Arhiva » Aprilie 2014 » 17 Aprilie 2014
Toate stirile publicate in data de 17 Aprilie 2014 | 17 de inregistrari
-
Maghiarii de la OTP vând luna aceasta credite de consum cu dobândă de 10%
OTP Bank, un jucător de talie medie din sistemul bancar, vinde până la finalul lunii aprilie credite de nevoi personale în lei cu dobândă efectivă de 10,5% pe an. Dobânda nominală este de 9,99% pe an. Pentru un credit de 10.000 de lei pe cinci ani, rata lunară este de 212 lei, iar până la finalul contractului clientul are de achitat 12.745 de lei.
-
Economia este mult mai îndatorată: Firmele locale au luat credite de 11 miliarde de euro direct de la bănci din străinătate
Companiile româneşti aveau la sfârşitul anului trecut credite de 11 mld. euro contractate direct de la bănci din străinătate, cele mai multe din Germania şi Austria, potrivit unor date publicate de BNR. Acestea reprezintă aproape o treime din totalul împrumuturilorcompaniilor, care au şi credite contractate de la băncile locale de echivalentul a 25 mld. euro.
-
Constantin Chirca, BNR: Datoria externă, o modalitate corectă de abordare
Simpozionul „Transformări în economia românească“, organizat de BNR, luni 7 aprilie a.c., care şi-a propus să analizeze într-o primă etapă transformările economice din ultimii 14 ani, a fost un bun început pentru a gândi profund atunci când ne propunem să oglindim o stare macroeconomică.
-
Noul Cod al insolvenţei acordă trei ani reorganizării companiei
Camera Deputaţilor, for decizional, a adoptat în noul Cod al insolvenţei aproape toate amendamentele solicitate de specialişti, inclusiv menţinerea perioadei de reorganizare la trei ani, faţă de propunerea iniţială de un an, şi limitarea la un an a perioadei de observaţie. În procedură se mută, astfel, presiunea de pe reorganizarea firmei pe intervalul în care contestaţiile creditorilor adăugau ani la procedură.
-
Marile bănci europene au vândut anul trecut active în valoare de 2.000 de miliarde de euro
Primele 30 de bănci europene au vândut anul trecut active în valoare de 2.000 de miliarde de euro şi ar urma să facă acelaşi lucru şi în 2014, în condiţiile în care presiunile organismelor de reglementare determină băncile de investiţii să-şi reducă, iar băncile de retail să-şi vândă o parte din credite, se arată într-o analiză realizată de Reuters.
-
Banca Transilvania a ajuns în martie la 425.000 de utilizatori de internet banking
Banca Transilvania, a treia bancă locală după activele deţinute, a ajuns la finalul lunii martie la un număr de 425.000 de clienţi care utilizează serviciul de internet banking, creşterea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut fiind de 20%.
-
Englezii, irlandezii, austriecii şi germanii au cumpărat jumătate din cele mai ieftine eurobonduri lansate de România
Investitorii din Marea Britanie şi Irlanda au subscris 33% din împrumutul de 1,25 mld. euro luat de România marţi, dar obligaţiunile în euro au atras şi interesul austriecilor şi germanilor care au cumpărat 22% din titluri.
-
Inflația în zona euro a coborât în luna martie la cel mai scăzut nivel din 2009
Oficiul european de statistică (Eurostat) a confirmat miercuri că în luna martie 2014 inflația în zona euro a atins cel mai scăzut nivel de după luna noiembrie 2009, ceea ce pune presiuni pe Banca Central Europeană să intervină dacă prețurile nu își vor reveni, transmite Reuters.
-
Neacşu, EAM: România se va împrumuta pe scadenţe mai lungi de 10 ani şi va accesa în 2 ani şi pieţele asiatice
România se va împrumuta pe scadenţe mai lungi de 10 ani, iar în următorii doi ani va accesa şi pieţele asiatice de capital pentru a-şi diversifica împrumuturile, a declarat, pentru AGERPRES, Dragoş Neacşu, preşedintele Erste Asset Management/ EAM /, cel mai mare administrator de fonduri de investiţii pe piaţa autohtonă.
-
Parteneriatul cu Poşta Română, marele pariu al italienilor de la Intesa pentru o expansiune rapidă în retail
Intesa Sanpaolo, puternicul grup italian cu active de 626 mld. euro, a avansat cu negocierile iniţiate la sfârşitul anului trecut cu Poşta Română pentru construirea unui parteneriat pe piaţa bancară, iar în maximum două luni ar urma să fie anunţat rezultatul.
-
Valoarea tranzacţiilor imobiliare a crescut spectaculos în primul trimestru, la peste 300 milioane de euro
Valoarea tranzacţiilor cu proiecte imobiliare din România a crescut spectaculos în primul trimestru, la 303 milioane euro, depăşind nivelul din întreg anul trecut, piaţa locală plasându-se pe poziţia a treia în Europa Centrală şi de Est, după Polonia şi Rusia.
-
Vânzările asigurătorilor au stagnat la 1,4 miliarde de lei în ianuarie şi februarie
Companiile de asigurări au subscris în lunile ianuarie şi februarie prime cu o valoare cumulată de aproape 1,4 miliarde de lei (310 mil. euro), cu circa 2% peste nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Comparativ cu evoluţia din prima lună a anului, ritmul de creştere s-a înjumătăţit.
-
Scutaru: Măsura neimpozitării profitului reinvestit nu are efecte scontate fără reducerea CAS
Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, miercuri, că măsura anunţată de Victor Ponta privind neimpozitarea profitului reinvestit nu va avea efectul scontat în economie dacă nu este însoţită de reducerea CAS cu 5%, liberalii menţinând intenţia depunerii unei moţiuni de cenzură.
-
BCR şi-a luat şef pe recrutare de la Uniqa
Gabriela Marin, un executiv cu o experienţă de peste 16 ani în domeniul resurselor umane, a fost recutată de BCR, cea mai mare bancă locală, pentru poziţia de director al diviziei de recrutare şi dezvoltare a băncii.
-
Bucşa, UniCredit: O să ne batem cu Vietnamul la salarii, dacă nu scade taxarea muncii
Guvernul are încasări prea slabe pentru a putea reduce contribuţiile de asigurări sociale, şi introducerea impozitării progresive se va face cu un nivel maxim de peste 16%, pe fondul încasărilor slabe la buget, crede Dan Bucşa, economist la UniCredit Londra. Nişte măsuri de acest gen vor lovi în productivitatea României, şi va afecta salariile şi consumul intern. Bucşa mai prognozează că în şase ani ne vom bate cu Vietnam şi Indonezia la nivelul salariilor, după ce am fost depăşiţi de China.
-
Erste: Economia României ar putea depăşi pentru prima dată în acest an nivelul din 2008
Produsul Intern Brut (PIB) al României ar putea depăşi pentru prima dată în acest an nivelul din 2008, susţinut de o revenire a cererii interne, în timp ce principalele riscuri ar fi eventuala deteriorare a încrederii consumatorilor şi o producţie agricolă sub aşteptări, estimează analiştii Erste.
-
Consumul a scăzut cu 5%, iar cele mai afectate au fost micile companii. Marii consumatori au recuperat pe final de an
După un nou an de scădere a consumului de energie, cu 5%, ritm dublu faţă de cel din 2012, anul trecut se apropie de nivelul din 2009, cel mai dur an de criză prin care a trecut România după căderea Lehman Brothers, care a adus o reducere a cererii interne de aproape 9%.