Arhiva » Aprilie 2011 » 11 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 11 Aprilie 2011 | 53 de inregistrari

  • Germania le spune europenilor care protesteaza fata de masurile de austeritate ca nu au dreptate

    Confederatia sindicatelor europene (ETUC) organizeaza proteste ample fata de reformele impulsionate de UE pentru reducerea cheltuielilor statului si legarea salariilor si pensiilor de competitivitate, ca parte a reducerii deficitelor bugetare, potrivit dpa.

  • Boc: Cele 9,84% din actiunile Petrom nu vor fi vandute sub pretul vanzarii intregului Petrom

    Premierul Emil Boc a asigurat duminica, la Pro Tv, ca pachetul de 9,84% de actiuni OMV Petrom pe care statul le va scoate la tranzactionare pe bursa nu va fi vandut pentru o suma care sa fie sub pretul de vanzare al "intregului Petrom".

  • Peste o suta de proiecte turistice aprobate de Guvern

    Totodata, Guvernul a aprobat inca 77 de proiecte de investitii noi, in toate zonele tarii. Conform Monitorului Oficial, proiectele care se deruleaza in colaborare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Turismului sunt cofinantate in proportie de maxim 50 la suta de administratiile locale.

  • Boc spune ca in judetul Harghita sunt in lucru proiecte de 70 de milioane de euro

    Premierul Emil Boc a declarat sambata, la Miercurea Ciuc, ca in Harghita sunt in lucru proiecte de 70 de milioane de euro pe programul operational regional si alte 50 de milioane ce urmeaza a fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii.

  • Taxa de poluare a decimat piata autoturismelor second-hand de import

    Autoturismele rulate importate reprezita in prezent 15% din piata auto second-hand, fata de 30% in 2010, scadere determinata de majorarea taxei de poluare incepand cu 1 ianuarie, au declarat reprezentantii portalurilor de oferte auto. "Aducerea masinilor second-hand de peste granita nu mai este rentabila, mai ales in ceea ce priveste motorizarile Euro 2 si Euro 3.

  • Nou targ imobiliar in Capitala din 14 aprilie. Vezi cu ce preturi vin dezvoltatorii

    Dezvoltatorii, dar si vanzatorii de locuinte vechi pregatesc o ofensiva imobiliara. La targul Timon, care va avea loc intre 14 si 17 aprilie in Piata Constitutiei, peste 10.000 de proprietati sunt scoase la vanzare. Arma secreta a organizatorilor: "peste 85% din locuintele prezente la tIMON au un pret de sub 1.000 de euro pe metru patrat, cu TVA-ul inclus", dupa cum a declarat pentru gandul Vlad Vlasceanu, directorul targului.

  • Romcab Targu-Mures vrea sa imprumute pana la15 mil euro de la Eximbank pentru finantarea activitatii

    Consiliul de Administratie al Romcab Targu-Mures, producator de cabluri si conductori electrici, vrea sa imprumute pana la 15 milioane euro de la Eximbank pentru finantatea activitatii, acoperirea unor creante comerciale si investitii. Propunerea urmeaza sa fie analizata de actionari in 14 aprilie.

  • Doar cinci dintre cele noua fonduri de pensii de pe Pilonul II au obtinut randamente peste inflatie

    Performantele inregistrate in ultimul an se situeaza intre 7,98% si 9,02% Activele nete ale celor noua fonduri de pe segmentul pensiilor private obligatorii au crescut in martie cu 64,6% comparativ cu luna similara a anului trecut, pana la un nivel de 4,884 miliarde de lei (1,19 miliarde de euro). Totodata, in primul trimestru din 2011, aproape 80.000 de persoane au intrat in sistemul Pilonului II de pensii private.

  • TRANZACTIE: Sanoma vinde distributia presei catre seful Rautakirja si R-Kiosk

    Divizia comerciala a grupului finlandez Sanoma, Sanoma Trade, va vinde operatiunile de distributie a presei si chioscurile R-Kiosk din Romania lui Dan Vasile, directorul general al Rautakirja Romania si R-Kiosk Romania. Sanoma va inregistra costuri de restructurare de opt milioane de euro din aceasta tranzactie, cu efecte asupra rezultatelor financiare din al doilea trimestru, se arata intr-un comunicat al grupului, citat de Mediafax.

