Arhiva » Aprilie 2014 » 15 Aprilie 2014
Toate stirile publicate in data de 15 Aprilie 2014 | 38 de inregistrari
-
Cele mai mari bănci din Europa au renunţat anul trecut la 80.000 de angajaţi
Cele mai mari 30 de bănci din Europa în funcţie de capitalizare au renunţat anul trecut la 80.000 de angajaţi, reprezentând 3,5% din total, iar o revenire a numărului de locuri de muncă la nivelul anterior crizei pare puţin probabilă, în pofida recuperării economice din regiune.
-
Ofertele de primăvară ale băncilor. Dobânzile la creditele de consum se apropie de pragul de 10%
Băncile se bat în oferte de primăvară de credite pentru nevoi personale. Dobânzile la împrumuturi, cu toate costurile incluse, se apropie de pragul de 10%.
-
Valoarea totală a depozitelor garantate de FGDB a fost de 159,2 miliarde lei, la 31 martie 2014
Header
-
Cerere pentru 58 de persoane într-un singur accident. Sume uriaşe plătite pentru şoferii fără RCA
Potrivit datelor furnizate de directorul Fondului pentru Victimele Străzii, Sorin Greceanu, sumele achitate sub titlu de vătămări corporale către familiile victimelor lovite de şoferi neidentificaţi au crescut, în 2013, cu 836%. Sumele achitate pe daune morale şi vătămări corporale în numele şoferilor fără RCA au urcat şi ele la 30 de milioane de lei
-
SUA au semnat o garanţie pentru un ajutor de un miliard de dolari destinat Ucrainei
Secretarul american al Trezoreriei Jacob Lew a semnat luni o garanţie, din partea Statelor Unite, pentru un credit în valoare de un miliard de dolari destinat Ucrainei, la Washington, unde l-a primit pe ministrul ucrainean al Finanţelor Oleksandr Şlapak.
-
În ce îşi ţin banii fondurile de pensii din România
Cele 18 fonduri de pensii româneşti deţin aproape 10% din titlurile de stat emise de Guvernul României. La 15,7 miliarde de lei (peste 3,5 miliarde de euro) se ridică activele totale ale fondurilor de investiţii care vor asigura pensiile private a peste 6,5 milioane de români.
-
UE pregăteşte extinderea scadenţei datoriilor Greciei
Liderii europeni pregătesc reducerea poverii datoriei Greciei, dar nu printr-o nouă restructurare, ci prin extinderea scadenţelor până la 50 de ani şi reducerea dobânzilor, potrivit unor surse comunitare citate de Reuters.
-
Ce bariere va sparge cursul leului şi ce ar putea face BNR
Leul s-ar putea aprecia în această lună şi în vară, dar nu atât de mult încât BNR să devină nemulţumită de contribuţia cursului la competitivitatea exporturilor. Românii din străinătate vor trimite bani acasă de Sărbători, deşi mai puţini ca altădată. În plus, banii „fierbinţi” ar putea vizita mai des pieţele emergente, deci inclusiv piaţa românească, dat fiind că setea speculatorilor de randamente nu este potolită de de marile pieţe financiare.
-
SUA investighează operaţiunile cu obligaţiuni ale marilor fonduri de investiţii, de teama riscurilor
Autorităţile SUA investighează operaţiunile cu obligaţiuni ale fondurilor de investiţii, în condiţiile în care numai două dintre acestea, Pacific Investment Management şi BlackRock, administrează împreună active în valoare de 3.000 de miliarde de dolari, sumă aproape egală cu economia Germaniei.
-
Fraudele din piaţa de asigurări auto ajung la 20 milioane euro pe trimestru
Fraudele potenţiale în piaţa de asigurări auto se situează la circa 20 de milioane de euro pe trimestru, a declarat la Sinaia, în cadrul unui eveniment organizat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România /UNSAR/, Mădălin Roşu, directorul Diviziei Daune a Generali România şi responsabil interimar UNSAR pentru secţiunea asigurări auto.
-
BCR elimină comisionul OUR garantat pentru plăţile în valută către bănci din cadrul Grupului Erste
Banca Comercială Română (BCR) a eliminat, recent, comisionul OUR garantat care se aplicapentru operaţiunile de plăţi indiferent de valută, iniţiate către beneficiari ce deţin conturi în bănci din cadrul Erste Bank Group, potrivit unui comunicat al băncii.
-
Giganţii financiari ai lumii, speriaţi de cutremurele din Vrancea. Se scumpesc asigurările de locuinţă
Companiile de reasigurare, adică firmele care preiau o bună parte a riscurilor de catastrofă asigurate în România, se uită cu foarte mare precauţie la ţara noastră. Unele dintre ele au renunţat deja să reasigure firmele din România iar cele care au rămas percep tarife din ce în ce mai mari. Din această cauză, dar şi din alte motive, poliţele de locuinţă se vor scumpi substanţial anul acesta.
