Arhiva » Aprilie 2014 » 30 Aprilie 2014
Toate stirile publicate in data de 30 Aprilie 2014 | 28 de inregistrari
-
Scenariu pesimist pentru România: Trei ani de recesiune şi şomaj de peste 9%
România ar putea înregistra trei ani de recesiune, cu o creştere a şomajului la peste 9% şi scăderi ale preţurilor locuinţelor chiar şi peste12% pe an, potrivit unui scenariu pesimist care vizează ţările UE pregătit de Autoritatea Bancară Europeană (ABE) pentru testele de stres din sectorul bancar.
-
Horia Ciorcilă rămâne preşedinte al CA la Banca Transilvania. Profitul din 2013 se capitalizează
Horia Ciorcilă a fost reconfirmat în poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, după ce acţionarii i-au reales, marţi, pe cinci dintre membrii CA şi au votat numirea a doi noi membri, odată cu aprobarea capitalizării profitului din 2013 şi a bugetului pe acest an.
-
Acţiunile SIF Oltenia au scăzut cu peste 7%, după ce AGA nu a luat nicio decizie privind dividendele
Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au scăzut cu peste 7% după ce AGA nu a luat marţi nicio decizie în privinţa propunerilor de dividend, respingând atât propunerea Consiliului de Administraţie, cât şi solicitarea unor acţionari care au cerut un dividend mai mare decât cel propus de administratori.
-
Johan Gabriels, CEO Banca Carpatica: Vrem o fuziune care să ne ajute să intrăm în Top 10, păstrându-ne numele
Conducerea Băncii Carpatica şi-a propus să găsească până în septembrie o variantă de fuziune care să susţină propulsarea în Top 10, cu păstrarea numelui, având şi susţinerea acţionarului majoritar, Ilie Carabulea, în ciuda unor probleme de comunicare iniţiale, afirmă CEO-ul băncii, Johan Gabriels.
-
IFC şi APS Holding vor prelua credite neperformante de la băncile din regiune, inclusiv în România
International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Banca Mondială (BM), va furniza finanţare de până la 20 milioane euro companiei cehe APS Holding pentru preluarea de active neperformante din regiune, fiind vizate şi până la 30.000 de credite problematice în România.
-
Afacerile Omniasig au scăzut cu 14,2% anul trecut, pe fondul reducerii RCA şi CASCO
Omniasig VIG a subscris anul trecut prime de asigurare de 881,1 milioane de lei, în scădere cu 14,2% faţă de 2012, pe fondul reducerii veniturilor din poliţe RCA şi CASCO cu 11,5%, respectiv 33,1%, reiese din datele anunţate marţi de asigurător.
-
2013 a fost un an bun pentru salariile şefilor marilor bănci europene. Recompensele pentru muncă au crescut şi cu 43%
Remuneraţiile directorilor exe¬cutivi ai unora dintre cele mai mari bănci din Europa s-au majorat semnificativ anul trecut, creşterile depăşind în unele cazuri 10%, semn că băncile pot ocoli restricţiile impuse de UEasupra bonusurilor. CEO-ul cel mai generos remunerat a fost Stuart Gulliver, de la colosul bancar britanic HSBC, scrie CNBC.
-
Firmele de leasing financiar au recuperat 3.000 de maşini de la clienţii rău-platnici anul trecut
Companiile de leasing financiar au recuperat anul trecut circa 3.000 de maşini şi peste 300 de echipamente de la clienţii care nu şi-au mai achitat ratele lunare şi au vândut în total 4.400 de bunuri din stocul de active recuperate, potrivit datelor agregate de ALB România (asociaţia societăţilor financiare).
-
EximBank l-a recrutat pe Dorin Badea pentru postul de director al trezoreriei
Trezoreria băncii de stat EximBank va fi condusă din luna mai de Dorin Badea, expert în domeniu care a deţinut pentru scurtă vreme poziţia de vicepreşedinte al recent-înfiinţatei Bănci Române de Credite şi Investiţii (BRCI).