  • Remarul 16 Februarie va investi peste 20 milioane euro in urmatorii ani in productia trenurilor AGC

    Remarul 16 Februarie estimeaza ca va investi peste 20 de milioane de euro in urmatorii ani in procesul de productie a automotorului de mare capacitate AGC, in functie de comenzile primite, de numarul si specificul acestora, au declarat pentru NewsIn reprezentantii Remarul.

  • Preturile de consum au crescut in martie cu 0,5%

    Analistii AAFBR anticipeaza ca inflatia anuala a urcat la 7,8% Preturile de consum au crescut cu 0,5% in martie, astfel ca rata anuala a inflatiei a urcat de la 7,6% in februarie la 7,8%, potrivit mediei estimarilor analistilor AAFBR, care au revizuit in urcare pentru a doua luna consecutiv prognoza de inflatie pentru finele acestui an, de la 4,5% la 4,8%.

  • Statul inchide linii ferate care puteau fi utile firmelor

    Aproape 1.500 de kilometri de linii industriale si de manevra vor fi desfiintate, obligandu-i pe industriasi sa-si transporte marfurile cu camioane in locul trenurilor. Romania este pe cale sa repete greseala Spaniei, care pierde anual miliarde de euro din cauza ca si-a desfiintat liniile ferate industriale.

  • Raiffeisen mizeaza pe dezvoltare in Europa Centrala si de Est

    Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI), prezent si in Romania, analizeaza vanzarea de noi actiuni pentru a finanta dezvoltarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est, a declarat, vineri, Herbert Stepic (foto), directorul general al RBI, citat de Reuters.

  • 90 de banci din UE vor fi supuse testelor de stres

    Autoritatea europeana de reglementare a sectorului bancar a anuntat ca la testele de stres efectuate in acest an vor participa 90 de banci, reprezentand 65% din activele bancare din Uniunea Europeana (UE), fata de 91 de institutii de credit in 2010, transmite AFP.

  • Se intorc super-pensiile

    Am avut un stagiu de contributie de 34 de ani si am fost decorata de presedintele Romaniei cu Medalia nationala pentru merit clasa III-a. Dupa recalculare, am primit o pensie de 1.200 lei pentru care m-au obligat sa platesc si contributia la sanatate de 5,5%. Am castigat la Tribunalul Dolj repunerea in plata a pensiei de serviciu dinaintea recalcularii. Mi-am sustinut singura cauza, fara avocat. Am anuntat Casa de Pensii, insa aceasta refuza sa-mi dea pensia inapoi

  • O echipa de experti ai FMI se afla intr-o misiune tehnica la sediul ANAF, in perioada 7-20 aprilie

    O echipa de experti ai FMI se afla la sediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) in perioada 7 -20 aprilie, intr-o noua misiune tehnica privind metodele indirecte de control si cresterea gradului de conformare in randul persoanelor fizice cu venituri sau averi mari.

  • Noua strategie la retailerii cu probleme: Inchid magazinul si platesc doar chiria minima

    O mare parte dintre retailerii activi pe piata locala, loviti puternic de scaderea puterii de cumparare, ar putea ajunge in urmatoarea perioada la concluzia ca poate fi mai profitabil sa inchida spatiul inchiriat intr-o anumita locatie si sa continue doar cu plata chiriei minime pana la expirarea contractului, fara sa desfasoare vreo activitate in spatiul respectiv.

  • Profitul net al Marfin Bank Romania a crescut anul trecut cu 74%, la 7,6 milioane de euro

    Marfin Bank Romania a inregistrat anul trecut un profit net de 7,6 milioane de euro, in crestere cu 74% fata rezultatul din 2009 potrivit IFRS, datorita majorarii veniturilor si scaderii cheltuielilor cu provizioanele, si vizeaza pentru 2011 un avans format din doua cifre privind castigul net.