-
Ponta: Probabil că Isărescu rămâne pe viaţă la BNR dacă lucrurile merg bine
Numele lui Mugur Isărescu nu face parte dintre variantele de viitor preşedinte al ţării deoarece acesta îşi doreşte, cu siguranţă, un nou mandat de guvernator la Banca Naţională, consideră premierul Victor Ponta, care adaugă că, probabil, acesta va rămâne "pe viaţă" la BNR dacă lucrurile merg bine.
-
Ponta: Gheţea are contract la CEC până la anul, trebuie o soluţie pentru a nu primi despăgubiri
O soluţie de înlocuire a lui Radu Gheţea la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni poate fi găsită în această săptămână, având în vedere că acesta are un contract care expiră abia la anul şi trebuie găsită o soluţie prin care CEC să nu plătească aceste despăgubiri, afirmă premierul Ponta.
-
Atacul speculativ din 2008, un mit pentru care economia încă plăteşte
În 2008 nu am avut un atac speculativ asupra leului, cum a susţinut BNR, ci încă o eroare de politică monetară, ale cărei costuri le resimţim şi acum, arată, într-un studiu publicat săptămâna trecută, fostul şef al Trezoreriei ING Bank, analistul Florin Cîţu, care a fost prezent în piaţă în acele zile fierbinţi.
-
Ponta: Jiru ar putea prelua conducerea CEC Bank în această săptămână
Enache Jiru l-ar putea înlocui pe Radu Ghețea la conducerea CEC Bank în această săptămână, a anunțat prim-ministrul Victor Ponta luni seară, la România TV.
-
Statul va încasa cele mai mari dividende de pe bursă: 1,57 miliarde de lei
Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz şi Transelectrica, unde statul este acţionar majoritar, dar şi OMV Petrom, unde are o participaţie minoritară (20% din acţiuni), contribuie cel mai mult la dividendele statului.
-
Depozitele garantate ale populaţiei şi firmelor au înregistrat un recul de 2 mld. lei în primul trimestru
Populaţia şi firmele aveau depozite bancare garantate prin schema locală de asigurare a deponenţilor de echivalentul a 159 miliarde de lei (circa 35 mld. euro), adică puţin peste jumătate din totalul resurselor strânse de la clientelă de băncile locale, potrivit datelor Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare. Stocul depozitelor garantate a scăzut cu două miliarde de lei faţă de nivelul din decembrie 2013.
-
Statul ia o treime din dividendele de 4,5 miliarde de lei de pe bursă. La cine merg restul banilor?
Companiile de pe bursă distribuie în acest an 4,5 mld. lei (un miliard de euro) către acţionari sub formă de dividende sau distribuţii speciale din capitalul social (în cazul Fondului Proprietatea), acestea fiind cele mai mari distribuiri de profit din istoria bursei locale.
-
Depozitele băncilor străine s-au stabilizat la 6,5 miliarde de euro
Depozitele pe termen mediu şi lung ale străinilor deschise în bănci locale - în special forme de sprijin din partea băncilor-mamă, s-au stabilizat în perioada februarie-martie la circa 6,5 miliarde de euro, semnalizând o întrerupere a hemoragiei ma¬ni¬festate în ultimii doi ani, deşi per ansamblu procesul de de¬z¬intermediere a dat semne de accelerare anul trecut.
-
Grecii de la Bancpost au ajuns la o rată a neperformantelor de 28%
Grupul elen Eurobank, controlat de stat, dar care se pregăteşte de privatizare, a raportat pentru operaţiunile din România o rată a creditelor neperformante de 28% la sfârşitul lui 2013, în creştere cu aproape cinci puncte procentuale faţă de nivelul din urmă cu un an.
-
Numărul caselor asigurate obligatoriu a trecut pragul de un milion
PAID, compania care emite poliţele obligatorii de asigurare a locuinţelor, a ajuns la finalul lunii martie la un portofoliu de 1,1 milioane de contracte active, de trei ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de asigurător.
-
În ce companii s-au dus banii marilor finanţatori instituţionali externi
Cel mai mare credit acordat de o instituţie financiară internaţională pe piaţa locală de la începutul crizei a fost o finanţare de 200 mil. euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru un proiect eolian al italienilor de la Enel.
-
Otto Broker vrea afaceri de 7 mil. lei din poliţe de credit comercial şi garanţii
Otto Broker şi-a propus pentru acest an să intermedieze poliţe de credit comercial şi de garanţii de 6,5-7 milioane de lei, în creştere cu 30-40% faţă de 2013, evoluţie susţinută şi de lansarea unui program de prezentare către antreprenori a avantajelor încheierii acestor contracte de asigurare.
