cel mai bun trimestru din ultimii 30 de ani, avansand cu 16% fata de sfarsitul lui 2015, pe fondul reorientarii investitorilor catre activele de refugiu si al celui mai prost debut de an din istoria burselor de actiuni, afectate de scaderea continua a petrolului si de turbulentele de pe piata valutara din China, arata o analiza realizata de o platforma de tranzactionare online.
-
Robert Negoita (AMR): Este nevoie reala de o lista neagra a constructorilor din Romania
Romania are nevoie reala de o lista neagra a constructorilor, precum si de standarde generale cost si de calitate, a declarat, marti, Robert Negoita, presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR), in cadrul conferintei "Mecanisme pentru o piata in dezvoltare", organizata de Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC).
-
Presedintele ANAP: Speram ca, pana pe 18 aprilie, sa fie adoptat noul pachet de legi referitor la achizitiile publice
Noul pachet legislativ referitor la achizitiile publice este foarte important pentru schimbarea paradigmei si speram ca, pana pe 18 aprilie, acesta sa fie adoptat, a declarat, marti, Bogdan Puscas, presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP), in cadrul conferintei "Mecanisme pentru o piata in dezvoltare", organizata de Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC).
-
Italia lanseaza un fond de cinci miliarde de euro pentru a ajuta bancile cu probleme
Cele mai puternice banci din Italia, alaturi de companiile de asigurari si managerii de fonduri din peninsula, au acceptat luni seara sa infiinteze un fond de cinci miliarde de euro destinat sprijinirii bancilor cu probleme, in ideea de a calma ingrijorarile investitorilor cu privire la stabilitatea sectorului bancar italian, informeaza Financial Times.
-
FMI inrautateste estimarile privind avansul economiei mondiale si avertizeaza asupra riscurilor unui Brexit
Fondul Monetar International (FMI) a inrautatit estimarea de crestere in acest an si a avertizat ca o iesire a Marii Britanii din UE (Brexit) ar fi o noua lovitura pentru economia mondiala, potrivit celui mai nou raport "World Economic Outlook", publicat marti de institutia financiara internationala, transmit DPA si Reuters.
-
Deloitte: Romania este cea mai activa din Europa Centrala si de Est pe piata portofoliilor de credite neperformante
Romania este cea mai activa piata din Europa Centrala si de Est (CEE) in privinta vanzarilor de portofolii de credite neperformante si se estimeaza ca va continua sa ramana asa si in 2016, dar se asteapta ca si Slovenia si Croatia sa inregistreze cresteri substantiale in activitatea tranzactionala in 2016, potrivit studiului Deloitte Deleveraging Europe 2015-2016.
-
Transportatorii rutieri contesta proiectul de lege RCA, transmis de ASF in Parlament
Proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule (RCA), trimis de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in Parlament, respecta doar patru dintre cele 12 propuneri ale transportatorilor, convenite in discutiile anterioare, atrage atentia Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), intr-un comunicat de presa transmis, marti, AGERPRES.
-
68% dintre persoanele fizice din Romania au in plan achizitionarea unei masini noi, in viitorul apropiat (studiu)
Peste doua treimi dintre persoanele fizice din Romania au in plan achizitionarea unei masini noi in viitorul apropiat, releva rezultatele unui studiu de specialitate intocmit de unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata leasingului operational, fleet management si rent-a-car.
-
FMI a imbunatatit estimarile privind avansul economiei romanesti in 2016 pana la 4,2%
Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in crestere la 4,2% estimarile privind evolutia economiei romanesti in acest an, de la 3,9% cat estima in luna octombrie a anului trecut, potrivit celui mai nou raport "World Economic Outlook", publicat marti de institutia financiara internationala.
-
Proiectul privind salarizarea in sectorul bugetar va fi retras, in caz contrar ministrul Muncii va demisiona (sinteza)
Ministrul Muncii, Ana Costea, a decis retragerea proiectului Ordonantei de urgenta privind salarizarea in sectorul bugetar iar, in cazul in care Executivul nu va fi de acord cu aceasta decizie, aceasta este dispusa sa isi depuna mandatul.
-
ONPCSB a identificat 286 de persoane care au realizat transferuri cu Panama
Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) a identificat 286 de persoane fizice care au realizat incasari si transferuri externe din si in Panama, a declarat, marti, Neculae Plaiasu, presedintele Oficiului, in cadrul Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor.