  • Guvernul incearca sa redeschida Arpechim

    Executivul a demarat discutii cu OMV Petrom pentru a convinge compania petroliera sa redeschida rafinaria Arpechim din Pitesti, inchisa recent din rationamente economice, anunta Mediafax citand surse oficiale. Autoritatile nu au insa posibilitatea de a activa vreuna din clauzele speciale incluse in contractul de privatizare a Petrom pentru ca nu sunt indeplinite conditiile necesare. Decizia este, pana la urma, a companiei austriece.

  • Bancile nu se inghesuie la Prima Casa 4

    Guvernul a decis ca garantia statului la creditele contractate prin programul "Prima Casa" sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 de metri patrati, bancile avand la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii. A fost eliminat deasemenea criteriul limitei de varsta, astfel incat programul sa poata fi accesat si de alte persoane decat cele in varsta de pana la 35 ani.

  • Bursa a atins un maxim al ultimului an

    Indicele de referinta BET, care urmareste cele mai importante actiuni listate la Bursa de la Bucuresti (BVB), cu exceptia SIF-urilor, a atins un maxim al ultimului an, iar brokerii spun ca luna urmatoare va fi decisiva in ceea ce priveste confirmarea unui trend puternic de crestere pentru piata locala.

  • Vacante mai ieftine pentru familistii cu copii. VEZI in ce tari beneficiezi de OFERTE SPECIALE

    Romanii care vor sa plece in vacanta cu intreaga familie fara sa mai plateasca si biletele copiilor ori sa achite mai putin au la dispozitie o serie de oferte pentru aceasta vara. Bulgaria, Turcia, Grecia si Spania, destinatiile favorite ale turistilor romani pentru perioada estivala, nu lipsesc de pe lista cu pachete turistice pentru familistii cu copii.

  • Ce ii poate astepta pe imprumutatii in euro? Majorarea dobanzii la cate 3 luni

    Responsabilii de politica monetara ar putea majora dobanda cu cate 0,25 puncte procentuale la fiecare trei luni, asa incat nivelul acesteia ar putea ajunge la 1,5% pe an in iulie, si la 1,75% pe an in octombrie, potrivit estimarilor a circa 20 de analisti financiari chestionati de Bloomberg.

  • Cat te costa sa ai internet in masina? Vezi cele mai tari programe pentru autoturismul tau!

    Tehnologia a ajuns acum si in masina ta! Dupa internetul pe volan si GPS-urile cat mai sofisticate, acum, masina ta se poate conecta la telefonul tau, care te anunta cand ramai fara benzina sau chiar iti porneste motorul autoturismului cand iesi pe usa. Ce zici de asta? Cat te costa sa ai internet in masina?

  • Ce se intampla daca BNR pune frana creditelor in euro?

    O eventuala limitare a creditelor pentru populatie contractate in valuta ar avea efecte nefaste asupra pietei imobiliare insa, daca se pastreaza conditiile actuale de dobanda, nu ar avea nici un efect asupra creditelor de consum. In acest moment, ca urmare a majorarii dobanzilor la euro, creditele de nevoi personale in lei sunt chiar mai ieftine decat cele in moneda straina.

  • Cat costa cel mai scump iPad din lume

    Un designer englez a schimbat carcasa tabletei lui Steve Jobs. Acum e din aur, are zeci de diamante si bucati de os de T-Rex. Pentru oamenii cu bani care nu vor sa fie banali, Stuart Hughes, un designer englez, a facut cel mai scump iPad din lume. Gadgetul celor de la Apple a suferit modificari serioase pentru a ajunge la valoarea de peste 8 milioane de dolari.

  • Reactia celei mai mari banci: Creditarea in valuta nu este un rau in sine

    Banca Nationala pregateste "masuri speciale" pentru a restrictiona creditarea in valuta, spre nefericirea bancilor si a populatiei care doreste sa se imprumute in euro. In replica, BCR, cea mai mare banca de pe piata locala, a explicat, pentru Wall-Street.ro, ca imprumuturile in valuta, in special cele in euro, nu sunt un rau in sine.

