Arhiva » Aprilie 2014 » 28 Aprilie 2014
Toate stirile publicate in data de 28 Aprilie 2014 | 30 de inregistrari
-
Gabriels vrea să ducă Banca Comercială Carpatica în Top 10, prin fuziuni şi parteneriate
Johan Gabriels, directorul general al Băncii Comerciale Carpatica (BCC) vrea ca banca să ajungă una dintre primele 10 din România, în urma campaniei de „fuziuni şi parteneriate”, aprobată vineri de acţionarii ale căror voturi nu au fost supendate de BNR.
-
UniCredit Ţiriac Bank, singura bancă din România certificată Top Employers Europe 2014
UniCredit Tiriac Bank este singura bancă din România care a primit certificarea Top Employers Europe, pentru al treilea an consecutiv, fapt ce plasează banca între angajatorii cu cele mai înalte standarde şi practici de management al resurselor umane la nivel european, au anunţat reprezentanţi ai băncii.
-
FT: Apple pregăteşte o emisiune "uriaşă" de obligaţiuni, mai mare de 17 miliarde de dolari
La aproape un an de la emisiunea de obligaţiuni de 17 miliarde de dolari efectuată de Apple, un record la acea dată, compania americană pregăteşte terenul pentru un nou plasament de titluri, prin care să finanţeze extinderea cu 30 miliarde de dolari a programului de răscumpărare de acţiuni.
-
Băsescu: Susţin reducerea CAS. Nu sunt suficient de inteligent să înţeleg de unde se va susţine
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, dumunică, la o dezbatere a Fundaţiei Mişcarea Populară, că nu este împotriva reducerii CAS cu 5%, el menţionând însă că nu este "suficient de inteligent" să înţeleagă de unde se va susţine măsura, care înseamnă 5,5 miliarde.
-
Când va trece România la euro? Băsescu e nemulţumit de pesimismul BNR şi al Guvernului
Ambiguitatea legată de adoptarea monedei euro nu face bine României, a declarat duminică preşedintele Traian Băsescu, care a recunoscut că este surprins de pesimismul introdus în ultima perioadă, atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivelul Băncii Naţionale, cu privire la acest subiect. Altă dată un susţinător al aderării României la zona euro, guvernatorul BNR se arată mai puţin entuziast în ultima vreme. În 2007, la momentul aderării la Uniunea Europeană, ţinta stabilită pentru aderarea la zona euro era 2014. Însă aderarea a fost amânată sine die, din moment ce niciun oficial nu a asumat o nouă dată.
-
Băsescu: Pentru anul acesta văd capacitatea de creştere a economiei între patru şi cinci procente
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la o dezbatere a Fundaţiei Mişcarea Populară, că politica Guvernului de a introduce 35 de taxe noi este greşită, "ca şi cum ai trage frâna economiei", el precizând că este, cu toate acestea, optimist în privinţa creşterii economice în 2014.
-
Trezoreria a împrumutat vineri 75 mil. lei de la bănci, la ultima operaţiune cu titluri de stat din luna aprilie
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat vineri 75 de milioane de lei de la băncile locale, la ultima operaţiune cu titluri de stat din luna aprilie.
-
Eurobank vrea să-şi majoreze capitalul cu 2,86 miliarde de euro
Al treilea grup bancar elen, Eurobank Ergasias, a demarat, vineri, operaţiunea de majorare a capitalului cu 2,86 miliarde de euro, prin emiterea de noi acţiuni, la un preţ de 0,30 - 0,33 euro pe titlu, transmite site-ul ekathimerini.com.
-
Moody’s a îmbunătăţit perspectiva ratingului României de la negativă la STABILĂ. Riscurile privind creşterea economică şi finanţarea au scăzut
Moody’s a îmbunătăţit perspectiva ratingului Baa3 al României de la negativă la stabilă, anticipând că evoluţia bună din 2013 a indicatorilor macroeconomici va continua, în timp ce riscurile privind creşterea economică şi finanţarea au scăzut datorită redresării zonei euro.
-
Banca centrală a Rusiei anunţă o majorare surpriză a dobânzii de bază pentru a combate inflaţia
Banca centrală a Rusiei a decis vineri, în mod suprinzător, să majoreze dobânda de politică monetară până la 7,5%, de la 7%, ca răspuns la riscurile inflaţioniste, în condiţiile în care ameninţarea sancţiunilor occidentale afectează economia rusească şi rubla, potrivit Reuters.
