Arhiva » Aprilie 2014 » 23 Aprilie 2014
Toate stirile publicate in data de 23 Aprilie 2014 | 40 de inregistrari
-
Fondurile de pensii obligatorii au câştigat peste un miliard de lei anul trecut. Ce fonduri au înmulţit cel mai mult banii contributorilor
Şase din cele opt fonduri de pensii private obligatorii au încheiat anul 2013 cu profituri nete cumulate de 1,137 miliarde de lei (258 de milioane de euro), mai mult cu 60% decât în 2012, graţie creşterii activelor şi unui an profitabil pe piaţa instrumentelor cu venit fix şi pe bursă.
-
ASF a avizat modificarea statutului Fondului Proprietatea prin reducerea mandatului administratorului de la 4 la 2 ani
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat unele modificări la statutul Fondului Proprietatea (FP), printre acestea numărându-se şi reducerea mandatului administratorului de la patru la doi ani.
-
Curăţenie generală. Legea care dă fiori firmelor de asigurare din România
De la finele acestui an, firmele de asigurare din România trebuie să înceapă pregătirile pentru implementarea unor noi standarde privind solvabilitatea şi capitalul. După ce standardul Solvency II va deveni obligatoriu, din 2016, mai mulţi asigurători din România vor fi nevoiţi să aducă de acasă zeci şi chiar sute de milioane de euro, sau să părăsească pur şi simplu piaţa. Oricum ar fi, noile reguli ne vor scumpi asigurările.
-
Cine sunt brokerii care au făcut tranzacţia de vineri cu Banca Transilvania
Tranzacţia prin care Bank of Cyprus a vândut vineri 10% din acţiunile Băncii Transilvania (TLV) pentru 368 mil. lei (82,5 mil. euro) a fost intermediată de firma cehă de brokeraj Wood, de partea vânzătorului, şi de Swiss Capital, cea mai mare firmă locală de brokeraj, de partea cumpărătorilor.
-
Banca Transilvania valorează 1,1 miliarde de dolari, după vânzarea pachetului deţinut de Bank of Cyprus
Valoarea Băncii Transilvania (TLV) coboară la 1,14 miliarde de dolari, la cursul valabil astăzi, potrivit preţului tranzacţiei speciale, prin care Bank of Cyprus şi-a vândut pachetul de acţiuni deţinut la bancă. Bursa evaluează banca cu 8% mai mult, în piaţa deschisă şi micilor investitori.
-
Investitorii s-au întors mai optimişti după sărbători
Bursa a crescut cu 0,5%, trasă în sus de creşterile de pe plan extern, după ce indicele DAX s-a apreciat ieri cu 2%, însă lichiditatea s-a menţinut foarte scăzută, în condiţiile în care o parte din investitori au profitat de sărbători pentru a-şi prelungi vacanţa şi nu au fost prezenţi la tranzacţionare.
-
Acuze grave ale guvernului: Fostul şef al EximAsig a cheltuit banii companiei pe excursii la Nisa, telefoane Vertu şi genţi Louis Vuitton
Corpul de control al guvernului a sesizat procurorii în legătură cu activitatea fostei conduceri a asigurătorului de stat Exim¬Asig, asigurată de Radu Frîn¬cu şi Marius Banu în perioada 2010-2013, care ar utilizat 831.000 de lei şi 53.000 de euro din fondurile companiei în interes personal sau pentru alte persoane din afara companiei.
-
Elveția finanțează cu 2,15 milioane franci elvețieni un proiect în România pentru combaterea spălării banilor
Elveția a acordat României o finanțare nerambursabilă de 2,15 milioane de franci elvețieni pentru un proiect vizând combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului, în cadrul unui program de asistență financiară nerambursabilă de 181 milioane franci elvețieni (circa 150 milioane de euro).
-
Subscrierile Euroins au scăzut cu 17% în primul trimestru, la 25 milioane de euro
Euroins România a subscris prime de 25,2 milioane de euro în primul trimestru, în scădere cu 16,7% faţă de perioada similarã din 2013, potrivit datelor publicate de grupul bulgar Eurohold, acţionarul majoritar al asigurătorului român.
-
Banca Angliei va testa băncile în privinţa vulnerabilităţii la atacurile hackerilor
Banca Angliei va derula în acest an un program fără precedent de testare a vulnerabilităţilor individuale ale băncilor la atacurile hackerilor asupra infrastructurii IT, potrivit cotidianului britanic Financial Times.
