Arhiva » Aprilie 2014 » 03 Aprilie 2014
Toate stirile publicate in data de 03 Aprilie 2014 | 25 de inregistrari
-
Cati bani trebuie sa dai ca sa poti sa vinzi asigurari
Persoanele care doresc sa lucreze in distributia produselor de asigurare sunt obligate sa prezinte un certificat de calificare profesionala in domeniul asigurarilor. Acesta se poate obtine doar in urma sustinerii unui examen organizat de Institutul de Management in Asigurari, dupa frecventarea unor cursuri de profil exclusiv la furnizorii de programe educationale autorizati de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).
-
Cat te costa un transfer interbancar in euro catre strainatate: comisioanele practicate de banci
Daca veti fi pusi in situatia de a transfera o suma de bani, in moneda europeana, catre o alta banca din strainatate, veti constata ca bancile percep 3 tipuri de comisioane. Primul este comisionul cerut de banca locala al carui client sunteti, al doilea este o speza SWIFT, care variaza de la 10 la 20 de euro, iar al treilea este un comision perceput de banca corespondenta din strainantate.
-
Bancile sunt reticente la creditarea firmelor
Gradul mic de recuperare a datoriilor de catre banci de la companiile intrate in insolventa are impact asupra politicii ulterioare a institutiilor de credit fata de firme in ceea ce priveste finantarea acestora, apreciaza Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank Romania.
-
Coface: Majoritatea firmelor din comert care au avut afaceri in crestere au probleme de lichiditate
Dezvoltarea distribuitorilor de produse alimentare si agricole in perioada 2011-2012 nu a fost una calitativa din punctul de vedere al veniturilor, iar 80% dintre firmele care au raportat afaceri in crestere intampina probleme de lichiditate, potrivit Coface Romania.
-
Lagarde: Criza din Ucraina poate avea un impact mare asupra economiei mondiale
Criza din Ucraina poate avea un impact mare asupra economiei mondiale, daca nu este bine gestionata, a avertizat miercuri directorul general al FMI, Christine Lagarde.
-
FMI a crescut in ultimii ani numarul conditiilor la imprumuturile acordate tarilor cu probleme
FMI a crescut in ultimii ani numarul conditiilor atasate imprumuturilor acordate tarilor care intampina dificultati financiare, in pofida promisiunilor de a limita ceea ce criticii institutiei internationale considera a fi cereri oneroase, arata un studiu.
-
Legea de plafonare a platilor in numerar si limitare a comisioanelor interbancare, aprobata de Guvern
Proiectul de lege care prevede plafonarea platilor in numerar si limitarea comisioanelor interbancare la tranzactiile prin carduri a fost aprobat de Guvern si transmis Parlamentului spre adoptare, au declarat surse oficiale.
-
Cine si unde plateste cel mai scump si cel mai ieftin RCA
Fata de luna octombrie a anului trecut, cotatiile asiguratorilor pe zona RCA au crescut substantial, in principal in ceea ce-i priveste pe tinerii sub 30 de ani. O astfel de persoana, care conduce un Logan de 1,6 litri si 90 de cai putere, va plati, in medie, circa 2.000 de lei pe an adica de aproximativ patru ori mai mult decat in 2013.
-
OTP este aproape de preluarea MKB, subsidiara din Ungaria a grupului german BayernLB
Cea mai mare banca din Ungaria, OTP, este aproape de achizitionarea MKB, subsidiara grupului german BayernLB, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.
-
O IFN din Italia a venit sa vanda credite in Romania. Mai ales bugetarilor si pensionarilor
Premia Finanziaria, un broker de produse financiare din Catania (Italia), vrea sa sa dea credite de consum romanilor, dupa ce obtine de la BNR autorizarea ca IFN (institutie financiara nonbancara). Dobanda creditelor ar urma sa fie mai mica decat media celor date de IFN-urile din Romania. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a admis firma pe piata sa alternativa (ATS).
-
E&Y: Prognozele de creditare in zona euro, revizuite in scadere
Header
-
Volksbank ofera credite de consum in lei, cu dobanda fixa de 9,69% pe an, timp de trei luni
Volksbank Romania ofera, in perioada 31 martie - 30 iunie 2014, credite de nevoi personale fara ipoteca, in lei, cu o dobanda promotionala de 9,69% - fixa pe toata durata contractului.
-
Bancherii ar inghiti o lege a falimentului personal cu conditia sa nu fie populista si sa nu duca la abuzuri
Legislatia privind insolventa persoanelor fizice este o necesitate si va exista si in Romania, probabil, in viitorul apropiat, insa aceasta nu trebuie sa dea nastere la abuzuri si la cresterea indisciplinei financiare ca in cazul insolventei companiilor, fenomene care au influentat nefavorabil strategiile de creditare ale bancilor, considera Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank.