-
Banca Italo Romena a avut pierderi de 2 mil. euro. Creditarea a scăzut cu 7%
Italo Romena, o bancă de talie medie controlată de grupul italian Veneto Banca, a înregistrat anul trecut o pierdere netă de circa 12 mil. euro, uşor peste nivelul din 2012, în condiţiile în care a constituit provizioane de risc cu 16% mai mari pentru a acoperi „găurile“ lăsate de creditele neperformante. Banca a avut anul trecut cheltuieli cu provizioanele de risc de 25 mil. euro.
-
Creditarea va creşte, rezultatele financiare se îmbunătăţesc şi restructurările se apropie de final
Majoritatea băncilor se aşteaptă la o creştere a activităţii de creditare şi la îmbunătăţirea rezultatelor financiare şi văd posibilă o consolidare de mică anvergură în următoarele 12 luni, susţi¬nând totodată că restructurările se apro-pie de final, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi firma de audit şi consultanţă EY.
-
Populaţia şi companiile au rate la credite neplătite la timp de 7,5 mld. euro
Clienţii individuali şi firmele aveau la sfârşitul lunii martie rate neplătite la timp în contul creditelor contractate de la bănci de echivalentul a 33,3 miliarde de lei (7,5 mld. euro), în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor agregate de BNR.
-
Credit Agricole a făcut profit de un milion de lei în primul trimestru
Credit Agricole, banca locală a grupului francez cu acelaşi nume, a înregistrat în primul trimestru un profit net de un milion de lei, după ce încheiase anul trecut cu un rezultat negativ de 28 milioane de lei, potrivit unui anunţ al băncii.
-
Tiparul creşterii depozitelor bancare în criză: 8 mld. lei pe an
Creşterea medie anuală a volumului depozitelor atrase de bănci de la clienţii persoane fizice a fost de circa 8 miliarde de lei (1,8 mld. euro) între anii 2010 şi 2013, populaţia ajungând astfel la un stoc total al economiilor la bănci de 130 miliarde de lei (29 mld. euro), potrivit datelor BNR.
-
Lucian Anghel, BCR Pensii: Cred că 2014 va fi cel mai bun an pentru piaţa pensiilor facultative
Interesul pentru pensiile private facultative (Pilon III) este în creştere pe măsură ce românii încep să conştientizeze necesitatea economisirii suplimentare pentru asigurarea unei pensii care să le asigure un nivel de trai decent, dar şi avantajele fiscale de care beneficiază de la stat pentru acest tip de investiţii, susţin reprezentanţii BCR Pensii, societate care a depăşit recent pragul de un miliard de lei de active administrate cu un fond de pensii private obligatorii (Pilon II) şi un fond de pensii facultative.
-
Carpatica vrea să crească creditarea cu 30%. Profitul bugetat rămâne la 38 mil. lei
Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica, un jucător de talie medie din sistemul bancar cu acţionariat local, au aprobat ieri repartizarea a 37 milioane de lei din profitul anului 2013 pentru acoperirea pierderilor din anii anteriori şi bugetul de venituri şi cheltuieli întocmit de conducerea executivă, care prevede creşterea cu o treime a veniturilor din dobânzi şi un profit net aproape de nivelul consemnat anul trecut.
-
Martie, cea mai bună lună pentru creditul în lei din perioada de criză: finanţările au crescut cu 2 mld. lei
Creditul în lei pentru populaţie şi firme a crescut cu 2 mld. lei în martie, aceasta fiind practic cea mai bună lună pentru finanţările în monedă locală de la începutul crizei încoace. Se conturează astfel tot mai vizibil trendul de înlocuire a creditelor în valută cu finanţări în lei, semnalat de bancheri încă de anul trecut.
-
Asigurătorul Grawe şi-a dublat profitul în 2013, la 2,74 mil. lei, dar afacerile au scăzut cu 6%
Compania Grawe România a încheiat anul 2013 cu un profit brut de 2,74 milioane de lei, dublu faţă de anul precedent, în timp ce veniturile din subscrieri au scăzut cu 6%, la 51,3 milioane de lei, potrivit datelor asigurătorului.