-
BNR: Totalul sumelor refuzate la plată de bănci a scăzut cu 35% în martie, faţă de luna precedentă
Valoarea sumelor refuzate la plată de băncile comerciale a scăzut, în martie, faţă de februarie, cu peste 35%, la 440 de milioane de lei, de la 684 de milioane de lei, potrivit datelor raportate la Centrala Incidentelor de Plăţi din Banca Naţională a României.
-
Dobânzile la lei au crescut pe piaţa monetară după pauza de Paşte
Ratele medii ale dobânzilor afişate ieri de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au crescut de la 1,76% - 2,26% la 2,5-3% pe an, în condiţiile în care se apropie finalul actualei perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii de către bănci.
-
Medvedev: Rusia va pedepsi Visa şi MasterCard pentru participarea la sancţiunile impuse de SUA
Premierul rus Dimitri Medvedev a avertizat, marţi, companiile americane Visa şi MasterCard că vor fi pedepsite pentru participarea la sancţiunile impuse de Statele Unite unor bănci şi persoane din Rusia, considerate apropiate Kremlinului.
-
UniCredit şi Intesa vor înfiinţa un vehicul unde vor transfera creditele neperformante - FT
Cele mai mari bănci italiene, UniCredit şi Intesa Sanpaolo, s-au aliat cu fondul american de investiţii Kohlberg Kravis Roberts (KKR), pentru a transfera creditele neperformante într-un vehicul ce va furniza capital pentru companiile cu probleme, a anunţat, luni, publicaţia britanică 'Financial Times' (FT), transmite Reuters.
-
Eurostat: România, cea mai mare scădere a lucrărilor de construcții în rândul statelor UE, în februarie
România a înregistrat cel mai semnificativ declin al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană în februarie 2014, comparativ cu perioada similară din 2013, arată datele prezentate marți de Oficiul european de Statistică (Eurostat). La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcții au crescut în februarie cu 5,5%, iar în zona euro s-a înregistrat un avans de 6,7%.
-
În Crimeea vor opera până la sfârşitul lunii aprilie peste 200 de sucursale ale băncilor din Rusia
În Crimeea vor opera până la sfârşitul lunii aprilie peste 200 de sucursale ale băncilor din Rusia, a declarat viceguvernatorul băncii centrale de la Moscova, Mikhail Sukhov.
-
CEC Bank lansează un credit dedicat tinerilor întreprinzători
CEC Bank anunţă lansarea creditului SRL-D 2014, dedicat tinerilor întreprinzători, în vederea înfiinţării şi dezvoltării de microîntreprinderi, informează, marţi, banca.
-
Asigurarea RCA se va scumpi masiv
Cazurile de neplată a daunelor pe piața asigurărilor auto în România ar putea deveni din ce în ce mai rare dacă autoritățile continuă politica de sancționare a celor care au astfel de probleme.
-
Holcim ÅŸi Lafarge ar putea vinde pentru fuziune active cu profituri de circa un miliard de dolari
Holcim şi Lafarge, cei mai mari producători de ciment la nivel mondial, ar putea vinde, pentru finalizarea cusucces a fuziunii de 40 de miliarde de dolari convenite recent, active cu profituri de aproximativ 1 miliard de dolari, din care două treimi din Europa, iar restul posibil din SUA şi Canada.
-
Moody’s şi Fitch: Companiile din Rusia pot achita datorii de 115 miliarde de dolari scadente în 12 luni
Companiile din Rusia au datorii de 115 miliarde de dolari scadente în următoarele 12 luni, dar vor avea bani să le achite chiar dacă pieţele de obligaţiuni sunt blocate din cauza crizei din Ucraina, potrivit agenţiilor de evaluare financiară Moody’s şi Fitch.
-
SIF Moldova cumpără acţiuni ale Băncii Transilvania din participaţia lichidată de Bank Of Cyprus
Bank of Cyprus (BoC) a anunţat vineri că a finalizat vânzarea participaţiei de peste 9,9% din acţiunile deţinute la Banca Transilvania. Au cumpărat SIF Moldova şi alţiinvestitori instituţionali
-
Francezii nu mai au răbdare cu moştenirea greacă de la Emporiki. Crédit Agricole a ajuns în 2013 la al şaptelea an la rând cu pierderi
Crédit Agricole, filiala locală a unuia dintre cele mai puternice grupuri bancare franceze cu active de peste 1.700 mld. euro, a raportat o pierdere netă de 28,2 mil. lei pe 2013 după ce în 2012 înregistrase un rezultat negativ de 27,3 mil. lei.