-
Ministrul Justitiei: Am consilieri de probatiune cu salarii foarte mici si nu am cum sa fac cresteri spectaculoase
Consilierii de probatiune au niste salarii injust de mici si, din pacate, nu pot fi facute cresteri spectaculoase de salarii, deoarece bugetul este limitat, a declarat marti ministrul Justitiei, Raluca Pruna, la iesirea de la discutiile pe marginea Legii salarizarii, de la Ministerul Muncii.
-
Sindicalisti: Ministrul Muncii a decis retragerea proiectului privind salarizarea in sectorul bugetar
Liderii principalelor organizatii sindicale au anuntat marti ca ministrul Muncii, Ana Costea, a decis retragerea proiectului Ordonantei privind salarizarea in sectorul bugetar.
-
Doros, despre Panama Papers: ANAF a initiat demersuri pentru obtinerea datelor
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a solicitat Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie date referitoare la Panama Papers, a anuntat, marti, seful institutiei, Dragos Doros, in cadrul Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor.
-
Calota (ANRE): Sectorul rezidential a devenit principalul consumator de energie din Romania, devansand industria
Sectorul industriei si cel al constructiilor au fost devansate de segmentul rezidential, care a devenit in ultimii doi ani cel mai mare consumator de energie din Romania, a declarat, marti, Emil Calota, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).
-
Ministerul Transporturilor pregateste lansarea unui mare proiect de infrastructura, ce include metrou si tren pana la Otopeni
Ministerul Transporturilor va lansa, in perioada urmatoare, un mare proiect de infrastructura de regenerare urbana, ce va include Magistrala 6 de metrou care va uni Aeroportul International Henri Coanda cu Gara de Nord, precum si definitivarea caii ferate ce va ajunge direct la cel mai important aeroport al Romaniei, a anuntat, marti, Mariana Ionita, director general in ministerul de resort, la conferinta 'Mecanisme pentru o piata in dezvoltare', organizata de Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC).
-
Dragu: Ordonanta salarizarii prevede ca nimeni nu va avea o diminuare de salariu; impactul net in 2016 este de 300 milioane de lei
Ordonanta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice nu prevede diminuare pentru niciun salariu din Romania, iar impactul implementarii acestui act normativ va fi de 300 de milioane net in 2016 si de peste doua miliarde de lei in 2017, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.
-
Oficial MFE: Romania nu a absorbit fonduri europene de aproape 3 miliarde de euro din cauza unor proiecte nefinalizate
Romania nu a reusit sa absoarba aproape trei miliarde de euro din exercitiul financiar precedent, din cauza unor proiecte nefinalizate la termen, din care doua miliarde de euro pe partea de transport, iar un miliard de euro pe mediu, a declarat, marti, Emanoil Radu Dascalu, secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europene (MFE), responsabil pentru programul Infrastructura Mare, in cadrul conferintei "Mecanisme pentru o piata in dezvoltare", organizata de Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC).
-
Egiptul a cumparat 175.000 de tone de grau din Romania si Ucraina
Autoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabila pentru achizitiile strategice de grau in numele statului egiptean, a achizitionat marti 175.000 de tone de grau din Romania si Ucraina, transmite Reuters.
-
Seful Societe Generale dezminte implicarea bancii in scandalul Panama Papers
Seful Societe Generale, Frederic Oudea, a respins marti acuzatiile ca ar fi indus in eroare Parlamentul in legatura cu relatiile grupului bancar francez cu paradisurile fiscale si a acceptat sa raspunda intrebarilor senatorilor determinate de dezvaluirile din scandalul Panama Papers, transmite Reuters.
-
Dragu: Nerespectarea termenelor de reforma a achizitiilor publice duce la suspendarea automata a platilor pe toate programele cu finantare europeana
Termenele de implementare a strategiei privind achizitiile publice trebuie respectate pentru ca, in caz contrar, se suspenda automat platile pe toate programele cu finantare europeana, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, in cadrul conferintei de bilant a Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP).
-
Lipsa acuta a investitiilor in ultimii 20 de ani, cea mai mare problema a minelor din Valea Jiului
Cea mai mare problema identificata la minele din Valea Jiului este lipsa acuta a investitiilor din ultimii 20 de ani, lipsa retehnologizarii si a modernizarii metodelor de extractie, potrivit reprezentantilor Comitetului pentru activitatea miniera.