-
BCE pregăteşte terenul pentru un eventual program de achiziţii de active
Preşedintele Băncii Central Europene, Mario Draghi, a declarat joi că BCE ar putea demara un program amplu de achiziţii de active dacă perspectivele inflaţiei se vor înrăutăţi, transmite Reuters.
-
Grupul OTP nu a găsit o ţintă adecvată pentru achiziţie în România
Grupul ungar OTP nu a găsit o ţintă adecvată pentru preluare în România, piaţă pe care o consideră de importanţă strategică, şi ar putea face în curând o achiziţie în ţările în care are o cotă de piaţă redusă, a declarat directorul general al OTP, Sandor Csanyi.
-
Şeful OTP spune că banca poate face faţă oricărui şoc venit din Ucraina
Grupul bancar ungar OTP poate face faţă escaladării conflictului dintre Rusia şi Ucraina, inclusiv celui mai negativ scenariu în care ar pierde toate investiţiile sale în cele două ţări, a declarat joi, pentru Bloomberg, directorul general de la OTP, Sandor Csanyi.
-
S&P ar putea acorda României ratingul favorabil investiţiilor străine, potrivit Erste
Agenţia de clasificare a riscurilor de investiţii S&P ar putea creşte rating-ul României la nivelul de „investment grade" (favorabil investiţiilor străine), potrivit Erste Research Group.
-
Leul a ajuns la minimul ultimei luni. Va trece cursul sub pragul de 4,45 lei/euro?
Euro a scăzut sub nivelul de 4,45 lei/euro în a doua jumătate a şedinţei interbancare de vineri, dar cursul oficial al Băncii Naţionale nu a reuşit să spargă acest prag şi s-a oprit la 4,4517 lei/euro, un minim al ultimei luni. Un curs de schimb mai scăzut fusese afişat pe 28 martie.
-
Testele de stres la care vor fi supuse băncile europene prevăd o recesiune de doi ani
Băncile europene vor fi testate cu privire la capacitatea lor de a face faţă unei perioade de doi ani de recesiune, pentru a stabili dacă au suficient capital pentru a face faţă şocurilor economice, a declarat vineri pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.
-
Câţi bani încasează România din TVA şi câţi din impozitul pe profit comparativ cu 9 ţări din Europa
TVA asigură un sfert din veniturile bugetare ale României, taxa pe valoarea adăugată aducând în 2013 câştiguri de 51,8 miliarde de lei, echivalentul a 8,3% din PIB.
-
Costul asigurării datoriilor Rusiei a atins maximul ultimilor doi ani
Costul asigurării împotriva riscului deneplată a datoriilor Rusiei (CDS) a urcat vineri la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, după ce Standard&Poor’s a retrogradat cu o treaptă ratingul ţării, la nivelul BBB-, cu perspectivă negativă, din cauza riscurilor provocate de tensiunile din Ucraina.
-
Banca Transilvania a înregistrat 100.000 de carduri nou emise, în programul de loialitate STAR
Banca Transilvania (BT) a înregistrat o creştere cu 100.000 a numărului de carduri nou emise, în trei ani de la iniţierea programului de loialitate STAR, adresat deţinătorilor de carduri de credit, au anunţat reprezentanţi ai băncii.
-
Profitul Bank Leumi a scăzut de şase ori anul trecut, la 2 mil. lei. Stocul de credite a ajuns la 800 mil. lei, după o creştere cu 4%
Bank Leumi, filiala locală a grupului israelian cu acelaşi nume, a avut anul trecut un profit net de 2,1 milioane de lei, de şase ori sub nivelul din 2012, în condiţiile în care veniturile nete din dobânzi au scăzut cu 9%, iar cheltuielile operaţionale au rămas la acelaşi nivel, potrivit datelor din raportul anual. Banca îşi bugetase la începutul lui 2013 un profit net de 15,5 mil. lei.