-
Casa de modă Armani a plătit fiscului italian 270 milioane euro, într-o investigaţie legată de taxe
Casa de modă Giorgio Armani a plătit fiscului italian 270 de milioane de euro pentru a încheia amiabil o dispută legată de taxe datorate pentru sume încasate de la subsidiarele din străinătate ale companiei,potrivit cotidianului Il Sole 24 Ore.
-
Banca Transilvania a răscumpărat acţiuni de aproape 2,14 milioane lei, în perioada 10-16 aprilie
Banca Transilvania a răscumpărat de pe bursă, în perioada 10-16 aprilie, peste 1,18 milioane acţiuni proprii, în valoare de aproape 2,14 milioane lei, la preţuri cuprinse între 1,7972 lei/acţiune şi 1,8077 lei/acţiune, potrivit unei raportări transmise Bursei de Valori Bucureşti.
-
Şeful Raiffeisen: Lucrăm în aceeaşi piaţă cu restul băncilor mari, dar la noi nu vor exploda provizioanele
„La noi sper să reziste «mitul» profitabilităţii solide şi al neperformantelor sub control. Suntem foarte confortabili cu nivelul de provizioane şi cred că am arătat o abordare conservatoare încă de la începutul crizei, când am provizionat mult. Nici nu cred că ai putea să ascunzi o anumită situaţie după cinci ani de criză. Am preferat să fim conservatori – mai bine iau un provizion acum şi îl reversez mai târziu decât să mă trezesc cu un eveniment care să mă ia prin surprindere. La început acţionarul chiar era nedumerit pentru că părea că noi provizionăm excesiv în comparaţie cu abordarea altora.“
-
Asigurătorii şi băncile au primit injecţii de capital de 38 mil. euro în T1
Asigurătorii şi băncile străine au adus în primul trimestru 169 milioane de lei (38 mil. euro) la capitalul subsidiarelor locale pentru a mai acoperi pierderile din ultimii ani sau pentru a menţine indicatorii de solvabilitate şi lichiditate în limitele cerute de supraveghetori.
-
Bitcoin pierde viteză din cauza falimentelor şi a sinuciderilor. Nu şi ideea monedei virtuale
Mt. Gox, altădată cea mai mare casă de schimb valutar în moneda virtuală bitcoin, ar fi renunţat la planurile de relansare şi ar fi cerut lichidarea, deşi ceruse protecţia legii în caz de faliment, potrivit Reuters. Vestea vine la o lună după sinuciderea şefei unei alte mari case de schimb. Nu sunt singurele necazuri ale bitcoin, dar nu şi ale ideii de monedă virtuală.
-
Ce credite s-au dat prin Prima Casă în fiecare an de la începerea programului
Băncile au ajuns la începutul lunii aprilie la un portofoliu de 111.000 de credite ipotecare acordate prin programul guvernamental Prima casă, în creştere cu aproape 5.000 de împrumuturi faţă de nivelul din decembrie anul trecut, potrivit datelor publicate pe site-ul guvernului.
-
Şeful Deutsche Post DHL: Europa dă primele semne de revenire economică, dar va fi un proces greoi
Europa manifestă primele semne de revenire a economei, în timp ce creşterea va fi mai solidă în Asia, dar nicio regiune a Globului nu va înregistra o rată solidă de expansiune în acest an, consideră directorul general al grupului Deutsche Post DHL, Frank Appel.
-
Cine este de vină pentru datoriile bugetare: insolvenţa sau haosul Fiscului?
În legislaţia fiscală nu există un termen precis de începere a executării silite. Astfel, datoriile se adună cu anii, fără ca Fiscul să intervină, până când firmele îşi cer insolvenţa. Datele arată că statul are, în medie, doi-trei ani la dispoziţie să recupereze debitele înainte de declanşarea insolvenţei
-
Banca italiană care a stat 10 ani în umbră şi ar putea creşte brusc la peste 1.000 de unităţi
Intesa Sanpaolo Bank România ar putea avea în curând una dintre cele mai extinse reţele de pe piaţa bancară, odată cu adăugarea a minim 1.000 de puncte de vânzare a produselor sale, în baza unui parteneriat cu Poşta Română.
