Arhiva » Aprilie 2014 » 10 Aprilie 2014
Toate stirile publicate in data de 10 Aprilie 2014 | 17 de inregistrari
-
Grecia revine pe pieţele financiare după o pauză de patru ani
Grecia va reveni joi pe pieţele financiare internţionale printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitatea la cinci ani, au declarat miercuri pentru Reuters mai multe surse guvernamentale.
-
Lazea, BNR: E puţin probabilă intrarea României în zona euro în următorii 10 ani
Economistul-şef al Băncii Naţionale a României/ BNR/, Valentin Lazea, apreciază că România are nevoie de cel puţin 9-10 ani pentru a ajunge la un nivel al PIB-ului /locuitor ajustat la paritatea puterii de cumpărare de 60% din media UE, fără de care este puţin probabil să fie primită în zona euro.
-
Creditele neperformante de 490 mil. euro de la Volksbank au fost luate de consorţiul HIG Capital, Deutsche Bank şi AnaCap
Fondurile de investiţii HIG Capital şi AnaCap s-au aliat cu gigantul german Deutsche Bank şi au bătut palma cu Volksbank pentru preluarea unui pachet de credite neperformante de aproape o jumătate de miliard de euro pentru care au oferit circa 100 de milioane de euro, afirmă surse de pe piaţă.
-
BRCI, banca lui Umbrărescu, pierde vicepreşedintele pe trezorerie după două luni de la lansare
Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI), cea mai tânără instituţie de credit de pe piaţă, lansată sub acest nume în februarie, înregistrează deja schimbări atât în echipa executivă, cât şi la nivelul consiliului de supraveghere.
-
Agitaţia de pe piaţa valutară s-a temperat în martie: tranzacţiile au scăzut cu 15% faţă de ianuarie şi februarie
Piaţa valutară de la Bucureşti a încheiat lu¬na trecută cu un volum de tranzacţii de 31 de miliarde de euro, echivalentul unei medii zilnice de 1,45 mld. euro, respectiv cu 15% sub media primelor două luni din acest an, potrivit datelor BNR. Media zilnică fusese de peste 1,7 miliarde de euro în ianuarie şi fe¬brua¬rie, pe fondul intensificării activităţii ju¬cătorilor străini.
-
Dan Manolescu, secretar de stat în Finanţe pe legislaţie fiscală, aşteaptă aprobarea BNR să intre în CA al CEC
Ministerul Finanţelor, reprezentantul statului ca acţionar unic al CEC Bank, l-a desemnat de secretarul de stat Dan Manolescu să ocupe un loc de membru în consiliul de adminstraţie al băncii. Acesta urmează să-şi înceapă mandatul după ce va fi obţinut aprobarea BNR.
-
Firmele de asigurare, supravegheate de un urmărit penal pentru trafic de influenţă
Urmărit penal pentru fapte legate direct de funcţia pe care o deţine, Corneliu Moldoveanu, vicepreşedinte pe zona de asigurări la Autoritatea de Supraveghere Financiară, continuă să îşi exercite atribuţiile. ASF spune că doar parlamentarii pot decide o eventuală suspendare în timp ce parlamentarii aşteaptă să fie sesizaţi de noul preşedinte al Autorităţii al cărui mandat intră în vigoare pe 1 mai.
-
Cardul de credit nu mai este doar un plastic cu o suma de bani: criza a curatat piata
Cardul de credit este un instrument financiar care poate duce la ruina financiara a consumatorului daca acesta nu stie sa il foloseasca. Dar comportamentul utilizatorului de card de credit s-a modificat mult dupa criza financiara, iar cultura clientului vizavi de acest produs este mai ridicata acum, sustine Anca Motca, director general adjunct al Garanti Bank, banca care are in portofoliu unul dintre cele mai populare carduri de credit, Bonus Card.
-
Clauzele pe care ANPC vrea să le elimine din contractele de credit ale Volksbank şi Banca Românească
Printre băncile chemate în instanţă de către ANPC se numără şi Volksbank şi Banca Românească. ANPC vrea să elimine diferite comisioane şi clauze de dobândă din contractele de credit încheiate de cele două bănci înainte de 2010.
-
Primul centru de afaceri din Bucureşti aduce grecilor de la Piraeus un plus substanţial pe zona IMM
Portofoliul de clienţi din zona IMM administrat de Piraeus Bank România a crescut cu 25% după deschiderea unui centru de afaceri în Bucureşti
-
Ponderea personalului angajat part-time în BCR a ajuns la 5%
Primul an de introducere a schemei de angajare part-time în reţeaua teritorială a BCR a făcut ca ponderea salariaţilor cu program redus să ajungă la 5% din personal la sfârşitul anului trecut, de la 0,3% în 2012.
-
Băncile se îndreaptă către borna de 500.000 de carduri contactless, care pot fi utilizate la 5.500 de POS-uri
Cele şase bănci locale care emit carduri contactless, care permit efectuarea de plăţi de mică valoare fără a fi necesare introducerea în cititorul POS şi tastarea codului PIN, au ajuns la un portofoliu de circa 440.000 de astfel de carduri şi la o reţea de acceptare de circa 5.500 de terminale.
-
Emisiunile de titluri de stat pentru populaţie rămân un obiectiv scriptic pentru Finanţe. Iar Trezoreria vrea să reducă în continuare valoarea titlurilor
Titlurile de stat pentru populaţie rămân pe agendă, Ministerul Finanţelor reafirmând în noua strategie pentru managementul datoriei publice intenţia de aanaliza oportunitatea de a emite „instrumente specifice pentru populaţie“. Acest obiectiv s-a regăsit şi în strategiile din anii trecuţi, dar până acum nu s-a concretizat.
-
Ieşirile nete de capital din Rusia aproape s-au triplat în primul trimestru, la 50,6 miliarde dolari
Ieşirile de capital din Rusia au crescut de aproape trei ori în primul trimestru din acest an, faţă de trimestrul anterior, la 50,6 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat după ultimele trei luni din 2008, când colapsul Lehman Brothers a declanşat criza financiară globală.
-
Aproape 60% din companiile profitabile au o marjă de profit sub 5%
Mai mult de jumătate din companiile profitabile din România au o marjă de profit sub 5%, cel mai performant sector fiind cel imobiliar, dar unde se regăsesc şi cele mai multe firme neperformante, potrivitunei analize a Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR).
-
Fondurile de pensii private vor investi 500 milioane euro pe piaţa de capital în 2014-2015
Fondurile de pensii private pot investi în perioada 2014-2015 jumătate de milion de euro pe piaţa de capital, în noi oferte publice, ceea ce ar însemna aproape o dublare a plasamentelor deţinute, de 480 milioane euro la bursa de valori, a declarat Raluca Ţintoiu, CEO ING Pensii.
-
Băncile vor să dea credite, dar companiile româneşti nu sunt solvabile
Băncile din România vor să acorde credite companiilor, însă lipsa profiturilor şi îndatorarea sub alte forme le fac nebancabile, a declarat economistul şef al Raiffeisen Bank, Ionuţ Dumitru, în cadrul conferinţei Country Risk Coface.