-
Finanţele plătesc dobândă de 4,6% pentru împrumuturile pe cinci ani
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat ieri 500 milioane lei prin obligaţiuni pe cinci ani, la un randament de 4,59% pe an, în scădere faţă de cel acceptat la operaţiunea derulată în luna martie.
-
Asirom a avut pierderi de 236 milioane de lei anul trecut. Afacerile au scăzut cu 9%
Asirom a consemnat pierderi de 235,5 milioane de lei în 2013, de la un profit net de 14,9 milioane de lei în urmă cu un an, iar subscrierile din asigurări generale şi de viaţă au scăzut cu 8,8%, la 544,1 milioane de lei, potrivit datelor aprobate luni de acţionarii asigurătorului.
-
Sancţiuni penale pentru abuzurile de piaţă
Abuzul de piaţă va fi pedepsit cu sancţiuni penale în scopul de a apăra integritatea acesteia, după ce Consiliul UE a adoptat luni propunerea de regulament ale Comisiei Europene privind abuzul de piaţă şi propunerea de directivă privind sancţiunile penale aplicabile abuzurilor de piaţă.
-
Decizie neasteptata a Bancii Ucrainei
Banca centrală a Ucrainei a crescut rata dobânzii de referinţă luni noaptea, pentru prima dată în ultimele opt luni, în încercarea de a susţine moneda ţării, grivna, şi de a limita inflaţia, în contextul agravării crizei politice.
-
Un nou record: rezervele valutare ale Chinei au ajuns 4.000 miliarde de dolari
Rezervele valutare ale Chinei au crescut în primul trimestru cu 129 de miliarde de dolari, la 3.950 miliarde de dolari, un nou record, confirmând astfel implicarea băncii centrale de la Beijing în deprecierea yuanului din ultima perioadă, potrivit Financial Times.
-
PE adoptă un set de propuneri legislative pentru completarea uniunii bancare
Parlamentul European a adoptat marţi cu o foarte largă majoritate trei texte legislative care completează uniunea bancară, pachet de reglementări care vizează ca pierderile provocate de falimentele băncilor din zona euro să nu mai fie suportate de contribuabilii europeni.
-
Tinerii incep, in sfarsit, sa economiseasca mai mult
Tinerii cu vârsta de până la 30 de ani precum şi cei din segmentul 30-40 de ani încep să economisească mai mult, aceste segmente de clienţi reprezentând aproape 20% din totalul clienţilor persoane fizice, conform unui studiu al Băncii Comerciale Române.
-
Daniel Constantin: Sperăm să avem 2,9 miliarde euro din fonduri UE investiţi în acest an în agricultură
România ar trebui să absoarbă în acest an 2,9 miliarde de euro din fonduri europene pentru investiţii în agricultură, cu 200 milioane euro mai mult faţă de anul trecut, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la conferinţa ZF Agricultura.
-
România a lansat pe pieţele externe o emisiune de euroobligaţiuni pe 10 ani
Ministerul Finanţelor a ieşit marţi pe pieţele internaţionale pentru a împrumuta 1-1,5 miliarde de euro printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate de 10 ani, potrivit unor surse bancare.
-
Depunerile la Raiffeisen Banca pentru Locuinţe cu crescut cu 24%, în 2013
Depunerile la Raiffeisen Banca pentru Locuinţe au crescut cu 24%, în 2013 faţă de 2012, iar valoarea creditelor acordate de RBL a fost cu 45% mai mare faţă de anul anterior, totalizând 27 milioane lei, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai băncii.
-
România îndeplineşte pentru prima dată toate criteriile de aderare la zona euro
Secretarul de stat în MAE George Ciamba a declarat, marţi, că pentru prima dată România îndeplineşte toate criteriile de aderare la zona euro, iar acest lucru se vede şi prin creşterea investiţiilor străine în ultima perioadă.
-
Leul se apreciază uşor. Euro rămâne la 4,46 lei
BNR a anunţat astăzi un curs de referinţă de 4,4646 lei pentru un euro şi 3,2342 lei pentru un dolar.
-
BRD alocă un plafon de garanţii în valoare de 262,8 milioane lei pentru creditarea IMM
Plafonul de garanţii alocat de BRD-Groupe Société Générale pentru creditarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii /IMM/ prin Programul de Garantare se ridică la 262,8 milioane lei şi permite acordarea de credite în valoare totală de 525,6 milioane de lei, a anunţat, marţi, banca.
-
Proiecte cu finanţări rapide, de aproape un million euro, pentru instituţii publice, ONG-uri, sindicate şi patronate
Ministerul Fondurilor Europene lansează două apeluri de proiecte în cadrul Granturilor SEE și Norvegiene 2009-2014. Finanțările pot fi contractate uşor și repede: cererile de finanțare completate au cel mult cinci pagini, iar perioada de evaluare este de maximum 30 de zile lucrătoare. Beneficiarii nu trebuie să asigure cofinanțare, informează un comunicat al MEF.