  • Benzina nu se va mai ieftini niciodata

    Litrul de benzina a depasit oficial pragul psihologic de 6 lei si nu se va mai ieftini niciodata. Fondul Monetar International (FMI) a avertizat guvernele lumii sa se pregateasca de scaderea productiei la nivel planetar si preturi foarte mari, ca urmare a cresterii cererii in economiile aflate in curs de dezvoltare.

  • Romgaz estimeaza pentru acest an un profit brut in crestere cu 3%, de 822,3 milioane lei

    Producatorul national de gaze naturale Romgaz SA din Medias estimeaza pentru acest an un profit brut de 822,3 milioane lei, in crestere cu 3% fata de profitul brut din anul trecut, de 798 milioane lei, datorita faptului ca Romgaz isi propune realizarea de economii la costuri.

  • China: primul deficit comercial in ultimii 7 ani

    China a inregistrat primul deficit comercial trimestrial din ultimii 7 ani, din cauza cresterii cererii interne; pretul aurului atinge maxime istorice, reflectand temerile crescande cu privire la inflatie iar Soros considera ca tot inflatia este problema principala si "critica" pentru viitorul Chinei. Cresterea preturilor marfurilor au impins balanta comerciala a Chinei in zona negativa pentru prima data in 2004.

  • Deficitul comercial al Romaniei s-a redus cu 39,8% in februarie, la 391,5 milioane euro

    Deficitul comercial al Romaniei a scazut in februarie cu 39,8% fata de luna similara din 2010, la 391,5 milioane euro (1,65 miliarde lei), potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica (INS). In ianuarie, deficitul comercial al Romaniei se diminuase cu 60,6% fata de aceeasi luna din 2010, la 186,2 milioane euro (795,1 milioane lei).

  • Rata anuala a inflatiei s-a accentuat in martie la 8,01%

    Rata anuala a inflatiei a ajuns in martie la 8,01%, pe fondul scumpirii produselor alimentare cu 9,92%, a celor nealimentare cu 7,41% si a cresterii tarifelor la servicii cu 5,70%, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica (INS). Fata de luna precedenta, preturile de consum au crescut in martie cu 0,60%, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu 1,17%, cele nealimentare cu 0,51%, in timp ce tarifele la servicii au scazut cu 0,34%, potrivit Statisticii.

  • Romania va trece la euro de abia in 2024

    Planul de convergenta al autoritatilor romane privind adoptarea euro in 2015 este demontat de Gigantul financiar BNP Paribas. Grupul financiar indica posibilitatea trecerii la euro abia in 2024, cu noua ani mai tarziu. Aceasta este cea mai pesimista prognoza a unui grup financiar privind adoptarea euro, venind pe fondul tensiunilor diplomatice dintre Romania si Franta, scrie Ziarul Financiar.

  • Populatia Romaniei a continuat sa scada si in luna februarie, cu 6.786 locuitori

    Populatia Romaniei a inregistrat spor natural negativ si in februarie, in conditiile in care numarul nasterilor a fost depasit de cel al deceselor cu 6.786, continuand declinul resimtit de la inceputul anilor '90, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica (INS).

  • Cipriotii de la Marfin au facut profit de 7,6 mil. euro

    Marfin Bank Romania a inregistrat anul trecut un profit net de 7,6 milioane de euro, in crestere cu 74% fata rezultatul din 2009 conform IFRS, datorita majorarii veniturilor si scaderii chel-tuielilor cu provizioanele, si vizea-za pentru 2011 un avans format din doua cifre privind castigul net.

  • Petrom, esenta miscarii... bugetului

    Premierul Emil Boc vrea sa incaseze minimum 2,5 mld. lei pe 9,84% din SNP, o suma care reflecta cotatia actuala din piata. Statul mai mizeaza pe impozitarea unui profit EBIT de 3 mld. lei la OMV Petrom, pe accize colectate in valoare de aproximativ 4 mld. lei si pe taxe salariale si TVA insumate de aproape 1,5 mld. lei. In plus, Ministerul Economiei va primi in acest an de la compania petroliera dividende brute de 207 mil. lei.