-
Teodorovici: Am alocat 3 miliarde de euro pentru IMM. Numărul lor e de 3 ori mai mic faţă de media UE
Numărul IMM din România este de trei ori mai mic decât media europeană, motiv pentru care au fost alocate peste trei miliarde de euro pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii între 2014 şi 2020, a declarat, vineri, la Atena, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
-
Şeful asigurătorului Groupama: 2013 a fost ultimul an cu pierderi. Anul acesta trecem pe profit
Groupama, o companie de top cinci din piaţa asigurărilor generale deţinută de grupul francez cu acelaşi nume, şi-a redus cu 50% pierderea tehnică netă anul trecut, de la un nivel de 110 milioane de lei (25 mil. euro) în 2012, în condiţiile creşterii profitabilităţii poliţelor auto facultative (Casco) şi reducerii expunerii pe asigurări RCA (poliţe auto obligatorii).
-
Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni derulate la BVB, în scădere cu aproape 79%
Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni derulate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în această săptămână a totalizat 100,35 milioane de lei, în scădere cu aproape 79% faţă de săptămâna precedentă, potrivit analizei Puls Capital realizată de casa de brokeraj Intercapital Invest.
-
Turcii de la Garanti Leasing vor să reia creşterea şi să ajungă la finanţări de 60 milioane de euro
Garanti Leasing, compania de leasing financiar a Garanti, şi-a bugetat o creştere cu 20% a finanţărilor acordate anul acesta, de la un nivel de 50 mil. euro în 2013 şi în paralel ţinteşte revenirea portofoliului de active peste pragul de 100 mil. euro. Compania a încheiat anul trecut pe locul şase în clasamentul firmelor de leasing afiliate băncilor, cu o cotă de piaţă de circa 6%.
-
Creditul pentru populaţie şi firme s-a redus cu 0,2% în martie, la 217,86 miliarde lei
Creditul pentru populaţie şi firme a scăzut în martie cu 0,2% faţă de februarie, la 217,86 miliarde lei, pe fondul avansului împrumuturilor în lei cu 2,3%, la 88,13 miliarde lei, în timp ce finanţările în valută exprimate în lei s-au redus cu 1,9%, la 129,73 miliarde lei, potrivit datelor BNR.
-
Firmele de leasing au rămas cu 1.250 angajaţi
Companiile de leasing financiar au rămas cu 1.253 de salariaţi la sfârşitul lunii decembrie, după ce peste 300 de oameni au plecat din sistem pe parcursul anului trecut, potrivit datelor asociaţiei societăţilor financiareALB România. Doar în trimestrul al patrulea numărul angajaţilor din industria de leasing a scăzut cu 115 persoane.
-
Firmele, pedepsite de Fisc dacă îşi aleg greşit partenerii de afaceri
Deşi tranzacţiile cu parteneri inactivi înseamnă costuri mari pentru firme, cum ar fi pierderea dreptului de deducere a cheltuielilor şi a TVA, sunt greu de evitat. Modul în care Fiscul publică listele cu inactivi şi criteriile de declarare a inactivităţii forţează companiile să-şi asume riscuri incalculabile
-
Tensiunea de pe piaţa monetară s-a calmat: dobânzile scad din nou
Dobânda interbancară Robor pe o zi a scăzut ieri cu un punct procentual, la 3,3% pe an, după o repriză de creştere de 2,5 puncte procentuale consemnată în cele trei şedinţe precedente. Scăderea dobânzilor, anticipată de altfel de către analişti, confirmă practic percepţia generală privind existenţa unui exces de lichiditate pe piaţa monetară.
-
Cel mai puternic bancher al Europei pregăteşte terenul pentru lansarea armelor neconvenţionale
Preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi a declarat că instituţia sa ar putea lansa acţiuni de amploare de achiziţii de active dacă perspectiva inflaţiei se înrăutăţeşte şi a avertizat că euro mai puternic ar putea face să deraieze revenirea economică din zona euro. El pregăteşte astfel una dintre cele mai radicale politici din istoria BCE, scrie Bloomberg.
-
Obligaţiunile BEI s-au copt: banca rambursează investitorilor principalul de 300 de milioane de lei
Obligaţiunile în lei emise de Banca Europeană de Investiţii (BEI) în 2007 şi listate la bursa din Bucureşti sub simbolul EIB14 ajung la maturitate pe 10 mai, astfel că banca va începe plata principalului de 300 de milioane de lei către toţi investitorii care deţin obliga¬ţiunile la data de 5 mai.