-
O alianţă a SIF-urilor a preluat pachetul de acţiuni ale Băncii Transilvania vândut de Bank of Cyprus
SIF Muntenia (SIF4), SIF Moldova (SIF2) şi, cel mai probabil, SIF Banat Crişana (SIF1) sau una dintre companiile controlate de aceasta, s-au aliat încă odată, într-o operaţiune de piaţă, de data aceasta pentru cumpărarea pachetului de acţiuni ale Băncii Transilvania (TLV), vândut de Bank Of Cyprus. Operaţiunea poartă amprenta şefului SIF1 şi SIF4, Dragoş Bîlteanu.
-
Metoda prin care poţi reduce cu zeci de procente preţul asigurării auto
Pentru conducătorii auto care merg prudent şi care îşi ţin maşinile în locuri bine protejate există o metodă care le poate reduce substanţial prima de asigurare CASCO fără riscuri suplimentare. Costurile scad cu cel puţin 20% în cazul unui şofer aflat la volanul unui Logan.
-
Cea mai veche bancă din lume are nevoie de 6,9 mld. dolari pentru a achita ajutorul de stat
Conducerea Monte dei Paschi di Siena a majorat necesarul de capital al băncii italiene de la trei la cinci miliarde de euro (6,9 miliarde de dolari), banii urmând să fie folosiţi la achitarea ajutorului de stat şi la constituirea unui capital tampon în timpul verificării activelor de către BCE, transmit Bloomberg şi Reuters.
-
Eurobank and National Bank of Greece, nerăbdătoare să acceseze pieţele financiare
Grupurile elene Eurobank Ergasias şi National Bank of Greece se grăbesc să profite de pe urma climatului favorabil al Greciei de pe pieţele globale, după ce Eurobank a început, vineri, procesul de majorare a capitalului şi NBG urmează să anunţe, marţi, noua emisiune de bonduri pe cinci ani, transmite site-ul ekathimerini.com.
-
BRD: 2014, creştere cu 2,4% a numărului de clienţi, cu 4% a creditelor şi scădere cu 3,6% a depozitelor
Numărul de clienţi ai BRD - Groupe Societe Generale ar urma să crească anul acesta cu 2,4% faţă de anul trecut, valoarea creditelor se va majora cu 4%, iar cea a depozitelor va scădea cu 3,6%, conform bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2014 aprobat joi de Adunarea Generală a Acţionarilor.
-
Spurny, BCR: Este trist să vezi oameni bogaţi care nu vor să-şi mai susţină companiile, deşi stă în puterea lor să le salveze
Există în România proprietari de companii care au averi personale importante, dar refuză să-şi pună banii la bătaie pentru a le salva, deşi ar putea să o facă dacă ar vrea, afirmă şeful BCR, Tomas Spurny.
-
Asigurătorii au încasat în două luni 23 mil. euro de pe pieţele externe
Companiile locale de asigurări au vândut în lunile ianuarie şi februarie poliţe de 104 milioane de lei (23 mil. euro) în ţările membre ale Uniunii Europene, cu 87% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Subscrierile pe alte pieţe au ajuns astfel la 7,5% din afacerile totale ale asigurătorilor. Spre comparaţie, anul trecut ponderea era de numai 4%.
-
Uniqa a urcat pe locul cinci, cu afaceri de 130 mil. euro, dar piaţa românească rămâne pe lista cu nemulţumiri a austriecilor
Uniqa, subsidiara locală a asigurătorului austriac cu acelaşi nume, a subscris în 2013 prime brute de aproximativ 590 de milioane de lei (130 mil. euro), în creştere cu 17% faţă de anul anterior, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza datelor privind cota de piaţă publicate în raportul anual al grupului.
-
Piaţa IFN-urilor a pierdut credite de 6 mld. lei şi 50.000 de clienţi în patru ani
Stocul de credite acordate de instituţiile financiare nebancare (IFN) s-a redus cu aproape 6 miliarde de lei în ultimii patru ani, respectiv cu un sfert faţă de nivelul de la sfârşitul lui 2009, intrând sub pragul de 18 miliarde de lei în februarie 2014, potrivit datelor BNR.