  • Ce carte e mai scumpa decat un Ferrari

    Cea mai exclusivista publicatie din toate timpurile, 852 de pagini, doar 20 de exemplare, 275.000 dolari. Este vorba despre editia Enzo Diamante a cartii Ferrari Opus. Logo-ul Ferrari de pe coperta (calutul cabrat) este incrustat cu 1.500 de diamante, suportul cartii este din fibra de carbon, iar in interior, o felicitare semnata de chiar presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo ii intampina pe norocosii posesori: Enjoy your Opus!

  • YouTube incepe transmisiile in direct prin lansarea YouTube Live

    YouTube a inceput vineri sa implementeze YouTube Live, un nou serviciu de streaming care va permite transmiterea de imagini in direct pe cel mai mare site video din lume. Pentru inceput, compania americana a lansat pagina Youtube.com/live unde poti sa urmaresti evenimente transmise in direct sau sa adaugi evenimente in calendar.

  • BRD a epuizat plafonul de 32 mil. euro pentru 'Prima casa' 3

    BRD, a doua banca locala dupa activele detinute, si-a epuizat plafonul de garantii de 32 milioane euro primit in 2011 pentru vanzarea de credite ipotecare prin programul "Prima casa". Banca a dat circa 800 de credite in cadrul acestei editii a programului, valoarea medie a unui imprumut fiind de 40.000 de euro.

  • Moneda nationala se apreciaza luni pana la un curs de referinta de 4,1084 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,1084 lei/euro, cu 0,15% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8412 lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,1146 lei/euro.

  • Cum ajungi sa lucrezi la Google. Sfaturi de la un fost angajat

    O fosta angajata Google a scris o carte cu sfaturi despre cum sa treci un interviu la o companie mare precum Google, Apple sau Microsoft. Gayle Laakmaan McDowell, care a lucrat la toate cele trei companii de top, subliniaza cateva lucruri care conteaza mai mult decat notele obtinute in scoala, noteaza Businessinsider.com.

  • Politele obligatorii ar putea acoperi si pagubele produse de incendii

    Politele de asigurare obligatorie a locuintelor ar putea acoperi si pagubele produse de incendiile care afecteaza cel putin doua locuinte, potrivit unui proiect de lege initiat de mai multi senatori. Doar daunele provocate de cutremure, inundatii si alunecari de teren sunt asigurate in acest moment prin polite obligatorii.

  • De ce preturile caselor se vad diforme prin lentilele portalurilor imobiliare

    Numarul site-urilor care promoveaza anunturi imobiliare de vanzare si inchiriere s-a inmultit vizibil in ultimii ani, iar o parte dintre acestea au inceput sa dezvolte rapoarte de piata periodice care urmaresc evolutia pretului la apartamente. In lipsa unor indicatori oficiali care sa ofere o imagine clara a preturilor de tranzactionare din piata rezidentiala, bucurestenii aflati in cautarea unei case sunt nevoiti sa foloseasca aceste analize ca pe o baza de plecare.

  • Iesim din recesiune: ce datorii trebuie sa achite statul pe termen scurt

    Datoria externa totala (inclusiv a sectorului privat) a Romaniei a depasit 90 miliarde euro la finele anului trecut, cu aproape 10 miliarde euro mai mult decat la sfarsitul lui 2009. Daca datoria pe termen mediu si lung a crescut cu circa o zecime, cea pe termen scurt (sub un an) s-a majorat cu aproape 22%, spre 19 miliarde euro.

  • Alpha plateste 7,25% la depozitele in lei pe 84 de zile pana in mai

    Alpha Bank, un jucator de top zece cu actionariat elen, plateste pana pe 20 mai o dobanda de 7,25% pe an la depozitele in lei cu scadenta la 84 de zile constituite de clientii individuali, cu 0,5 puncte procentuale peste bonificatia standard. Pentru sumele in euro, banca plateste o dobanda de 4,35 puncte procentuale, cu un sfert de punct peste dobanda standard.