-
Isarescu, contrazis de realitate: strangerea robinetului lichiditatii a scumpit creditele companiilor
Dobanda medie la creditele noi acordate companiilora facut un salt de trei sferturi de punct procentual in februarie, pana la 7,5% pe an, in conditiile in care bancherii au transmis mai departe catre clienti volatilitatea ratelor din piata monetara generata de interventiile valutare ale BNR de la sfar¬situl lunii ianuarie si inceputul lunii februarie.
-
BRD cauta cumparatori pentru doua hoteluri: unul in Capitala, altul in Azuga
BRD executa silit unul dintre cele mai mari hoteluri din Azu¬ga, Cautis, clasificat la 4 stele, pretul de pornire cerut la licitatie fiind de 12,8 mil. lei (2,9 mil. euro).
-
Analistii bancilor nu vad prea mult loc de crestere pentru actiunile FP anul acesta
Analistii BCR, BRD si Raif¬feisen, trei dintre cele mai mari banci lo¬ca¬le care au si opera¬tiuni pe bursa, nu vad actiunile Fondului Proprietatea depa¬sind pragul de 0,9 lei/actiune anul aces¬ta, conform celor mai recente rapoarte de analiza publicate.
-
Banca Carpatica si-a bugetat un profit brut mai mare cu 42%. Dar profitul net va stagna
Banca Carpatica din Sibiu (simbol bursier BCC) si-a bu¬getat pentru acest an un profit brut de 37,7 mil. lei (8,37 mil. euro), cu 42% mai mare decat cel de anul trecut, in conditiile in care se asteapta ca ajustarile nete aferente activelor din portofoliul bancii sa se reduca de la 41,5 mil. lei la 15,7 mil. lei, conform proiectului de buget care va fi discutat de actionari in AGA de la finalul lunii aprilie.
-
BCE mentine dobanda de politica monetara la 0,25%
Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la minimul record de 0,25%, unde se afla de la inceputul lunii noiembrie, decizia fiind anticipata de cei mai multi analisti consultati de Bloomberg.
-
Basescu: Romania sta bine, dupa cum a iesit din criza, totul e sa nu mai marim taxele la nesfarsit
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Bruxelles, dupa Summit-ul UE-Africa, ca este extrem de important ca Romania sa revina in Africa, adaugand ca tara noastra sta bine, dupa modul in care a iesit din criza, totul este sa nu mai fie marite taxele la nesfarsit.
-
Finantele au imprumutat aproape un miliard de lei de la bancile comerciale
Ministerul Finantelor Publice /MFP/ a atras, joi, 999,998 milioane lei, de la bancile comerciale, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont, la un randament mediu de 2,94%.
-
Cea mai mare banca din Rusia a oprit acordarea de imprumuturi in valuta persoanelor fizice
Cel mai mare grup bancar din Rusia, Sberbank, a suspendat temporar acordarea de imprumuturi in valuta persoanelor fizice dar expertii sustin ca celelalte banci rusesti nu vor adopta decizii similare, transmite site-ul rt.com.
-
FMI vrea ca magistratii sa judece litigiile cu bancile pe clauze abuzive "in spiritul legii"
Fondul Monetar International spune ca riscurile care planeaza asupra sectorului bancar dupa punerea in aplicare a noului Cod de procedura civila trebuie aplanate. In acest sens FMI considera ca judecatorii care vor prelua litigiile pe clauze abuzive trebuie sa judece „in conformitate cu spiritul legii".
-
Femeia care a inventat "armele financiare de distrugere in masa” demisioneaza din functia de bancher, dupa o cariera de 30 de ani
Blythe Masters, femeia care a dezvoltat o serie de instrumente financiare considerate responsabile pentru declansarea crizei globale, si-a dat demisia de la JPMorgan Chase dupa aproape trei decenii in care a lucrat in cadrul celei mai mari banci americane, scrie Financial Times.
-
Curs de 4,5 lei pentru un euro in acest an si cresteri de cel mult 5% la bursa – estimari Erste
Moneda nationala nu se va deprecia peste pragul de 4,5 lei/euro, in trimestrul care abia a inceput si nici in celelalte, potrivit estimarilor Erste Group Research. Forta tendintei de slabire a leului este limitata nu din cauza puterii acestuia, ci din cauza neincrederii analistilor in aprecierea monedei europene.
-
Leul se depreciaza. Euro sare de 4,47 lei
BNR a anuntat astazi un curs de referinta de 4,4726 lei pentru un euro si 3,2490 lei pentru un dolar.