-
Leumi a încheiat anul trecut cu o rată de solvabilitate de 19%
Bank Leumi, filiala locală a grupului israelian cu acelaşi nume, a încheiat anul trecut cu o rată de solvabilitate de 19,1%, nivel mai mult decât confortabil peste pragul minim de 10% solicitat de BNR. Comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului 2010, rata de solvabilitate a scăzut cu un punct procentual.
-
Crina Cosma ocupă locul liber de vicepreşedinte de la EximBank
Crina Cosma, 63 de ani, care în perioada 2009-2010 a fost director general interimar al Băncii Româneşti, a fost numită de adunarea generală a acţionarilor EximBank în funcţia de vicepreşedinte al băncii de stat, fiind responsabilă cu riscul, operaţiunile şi sistemul IT. Acţionarul majoritar al băncii este Ministerul Finanţelor.
-
Capitalul OTP al subsidiarei din România ajunge la aproape 800 milioane de lei, după cea mai recentă majorare
OTP Bank şi-a majorat capitalul social cu 50 milioane lei, de la 732,9 milioane lei la 782,9 milioane lei, prin aportul acţionarului principal, banca ungară cu acelaşi nume, după ce Registrul Român al Comerţului a aprobat operaţiunea la 16 aprilie.
-
Primul proces pentru eliminarea clauzelor abuzive din toate contractele de credit se judecă în iunie
Se apropie scadenţa pentru creditori în problema clauzelor abuzive. După perioada preliminară de înregistrare a cererii de chemare în judecată, litigiul dintre Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Credit Europe Ipotecar IFN, societate deţinută de banca din Turcia cu acelaşi nume, a primit termen în iunie. ANPC vizează eliminarea unui comision din contractele de credit ale societăţii financiare.
-
Cum te "ajută" banca la greu. Doi poliţişti s-au dus să facă o restructurare în vremea tăierilor lui Boc
Doi poliţişti, soţ şi soţie, au luat un credit pentru casă în franci de la Raiffeisen Bank în 2008. Apoi, în 2010, pe fondul „falimentului iminent al statului", Guvernul a tăiat salariile bugetarilor cu 25%, ceea ce a adus şi „falimentul iminent" al debitorilor. În această situaţie, clienţii oropsiţi s-au dus la bancă să ceară ajutorul. L-au primit, dar a costat 27.400 de franci.
-
Numărul de clienţi ai serviciilor de Internet banking a crescut cu peste 18% în 2013 faţă de 2012
Numărul de clienţi ai serviciilor de Internet banking s-a majorat susţinut în 2013, cu peste 18% faţă de 2012, în condiţiile unei creşteri a PIB cu 3,5% şi a unei puteri medii de cumpărare per capita de 3,49 de euro, ceea ce reprezintă doar 27,1% din media europeană, a declarat marţi Cristian Pavel, redactor-şef e-Finance, citând un studiu realizat de publicaţia pe care o reprezintă.
-
Moody's a îmbunătăţit perspectiva sistemului bancar din Grecia, de la negativă la stabilă
Moody's a revizuit în creştere, de la negativă la stabilă, perspectiva sistemului bancar din Grecia, reflectând aşteptările privind redresarea economiei în 2014-2015, după şase ani de recesiune, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
-
Comisia Europeană a aprobat planul de restructurare al Eurobank
Comisia Europeană a aprobat marţi planul de restructurare al celui de-al treilea grup bancar elen, Eurobank Ergasias, transmite Reuters.
-
Fondul de pensii administrat privat BCR - cea mai mare rată de rentabilitate la fondurile cu risc mediu
Fondul de pensii private obligatorii BCR a înregistrat, la finalul anului trecut, cea mai mare rată de rentabilitate anualizată - 11,3054% - dintre toate fondurile de pensii private obligatorii cu risc mediu, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/.
-
Peste 80% din băncile din România se aşteaptă la intensificarea creditării în perioada următoare - ARB, E&Y
Peste 80% din băncile active pe piaţa din România se aşteaptă la o intensificare a activităţii de creditare în perioada următoare, iar un procent semnificativ dintre acestea anticipează creşterea cererii de credite atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice, potrivit 'Barometrului Bancar ARB & EY'.