  • SOCAR: Vom scadea pretul carburantilor din Romania

    Carburantii se vor ieftini cu siguranta dupa ce pe piata romaneasca va intra un nou jucator puternic, precum compania azera SOCAR, spune Hamza Karimov, seful reprezentantei din Romania. SOCAR este interesata si de preluarea Oltchim, intrucat si-a planificat extinderea in Europa a activitatii de petrochimie.

  • BNR a radiat ING Credit IFN din registrele sale

    Banca Nationala a radiat din registrul institutiilor financiare nebancare compania ING Credit IFN deoarece activitatea de microcreditare nu se desfasura conform Legii 240/2005, care reglementeaza acest segment de piata. Compania figureaza ca avand sediu comun cu divizia de persoane fizice ING Bank, insa olandezii nu au comunicat niciodata informatii privind activitatea acesteia.

  • Limbile straine, avantaj la angajare

    Cunoasterea unei limbi straine creste sansele unui candidat la angajare, in contextul in care multe dintre companiile din Romania au parteneri sau clienti straini. In plus, nu trebuie ignorat faptul ca pentru a putea studia in strainatate sau a citi carti de specialitate netraduse in romana, este vital sa stapaniti o limba de circulatie internationala.

  • Mai putin cash in buzunare

    Numerarul aflat in circulatie a coborat si in februarie, pentru a doua luna consecutiv, dupa varful istoric inregistrat in decembrie anul trecut. astfel, valoarea medie zilnica a cash-ului din economia reala a fost de 28,1 miliarde de lei (6,6 mld.euro) in februarie, cu 0,14% sub valoarea din ianuari

  • Cat mai valoreaza casa ta. HARTA PRETURILOR apartamentelor in marile orase

    Pe o piata imobiliara in care asteptarile de scadere a preturilor sunt omniprezente, chiar si specialistii vorbesc de o continuare a deprecierii valorii imobilelor. "Fiecare cartier are zonele sale bune si altele considerate mai slabe din punct de vedere imobiliar. In conditiile unei cereri relativ mici, proprietatile cu o locatie neatractiva sau care ofera un confort redus vor cunoste noi scaderi usoare de pret de-a lungul lui 2011", a declarat pentru gandul Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI).

  • Ce banca de top ofera cel mai avantajos credit ipotecar in euro

    Bancile din Romania au oferte pentru creditele imobiliare care putem spune ca, deocamdata, concureaza cu cele de la "Prima casa". Desi sunt cu cateva procente mai mari, in unele cazuri, imprumuturile din acest segment sunt inca la mare cautare. Ziare.com a dorit sa realizeze o comparatie intre creditele imobiliare pe care le ofera, la ora actuala, unele dintre cele mai mari banci aflate pe piata. Astfel ca am luat in calcul un imprumut de 80.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani. Totodata, am impus si un avans de 15-20% din valoarea creditului.

  • DACIA, cea mai vanduta marca in primele trei luni. Vezi cine ii sufla in ceafa

    Inmatricularile de autoturisme noi au crescut in primul trimestru cu aproape 10%, la 9.679 unitati, fata de perioada similara a anului trecut. Cu toate acestea, in martie inregistrarile au scazut cu 6%, comparativ de aceeasi luna din 2010, la 3.793 unitati, scrie Mediafax. Dacia conduce in topul celor mai vandute masini, urmata de Skoda si Volkswagen.

  • Vesti proaste pentru cei cu credite: Euribor creste puternic

    "Dobanzile sunt mici in acest moment", spunea Jean Claude Trichet, presedintele BCE, imediat dupa ce a fost decisa cresterea dobanzii cheie cu 0,25 pp la 1,25%, unui jurnalist care il intrebase ce se intampla cu cei care au credite la banci in noile conditii. Oficialul a mai spus ca inflatia pe care incearca sa o tempereze afecteaza mai multi oameni si mai puternic decat niste dobanzi mai mari.